evet canım duygularıma tercuman oldun.kıskanmakta değil,arkadaşının yerine sevinirken kendi adına da üzülüyo insan..Tatlim ben de dün 2 hamile arkadasimi gordum biri dogurmak uzere digeri 5 aylik olmus, baska biri de gecen hafta dogum yapmis. Onlarin sevinci beni bir yandan mutlu ederken diger yandan icimi acıtıyor.Sanki bu mutlulugu yasamak cok uzak gibi geliyor.Bence devlet bizim gibiler icin psikolojik destek vermeli cünkü ailenle bile paylasamiyorsun, içine attikca da o acı seni kemiriyor, tüketiyor.
evet canım duygularıma tercuman oldun.kıskanmakta değil,arkadaşının yerine sevinirken kendi adına da üzülüyo insan..
dün tesadüfen bi kadın programında bu konu konuşuluyodu.oradaki psikolog diyo ki,kadın ya da erkek stres yaptıkca sistem kendini otomatik kapatıyo,şuanda sen anne-baba olamazsın endişelisin diyo ne zamanki stresi bi kenarı atıp hayatınızda başka şeylere yer verirseniz hamilelik şansı büyük olasılıkla artar.kendi adıma konuşuyorum,ben hayatımın merkezi haline getirdim bebek meselesini.aslında,dünyalar iyisi beni çok seven bi eşim var ne kadar şanslıyım çocuğum olmasa bile eşimle zaten mutluyum.keşke hep böyle düşünebilsem...
Günaydın gonozcum, bizde sperm analizi yaptırdık doktor eşim sonucunu orta şekerli bulmuş SAYI 12 000 000/ml hareketlilik %41 yıkama sonrası 4 000 000/ml hareketlilik % 63 galiba biraz düşük sonuçlar...
yaaa ne diceğimi bilemiyorum mutluluktan:)))))ayyy off ne desem bilemedim:)))))Zeynepcik :)))
Çookkk sevinçliyim sonuçlarımızı aldık ,inanamıyorum hala.Adeta bir rüyadayım .Şükürler olsun adeta bir mucize ,Saraçoğluna minnettarız,ne muhteşem bir insan.
Değerlerimizi aynen yazıyorum :)))
1.cc deki Sperma : 78.000.000 > 30 milyon/mL
Total Sperma : 351.000.000 (makler counting camber) > 70 milyon/ejekülat
Motilite : Hızlı İleri Hareketli: % 35; Yavaş İleri Hareketli: % 12; Yerinde Hareketli: % 10;
Hareketsiz: % 43
İmmotilite : % 43 (Hareket etmeyen) < %50
Vitalite : % 57 (Hareket Eden)
--------------------------------MORFOLOJĠ(D-Q)----------------------------------------
WHO(Dünya Sağlık Örgütü)Criteria
Normal yapı : % 54 Anormal Yapı : % 46 > %50 Normal
KRUGER STRĠCT CRĠTERĠA
Değerlendirilen Spermatozoid Sayısı: 50
Normal Yapı : % 17 % 0 - 4 Kötü Prognoz (GEBELİK % 7,6)
Anormal Yapı : % 83 % 5-14 İyi Prognoz (GEBELİK % 49,4)
> 14 Normal Morfoloji (GEBELİK % 88,3 )
Mikroskobi : Sperm hücreleri hareket ve morfolojisinde bulunan değeler normal sınırlar içerisinde.
1 cc deki sayı normal. 3 saatlik inkübasyon sonucu normal dışı yavaşlama ve ölü hücre sayısında artış gözlenmedi.
YORUM : Normozoospermi
Yaaa bu nasıl bir şey biliyorsun bizde morfoloji %2 ,ileri harekette % 3 tü.İnşallah sizin sonuçlarda çok güzel çıkar.Haftaya şu Emre Beye randevu alacağız.Bir de ürolog baksın sonuçlara.
Unutmadan ben de hormon tahlillerimi aldım .Proloktin 20 'de 15'e düşmüş ,LH 'ta düşük çıktı.Bu kürler tek kelimeyle ŞAHANE :)))
yaaa ne diceğimi bilemiyorum mutluluktan:)))))ayyy off ne desem bilemedim:)))))
emeklerimizin karşılığını alıcaz biliyodum darısı başımıza artık bebişin gelmesine azcık kalmışş:))))yanlış okumadım dimi morfoloji %14 :))))))))
Ayy tatlım inan bugün bayram oldu bize:))
Eski sonuçlarda sayı 108 milyondu ,hocamızda eşinde süper sperm var demişti ancak morfoloji %2 ,ileri harekette %3 tü.Sayı olmuş 350 milyon ,inan şaşkına döndüm.Zaten aynen sonucu kopyalayıp yapıştırdım.
İnşallah sizin sonuçta böyle çıkacak.Bence kür bitmeden yaptırın testi ,çünkü biz bebek oluncaya dek hocamızın kürlerine devam edeceğiz.Ne olur ne olmaz .
yaaa ne diceğimi bilemiyorum mutluluktan:)))))ayyy off ne desem bilemedim:)))))
emeklerimizin karşılığını alıcaz biliyodum darısı başımıza artık bebişin gelmesine azcık kalmışş:))))yanlış okumadım dimi morfoloji %14 :))))))))
Tatlım bu arada morfoloji %17 görünüyor dikkatli bakarsan farkedersin .Çok merak ediyorum sizin sonucunuzu eşini ikna etsen de yaptırsanız bir haftaya :))
Zeynepcik :)))
Çookkk sevinçliyim sonuçlarımızı aldık ,inanamıyorum hala.Adeta bir rüyadayım .Şükürler olsun adeta bir mucize ,Saraçoğluna minnettarız,ne muhteşem bir insan.
Değerlerimizi aynen yazıyorum :)))
1.cc deki Sperma : 78.000.000 > 30 milyon/mL
Total Sperma : 351.000.000 (makler counting camber) > 70 milyon/ejekülat
Motilite : Hızlı İleri Hareketli: % 35; Yavaş İleri Hareketli: % 12; Yerinde Hareketli: % 10;
Hareketsiz: % 43
İmmotilite : % 43 (Hareket etmeyen) < %50
Vitalite : % 57 (Hareket Eden)
--------------------------------MORFOLOJĠ(D-Q)----------------------------------------
WHO(Dünya Sağlık Örgütü)Criteria
Normal yapı : % 54 Anormal Yapı : % 46 > %50 Normal
KRUGER STRĠCT CRĠTERĠA
Değerlendirilen Spermatozoid Sayısı: 50
Normal Yapı : % 17
Anormal Yapı : % 83
Aralıkların yorum bilgisi ;
%0 - 4 Kötü Prognoz (GEBELİK % 7,6)
%5-14 İyi Prognoz (GEBELİK % 49,4)
> 14 Normal Morfoloji (GEBELİK % 88,3 )
Mikroskobi : Sperm hücreleri hareket ve morfolojisinde bulunan değeler normal sınırlar içerisinde.
1 cc deki sayı normal. 3 saatlik inkübasyon sonucu normal dışı yavaşlama ve ölü hücre sayısında artış gözlenmedi.
YORUM : Normozoospermi
Yaaa bu nasıl bir şey biliyorsun bizde morfoloji %2 ,ileri harekette % 3 tü.İnşallah sizin sonuçlarda çok güzel çıkar.Haftaya şu Emre Beye randevu alacağız.Bir de ürolog baksın sonuçlara.
Unutmadan ben de hormon tahlillerimi aldım .Proloktin 20 'de 15'e düşmüş ,LH 'ta düşük çıktı.Bu kürler tek kelimeyle ŞAHANE :)))
Son kısım açık olmamış düzelttim :))))))))))))
Tatlım adet tarihimiz aynıydı ancak benim adet sürem 30 günden 35 güne çıktı .Doğal olarak 19. ya da 20 . gün yumurtluyorum.Testim bitmişti sipariş verdim o da dün geldi .Haftaya hocamızı arayacağım bakalım ne diyecek ya da hangi küre başlatacak.Ben sana bir şey diyeyim tatlım ,hocamız tek kelimeyle mükemmel bir insan ,verdiğimiz kür ücreti bu mucizenin yanında çok az kalıyor.aa pardon%17 miş:)
ancak ayın 18 inden sonra yaptırabiliriz tatlım çok daha heyecanlıyım artık:)
adet tarihlerimiz aynıydı yumurtlama dönemindeyiz kuzum kaçırma sakın şansınız çok yüksek rabbimin izniyle:)
Tatlım adet tarihimiz aynıydı ancak benim adet sürem 30 günden 35 güne çıktı .Doğal olarak 19. ya da 20 . gün yumurtluyorum.Testim bitmişti sipariş verdim o da dün geldi .Haftaya hocamızı arayacağım bakalım ne diyecek ya da hangi küre başlatacak.Ben sana bir şey diyeyim tatlım ,hocamız tek kelimeyle mükemmel bir insan ,verdiğimiz kür ücreti bu mucizenin yanında çok az kalıyor.
bir sonra ki ay mutlaka rahim filmini çektireceğim tatlım.Böylece kafamız tamamen rahat olacak .
Eşim de önce çok erteledi şu testi biliyorsun ,artık ısrarıma dayanamayınca yaptırdı ve inan şu an çok keyifli.Psikolojimiz düzeldi inan.Siz de planlayın en kısa sürede yaptırın tatlım :))
hıı doğru,benim bugün 15. gün ve hala çift çizgi yok ben geç yumurtluyorum.testimde 3 tane kaldı.artık eczaneden alırım idarelik.
tabiki 325 ne ki kaç kat artmış değerler.tüp bebek yaptırılsa kaça malolacaktı. bide psikolojisi var.
bende çok güveniyorum hocamıza umarım artışı bizde görürüz dua et bizede:)
Tatlım ben salı günü sipariş verdim gg 'den çarşamba elime geçti.Eczaneden alacağına bu akşam sipariş ver ,yarın kargoya verirler cumartesi eline geçer.
Bir şey soracağım tatlım ,hani sen geç yumurtladın ya peki adetin yine aynı aralıklarda mı oldu yoksa geç mi regl oldun.Mesela benim yumurtan çatladıktan 14 gün sonra regl oluyorum.
Tatlım ben salı günü sipariş verdim gg 'den çarşamba elime geçti.Eczaneden alacağına bu akşam sipariş ver ,yarın kargoya verirler cumartesi eline geçer.
Bir şey soracağım tatlım ,hani sen geç yumurtladın ya peki adetin yine aynı aralıklarda mı oldu yoksa geç mi regl oldun.Mesela benim yumurtan çatladıktan 14 gün sonra regl oluyorum.
canımmm nerelerdesiinn ?girmiyosun kaç gündür..
Tatlim giremedim bir turlu Bugün kadin doguma gittik esimin spermiyogramina da bakti fena degil falan dedi.yok miyomunu almak gerekiyor, Lh hala yuksek vs.dedi durdu .Adama diyorum 18 den 8 e dustu yine de anlamiyor.bir sonraki ay sana klomen verecegim yumurtan cabuk gelissin dedu.Ben de dedim "Doktor bey son 3 aydir regl araligim 35 gunde bir oluyor.20. gun yumurtam catliyor.Yani her sey normal diyorum " ANLAMİYOR YA DA İSLERİNE GELMİYOR.
aayyy bir de ozel hastaneler %200 e kadar almaya baslamislar o da odemeyi yaparken surpriz oldu.
Sen de durumlar ne tatlim?
fena değil mi dedi??????artık o sonuçta fena değilse biz ölelim yaniii...
klomen kullan bencede birden fazla yumurtan çatlıycak şansın daha yüksek.sorma vallahi resmen soyguna uğramış gibi oldum bende ödemeyi yaparken:)
bugün 18. günüm ve hala yok çift çizgi neden öyle oldu anlamadım.geçen ayda böyle olmuştu.çok geç yumurtam çatlıyo ve erken adet oluyorum.yumurta çatladıktan sonra 10-16 gün içinde adet olurmuş sağlıklı bi kadın.yarında çatlamazsa ben sağlıklı bi kadın değilim demek oluyo galiba.off çok kafam karışık ve moralim bozuk.hormonlarım normal,adetim düzenli,kist yok peki neden çatlamadı hala??
Tatlım moralini bozma ama çok ciddi bir sorunun yoktor.Olsaydı mutlaka hormonlardan ortaya çıkardı.Sen hiç LH,FSH,PROLAKTİN,E2 gibi hormonlarına baktırdın mı? Mesela prolaktin yüksek olursa gebeliğe engel olabiliyor.
Klomen kullanmak istemiyor zaten miyomum var, kistim de varmış.Göze alamıyorum fazla yumurtaların kiste dönüşebileceğini.Tarçın bal ve çörek otuyla yapılan bir kür var,kaç arkadaşım kullandı.Çok fazla sayıda yumurta yapıyor belki bir sonra ki ay bunu yaparım.Dur bakayım bir hocamızla konuşayım da ona göre bir harita çizeyim.
Tatlım yumurta çatladıktan sonra en erken 14 gün sonra regl olmam gerekiyor böylesi daha iyiymiş.Sen birkaç ay yumurta takibi tam yaptır ona göre doktora git.Ayy valla doktorlara hiç güvenim kalmadı.Eşim diyor zaten sen doktordan daha çok biliyorsun diye.bir sonra ki ay rahim içi filmi çektireceğim ondan sonra da bir şey çıkmazsa bu kadar sık doktora gitmek istemiyorum .Zaten bu %200 lük zamla beraber bütçemiz kaldırmaz tatlım .Çok vicdansızca bir zam ,pes diyorum bu yasayı geçirenlere .
kuzucum asradiol,fsh,lh,prolaktın ve tsh hormonlarına bakılmış.hepside çok iyi dedi doktor.ben bu testleri 6 ay önce kendi doktoruma gittiğimde yaptırmıştım.senin hiçbir problemin yok eşin tedavi olsun öyle gel dedi bana.geçen ay ovulasyon testinde çift çizgiyi göremeyince,farklı doktora gittim çünkü eski doktorum fazlasıyla yoğundu.bu iki doktor aynı hastanede.yeni doktorum bana hiç ama hiç güven vermedi eşime de...eşimin ameliyattan önceki test sonucuna baktı ve ooo bundan çocuk olur dedi.sayı da 9 milyon!bana üst ultrasondan baktı ama 10 saniye sürmedi.dolayısyla ultrasondan baktığına bile inanmıyorum o kadar güven vermedi yani.
hatırlıyo musun sana o kadar akıntım geldi ki altıma kaçırdım sandım demiştim.. 9. günümdü acaba o gün mü çatladı..ama bana doktor 1-2 kasım da temas yok dedi ve 9. gün 1 kasımdı...((
kısacası bu aydan hiç umudum yok ve bir daha asla o doktora gitmeyeceğim..adet olunca eski doktoruma gidip yumurta takibi yaptıracağım.geçen ayda 10. gün kontrol çizgisi kadar olmasa da çok çok yakın koyulukta 2. çizgi görmüştüm sanırım o gün yumurtam çatladı.17 gün sonra regl olmuştum.bu ayda 9. gün çatladı ve biz göz göre göre kaçırdı şaka gibi.
ayrıca %200 lük zam konusunda sana tamamen katılıyorum.cebimize kuvvet vallahi artık özel doktora gitmek için durum bi düşünmek gerekiyo.
bir dahaki ay havuç incir kürü yapıcam.saraçoğlu hocamızın kürü.çok sayıda yumurta çatlatan etkisi var.klomenle aynı tek farkı kist yapmıyo:)
off çok uzun olmuş ama içimi döktüm ohh bee :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?