• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huzursuzluk, yorgunluk, tükenmişlik...

EsraSmsk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2020
9
12
3
31
Merhaba, 28 haftalık hamileyim kendi ailem uzakta başka bir şehirde yaşıyor, kv yakın oturuyor arabayla 20 dakikalık bi mesafe var aramızda. Malum pandemi sürecinden dolayı ailem yanıma gelemiyor. Kv ile olan sorunlarımı anlatmıştım daha önce. Kötü biri bile olsa bazen bekliyorum yardıma ihtiyacın var mı diye yalandan bile olsa sormasını. Kendi işimi kendim yapıyorum eşim sağolsun elinden geldiği kadar yapıyor, beni yormamaya çalışıyor. Eşim bugün sabah iş yerinde aradı ve babamlar gelmek istiyormuş dedi önce tamam dedim iyiydim genel anlamda. Evi süpürürken belime ağrı girdi kasıklarım hafif ağrımaya başladı ve bir gün öncesinde eşimden gizli ağır kaldırdım balkon yıkadım ona kovaya azıcık su koyduğumu söyledim ama baya kovalar dolusu bir şekilde yıkadım, temizlik yaptım. Ağrılar olunca korkmaya başladım eşimi aradım durumumu anlattım oda hemen uzan ben arıyorum başka zaman gelsinler dedi tamam dedim. Telefonu kapattıktan 10 dakika sonra kv aradı madem hastaydın hastaneye neden gitmedin dedi bende yorgunluktan olmuştur diye düşünüyorum dedim hiii iyi flan ağzının ucuyla konustu hadi sana geçmiş olsun o zaman dedi kapatti. Ben o görüşmeden sonra artık sinirden delirmek üzereyim. Bu kadar anlayışsızlık olabilir mi yalandan yapıyormuşum gelmemelerini istiyormuşum gibi düşündüklerine eminim. Öyle bile olsa ki inanın değil bu zamana kadar bir kere işine yardımcı olayım demeyen insanlara bu halimle hizmet etmek zorunda mıyım haksız mıyım ??

Kendi kendinizi dolduruşa getiriyorsunuz gibi geldi bana. Kimse size hizmet etmek zorundasın, niye bir yerlerin ağrıyor dememiş ki. Kayınvalidenin konuşmasını samimi bulmamış olabilirsiniz ama o da "yalancıktan da" olsa klişe şeyleri söylemiş işte, formaliteden olduğunu hissetseniz bile geçmiş olsun demiş ve kapamış. Ne düşündüklerinden eminim diye kendinizi şişiriyorsunuz resmen. Ne gerek var?

Aman boşverr hiç umursama bencee arkana yaslan dinlen ve agır kaldırma trip yapıyosa da yapsın ne güzel iste benim eşimin kuzeni dogum yaptı annesi yok kızın kaynanasi basindan ayrılmamış sıkmış bunaltmış böyle olsa daha mi iyi?

Ben pek delirecek bişey görmedim.
Eşin yorgunum demene kalkmış aramış gelmeyin demiş, onlarda yalandan da olsa bi aramış.
Daha ne olacaktı.
Zaten mesafeniz var anladığım kadarıyla.
Kalkıp gelseydi de bu defa ben yorgunum dedim ona rağmen kalkmış bana bakmaya gelmiş diyecektin eminimki

Taşıdığınız can sizin evladınız, onun torunu. Belki gerçekten endişelendiği için aradı, gaza gelmeyin hemen. Hamilelikte hormonlar insanın kafasını çok karıştırıyor. Doldurmayın kendinizi. Sadece sağlığınızı ve bebeğinizi düşünün. Ağır falanda kaldırmayın, neyin gazına geliyorsunuz, balkon pis dursun birşey olmaz.

hata sizde

bundan sonra canınızın kıymetini bilin

balkon yıkamayın

ev,i süpürmeyin vs

evi süpürdünüz balkon temiz diye madalya takmayacak kimse

eşinizle paslaşın eşleri

korona var gelmesinler diye baştan söyleyin

devlet hamilelere izin verdi işe bile gitmiyorlar deyin kalabalığa girmeyin

Şükret ki gelmiyorlar.
Arayıp sormamalarını bu kadar takma.
Kimse kimseyi aramak zorunda değil.
Üstüne virüs halen devam ediyor.
Kk da okuduğum kaçıncı gidip gelme konusu bu azıcık dikkat edin.

Ne güzel gelmemiş işte siz ona bakın.benim ilk hamileliğimi de loğusalığımı da zehir ettiler.kv doğumdan 1gün öncesine kadar hem sürekliçat kapı geldi,hem sancim var yürüyemiyorum dememe rağmen ısrar kıyamet sürekli evine çağırdı.evime misafir getirdi kaç sefer benden hizmet bekledi son güne kadar.doğum sonrasi her gün geldi hiç bir yardımı olmadi yedi içti canımı sıkacak şeyler söyledi durdu.6.gün annem gitti tek kaldım yemeğe misafir kabul ediyor musun dedi hayir yemek yapacak durumda değilim dedim o gün gelmedi ertesi gün gene yemeğe geldim diye geldi.1 bardak bile kaldırmadı ne doğru düzgün ayakta durabiliyordum ne eğilip kalkabiliyordum.o halimle ona,annesine ,kayınpedere yemek yaptim sofra kurdum,kaldırdım.çocuğumu saatlerce emziremedim.şimdiki aklım olsa tepki gösterirdim.inanın siz de artık bunu düşünün ki ,hakkınızda ne düşündükleri hiiiiç önemli değil kıymet bilmeyen ne yapsanız bilmez.insanliktan anlamaz.siz kafanız rahat mı ona bakın​

Keşke beni de hiç aramasa ,yok saysa,gelmese. surekli ariyor ben 1kez bile aramam.bizimle yaşamak için can atıyor.yardım etmek ne kelime 2dakika çocuğuma bakamaz uyurken gider yanina yatar zorla uyandırır o an elimdeki işi bırakmak zorunda kalırım.bütün gün yatar yüzlerce soru sorar istekleri hic bitmez.onun yüzünden sürekli boşanmayı düşünüyorum hakkımda ne düşündüğü umrumda bile değil beni rahatsız etmese dünyanın en mutlusu olurdum😊

Ben anlıyorum ne demek istediğinizi. Ses tonundan anladınız herhalde. Malesef bu coğrafya da gelinini kızı gibi gören çok çok azdır. İlla ki böyle yapılıyor ve oğlunun karısına gerçek sevgi duymadıkları ortaya çıkıyor. Aynı şeyi kendi kızı yapsa ay yavrum ne oldu dikkat et der. Hiç düşünmez bizi istemiyor mu ondan mı kabul etmedi bak bizi istemiyor diye. Hiç düşünme bu böyle gelmiş böyle gider. Değişmeyecekler. Sen de çokta tın demeyi öğren

Ya hamile halinizle niye agir kaldiriyorsunuz süpürge yapip balkon yikiyorsunuz hayretsiniz gerçekten önce gel sonra gelme demissiniz. Cocuk baskasina güvenerek yapılmaz. En kötü ihtinali göze alip yapacaktiniz. Baskasindan medet ummauin

Merhaba, 28 haftalık hamileyim kendi ailem uzakta başka bir şehirde yaşıyor, kv yakın oturuyor arabayla 20 dakikalık bi mesafe var aramızda. Malum pandemi sürecinden dolayı ailem yanıma gelemiyor. Kv ile olan sorunlarımı anlatmıştım daha önce. Kötü biri bile olsa bazen bekliyorum yardıma ihtiyacın var mı diye yalandan bile olsa sormasını. Kendi işimi kendim yapıyorum eşim sağolsun elinden geldiği kadar yapıyor, beni yormamaya çalışıyor. Eşim bugün sabah iş yerinde aradı ve babamlar gelmek istiyormuş dedi önce tamam dedim iyiydim genel anlamda. Evi süpürürken belime ağrı girdi kasıklarım hafif ağrımaya başladı ve bir gün öncesinde eşimden gizli ağır kaldırdım balkon yıkadım ona kovaya azıcık su koyduğumu söyledim ama baya kovalar dolusu bir şekilde yıkadım, temizlik yaptım. Ağrılar olunca korkmaya başladım eşimi aradım durumumu anlattım oda hemen uzan ben arıyorum başka zaman gelsinler dedi tamam dedim. Telefonu kapattıktan 10 dakika sonra kv aradı madem hastaydın hastaneye neden gitmedin dedi bende yorgunluktan olmuştur diye düşünüyorum dedim hiii iyi flan ağzının ucuyla konustu hadi sana geçmiş olsun o zaman dedi kapatti. Ben o görüşmeden sonra artık sinirden delirmek üzereyim. Bu kadar anlayışsızlık olabilir mi yalandan yapıyormuşum gelmemelerini istiyormuşum gibi düşündüklerine eminim. Öyle bile olsa ki inanın değil bu zamana kadar bir kere işine yardımcı olayım demeyen insanlara bu halimle hizmet etmek zorunda mıyım haksız mıyım ??
Kayınvalidenizin adına düşünüp olasılıklarla hareket etmeyi bırakın..Bu sizin sinir sisteminiz için en iyisi.

Sinirlenicek ne var ki yahu? Esin ne güzel yat dinlen demis, kayinvalide de niye doktora gitmedin diye aramış.

Siz belkide gelmelerini gerçekten istemediniz ve kayinvalide de bunu bildigi icin imali bir şekilde aradi, buda sizi rahatsiz etti.

Ayrıca başkasına güvenipmi hamile kaldınız? Cok fazla beklentiye girerseniz mutsuz olursunuz

Sizinki
Arasa bir dert
Aramasa bir dert
Gelse bir dert
Gelmese ayrı bir dert

ayrıca alınmışta olabilirler gayet normal. Kendinizi yormayın hem fiziksel hem ruhsal.
Önemli olan bebeğiniz

Ya ablacım, eşinle mutlu musun kaynana az mı upruyor ne güzel , ya sürekli başında olup oğlunu doldursaydı?? Burda neler okuyoruz yorma kendini

Keşke beni de hiç aramasa ,yok saysa,gelmese. surekli ariyor ben 1kez bile aramam.bizimle yaşamak için can atıyor.yardım etmek ne kelime 2dakika çocuğuma bakamaz uyurken gider yanina yatar zorla uyandırır o an elimdeki işi bırakmak zorunda kalırım.bütün gün yatar yüzlerce soru sorar istekleri hic bitmez.onun yüzünden sürekli boşanmayı düşünüyorum hakkımda ne düşündüğü umrumda bile değil beni rahatsız etmese dünyanın en mutlusu olurdum😊
Seninkisi hizmetçi arıyormuş. 😌 Benim kaynana ile kayınpeder ayrı. Kayınpeder bizle yaşıyor. Kaynana çok baktı gözümüze zamanında ,kayınpederi görümcelere gönderelim de, kendisini alalım yanımıza diye. Eşim annesinin niyetini bildiği için ona göre davrandı. Evet, senin kaynana gibi. Yaparsa bi yemek yapar. O da arada sırada. Çocuğa takat getiremez. Ona göre verilen hizmete teşekkür edip otursa yine iyi. Ağzı durmaz, fitne fesat çıkarmazsa ölür.

Back
X