- 8 Temmuz 2019
- 273
- 264
- 53
- Konu Sahibi kackaloribu
-
Sabır guzel kardeşim.Allah bir kapı acar insallah. Allah sana cocuguna saglık versin eşine sanada sabır versin ınsallah atlatırsın zor gunleri. Her gecenin arkasından gun doguyor. Herkez farklı şekillerde sorunlarla bogusuyor sınav dunyası.Kızlar , parayla saadet olmaz diyenlere kanmayın. Saadet bal gibi parayla oluyor.. O kadar daraldım ki. aylardır maaşım sıkıntıda.. eşten dosttan borç al , sonra iki kuruş eline geçince geri onları öde yine parasız kal derken sürekli bir problem..
Annem aradı öğlen, 6 saat uzaktayız. Memlekete gideceklermiş, giderken hem bize uğrayacaklar, hemde 2 kız kardeşimi bize bırakacaklar..
Eşimin de gece nöbeti olduğu için direk arayamadım uyuyodur belki diye, mesaj attım uyuyor musun diye ama gitmedi, uyuyor diye aramadım. kayınvalidemlerde olduğu için kayınvalidemi aradım, telefonu kapalıydı..
Neyse sonra bir saat önce k.validem arıyor, başım kalabalık işyerindeyim, üst üste aradı ama patron yanımda acil bir iş var nasıl ortalık karışık açamadım. Peşine mesaj geldi eşimden, "biz köye gidiyoruz.." Tabi ben şok..
Sonra tekrar eşimi değil k.validem aradı diye k.validemi aradım güya benim aradığımı gördü açmadı ama kocasını arıyor demesin diye.. neyse açtı telefonu "biz yoldayız şehri çıkmak üzereyiz. haberin olsun" dedi. eşim, oğlum, kayınvalidem ve kaynım gidiyorlar.. bende anne bayağı bir erken haber verdiniz. h....da az önce mesaj attı yoldayız diye. keşke köy varınca haber verseydiniz. yarın annemler geliyor ve evde bişe yok benimde param yok ben napıcam" dedim. mırın kırın etti kapadık.
eşimi aradım. annemler geliyor dedim. " banane napim geliyolarsa vs." dedi. Eşimle bir kaç gündür aramız bozuk, elde para olmayınca sürekli kavga ediyoruz, herşeyden kavga eder olduk.. Bide telefonda heleki annesigillin yanında böyle konuşunca sinirlerim bozuldu.. Param olmadığını, kendisinin pat diye yola çıktığını, yarın için napıcamı bilmediğimi söyledim. Git patronuna söyle varsa parası versin bende para yok dedi bende kapadım yüzüne.
Annemler darda olduğumuzu biliyor. onlardan da para istedim geçen ay. Eşim köye para vermeden gidiyor biliyorum. kaynım ve kvalidem gidiyor diye takılmıştır peşine. akrabalarının düğünü var bu akşam. köyleri de yakın 4 saat flan sürüyor. ama yinede beni böyle yüzüstü bırakması çok zoruma gitti..
Lütfen yorumlarda beni aşağılayacak şeyler yazmayın,ya da boşan demeyin boşanamam.. Ben sadece beni biri dinlesin istiyorum, içimi dökmek istiyorum.. Gün gelecek herşey olacak.. Sadece şu an kendim istedim evlendim, ailem çocuğum var diye istemiyor geri.. oğlum 4 yaşında daha. onu nasıl bırakıp gideyim.. kokusunu, sesin, herşeyini özlerim..
ayrıca eşimle böyle değildik.. Kriz başladığından beri ben ne zaman ki maaş alamadım sorunlar o zman başladı.. çünkü faturalar gecikti, markete gidemiyoruz, banka borçlarımızı ödeyemedik.. herşey gıdım gıdımına yetiyordu ben maaş alınca. alamayınca tepetaklak olduk..
Yarın annemler gelecek ve evde sadece annemin yapıp verdiği zeytin ve bir parça peynir var..
Ben napıcamı bilmiyorum..
O kadar daraldım ki.. Niye geldim bu dünyaya diyorum..
Parasızlığa da bu düzene de lanet okuyorum artık..
Çok uzun yazdım belki ama kızlar okuyan varsa buraya kadar teşekkür ederim. Çünkü kimseye bişe anlatamıyorum artık..
Düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum.. Konuşacak kimseyi bulamıyorum.
Bitmek üzere olan bi sigara gibi hissediyorum kendimi..
zaten iki gündür çok hastayım. halsizlik vurdu iyice. gözlerim sararmış doktora gitmem lazım ama onu da erteliyorum biliyoum çünkü değerlerm düşük..
kayınvalidemde ne zman gitsem ben gidince yemk olmaz. hep yerler biter artık gitmiyorum o yüzden..
çok kibarsınız ankaradayım. çayınızı içmiş sohbetinizi dinlemiş kadar oldum. iyi insanlar hala var ne mutlu..Elimde bir sopa olsa da o kv’nizi ve eşinizi bi güzel dövsem. Akşam işten dönünce eve gelen kadına aç mısın diye sorulmaz mı? Nerede yaşıyorsunuz merak ettim. Yakınsak keşke bi çaya davet etsem sizi.
sağolsun özelden destek çıkan biri oldu bu bile bana yettiBaştan beri konuyu takip ediyorum girip çıkıp tüm mesajları okuyorum
iki kişinin çalıştığı evde yicek yemek bulamamak kanımı dondurdu. Umuyorum ki Ankara’da olup size destek olucak birileri olacaktır
cevabınız için teşekkür ederim ne özrü estağfurullah. her kelimenizde haklısınız umarım bende sizin gibi bir gün bi kenara bi para atabilirim.. onun dışındaki çoğu maddeyi emin olun uyguluyorum. elimden gelen tasarrufu yapmaya çabalıyorum ama ustumuzdeki borç yükü büyüdükçe büyüyor..Canım sana şöyle söyleyim
Bizim bi asgari ücret maaşımız var ben öğretmenim ama atanamadım..
Düğünümğz ortalama bi düğündü ama ayrıntılar inanılmaz ucuzdu.. Gelinliğim dahil gayet güzeldi ama özel dikim olduğu halde çok uygundu. Çünkü 5 bin tl lik malzeme yerine 1 tl lik malzeme ile yapıldı.. Kuaför işini yarı yarıya hallettik ben kendi makyajımı yapmıştım çünkü elimden de geliyoe ve gerçekten güzel olmuştu neyse..
Evlendik 2 sene oldu 1 yaşında bi kızım var.. Asgari ücretle inanır mısın kışın 50 yazın bifaz daha faxla her ay kenara para koyuyoruz.. Allah berekket mi veriyor yoksa aşırı mı tutunluyuz bilmiyorum..
Neyse.. Eşim parayı bana verir ben faturalar kira mutfak iletişim ve günlük harcamalar şeklinde parayı ayırırım ve bu şekilde ay sonu çok rahat gelir ve dediğim gibi aldığımız aylığın ilk önce yatırımlık kısmını ayırırım.. Cğzdanımda para bölüm bölğm durur..
Kızımın mama masrafı olmadı çok şükür hala emiyor süt derdi de yok ondan ama diğer bütün gıda masraflarından asla kısmıyorum yanni işin özü az ve öz masraf çıkarmak.. Suyu çok kısıtlı kullanıyorum kovayla banyo yapıyoruz ve bu sadece tasarruf için değil gelecekteki su kaynakları için de geçerli o yüzden olabildiğince az geliyor fatura. Fırını ayda sadece 3 veya 5 kez çalıştırıyorum ki her gün çalışsa asla yetmez.. Gaz kışın ve her oda eşit ve en düşük ayarda yanıyor o halde bile şükğr evimiz ısınıyor bu da bi avantaj..
Asla yemek dökmem ekmek de atmam..
Yani eğer maddi yönden sıkıntı çekiyorsan eşinle kavga edeceğine birlikte bi eylem planı hazırlayıp hemen yürürlüğe koymalısın.. Mesela sifonun içine su dolu bi şişe koyarsan sifondan fazladan akan bi kaç litre suyu azaltmış olursun.. Gibi gibi bi çok örnek var..
Bunu bi felsefe haline getir..
Biz kurban kesmedik. Gelen payların bi kısmını kıyma yaptık ve azar azar ayırıp o şekilde kaldırdım. Bi kısmını sade et olarak koydum bi kısmını köfte yaptım ve 12 12 olacak şekikde ayırdım..
Evet belki dünyada sayıyla ya da gramla beslenmeyen çok az kişi var ama insan vücudunun da kilolara ihtiyacı yok..
Yani parasızlık olarak bakma doğal kaynakların korunması için bunu canı gönülden yap.
Uzun oldu dimi özür dilerim
canım zayıflama topuğundan arkadaşım hatırladın mi beni ?Ankara da nerde yaşıyosn kuzum
Çankayada kiralar yüksektir. hatırladım tabi bu aradacanım zayıflama topuğundan arkadaşım hatırladın mi beni ?
çankayadayim.. destek için yazdığını sanıyorum ama teşekkür ederim düşünmen yeter
kiram yok canım ama ev ortak miras. gorumceme aylık az biraz biseler gönderiyorduk ama bu ara gönderemiyoruz tabi kavga kıyamet oluyor bu yüzdendeÇankayada kiralar yüksektir. hatırladım tabi bu aradakira derdin var mı
Allah yardımcın olsun yani bu gelir gider tablosunda asgari ücrete ek bi borç varsa çok zor olur.. Bilmiyorum ki napılır.. Çocuğun haricinde hç harcama yapmakiram yok canım ama ev ortak miras. gorumceme aylık az biraz biseler gönderiyorduk ama bu ara gönderemiyoruz tabi kavga kıyamet oluyor bu yüzdende
8 aydır maaş alamadığımız için kredi kartına yüklendik şimdi onuda ödeyemiyoruz tabi ..Toplam borcunuz nedir şuan? Ne kadar bir para sizi düzlüğe çıkarabilir?
evet öyle yapmaya çalışıyorum oğlum olmasa zaten burda hayatta durmaz giderdim çoktan ama onu bırakamam ki..Allah yardımcın olsun yani bu gelir gider tablosunda asgari ücrete ek bi borç varsa çok zor olur.. Bilmiyorum ki napılır.. Çocuğun haricinde hç harcama yapma
tamda beni anlattınız herkesi idare edip ortayı bulmaya çalışıyorum. sırf kimse bana bi laf demesin sen ettin demesin diye bu hale düştüm.. ama yine de annemlere tek söz edemiyorum utancımdan..Çocuğunuzu istemeyen, bu adamı çekmenize sebep olan ailenize karşı neden mahcup olasınız ki?
Herkesin nazını, tribini siz çekmek zorunda mısınız?
Ben olsam ailemi arar söylerdim.
"X köye gidiyormuş, bana haber verme gereği duymamış. Bende de para yok. 'Annemler gelecek' dedim, 'bana ne napim geliyorlarsa' dedi. Ama siz yine de buyurun gelin. Dolaptaki bir kalıp peynir ve ben sizi bekliyoruz" derdim.
Madem boşanmanıza karşılar her şey mükemmelmiş gibi rol yapmanın anlamı yok.
Bozulurlarsa da bozulsunlar.
Siz böyle herkesi idare etmeye çalışırsanız hasta olursunuz.
Keşke kk’nın da bir ahbap platformu olsaydı da, Haluk Levent gibi ‘ Haydi kk Ankara, haydi canlarım, hadi kardeşimizi ziyaret edelim.” diyebilseydik. Maddi anlamda çok zorlanan, ailesinden destek görmeyip eşi tarafından ezilen kadınlara yardım etmeyi çok istiyorum. Ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Mor Çatı, Kadın Meclisleri falan var ama çok yetersiz. Bizlerin de bi şeyler yapması lazım.Ankara da nerde yaşıyosn kuzum
Hep evlat için değil mi zaten dertler.. Tek başına olsan 1 öğün yersin battaniye altında yatarsın yaşar gidersin ama işte evlat olunca en basitinden parka götür 10 tl direk gidiyor.. Allah yaardımcın olsun bi tanrmevet öyle yapmaya çalışıyorum oğlum olmasa zaten burda hayatta durmaz giderdim çoktan ama onu bırakamam ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?