İ-çim şiş-ti!!!!

İzin konusu baslı basına bi felaket zaten ve ben sartlarımı cok zorlamasına ragmen gidip almadım izne cıktım simdi hakkım var ve kullanıyorum battı ya burda bile sasılacak is..

O geliyo diye gitmemezlik yapmamalısın. Normal zamanda nasıl davranıyorsan ona karşı öyle davran ki onu umursadığını düşünmesin.

Bizim insanımızda kendine gelince sorun yok ama meslektaşının, çalışanının falan rapor alması için ölüm döşeğinde, sürünüyor olması falan bekleniyor. Yurt dışında yaşayan ailemi özel bir günde ziyarete gidebilmek için 5 gün izin aldığımda bile (rapor değil gayet izin) arkamdan konuşanlar olmuş "Astoria hanım 5 günlük ne izni alıyor, yurt dışına tatile gitmiş" diye aslını astarını bilmeden dedikodu yapanlar olmuş. Allaha havale ettim, suratlarına laf anlatacağım insanlar değiller.

Konu sahibine de devlet tarafından bir hak tanınmış ve o da bunu kullanıyor. Devlet hak tanırsa isterse 1 yıl raporlu olur, kime ne?

Cok gecmis olsun öncelikle acil şifalar..
Bakın o kısmını bilmiyorum haklısınız keske olsa kabul görse .. Bizim durumumuza verildigini bilmiyordum ben tedavi icin gittim ama veriliyormus arastırınca gördüm ki alanlar var .. Hani bize özel bi durum degil bebegin anneyle bagının kopmaması adına sanırım .. Cünkü gercekten agır bir perhiz gerektiriyor ve sütün azalıp kesilmesi muhtemel sanırım bunu önlemek icin

Tesekkür ederim ben diger kurumları bilmiyorum zaten doktor demese ben bunu da bilmiyordum

ben bizim.hastaligin face grubundan ogrendim hatta onun rahatlığı vardi ama olmadi..ayni hastaliktan saglik bakanliginda calisan bir kizinda olmadi. yani dr veriyor rapor ama hayati tehlikesi vardir ibresi olmadigi icin kabul edilmiyor.

once ben uzuldum ama arastirinca hak verdim. hakkım olmayani da istemem zaten. konudam bagimsiz olarak sadece rapor icin yaziyorum. yoksa kadin konuunun detayini zaten bilmiyordur sizin kizmaniz normal.

Ya anlatamıyorsun ki baksanıza sen basında durunca gececek mi zihniyeti iste gecmese bile devletin verdigi yasal hak bile kullanırken ispat isteniyo .. Garip bi milletiz vallahi

1 yaşa kadar temel gıda anne sütüdür, elbette biliyorsunuzdur.
Ben bu raporu ilk defa duydum ve çok da hoşuma gitti.
Bebeklerin daha çok anne sütü almasını sağlayan uygulamaların artması dileğiyle.
Süte alerji olması vb durumlarda ek gıdaya geçebilirsiniz

Dr bize yazarken zaten kabul edilip edilmeyecegini bile pek cok kurun kabul etmiyo dedi ben de bilmedigim icin müdürü arayıp sordum haklısınz

yok iste bende oyle saniyordum. bizde de bir kac aya.kadat herkes alti ay kullandi. rapirumuzda annenin yakin ve surekli bakimi gerekiyor refakati uygundur yaziyor. ama cok suistimal ediliyor sanirim. ayrica duzenlenmis bu yonetmelik. bana verilen red cevabinda, o yonetmeligin numarasi da yaziyordu.

baktim hakli kurum. yoksa mudur yardimcisi bile bir yanlislik var galiba gerekirse dava ac hakkin elinde raporun var dedi . ama arastirinca hakkim olmadigina karar verdim.

hatta kzuenimin oglu beyin ameliyati oldu. kafataso fazla buyuyordu onden kestiler. ilk raporu vermisler kuzenim kullandi. 2. ye doktor vermemis ilkine nasil verdik falan diye sasmislar. hayati tehlikesi yok diye 2. ye vermemisler. cogu kurum ve doktor artik buna dikkat ediyor. o yuzden sasirdim ben. gerci tanıdık doktor olunca oraya hayati tehlikesi vardir ibaresini ekleten de var.

İlk 6 ay anne sütü altını kesinlikle ciziyoruö ama süt alerjisi anne sütünün bitmesi gibi durumlarda 4. Aydan sonra ek gıda verebiliyorsunuz tabi mecburi durumlarda buna katılıyorum

İzin konusu baslı basına bi felaket zaten ve ben sartlarımı cok zorlamasına ragmen gidip almadım izne cıktım simdi hakkım var ve kullanıyorum battı ya burda bile sasılacak is..
Valla ben de hastalıktan gebere gebere işe gittiğim çok oldu hatta işten zorla kovaladılar git bize de bulaştırma diye ama annelik başka. Öyle kolay kolay rapor almam ama şartlarım zaten maksimum zorluktayken önümde ya çalışmak ya da rapor almak gibi bir seçenek kalınca mecbur rapor aldım. Bunu da biliyor iş arkadaşlarım ve müdürüm. Kimse de benden öncekilere de bana da hımmm heyet raporu ha niye aldın demedi. Sonuçta insanız ve belki hayatta bir ya da iki kez yaşanabilecek bu en özel duygunun yaşanmasına müsaade edildi. Hepsinden öte kendimden de önce sağlıklı yetiştirmem gerekiyor hayata getirdiğim bu minik canlıyı ve devletteki çalışan annelere uygulanan hakların eksikliğini bu minik yavrudan çıkaramam. Kimseden de çıkarmasını bekleyemem. İyi yapmışsınız raporunuzu hakkınızı kullanın sonuna kadar. Bırakın iş yerindeki o arkadaşınız konuşsun dursun. Sizin en önemli varlığınız bebeğiniz. Çok geçmiş olsun ayrıca. Çok zor bir hastalık kuzenimden biliyorum. Bebeğinizi sağlıkla büyütün...

Devlet bir hak vermiş neden kullanmasın. Devlet gerekince bir kuruşu milyar yapıp borç diye postaya veriyor. Madem annenin hakkı anne kullansın ben anlamadım ne devlet sevdalısıymış herkeste.
Buradan devlet sevdasını görmeniz ayrı bir süper güç sahibi olduğunuzu gösterir ben ilkokul öğrencilerinin öğretmenlerinden ayrıldıklarında düştükleri psikolojik kıstaslardan dolayı daha hassas olunması konusunu savunuyordum oysaki:)

İlk 6 ay anne sütü altını kesinlikle ciziyoruö ama süt alerjisi anne sütünün bitmesi gibi durumlarda 4. Aydan sonra ek gıda verebiliyorsunuz tabi mecburi durumlarda buna katılıyorum
Buna kimse kkdan bakarak karar vermez emin olun bu benim cocugumu götürdügüm 9. Doktordu o kadr kusmaya biri bile gecelim demedi bu alerji zaten anne sütüne degl inek sütünde olan bi proteine .. Neyse ta siz de böyle düsünün napalım saygı duyuyorum ama siz yine de 6. Ayı bekleyin 3. Cocukta. :)

Ne oradaki kadınlara ne de buradaki kendini bilmez insanlara açıklama yapmayın. Boşuna üzülürsünüz. Burada da çıkacak “ölüm kalım olmadan izin alamazsınız” diyenler sanki kendileri kanunlardan üstünmüş gibi.

Zorunlu durumlarda süt bitmesi alerji vb 4. Aydan itibaren ek gıdaya gecilrbilşyor hanfendi

bu arada benim rapor isi olmayinca ucretsiz izin almaya gittim. .ik dakinkadin diyorki ben bir yil heyet raporu aldim surekli..ohal olmasa iki yil.kullanirdim. ben rapor almadigim icin o an suclu hissettim kendimi dusunun. rapor o kadar kaniksanmis ki artik.
herkesin kendi takdiri bence. o para bir şekilde çıkar ben ona inanirim. hakkim degilse nasip olmasin diye dua ederim.

siz zaten kendinize almamissiniz. isteseniz normal hastalik raporu da alirdiniz. zaten ucretsiz izin diye planlamissiniz. insanlarin ne dedigine bakmamak gerek. bugun eleştirilerini yarin kendileri yaparlar.

3 aylık bebegin anneden ayrıldıgı zamanki psikolojik kıstasları da azıcık düsünün

Keske herkes böyle düsünüp niyeti bu olsa bastan alırdı diyebilse

Süt ve süt ürünü olan herşeye hatta bala çikolataya alerjiside olacak ortalama 4 yaşında gecicek yada alerji geçirici şuruplarla 1 yaşından sonra biraz daha rahatlayacaksınız..buarasa teşekkürederim üçüncüyü düşünmüyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…