Kanallardan birinin yumurtalığa yakın ucunda yumurtayla karşılaşırlar. Spermaların kadının cinsel organları içindeki yolculuğu ortalama bir saatte tamamlanır. Fakat burada da ilginç bir durum söz konusudur. Eğer cinsel birleşme sırasında kadın da orgazm olmuşsa, oksitosin adı verilen bir hormon salgılanır. Bu hormon, dölyatağının
kasılmasına yol açar ve meni bu kasılmalar yardımıyla 5 dakika gibi çok kısa bir sürede yumurtaya ulaşır. Kadının orgazm olması döllenme açısından zorunlu olmamakla birlikte döllenme şansını oldukça arttırır.
Yumurtayı döllemek için tek bir sperma yeterlidir..Arkadaaaaşş siz yazmasaydınız ben bu araştırmayı da yapmayacaktım. yok ya ben öğretmenliği bırakıp sağlık alanına geçeceğimyeminlen 4 sayfa açtım dolu dolu..şimdilik bu bilgileri okudum...http://sorunsuz.blogspot.com/2006/03/reme-sperm-ve-yumurta.html..bi sayfa bu önemli olan kısmı kopyaladım..8 saat çok geldi de bana ben hep derdim zaten 24 saat yaşayan bi yumurtam var 8 saat uyku 8 saat iş,2 saat yemek yap ye falan, geriye kaldı 6 saat eneee o zaman hiç çıkmıycan evden:)) hatta kamuda tatil olurdu..bimere iletsek aslında bayanlar ayda 2 gün izinli olsa:))muayyen günler için ya da döllenmek için:)))tövbeeee...
Kesinlikle sana katılıyorum tatlım:))Bu özel günler için izinli olsak harika olurdu.Ama 8 saati araştırırken okumuştum.Bana da çok uzun geldi.İnşallah daha kısa sürüyordur dediğin gibi.Valla ben yaklaşık 1 saat uzanıyorum hiç kalkmadan.Ama şimdiye kadar işe yaramadı o ayrı :)
vapi,vefalı arkadaşımız buralardasın..inşallah zeynebim inşallah..hayırlı güzel haberlerle gelirsin..ben fena üşüttüm kemiklerim sızlıyor resmen..antibiyotiğe alerjim var..yutkunamıyorum..doğal bitkiler deneyeceğim eve geçince inşallah..zencefil bal..sarımsak limon...Günaha kefaret ...öyle işte...ne diyeyim...beklemek güzel..hayat güzel...sanırım saçmalıyrum...
vakti zamanı gelmeyince ne yaparsak yapalım olmuyo maalesef...
bende dün sabaha kadar hiç kalkmadım,ayaklarım duvara dayalı,popomun altında yastık öyle uyudum:)))
sanki bu ay olacak içimdeki his öyle diyo:)
vapi,vefalı arkadaşımız buralardasın..inşallah zeynebim inşallah..hayırlı güzel haberlerle gelirsin..ben fena üşüttüm kemiklerim sızlıyor resmen..antibiyotiğe alerjim var..yutkunamıyorum..doğal bitkiler deneyeceğim eve geçince inşallah..zencefil bal..sarımsak limon...Günaha kefaret ...öyle işte...ne diyeyim...beklemek güzel..hayat güzel...sanırım saçmalıyrum...
bu kadar ara verip özletme kendiniTatlım ,nete doğru düzgün giremedim.Valla ne yalan söyleyeyim ,bayağı alışmışım size.Yokluğunuzu ciddi ciddi hissettim:))
İnşallah bu ay olur bu ay tatlım,ben de bacakları dikiyorum ya havaya sonra belimde ağrı oluyor.Ya kısmetse varsa bacaklarını dikmesen de uzanmasan da hamile kalıyorsun .
Ama belin nasıl oluyor da ağrımıyor tatlım :) o zaman sen sürekli yastık koy.Ben en fazla yarım saat öyle kalabiliyorum sonra da toplam bir saat olacak şekilde uzanıyorum.
Ben galiba bu ay regl olacağım ,gögüs uçlarım ağrıyor ,artık senden bekliyorum iyi haberler fıstık :)Museltciğim sen biraz dinlen ,sonraki aylar inşallah müjdeli haberlerini tekrar alacağız:)
Tatlım çok üzüldüm hasta olmana,çok geçmiş olsun.Ayvayı kabuklarıyla kaynatıp içersen de çok rahatlatıyor.Antibiyotiğe alerjinin olması ilginç geldi.Gerçi bünyemizi mahvediyor antibiyotik. Ben de hastalanınca ilaç kullanmadan iyileşmeye çalışırım.
Vapiğim ,hamileliğinin iyi geçmesini umut ediyorum.İnşallah bu güzel duyguyu tatmak bizlere de nasip olur:))
bu kadar ara verip özletme kendini
umut dünyası tatlım varsın ağrısın belim ne yapayım(çok çok rahatsız olduğumda backlarımı indirip öyle uzanıyorum.tabi kritik günler de sadece.
dur bakalım daha çok var regl gününe şimdiden anlayamayız ki.karamsarlığa kapılmak yok...benimde kasıklarım adet olacak gibi ağrıyo hafif hafif ve kendimi hamile zannediyorum yaa yedim kafayı:)))kendime engel olamıyorum bu his çıkmıyo aklımdn.eğer regl olursam zor toparlanıcam
Bak şimdi beni de heyecanlandirdin, tatlim sen bu ay cidden hamile olabilirsin cünku kasık agrisi onemli bir belirtihadi bakalim insallah tatlim.
Ama olmazsa da depresyona girmek yok yoksa bozuşuruz ona goreAma arkadaslarim hamile kaldiklarinda hicbir belirti bile yokken hissetmisler, anlamislar hamile olduklarini
Kasık agrinin nedeni rahim kendini bebişe hazirliyorsa ondandir bence tatlim))
ahh inşallahhhh:)))inşallah hissetmişimdir yaaa dayanacak gücüm kalmadı artık.mutsuzum((
Canlar aynen ben de size çok alıştım..Allahım şikayet olmasın bademciklerim çooook fena. Bugun okula gitmedim. Kaslarım kemiklerim boyun kenarlarım göz yuvalarım oy oy günaha kefaret Allahım..ayakları dikmeyi ben de yapıyorum her ay hemde ama yolunu bulacak sperm her türlü gidiyo.olsun yapmaya devam..hem ayaklarım da dinlenmiş oluyor; ) her ay ben de hamile miyim sorusu geçiyor aklımdan..bu her kadında var bence çok istediğimiz için bence.inşallah dostlar..inşallah canlar..ben hemen çalışmalara başalrım diyordum ama penisilin içerikli olmayan antibiotiğe başldım..125gr ssrımsak 3 4 tane limon sıkıp azıcık da sirke koydu yani eşim yaptı sağolsun..dun 9 da yaptık normalde 21 gün bekletilmesi gerekiyor hatta aylarca ama b3n bugun yoğurda katıp yiyeceğim. Ayva suyunu yeni duydum onu da 2 saat sonrasında içeeim şiffa olsun inşallah...sağlık sağlık...dediğim gibi bu ay dinlenirim en azından...gerçi düşükten sonra yumurtlama günü değişiyormuş..bakalım nasipten öte yol yok...banadua edin sağlıklı birey olayım....sizzi seviyorummmmm....
Ahhh tatlim, cok üzuldum :-( sen cok fena hasta olmussun.Acaba düsükten sonra bagisikligin da düstü de ondan mi bu kadar hasta oldun.Gitme okula haftaya da, iyilesmeden dinlenmeden baslama işe.Sarimsak cok sifali, ayvayi da mutlaka yap.Sana da dua ediyoruz tatlim.İnsallah hepimiz muradimiza erecegiz
çok şüküür elhamdülillah sabaha karşı kendime geliyor hissettim çok şükür Yarabbiiim..yine var üzerimde ama o sarımsak karşımını yoğurtla yedim kaşık kaşık,5-6 falann..biraz yaktı midemi ama çok iyi geldi boğaz spreyi,antibiyot,k 1 tane almama rağmen çook şüküüürr ya çok mutluyum..Allah hastalara şifa dertlilere deva verisn ne mübarek bi duaymış....
kızlaaarrr çok boş kaldı topik bu aralar
Museltcim iyileşmene sevindim tatlım benim...çok dikkat etmek lazım havalar malum..
Gonozcum sen nasılsın?reglin ne zamandı?benm ki 8 ocak ama adet ağrısı gibi ağrım hala devam ediyo.acaba erken mi gelicek geçen ay ki gibi...neyse bakalım beklemekten başka yapacak bşey yok.
Sorma tatlis, gercekten topigi cok ihmal ettik :-(gerci ben surekli bakiyorum, hatta bugun bir seyler yazmistim ancak sistem hata vermis o yuzden kaydetmemis.Telefondan girince rahat olmuyor pc vb.gibi rahat olmuyor.Her sey minnacik minnacik zor oluyor
O zaman bugün yazdiklarimi yineliyorumZeynepcik bence sen hamissin cunku bir arkadasimda gebe kaldigi ay, regline 1 hafta kala adet olacakmis gibi kasık agrisi yasamis.Aslinda Museltcige sormak gerekiyor, Museltcik ,farklilik hissettin mi tatlim. Bir de aslinda hatirlatmak istemiyorum ama daha once sormayi unutmusum.Kanaman tam regl gununde mi baslamisti tatlim? Yoksa regl gecikmisti de sonradan mi baslamisti.Benimde goguslerim hala cok agriyor.Regl belirtilerim son sürat devam ediyor hayırlisi olsun hepimiz icin kizlar.Kendinizi cok ozletmeyin.
Unutmadan bgun sogan kurum bitti, hayita geciyorum yarin.İnsallah tadi guzeldir diyecegim ama eşim icerken şekilden şekile giriyordu :-D
:)ben de devamlı bakınıyorum hareket olmayınca çıkıyorum.
canım inşallah dediğin gibidir.kendimi de çok kaptırmak istemiyorum,regl olursam çok hayal kırıklığı yaşarım çünkü.çabucak geçsin gitsin 8 ocak geliversin istiyorum.ya psikolojik karnım ağrıyo ya da ayaklarımı filan üşüttüm.kendimi buna inandırmak istiyorum aslında.
hatta düşünmeyeyim diye el işi siparişi aldım onunla meşgul olucam bakalım...
hayıtın tadının güzel olduğunu pek sanmıyorum:))eşimde şekilden şekile giriyodu çünkü:)))
Sorma tatlis, gercekten topigi cok ihmal ettik :-(gerci ben surekli bakiyorum, hatta bugun bir seyler yazmistim ancak sistem hata vermis o yuzden kaydetmemis.Telefondan girince rahat olmuyor pc vb.gibi rahat olmuyor.Her sey minnacik minnacik zor oluyor
O zaman bugün yazdiklarimi yineliyorumZeynepcik bence sen hamissin cunku bir arkadasimda gebe kaldigi ay, regline 1 hafta kala adet olacakmis gibi kasık agrisi yasamis.Aslinda Museltcige sormak gerekiyor, Museltcik ,farklilik hissettin mi tatlim. Bir de aslinda hatirlatmak istemiyorum ama daha once sormayi unutmusum.Kanaman tam regl gununde mi baslamisti tatlim? Yoksa regl gecikmisti de sonradan mi baslamisti.Benimde goguslerim hala cok agriyor.Regl belirtilerim son sürat devam ediyor hayırlisi olsun hepimiz icin kizlar.Kendinizi cok ozletmeyin.
Unutmadan bgun sogan kurum bitti, hayita geciyorum yarin.İnsallah tadi guzeldir diyecegim ama eşim icerken şekilden şekile giriyordu :-D
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?