İç sızısı.

Çok klişe olacak ama
Giden gitmiştir, gittiği gün bitmiştir. Sen gideni değil giden seni kaybetmiştir be gülüm.

Ayrıca giden sensen bile gitmene sebep olan o olduğu için yine o kaybetmiştir. Son gülen iyi güler Mügeeee Allah var gam yok!

Sizin acı çekmeniz çok normal. Üstünden seneler geçmemiş ki artık gereksiz acı olsun. Daha demek ki üzülmeniz gerekiyormuş öyle düşünün. Bata çıka bu acıyı aşacaksınız hiç dert etmeyin. Olmuşla ölmüşe çare yok derler. Artık onlar ne yaparsa yapsın ilgilenmeyin. Havalar insan psikolojisini çok etkiliyor. Bence biraz daha kendinize zaman verin, üzülün ağlayın en sonunda nasıl olsa geçecek. Geçmese nasıl yaşayabiliriz ki?

Katiliyorum.
Hatta git bi issiz yere, bi dagin ustune felan cik ona kufret. Anasina bacisina kufret. Gelmisine gelmisine. Bugazin aciyana kadar bagir cagir. Karsindaymis gibi ona konus, canina oku. Ve sonra agla. Aglamiycam diye diye dahada kasiyosun kendini. Dusunmuycem diyosun dahada dusunuyosun. Kendini sartlandirma. Acini yasa mugehatun

Müge inşallah en kısa zamanda karşına öyle biri çıkar ki, inşallah öyle biriyle evlenirsin ki, ''iyiki de ilk eşimden ayrılmışım'' diye şükredersin... ''boşanmasaydım bu adamı tanıyamazdım iyiki boşanmışım'' diye eski eşine teşekkür edersin inşallah... İnşallah Allah karşına öyle bi adam çıkarır ki, eski eşin son ''keşke''n, bu adam ise en büyük ''iyiki''n olur!

Sen destek al, güçlü ol, bırak isterse tüm dünyadaki kadınlarla birlikte olsun. Sen kendi hayatını güzelleştirmeye çalış. Canın her sıkıldığında da yaz buraya. Bi gün ''çok mutluyum'' diye konu açıp o başlığın altında yaşadığın güzel şeyleri anlatacağın günler de gelecek. Hangi acı sonsuza dek sürmüş ki? Fighting !

Konularını uzun zamandır okuyorum..
Ben takıntı haline getirdiğini düşünmüyorum. Bence bu süreçleri yaşamayan bilemez.

Zaten takıntı olsaydı ya arardın, ya laf gönderir geri cevap beklerdin birşey yapardın yani.. Senin şuan takıntı diyebileceğim bir davranışını okumadım.

Ayrıca çok normal eski eşinle ilgili konular açman.. Kaç yılını vermişsin, ayrılmışsın.. Daha acın tazeyken onun bunları yapması hiç de kolay değil.

Evet iyiki de kurtulmuşsun ama insan 'oh kurtuldum, neydi o be' deyip bir anda rahatlamıyor. Belli bir yaşanmışlık var.. Kötü günler kadar iyi günler de var.

Sadece hep diyorsun ya ben hayatta hiçbir şey başaramadım, evlendim, eşim mükemmeldi çünkü diye.. Sen dediğin gibi biri olsaydın bir ihanetin ardından böyle güçlü kalamazdın.. Bu hayatta hiçbir şey başarmadıysan bile güçlü, onurlu bir kadın olmayı başarmışsın ki bu da az birşey değildir. Ve kocan o kadar mükemmel olsaydı ne seni kaybederdi ne de şuan içinde bulunduğu durumda olurdu. ( ki ben onun da göründüğü kadar mutlu olduğunu sanmıyorum.)

Son olarak, şarkıda da dendiği gibi:
"Zaman herşeyi çözer, şu beklemek olmasa.."

Müge canım benim pazar günü aklıma düştün hatta kardeşime anlattım seni bana -sanki çok yakın arkadaşını anlatiyormussun gibi dedi :) (erkeklerin bu donemde ne kadar azdigindan bahsediyordum )Gerçekten öyle acin acım oldu her aklıma geldiğinde dua ediyorum sana.o gün AVM ye gittik yeni bir çift bebek alışverişi yapıyor bu o şerefsiz olabilir mi dedim ama yok ya değil ordan içime yine bir öküz oturdu sonra geçen gün hayallerini yazdın ya onlar aklıma geldi yine Kahroldum Nitekim o gün hiç zevk almadım ailecek çıktığımız alışveriş turundan .Beni bu kadar etkilediyse sen nasıl kolay atlatasin ki kolay birşeyi böylesi bir boynuz ...ben takıntı yaptığını dusunuyorum

Düşünmüyorum diyecektim cevapla kısmına basmışim .Birsey dicem face de Koçani ve o yellozu arıyorum nasıl bulcaksam ekrandan tükürmek derdim fotosuna biraz sovmek birde degmeyecek adı olduğunu bakarak görmek için :)

mügecim seni seviyorum
ilanı aşk için yazdım :):):)

kendinizi iyi hissetmek zorunda değilsiniz hemencecik. güçlü olmak bu değil ki. bu bir yas süreci ve kendi döngüsünü tamamlamadan siz gerçekten rahatlayamazsınız. birde onların neler yaptığı yada yaşadığı sizin kontrolünüzde değil. sadece kendi kontrolünüzde ki konulara odaklanın zira diğerlerine bir etkinizin olması imkansız.

ortam uygunsa ve imkanlarınız el veriyorsa sabah yürüyüşlerine başlayın. vücudunuza endorfin salgılatacak aktivitelerde bulunmaya çalışın. çok sağlıklı beslenin, vitamin ve mineral destekleri almaya çalışın. şu an mevsim geçişi olduğu için hepimizde depresif bir haller olabilir, o da ekleniyordur sizin travmatik sürecinizin üstüne. bu sebeple bedensel olarak gerçekten sağlam olmalısınz ki bu hafif depresif durumlar depresyona dönüşmesin. bol bol müzik dinleyin (türkçe sözlü olmasın), roman boğabilir şu an ama öykü kitapları okuyabilirsiniz, şu komedi dizilerine sarın biraz, yabancı diliniz var mı bilmiyorum, şayet varsa ingilizce izleyin (ikinci bir dilde düşünmek kafanızı boşaltır) ama türkçe altyazılıda izleyebilirsiniz. çok çok bunaldığınız anlarda atıyorum 900'den başlayın üçer üçer, ikişer ikişer falan değiştire değiştire geriye doğru (bu önemli) sayın (özellikle uyku tutmadığı zamanlarda). zihninizi dolu tutmadığınız sürece onları takip etmeye ve düşünmeye devam edeceksiniz. ama fiziksel aktivite, zihin egzersizleri, hobiler falan derken bir bakmışsınız ki kendinize odaklanmışsınız.

rastgele uyanmayın yeni güne. bu akşam yatarken yarın şunu yapacağım, şuraya gideceğim, yeni bir tarif deneyeceğim, avm'ye gideceğim gibi başlıklar olsun kafanızda.

gerçeklik duygunu yitirmediğiniz sürece bir travmanın arkasından bu gel gitleri yaşamanız çok normal, kendinizede yüklenmeyin boşuna neden atlatamıyorum diye. her şey güzel olacak, endişe etmeyin, kendinize güvenin, umutlarınızı besleyin/yeşertin...birkaç ay sonra bambaşka bir başlık açın buraya bizlerde okuyup sizin adınıza sevinelim :).

Bu kadar içinizin sızlaması inanın şuan benim bile içimi sızlattı kendimi sizin yerinize koydum da..
Çok zor ama artık silmek unutmak onun gibi yeni bi hayata başlamak lazım.
Sadece kendi iyiliğinizi düşünün ve içinizi rahatlatacak amaçlar edinin kendinize.
Olur belki..

Çok sert çıkışlar olmuş ama unutmalıyım dendiği an unutulmuyor ne yazık ki. Burada insanlar sevgililerini unutamadığı için bile konu açıyorlar. Hala sevgi varken bitmiş bir evlilik var ortada.

Takıntıdan ziyade sürekli yeni bir şeyi kabullenmek zorunda kalıyorsunuz. Önce aldatılmayı, sonra boşanmayı kabullenmeniz gerekti. Daha onlar tazeyken evlilik haberini ve onu da kabullenemeden hamilelik haberini kabullenmeniz gerekti. Süreç o yüzden bu kadar uzuyor. O nedenle buradaki birçok insan onlarla ilgili haber almayın diyor zaten. Tahminim o ki en son haberden sonra siz de bunu yapıyorsunuz.

İnsan her zaman güçlü olamaz. Dibi görmeden yüzeye çıkılamaz. Kimisi iki ayda atlatır kimisi daha uzun sürede. Bunun bir standardı yok.

Örgü örüyorum demişsiniz, hoşlandığınız daha farklı bir şey bulun bence.

Spor mutlaka yapın. Her sabah kalkın önce spor yapın. Sonra duşa girin. Ardından kahvaltı. Üstüne bir kahve keyfi. Üç saat geçti bile.

Seveceğiniz bir dizi bulun mesela, komedi olabilir. İzlemediyseniz Friends'i izleyin örneğin. Antidepresan gibidir.

Kitap okuyun. Evde çok tıkılı kalmayın lütfen. Havalar henüz güzelken çıkın, dolaşın. Yalnız olsanız bile yapın bunu.

Sürekli konu açmanız sizi takıntılı gibi gösteriyor olabilir fakat yaşananlar ağır şeyler. Buraya yazmasanız dahi düşünüyor olacaksınız. Bence aklınızda kalmasındansa burada kalması daha iyi. İnsan her şeyi en yakınlarına bile anlatamayabilir. Güçlü görünmek isteyebilir, kendisine yediremeyebilir veya konuşmak istemeyebilir. Bu platform o yüzden güzel zaten.

Geçecektir biraz zamanla. Ama kabullenmek için dendiği gibi profesyonel bir yardım alabilirsiniz kendinizi daha iyi hissedecekseniz eğer.

Şimdi herseyin cok basindalar o yüzden sevgi pitircigi seklindeler, ayni evin icine girince bakalim nasil olacak, tecrübe ettik ki evlilik cicekli böcekli bir hayat degil. Birde daha ayni evde yasamaya baslamadan bir bebek gelecek. Bunlar zor seyler bakalim o kadin sabirli olacak mi, onlarida türlü zorluklar bekleyecek. mugehatun ilahi adalet cidden var bu dünyada.

Müge günlük yaşamın nasıl geçiyor? Kendini meşgul etmenin yollarını bul hani onu duşunmeyi geçtim kafanı kaşıyacak vaktin dahi olmasın çünkü şuan hala boşluktasın o boşluğun artık dolması gerekiyor bence

kendi kendine yardımcı olman lazım unutmak için.
evet makul bir süre de lazım bunun için .
ama unutmak yerine buna çabalamak yerine zihninde evirip çevirip duruyorsun.
müge kaç yaşındasın?
iş arayışın nasıl gidiyor?
kendi hayatına odaklanman gerek artık.

Cnm bence bi destek almalısın. Kendine yediremedigin için bu kadar kafana takiyor olmalısın onlarida çok mutlu saniyor olmalısın ama birini kırarak başlayan ilişkilerde mutluluk olmuyor ben yasayanlarda hep onu gördüm buna inanırım. Ama yardım almalısın daha çabuk toparlanman için.

Yalnız kalmayın. Sürekli konusacaginiz arkadaşlarınız olsun. Hiç kolay değil yaşadıklarınız. Hep dua ediyorum sizin için. İnşallah en kısa zamanda Sizi hakeden kişiyle karsilasirsiniz.

Canım durumun hemen atlatılıp, normal bir şey yaşamış gibi davranılacak bir durum değil, farkındayız ama benim sana naçizane tavsiyem şu olabilir; Başka hayatları gözlemle, çocuk esirgeme kurumları, huzur evleri hatta akıl hastanesi, oralara git ve o hayatları, yaşanmışlıkları dinle, izle emin ol kendi derdini unutacaksın.

Senin yaşadıkların insan olan herkesin başına geldiğinde ben bunu kolay atlatırım denilebilecek türden değil ama bu dünyanın sonuda değil. Çok klişe ama ölüm acısını atlatabilen bir bünye, bunlarıda atlatabilir. Lütfen kendine önem ver, ilerde yaşlandığında bu zamanlara dönüp, şu anlarını telafi etmeyi çok isteyeceksin, geç olmadan ve hayata geç kalmadan toparlan artık. Unutma senden bir tane daha yok.

Mügecim ben de eski konuları okuyordum. Bak yanlış anlama da sen bu konuyu feci takıntı haline getirmişsin. Bence artık önüne bak. Tek başına bir birey olarak yoluna devam et. Hani bir doktor çıkmıştı karşına ondan hoşlanıyordun sen? Ne diye yine eski defterleri açtın? Artık eski eşini ve o kadını rahat bırak bence. Kadın hamile, yok hastaneye giderim yok bilmem ne. Bu şaka olsa bile hoş değil, bunu düşündüğünü gösteriyor.

Kendi hayatına bak, terapine devam et, mümkünse sayısını arttır. İşe gir, değişik kurslara git, fotoğrafçılık vb gibi bir hobi edin, gez dolaş, alışveriş yap. Yani zamanını kendine harca, oturup sürekli onları düşünürsen kendine yazık edersin.

Bu yazıyı da iyi niyetle belki bir faydası olur diye yazdım sana. Umarım her şey yoluna girer ama önce bunun için çaba sarf etmen gerek. Şu hayatta senin için senden daha değerli kimse yok, bunu unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…