Neden çocuk sahibi olmak istemiştiniz?
Onları torun sahibi etmek için mi yoksa anne mi olmak istiyordunuz?
Madem maddi manevi hazır değilsiniz neden bu işe kalkıştınız?
Tamam beklentileriniz olabilir ama siz kendi ayaklarınızın üzerinde durmuş olsaydınız eşinizin ailesinin yaptıkları hem sizi bu kadar üzmezdi hem de zor durumda kalmazdınız?
Ne olacak şimdi?
Hayatım bırak eşinin anasını-babasını... bu hayatta kendi anan-baban bile dahil hiç ama hiç kimseden bir beklenti içine girme.
Ne kadar az beklentin olursa o kadar çok mutlu olursun.
5'e alacağına 3'e al, 2 tane alacağına bi tane al, kimseye de ne minnetin olsun ne de beklentin.
eşinizin ailesinden beklentilerinizin olması çok doğal.ama bunlar karşılanmıyor diye tavır almanız çok mantıksızca.yapmayabilirler.niye diyemezsiniz.yaparlar yardım ederlerse ne ala teşekkür edilir ama bunu yapmak zorunda değiller öyle bir vasıfları yok onların. doğacak çocuğun masraflarını karşılamak anne ve babanın görevidir.bizlerin hani yeri gelince karışmasınlar aman mesafeli duralım dediğimiz eşimizin ailesine ve özellikle "kaynanamıza" karşı bukadar beklenti içinde olması tuhaf değilmi.
beklentının olması nomal ınsan deger gormek ozenılmek ıstenıyor. hıc gorusmemek olmaz ancak mesafenı koyar esınle bırlıkte gıder esınle bılrlıkte gelırsın. senın annen hzırlık yaptınım pekı? Nıye soruyorum bunu cunku esının kayınvalıdesının bıseyler yaptıgını kendı annesının bıseyler yapmadıgını gorunce belkı anlar durumu. canını sıkma ınsallah tez zamanda hersey yluna gırer.
ben konu sahıbının direkt maddi sıkıntılardan bahsettiğini sanmıyorum. elbette ki çocuklarını muhtaç etmeyecektirler bi beşiğe yada iki parça oyuncağa. ama bazen büyüklerden de ilgi beklerler illa pahalı olmasına gerek yok ufacık bısey gönül alabılır çocu zaman. arkadaşımız eşinin ailesinin ilgisizliğinden yakınıyo bence. ara ara kızım bi ihtıyacın var mı dese, gelırken ufak bi oyuncak falan alsa bu düşüncesi yok olacak belki de..
ayrıca anlamadığım bi nokta var bilmiyorum belki de tecrübesiz olduğumdan.. neden direkt insanları çocuk yaptılar diye eleştırıyoruz? maddı ımkanları kısıtlıykan 3 tane 4 tane çocuk yapsalar anlarım ama zengin değiller yada evleri kirada diye yada tek maaşla geçiniyorlar diye çocuk yapmayacaklar mı yani bu insanlar? kayınvalidemle aram iyi değil çocuk yapmayayım.. eşim sigara içiyo çocuk yapmayayım, elektiriğe suya zam geldi çocuk yapmamayım... bu mudur olay yani? illa zengin olmak mı lazım çocuk yapabilmek için?
tabkide anne olmak için hamileliğimin 3. ayında eşim işten ayrılmak zorunda kaldı.her daim olan bir maddi sıkıntı yaşamadım o ana denk gelen bi iş çıkarması yüzünden ailesinden beklentimin olması çok mu?
ben konu sahıbının direkt maddi sıkıntılardan bahsettiğini sanmıyorum. elbette ki çocuklarını muhtaç etmeyecektirler bi beşiğe yada iki parça oyuncağa. ama bazen büyüklerden de ilgi beklerler illa pahalı olmasına gerek yok ufacık bısey gönül alabılır çocu zaman. arkadaşımız eşinin ailesinin ilgisizliğinden yakınıyo bence. ara ara kızım bi ihtıyacın var mı dese, gelırken ufak bi oyuncak falan alsa bu düşüncesi yok olacak belki de..
ayrıca anlamadığım bi nokta var bilmiyorum belki de tecrübesiz olduğumdan.. neden direkt insanları çocuk yaptılar diye eleştırıyoruz? maddı ımkanları kısıtlıykan 3 tane 4 tane çocuk yapsalar anlarım ama zengin değiller yada evleri kirada diye yada tek maaşla geçiniyorlar diye çocuk yapmayacaklar mı yani bu insanlar? kayınvalidemle aram iyi değil çocuk yapmayayım.. eşim sigara içiyo çocuk yapmayayım, elektiriğe suya zam geldi çocuk yapmamayım... bu mudur olay yani? illa zengin olmak mı lazım çocuk yapabilmek için?
mükemmelik ve isteklerini aşağıya çekmediğin sürece çok mutsuz olacaksın sanma ki ben bu durumları yaşamadım ama geçici bu durumlar eşinle evlenirken az çok annesinin standartlarından haberdardın sanırım!
masraf olarak düşümüyorum ki ben onlardan torunları olarak bir hediye.beklentler karşılıklıdır.hani ben kendim için birşeyler beklesem amenna haklılar diyebilirim ama sonuçta evladın bir parçası kendileri torunlarını sevmeyi beklerken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?