- 12 Temmuz 2016
- 6.965
- 30.812
- 548
- 31
- Konu Sahibi kackaloribu
-
bana bi güzel kadın özelden yazdı ve destek oldu evime en azından yarın kahvaltı kuracak biseler aldım.. düşünceleriniz o kadar güzelki.. ben bu forumu açtığımda bu kadar yorum bu kadar iyi niyet beklemiyordum.. ama yanılmışım... o kadar iyisinizki..hepiniz...Keşke kk’nın da bir ahbap platformu olsaydı da, Haluk Levent gibi ‘ Haydi kk Ankara, haydi canlarım, hadi kardeşimizi ziyaret edelim.” diyebilseydik. Maddi anlamda çok zorlanan, ailesinden destek görmeyip eşi tarafından ezilen kadınlara yardım etmeyi çok istiyorum. Ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Mor Çatı, Kadın Meclisleri falan var ama çok yetersiz. Bizlerin de bi şeyler yapması lazım.
Burda da çoğu kadın yardım edilesi durumda en başta ben psikolojik yardım manevi yardıma çok ihtiyacım var.. Ama maddi olarak tükenen psikolojisi darmadağın olmuş insanlara gerçekten ulaşmak ben de isterimKeşke kk’nın da bir ahbap platformu olsaydı da, Haluk Levent gibi ‘ Haydi kk Ankara, haydi canlarım, hadi kardeşimizi ziyaret edelim.” diyebilseydik. Maddi anlamda çok zorlanan, ailesinden destek görmeyip eşi tarafından ezilen kadınlara yardım etmeyi çok istiyorum. Ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Mor Çatı, Kadın Meclisleri falan var ama çok yetersiz. Bizlerin de bi şeyler yapması lazım.
Annenize bi bahane uydurun evde olmadığınızı söyleyinKızlar , parayla saadet olmaz diyenlere kanmayın. Saadet bal gibi parayla oluyor.. O kadar daraldım ki. aylardır maaşım sıkıntıda.. eşten dosttan borç al , sonra iki kuruş eline geçince geri onları öde yine parasız kal derken sürekli bir problem..
Annem aradı öğlen, 6 saat uzaktayız. Memlekete gideceklermiş, giderken hem bize uğrayacaklar, hemde 2 kız kardeşimi bize bırakacaklar..
Eşimin de gece nöbeti olduğu için direk arayamadım uyuyodur belki diye, mesaj attım uyuyor musun diye ama gitmedi, uyuyor diye aramadım. kayınvalidemlerde olduğu için kayınvalidemi aradım, telefonu kapalıydı..
Neyse sonra bir saat önce k.validem arıyor, başım kalabalık işyerindeyim, üst üste aradı ama patron yanımda acil bir iş var nasıl ortalık karışık açamadım. Peşine mesaj geldi eşimden, "biz köye gidiyoruz.." Tabi ben şok..
Sonra tekrar eşimi değil k.validem aradı diye k.validemi aradım güya benim aradığımı gördü açmadı ama kocasını arıyor demesin diye.. neyse açtı telefonu "biz yoldayız şehri çıkmak üzereyiz. haberin olsun" dedi. eşim, oğlum, kayınvalidem ve kaynım gidiyorlar.. bende anne bayağı bir erken haber verdiniz. h....da az önce mesaj attı yoldayız diye. keşke köy varınca haber verseydiniz. yarın annemler geliyor ve evde bişe yok benimde param yok ben napıcam" dedim. mırın kırın etti kapadık.
eşimi aradım. annemler geliyor dedim. " banane napim geliyolarsa vs." dedi. Eşimle bir kaç gündür aramız bozuk, elde para olmayınca sürekli kavga ediyoruz, herşeyden kavga eder olduk.. Bide telefonda heleki annesigillin yanında böyle konuşunca sinirlerim bozuldu.. Param olmadığını, kendisinin pat diye yola çıktığını, yarın için napıcamı bilmediğimi söyledim. Git patronuna söyle varsa parası versin bende para yok dedi bende kapadım yüzüne.
Annemler darda olduğumuzu biliyor. onlardan da para istedim geçen ay. Eşim köye para vermeden gidiyor biliyorum. kaynım ve kvalidem gidiyor diye takılmıştır peşine. akrabalarının düğünü var bu akşam. köyleri de yakın 4 saat flan sürüyor. ama yinede beni böyle yüzüstü bırakması çok zoruma gitti..
Lütfen yorumlarda beni aşağılayacak şeyler yazmayın,ya da boşan demeyin boşanamam.. Ben sadece beni biri dinlesin istiyorum, içimi dökmek istiyorum.. Gün gelecek herşey olacak.. Sadece şu an kendim istedim evlendim, ailem çocuğum var diye istemiyor geri.. oğlum 4 yaşında daha. onu nasıl bırakıp gideyim.. kokusunu, sesin, herşeyini özlerim..
ayrıca eşimle böyle değildik.. Kriz başladığından beri ben ne zaman ki maaş alamadım sorunlar o zman başladı.. çünkü faturalar gecikti, markete gidemiyoruz, banka borçlarımızı ödeyemedik.. herşey gıdım gıdımına yetiyordu ben maaş alınca. alamayınca tepetaklak olduk..
Yarın annemler gelecek ve evde sadece annemin yapıp verdiği zeytin ve bir parça peynir var..
Ben napıcamı bilmiyorum..
O kadar daraldım ki.. Niye geldim bu dünyaya diyorum..
Parasızlığa da bu düzene de lanet okuyorum artık..
Çok uzun yazdım belki ama kızlar okuyan varsa buraya kadar teşekkür ederim. Çünkü kimseye bişe anlatamıyorum artık..
Düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum.. Konuşacak kimseyi bulamıyorum.
Bitmek üzere olan bi sigara gibi hissediyorum kendimi..
hic deme .. oğlum bise istediğinde maaşımı alınca alırım oğlum diyorum.. sonra yine alamayınca anne hala maaş almadin mi dedikce içim gidiyor. bi parka gitsek etrafta çocuklar dondurma.misir vs yiyince o da istiyor. sırf istemesin diye parka gitmeyelim diyorum oyaliyorum onu...Hep evlat için değil mi zaten dertler.. Tek başına olsan 1 öğün yersin battaniye altında yatarsın yaşar gidersin ama işte evlat olunca en basitinden parka götür 10 tl direk gidiyor.. Allah yaardımcın olsun bi tanrm
seninde ailevi problemlerin vardı hatırlıyorum canım.. Allah herkesin yardımcısı olsunBurda da çoğu kadın yardım edilesi durumda en başta ben psikolojik yardım manevi yardıma çok ihtiyacım var.. Ama maddi olarak tükenen psikolojisi darmadağın olmuş insanlara gerçekten ulaşmak ben de isterim
yoldalar gece 3 gibi burdalar.. erken çıkmışlar yola..Annenize bi bahane uydurun evde olmadığınızı söyleyin
Allah sabır versin
Bence kız çocuklarının geleceği için böyle bir platform şart. Aile Bakanlığı çok çok yetersiz, mevcut kuruluşlar çok yetersiz, keşke Haluk Levent gibi sesimizi duyuracak birileri olsa.Burda da çoğu kadın yardım edilesi durumda en başta ben psikolojik yardım manevi yardıma çok ihtiyacım var.. Ama maddi olarak tükenen psikolojisi darmadağın olmuş insanlara gerçekten ulaşmak ben de isterim
teşekkür ederim.. umarım bu çilem bi gün bitecek..Lütfen beni aşağılamayın demişsiniz. Çok üzüldüm. Sizin aşağılanacak bir durumunuz yok ki.
En kibar tavrımı takınıyorum eşinize karşı. Sizin eşiniz çiğ süt emmiş. İyi gün dostu, sorumsuz ve insan olamayacak kadar bencil. Allah yardımcınız olsun
hic deme .. oğlum bise istediğinde maaşımı alınca alırım oğlum diyorum.. sonra yine alamayınca anne hala maaş almadin mi dedikce içim gidiyor. bi parka gitsek etrafta çocuklar dondurma.misir vs yiyince o da istiyor. sırf istemesin diye parka gitmeyelim diyorum oyaliyorum onu...
Ben şu an çok iyi durumdayım belki sizin dualarınız beni bu hale getirdi inşallah bizim dualarımız da seni bu dertten bi an önce kurtarsın. Rabbim ben naparım dedirtmesin bi dahaseninde ailevi problemlerin vardı hatırlıyorum canım.. Allah herkesin yardımcısı olsun
Ya yazmıcaktım su yazını gorunce cok uzuldum ülkece aynı durumdayız yanlız degılsın benımde esım dun ısten cıkartıldı bnde calısmıyorum allah yardımcımız olsun sen cok guzel bı annesın esım tam bır oküz senı bunlarla yanlız bırakıp gıtmemesı lazımdı umarım bıan once toparlarsın cnm. Annenı ara anlat durumu utanma o anne bırakmasın kardeslerını o sana daha zor gelır kafana takma ölüm laflarını bırak cocugunu düsün ve dua et bol bol bende edıcem senın ıcınişte tamda böyle durum.. misafir gelmesin diye dua ediyorum. en yakınlarım doğum yapıyor ev alıyor gidemiyorum.. çünkü hediye almaya param yok.oğluma kvalidem bakıyor da o yediriyor orda çok şükür. ama inanın ben çarşamba öğlen çorba ekmek yedim. dün akşama kadar bi lokma yiyemedim bitmesin evdeki yyiecek oğluma kalsın haftasonu diye. dün akşam bayılacaktım. bakkaldan borç ekmek aldım oturdum çeyreğini yedim bugüne de bıraktım.. işe yürüyerek geliyorum. öğlen millet yemek yiyor ekmek artıyor onları yiyorum gizliden.. çok farklı bi durumdayım napıcamı bilmiyorum
bana bi güzel kadın özelden yazdı ve destek oldu evime en azından yarın kahvaltı kuracak biseler aldım.. düşünceleriniz o kadar güzelki.. ben bu forumu açtığımda bu kadar yorum bu kadar iyi niyet beklemiyordum.. ama yanılmışım... o kadar iyisinizki..hepiniz...
Neden olmasın çok güzel bir fikir. Ben ahbaba üyeyim.Keşke kk’nın da bir ahbap platformu olsaydı da, Haluk Levent gibi ‘ Haydi kk Ankara, haydi canlarım, hadi kardeşimizi ziyaret edelim.” diyebilseydik. Maddi anlamda çok zorlanan, ailesinden destek görmeyip eşi tarafından ezilen kadınlara yardım etmeyi çok istiyorum. Ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Mor Çatı, Kadın Meclisleri falan var ama çok yetersiz. Bizlerin de bi şeyler yapması lazım.
ne güzel mutlu biten hikâyeniz var darısı bana insallah umarım bende sizin gibi birilerine umut olmak için yazarım böyle bugün..Gece gece içime oturdu yazdıkların konu sahibi, Allah yardımcın olsun ve hep iyilerle karsilastirsin seni.
Sana kendi hikayemi anlatayım belki biraz Umut olurum:)
Evlendikten kısa süre sonra eşimin işi battı, hastalığı çıktı. 3 sene çalışmadı.
Ben o zamanlar çok cüzi bir paraya çalışıyorum, ev kira, sağlık masrafları, her ay bir kredi ve açıkları kapa derken kara listeye düştüm.
Bir tek arkadaşım dışında hiç kimseye birşey anlatamadım.
Doğalgaz faturasını ödeyecek para yok diye yorganın altında otururduk kışın, eşim ilaç alıyor diye sayiyla yumurta alırdım ona, bir saatlik işyerine yağmur çamur demez yürüdüm.
Hayatım boyunca daha kötüsü olamaz dediğim ne varsa hepsini yaşadım, yokluğun çaresizliğin ne olduğunu iliklerimize kadar yaşadık.
Ama dört mevsim kış olmuyor, çok şükür. Eşim tedavi sonrası çalışmaya başladı, borçları taksitlendirip ödemeye başladık.
Ve biliyormusun 7 yıl sıkıntı yaşadıktan sonra borcun bittiği ay, geçen yıl kredi çekip kafamızı sokacak bir ev aldık.
Her sıkıntı, dert bir gün bitiyor, her borç ödeniyor yeterki sağlık olsun.
Her daraldiginda beni getir aklına ne olur, çocuğun için yarinlarina umutla bak
teşekkür ederim umarım eşiniz bi an önce iş bulur umarım.darda kalmazsinizYa yazmıcaktım su yazını gorunce cok uzuldum ülkece aynı durumdayız yanlız degılsın benımde esım dun ısten cıkartıldı bnde calısmıyorum allah yardımcımız olsun sen cok guzel bı annesın esım tam bır oküz senı bunlarla yanlız bırakıp gıtmemesı lazımdı umarım bıan once toparlarsın cnm. Annenı ara anlat durumu utanma o anne bırakmasın kardeslerını o sana daha zor gelır kafana takma ölüm laflarını bırak cocugunu düsün ve dua et bol bol bende edıcem senın ıcın
teşekkür ederim güzel insan..o kişi her kimse allah razı olsun. içim rahatladı benim bile burada. inşallah toparlarsın kendini biran önce canım. elbet geçecek kötü gunler
haklısın önce ailen kıymet verecek.. el zaten kıymet bilmiyor..Bir de şunu soyleyecegim her maaşı aldığında on yirmi deme kenarına birşeyler koy sonra kalani ile geçin.
İlk başlarda az gelir gözüne ama çok dara düştüğünde elinde üç kuruşun olur.
Bu arada ben eşine ya da kb değil de senin ailene çok kızdım.
Ne olursa olsun sana sahip çıkmaları gerekir.
Onlar arkanda olmadığı için eşin ve ailesi sana böyle davranıyor zaten gidemez diye bakıyorlar bana gore
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?