Huzuru anlatın bana

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.572
598
Merhaba hanımlar, nasılsınız; nasıl gidiyor hayat?

Ben her zamanki gibi... Yani kendi içinde yalnız, kararsız ve huzursuz.
Uzun yazacağım baştan söyleyeyim; çünkü canım öyle istiyor.

Bugün psikoloji mezunu bir yaşam koçu ve asistanı ile 3. seansıma gitmek üzereyken ertelettim ve kafam karışık.
İki kişi ilgileniyorlar benle; sağ olsunlar kendilerince dil döküyorlar ama sanki olmayacak gibi. Bunu nasıl izah edebilirim bilmiyorum, çok sıkı bir duvarım var ve yıkılmıyor; başlangıçta enerjik ve umutlu dahi olsam ikinci görüşmeye kadar sanki hayata dair her şeyi çözüp yine karamsarlığıma yeniliyorum.
İlk seansta sayfalarca sorular sorulup hakkımda biraz bilgi toplanıldı ve bu iki saat kadar sürdü; sonrasında "Sizin de gayretinize bağlı olarak en iyi ihtimalle 9-10 seans kadar sürebilir, zorlu birisiniz" vb. cümleler kuruldu. Sanki klasik herkese söylenen şeyler gibi, kim buhranını kolay atlatıyor ki?... Biraz da "Ben zaten gayret edebilsem niçin size geleyim" gibi bi düşünce peydah oldu. Tüm anahtarlar bende madem, kapının önünde dikilmiş niye bekliyorum? Bana bunu söylesenize??

Farkındayım, üstü kapalı yazıyorum ve biraz da karışık başladım ama bunun sebebi benim de karışık vaziyette olmam; kendimi doğru ifade edemezsem ve aklınıza takılan noktalar olursa sorabilirsiniz, bir sıkıntıyı dökmeye, dökerek anlamaya çalışıyorum sadece. Psikologlardan da bıktım.

Randevu saati yaklaştıkça ayaklarım geri geri basıyordu, üzerimdeki bıkkınlık artıyor ve yol gözümde büyüyordu, yarına ertelettim ama yarın olmadan yarını da pazartesiye sallayacakmışım gibi hissediyorum. "Gideceksin ne olacak, aynı şeyleri tekrar tekrar konuşmaktan öte gidemeyeceksiniz, biraz meditasyon biraz -kendini bırakmalısın- vurgusu, abuk subuk derin manalı dertleşmelerle geçen faydasız bir saatin ardından evine gelecek ve canının ne kadar sıkıldığını, ne kadar huzursuz olduğunu yine anımsayacaksın. Onun yerine bari bi güzellik salonuna neyim git de şu hep şikayet edip durduğun cildine profesyonel bakım yaptır, biraz çeşit olsun" diyorum. Çabuk mu kestirip atıyorum dersiniz?

Sorun ne, dert ne diye sorarsanız; dert, artık somut halde anlatılamayacak kadar karışmış, soyut çorba olmuş bir iç sıkıntısı. "Kocam böyle böyle yaptı da ondan", "Çocukluğumda şöyle oldu atlatamadım","Hayat şartları canımdan bezdirdi","Şöyle bir depresyona girdim de hala çıkamadım" "Annem şöyle davranırdı derinden sarsıldım" "Şu şu hayallerim yıkıldı" "Onun ölümünü geçemedim", "Hastalıklarım beni bitirdi" vb. somut bir kaynak ile açıklanamayacak hale gelmiş bir sıkıntı yumağı. Öyle ki memnuniyetsizliğim ve bezmişliğim artık çabuk bıkma, git gide tembelleşme ve insanlardan kendini geri çekme olarak kendini gösterir oldu. Kolumu kaldırasım yok desem yalan olmaz; işler git gide birikiyor ve başlangıcı sürekli erteliyorum. "Değmez" deyişlerim artıyor... Sanki içimde bi gün bi delik açıldı ve o günden beri tüm huzurumu içine soğurup yok ediyor.

Dün kendimi biraz zorladım, birkaç işim vardı asıldım... Yok. Bıraktım.
Ondan önceki gün neredeyse ölü gibiydim, çaktırmadım.
Bugün de evin içine kendimi kapatmış siz tanımadığım, bilmediğim insanlara "Derdim ne benim?" diye soruyorum.

Böyle olan var mı? Kendimi yalnız hissediyorum, sanki kimseyle aynı lisanı konuşmuyor gibiyim.
Mütemadiyen çökkün ve kamufleyim.
Mütemadiyen düşünceli ve fakat halini umursamaz haldeyim.

Değiştim, git gide berbat bir yöne doğru; ya öyle saçma bir hal ki ayaklarımın yönü ne zaman ileriye dönse moonwalka başlıyorum sanki, öyle bi şey. Başlayamıyorum, başlıyorsam devam edemiyorum, devam ediyorsam "Manasız, yetersiz" deyip bırakıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Bu soyut çorbayı ayıklayabilen birileri var mı aramızda? Ben bu döngüden şöyle çıktım ve şunu anladım diye anlatabilir misiniz?
Ruhsal çöküşten çıkmayı başaran kişiler, yazar mısınız bir şeyler?

Okuyanların gözlerine sağlık.
Işık olacak yorumlarınızı bekliyorum çünkü ben artık tamamen karanlıkta kalmış gibi hissediyorum.

Zamanım olmadığından sadece bi kısmını okuyabildim ama ben sizin ne kadar güçlü bi kadın olduğunuzu biliyor ve hissediyorum.
Gerekirse depresyonun dibine vurun biraz.
Sonra daha sağlam bi şekilde kalkın

aynen dediğin gibi can sıkıcı seans yerine git o uzun zamandır yaptırmak istediğin cilt bakımını hallet. Bak nasıl iyi gelecek . Ha bide senin durumun hayatında eğlenceli ve zevkli bir uyarıcı yokmuş da ondanmış gibi geldi. Muhtemelen bekarsın ve sevgilin yok doğrumu?

Cok cabaladim, yazamadim. Hem zaten donguden cikmayi basaramadigim icin bana laf da dusmez belki. :) Camus mutlulugun dort sarti vardir demis: Acik havada yasamak, birini/bir seyi sevmek, hirstan arinmak, yaratmak. Bunlardan bir iki tanesini denklestirebildigim anlarda iyi hissediyorum. Ha bir de guclu olmak zorunda degilim, iyi olmak zorunda degilim, hicbir sey yapmak ve olmak zorunda degilim diye dusununce de ferahliyorum bi.

Evli ve çocuğu var :)

Kendimi okudum sanki. Yarın psikolog randevum var. Gidip gitmemek arasında kararsızım.

Ben de onun yerine git bi kuaföre değişiklik iyi gelir diyorum. Hamama, masaja git rahatlarsın diyorum ama yapamıyorum.

Ayaklarımda prangalar var sanki. Birkaç adımdan fazla atamıyorum. Atabildiğim birkaç adım da beni bir yere götürmüyor, sınırlarını kendim belirlediğim bir alandayım hep.

Işık olamam belki ama tüm kapıların üzerime kapandığı,tamamen karanlığa gömüldüğüm ve intihara teşebbüs ettiğim anlarda beni dipten çıkaran,elimi tutup kaldıran kişi sadece annem oldu. Hiç kimse yardım edemezken sadece annem o günlerime ışık tuttu,onun sayesinde en karanlık dönemlerimi atlattım.

"İyiki varsın canım annem. "

Bu ne be sonuna dogru ben bile bunaldim .Cok irdelemeyin kendinizi .Bi kursa filan gidin .Ortam değistirin .Şen şakrak insanlar var .Yuuhhh benim dert ettiklerime diyorsunuz .
Neyi seviyorsaniz onu yapın .Bi evden çıkın dolanın .
Depresif melankoli bi döngü bu .Çıkın döngüden ruhunuzu şaşırtın..
Ayyyhhhh sıkıldım .

Seni hatirliyor gibiyim, resim yapiyorsun sanirim akrilike yagli boya vs, baban seker hastasi miydi ? Umarim karistirmiyorum, kendimi biraz okudum gibi... Herkes zaman zaman girer bu durumlara,
Ama cikmayi da bilmeli diye dusunuyorum, sanat nasil gidiyor?

Gangsta çocuğu babasına-dedesine-ninesine bırakıp 1-2 günlüğüne bir yerlere gitsen? İşti, evdi, çocuktu, anneydi babaydı derken sorumluluklar ağır geliyor. Hep tek düze, hayatında bir şeyler hep sabit. Tek yaptığın bi tatil ya sana “kıymetini bilmem gerekiyor hayatımın” dedirtir yada “şunlar olmadan daha iyiyim, sorun bu galiba” dedirtir.

Ben baya baya bi depresyon hali gördüm vallahi. Ama zaten sende biliyorsun, anahtar sende. E bi ışık lazım anahtarı kilitle buluşturmaya. Aydınlat kendini biraz.

güclü kadinlarin cogu böyle bir dönemden geciyor.
hatta geciyor bitti saniyor yine geliyor.
kisir döngü gibi.

sanirim yine ayaga kalkmak icin en iyi yöntemi kendin bulacaksin.
erteledigin cilt bakimi olur.
sana cok iyi gelen arkadasinla dertlesebilirsin.
spora gitmiyorsan, spora gidebilirsin agirlik calis... iyi hissettiriyor.

bu aralar tam yazdigin gibi herkesten uzak duruyorum o dedigin durumu cok iyi biliyorum.

Sanki bana beni anlattin !!!
Benim psikolog randevum martin sonunda, ama inan hicbirsey beklentim yok!!!
Senelerdir biriken yükleri artik tasiyamayacak hale geldim, beni bu hayatta tutan tek cocuklarim.
Korkmasam hemen giderim bu fani dünyadan, ya sonrasi??
nezaman ayaga kalkmayi denesem, birileri tekrardan yerle bir ediyor, gücüm yok, care yok!!
Hickimseden destekde yok!!!

biraz klasik olacak ama,

iyi gelecegine inanmazsan iyi gelmez ki,
plesebo etkisi mi diyorlar ne,
" abuk subuk derin manalı dertleşmeler"diye dusunursen zaten bir adim ileriye gidemez seans,

"Sanki klasik herkese söylenen şeyler gibi"... cok dogal degil mi,
yeni modern insanin derdi hep ayni degil mi,

bak bu gittigin kisiler modern insani huzura erdirecek cozumleri bulmus kisiler,
sen dogru kisiyi bulamamissindir belki bilemiyorum ama,
bu kadar cabuk pes etmemelisin bence.

Zamanım olmadığından sadece bi kısmını okuyabildim ama ben sizin ne kadar güçlü bi kadın olduğunuzu biliyor ve hissediyorum.
Gerekirse depresyonun dibine vurun biraz.
Sonra daha sağlam bi şekilde kalkın

Teşekkür ederim ama ben güçlü olduğumu düşünmüyorum. Psikolog da "Çok güçlüsün, anlattıklarına bakıyorum ve tebrik ediyorum, çok iyi baş etmişsin aslında" demişti. Bir başkasının güçlü olduğumu söylemesi kar etmiyor, çünkü kendimi zayıf halka gibi hissediyorum, kendi içimde bu kadar oyalanıyor olmam güçlü biri olmadığımın göstergesi bence; şimdiye çoktan önüme bakıp yola düşmüş olmalıydım; 2 senedir artan bir huzursuzluk karşısında duramıyorum daha.

Depresyonun dibine de vurdum vaktinde ve iğrençti; oralara inmemek için direniyorum zaten çocuğum var; öyle bir lüksüm kalmadı maalesef.

Onu da yaptırayım.
Evliyim, çocuğum da var.

Eğlence ve zevk olayı da huzurla ilgili biraz, içim sıkılıyorken hiçbir şey eğlenceli gelmiyor. Resim yapmayı severim, son yaptığım resme kendimi zorlayarak en son iki gün önce dokundum ve kesinlikle huzursuzluğum resme geçti, beğenmedim. Şimdi de "İğrenç oldu" diye bir köşeye kaldırıp attım.

huy olabilir ya, bu yasima kadae hic bi isin sonunu getiremedim. sanki sonuna kadar gelsem parcalanip yok olcam gibi sacma bi korku kapliyo icimi. hani biseyler daginiksa yasadigimi iz biraktigimi biliyorum gibi...

ne biliyim herkeste bi parcam kalmis da o parcalari toplamam lazim ama toplarsamda beni ben yapan seyler yok olcak ben yok olcakmisim gibi... anlatamadim ya

harry potter okudunuz ya da izlediyseniz lord woldermord gibi diyeyim

ben toplamaktan toplanmaktan korkuyorum acikcasi

Bence bu farkındalık. Hayatı hissetmek. Hissettikçe o cahillik zamanından kalan toz pembe görüntünün kalkması.

Çok düşünüyorsunuz. Her şeyi.

Size rahat vermiyor bazı şeyleri bilmek, üzerinde düşünmek.

Bazen düz bir insan olarak yaşamak rahatlığı gerekiyor. Dümdüz. Düşünmeden. Varoluşsal sancılar çekmeden. Hayatın anlamını bulmaya çalışmadan.
Onca derdin sıkıntının farkında olmaksızın, kendine dert edindiği tek konu halısının modeli olan kadınlar olmak lazım galiba.
Bilmiyorum . Öyle düşünüyorum nadiren de olsa.

Hayatın farkına varmak, sebep ve anlam aramak her zaman iyi gelmiyor insana.

Ruhunuz böyle, sürekli arayış hali içinden çıkmak çok zor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…