İç dökme..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar...Sorumsuz bir babanın olduğu,annenin bi mesleği olmadan tarlalarda bağ bahçelerde çalıştığı bir evde büyüdüm.Sorunlar sıkıntılar hep vardı..Annem şiddette görüyordu ama toplum baskısından boşanmadı,Babam çocuklarına karşı çok kötü değildi,sürekli dövmesi sövmesi yoktu ama tabi hiç olmadı değil..
Ortaokuldan beri yani 12 yaşımdan beri hem çalıştım hem okudum,yaz tatilleri hafta sonları hep çalışmayla geçti,her yaz tatile değil mevsimlik tarım işçisi olarak ordan buraya gider,yağmurda çamurda çadırlarda kalır banyomuzu bile zarzor yapardık..
Meslek lisesine gittim,lisede staj yaptığım 2 yıl boyunca verilen 200 lira kadar harçlığı dahi aileme vermek zorunda kalıyordum.5 kardeşiz bu arada hepimiz aynı şekilde zor bela büyüdük..
Allah büyük elbet her kapıyı kapatmıyor,liseden mezun olur olmaz atandım o dönem ailenin tüm sorumluluğu bendeydi..Gezemedim,tozamadım gönlümce harcayamadım,kendimi şımartamadım,5 yıl böyle geçti..
Daha sonra evlendim,gel gelelim evlendiğim kişinin maddi durumu bizden beterdi..Düğünü bile en en ucuza kaçarak çoğu şeyi ben yaptım,hiçbir talebim olmadı...
Şimdi ev kredisine girdim ve onu ödüyorum,kalanlada anca geçiniyorum,şimdi kardeşim bakıyor anneme babama ufak çapta bende yardımcı oluyorum elimden geldiğince,bi de 4 çocukla boşanmış bir ablam var ve mesleği yok..Kardeşimin de sevgilisi var 1 sene sonra evlenir,kendi hayatını kurmak onun da hakkı yapacak elbet..Annemin ve babamın emeklisi yok neyse ki birlikte küçük bir ev alabildik onlara ama yarın öbür gün annemlerin ablamın geçimi nasıl olacak,Bunlar hiç aklımdan çıkmıyor,Benim hayatım hep mücadele ile mi geçecek ne zaman sırtımı yaslayıp ohh be diyeceğim,hesapsız kitapsız bi şeyleri düşünmeden yaşayacağım,Bir aylık maaşımı kendimi şımartmak için harcayabileceğim..
Gençliğim akıp gidiyor ve zamanı tutamıyoruz,Gezmeden,tozmadan bi tatile gidemeden ölüp gideceğim.Sürekli böyle karamsar değilim yani sosyal çevreme bunu yansıtmam ortamda en güler yüzlü insanların başında gelirim..İçimde hiçbir şey yapamamanın boşluğu ve çok şey yapmanın yorgunluğu var..

Ablan gırıp bır işe çalışacak herkes gıbı.
İlkokul terk ablam hiçbir diploması yok,üniversite mezunları boştayken nerde nasıl iş bulsun..Bi de bebeği var pandemiden önce bakındık iş bulamadık..Şu an konuyu onun için değil kendim için açtım onun bizden bi beklentisi yok..

Ne ilkokul terk hatta ilkokul kapısı gormemıs onbesınde fikri alınmadan kocaya verilmiş, uc cocuk buyutup okutan... Hala da temızlıge gıden kadınlar var su hayatta.
Ablan da bulur iş, annenlerde cocuklara bakar. Kocası nafaka da sorun çıkarırsa avukata verir. Care arayana care cok.

Ne ilkokul terk hatta ilkokul kapısı gormemıs onbesınde fikri alınmadan kocaya verilmiş, uc cocuk buyutup okutan... Hala da temızlıge gıden.
Pandemide kimse temizliğe almıyor şu an..ya o zaten yapıyor mesele o değil.Ben bu durumları kafama çok takıyorum ve yaşayamıyorum

Pandemide kimse temizliğe almıyor şu an..ya o zaten yapıyor mesele o değil.Ben bu durumları kafama çok takıyorum ve yaşayamıyorum
Suandan bahsetmiyorum kı kardesım evlenınce napacaklar demıssın.
Suan zaten kardesın feda etmıs kendını senınle beraber.
Ablan da takıyor mu senın gıbı?

Ablanız bir daha evlenmeyi düşünmüyorsa onlarla birlikte yaşar. Çalışması gerek. Ev almışsınız zaten ailenize, geçimleri de çok tutmaz diye düşünüyorum. Artık diğer kardeşler aranızda paylaşıp yardımcı olacaksınız. Neden hepsi sizin sorumluluğunuzda olsun? Kendinize bu kadar yüklenmeyin.

Ailenizi secemezsiniz ama keske esinizi biraz daha ekonomik manada sizi rahatlatacak sekilde secseydiniz.Olur ins su kredi biter belki rahatlarsiniz
Annelerine ev almıslar, kendisine de almis kredi oduyor. Ailesıne hala yardim edebiliyor.
Bence maddi durumu cokta kotu degıl.

Iyi de bunlar ortada sorun olduğu icin takiyorsunuz olmasa takmayacaksiniz. Sorunu cozmek için fikir veriliyor. Ne diyelim takmayin mi? Peki takmayin o zaman.
Geçti mi?

okullarda, bankalarda temizlik elemanları alınıyor, işkur la falan. annen ablanın çocuklarına baksa o çalışsa.
annenler 65 ten buyukse 65 aylığı diye birşey vardı sanki.
çocuklar genelde anne babaya yuk olur, kimi babalar da geçmişte hiçbirşey yapmayıp şimdi size yuk.

Kocası nafaka vermiyor..Davada şuan zaten..yapılıyor zaten de çözüm yok..o dava sonuçlanacak da bi de eski kocası bu sonuca uyacak,bunlar çözüm değil işte..Dediğiniz dava açıldı ve beklemede ama bi şeye çözüm mü hayır

Çözum ne peki?

İse girsin, ( ilkokul terk)
Temizlik yapabılır ( pandemı var)
Nafaka da sorun cıkarsa avukattan yardım alsın ( dava suruyor kocasına buna uyacakta ooo cozum degıl)

Annelerine ev almıslar, kendisine de almis kredi oduyor. Ailesıne hala yardim edebiliyor.
Bence maddi durumu cokta kotu degıl.
17 yaşında atandım 10 yıldır çalışıyorum..Kardeşim de atandı benden 3 yık sonra 80 bine 40 bin kardeşim 40 bin ben çekerek annemlere zemin kat bir artı bir aldık..o borcu bitirdim evlendim,evlendikten 3 yıl sonra kendim için çektim..benim durumum iyi çalışıyorum zaten kendime yetiyorum çok şükür benim meselem hep mücadele içinde olmam gerektiği bi rahat edememek

Beni anlatmışsınız resmen.O kadar iyi anlıyorum ki sizi.Emekliligin olmayisina kadar aynı.Kac yasindalar 65 olunca yaşlı aylığı alırlar

Tamam iste durumu daha ıyı bırıyle evlenmenden bahsetmiş arkadasım, bende dedım kı durumu kotu degıl.
Yanılmamisim.
Mucade ıcınde olması gereken sen degılsın, cocukları olan ablan.
Bence bundan sonrası onu ilgilendirir.
Sen destegini elbette cekme ama, dertte etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…