Müge bu yaşadığını ne saplantı ne takıntı ne de başka bişey olarak görmüyorum. O kadar doğal ki... Bence olması gerektiği gibisin. Yani bi iyi bi kötü..
Hayatına bak artık bırak şu adamı gibi cümleler kesinlikle haklılık payı içeriyor fakat bu kadar basit yaşamıyoruz (bazıları gibi.... (anladınız hepiniz))
Bi evlilik bitmiş, hayatını paylaştığın adamdan kopmuşsun, üstelik çok acı bi şekilde. Kurduğun hayalleri başkasıyla yaşıyor. Bunlara adapte olmak o kadar kolay değil. İnsanın aklından bi sn olsun çıkmaz sonsuz hak veriyorum sana. Ki bence herşey son derece normal.
Lütfen denilenlere bakma ve bunaldıkça konu aç. İhtiyacın olan paylaşmak. Sana kendini üzme diyemicem bu imkansız.. sadece bi an önce atlatmanı diliyorum
İyi de zaten olması gereken bu değil mi ?Sizin yaşadığınız durum sağlıklı bi durum bence şu anda.
Asıl sağlıksız olan eski eş müsveddesi ve metresinin yaşadıkları.
İnsanlar bi ilişkiden çıktıklarında belli bi süre üzülürler ağlarlar depresyona girerler ama sonra biter her şey yeniden mutlu olurlar.
Biriyle senelerini geçirip sonra pat diye ayrılıp diğeriyle nişanlanmazlar.
Şu an onlar mutlu gibi görünebilir ama emin olun bunların acısı sonra çıkacak.
Bahsettiğim karma gibi bir şey değil ya da ilahi adalet değil.
Onlar bu durumu şu anki durumu sağlıklı bi şekilde yaşayamıyorlar bahsettiğim bu.
Ayşe özyılmazel-Ali tarhan ikilisini düşünün mesela.
Zaten psikologlar bir ilişkiyi unutmak için en az 6 ay geçmesi gerektiğini söylüyorlarmış bi yerde okumuştum.
Ya en basiti ufacık bi yara bile kabuk bağlıyo haftalarca geçmiyo sonra izinin geçmesi aylar sürebiliyo mesela.
Terapiye son gaz devam derim başlangıçta etkisi yok gibi görünür ama sonra sonra daha iyi hissedersiniz.
Ben feci takıntı yapmış olarak görmüyorum doğrusu. O kadar sey yaşadın kolay mi ? Ben de eminim aynı durumda olurdum. sanki yine de hersey normal bir şekilde devam ederken hayatından bir anda hem de aldatarak çıkmış birini unutmak kolay mi tabiki merak eder insan. Hala sevmeye devam etmek ozlemek de normal. Kolay mi unutmak hemen o kadar yılın üzerine. Zamanla yavaş yavaş bitecek hepsi.
Burada da sanki insan aldatıldıgi ya da şiddet gördüğü saniyede unutmali gibi bir algı var çoğu kiside. aldatılanca defetmek zaten. Cok güçlü birisinki adam barismak istediğin halde reddettin sevmene rağmen. Dolayısıyla kadin hamile olmasaydı hala peşinde koşuyor bile olabilirdi. En büyük adimi attin zaten. Şu an takip bile etsen, kafanda komplo teorileri bile kursan doğal yani. Sonuçta kimseye karıştıgin yok. Her konunu normal buluyorum. Madem burda anlatip bi nebze de olsa rahatliyorsun anlat tabiki. Zaten biz de merak ediyoruz ne durumda olduğunu :)
Ayrıca her konunda o yeni bir hayat kurmus insanları rahatsiz etmeye hakkin yok tarzi artık dış kapının mandali olduğunu ima eden yorumlara anlam veremiyorum. Bence bu durumda ne yapsa haklı olur aldatılan kisi. o kadınla adam müge ile evliyken arkasından is cevirirken iyiydi ama müge hirsini almak için onların karşısına çıkalsa niye kendi yuvasini yikanlari rahatsız etmiş olsun ki. Normalde ne yapsa hakki ama sadece insanların gözünde kötü duruma düşmemek için uzak durulur o kadar. Artık onlar "evli" olduğu için değil. Sonuçta müge de evliydi.
Evlendiler mi? ekimdeydi hani dugunleri
Benim şu yaşadıklarımdan kaç sezonluk dizi çıkar, ben bir dizi yapımcısıyla görüşüp anlatayım :))Mügeciğim, bunları düşünmen çok normal. Millet 2-3 aylık sevgilisinden ayrılınca bile aylarca kafasında keşke'ler, acaba'lar, birtakım küfür ve hakaretler dönüyor. Senin yaşadıkların brezilya dizisi gibi maşallah, buna rağmen süper başa çıktığını düşünüyorum; her yiğidin harcı değil bu.
Bir şey daha demek istiyorum siz habire merak ediyorsunuz ya iki üç aylık mı yoksa daha önce mi başladı.Hiç sormadınız mı boşanmaya karar vermeden her şeyi bir öğrenseydiniz şimdi bu kadar da merak etmezdiniz sanki aklınız hep burda.Uzun zamandır mı aldatıldım kısa sürede mi oldu hemen boşandık.Bir de canınızı acıtır belki diyeceğim ama eşinizin sizi sevmediğini düşünüyorum uzun zamandır sevmemiş gibi kendini sevmiş biri belli bunu hiç anlamadınız mı?
Aldatılmanız ve boşanmanız dışında bence bu kadar yıpranmanız nedeni başka
etkiler de var.. Herşey çok üst üste gelişmiş.
Eşiniz tarafından aldatılmaktan öte bir de çevrenizin 'böyle zengin,yakışıklı ve iyi bir iş'i olan adamı nasıl kaybeder' zihniyetiyle sizin özgüveniniz zedelenmek için ne varsa yapılmış yani.
Aldatılmak aslında aldatılanla ilgisi olmayan bişey bunu hepimizi biliyoruz ama aldatılan taraf
zaten bu olayı yaşayınca objektif bakış açısını kaybediyor.
Saçma bir şekilde kendini suçlama eğiliminde oluyor üstüne eş, dost akraba da o anda sağlıklı düşünemeyen insanı daha kötü bir kaosa sürükleyip, olumsuz düşünceler, fikirlerle daha kötü bir hale getiriyor.
Daha önce yazmıştınız kendi ailenizin bile Müge'nin hayatta başardığı tek şey bu adamla evlenmek düşüncesi içinde olduklarını..
Sizi bunlar çok etkiliyor bence.. Buna izin vermeyin.
Kendinizi yalnız, kaybetmiş ve değersiz hissetmeniz sadece aldatılmak değil bence insanların
sizin hakkınızda ne düşündüğüne de takılıp bu fikirlerde boğulmanız.
Size acıyarak, üzülerek vah vah ederek bakan insanlar varsa onlardan uzak durun.
Ben kendimi kötü, yıkılmış, güçsüz hissettiğim zaman Rocky 6 filmindeki, Rocky'nin oğluna
söylediği şu sözleri okurum hep ve gerçekten de bana iyi gelir o yüzden buraya da yazmak istedim. :))
Rocky: Dünya her zaman güllük gülistanlık değildir. Acımasız ve kötü bir yerdir. Ne kadar güçlü olduğun önemli değil. Eğer dünyaya izin verirsen, seni dizlerinin üzerine çökertir ve sonsuza kadar öyle kalmana sebep olur.
Sen, ben, hiç kimse hayat kadar güçlü darbe vuramayız. Ama önemli olan ne kadar güçlü vurabildiğin değil. Önemli olan o darbeyi yedikten sonra ileriye doğru devam edip etmediğindir. Kaç darbe alıp hayatta yoluna devam edebiliyorsun. İşte kazanmak böyle bir şey.
Şimdi ne hak ettiğini biliyorsan hak ettiğin şeyi al. Ama o darbeleri almaya hazır olmalısın ve birilerini suçlayıp istediğim yere gelemedim. Sebebi oydu veya buydu ya da her hangi bir şeydi diyemezsin. Bunu korkaklar yapar ve bu sen değilsin. Sen bundan daha iyisin.
Kendine inanmaya başlayana kadar kendine ait bir hayatın olmayacak.
Başarı, ulaşılabilecek liman, son durak veya varış noktası değil; sürekli olarak mücadele etmek , ayakta kalıp yoluna devam etmektir…
Çok güzelmiş gerçekten, not ediyorum hemen :)
Evet o düşüncelerde çok yıpratıyor çünkü al bak bundanda çaktın hislerini çok yaşıyorum. Bizzat kimse demese de benim düşüncelerim bile bana yetiyor. Evliykende bir şeyleri başaramamış olmanın acısını çok çekmiştim zaten.
Şimdi evli olan herkese tek tavsiyem kocanız ne kadar mükemmel gözükürse gözüksün :) Mutlaka olumsuz yönlerini de anlatın :)) Ben sırf "kol kırılır yen içinde kalır" mantığından ne aileme ne dostlarıma çok anlatıyordum yaşadıklarımı. Boşanınca doğal olarak herkes şok oldu ve biliyorum ki hepsi acaba nolduda böyle oldu oldu. Çünkü o hikayenin eziği bendim. Şimdi şöyle bir dizide bile zengin yakışıklı hoş bir jönün ev hanımı olan, evlenince 10 kilo almış, bir işe girememiş karısı olsa kim izler o diziyi? :)) Adam o kadına boynuz taksa ne kadar tatlış, sadakatli tontiş olmasının önemi olmaz adam hoştur yakışıklıdır çünkü. 1 75 boyundaki kız , şişko kadını ezer her zaman. Herkes eminim içten içe bana "salak" dedi.
O yüzden kimse susmasın :))
Müge o msjlardaki içerik neydi hiç suphelenmemistin birde !bence uzun süreli değildi anlattığı gibiydi ama hamilelik kısmı ilginç kız korunuyorum deyip korunmamis mi?yada adam kendinin çocuğu olmadığını düşünerek rahat mı davrandı ?önemi yok ama bu ayrintilari ogrenmek seni rahatlatirdi en azindan .ne zaman ogreneceksin biliyormusun o adilerin hicbir anlami kalmadigi zaman :)duygusallik yoktur canım birde beni hiç sevmefi mi diyerek üzme öyle olsa illa hissederdin
Erkekleri bazen anlamıyorum ben de.Yani demek sizde bulamadığını onda buldu sağlam etkilendi başka açıklaması yok ama sevilmediğinizi ben şöyle hissettim konularınıza bakınca depresyon tarzıydı hep eşinizin aldatmasını öğrenene kadar. Belki çocuk olmadı diye belki sevgi yönünden bir tatminsizlik bu üyeyi üzüyor diyordum.Ben buraya sonradan üye oldum ama çoğu konunuzu okumuş ve etkilenmiştim ben de.Aldatıldım diye konu açınca şaşırmıştım da.Bir de şunu anladım hayatta çok seven her şeyi veren idare eden olmayacaksın o zaman erkekler biraz daha bağlı oluyor gibi.Çoğu aldatmaya da meyilli sorun bende mi demeyin...Yani sizin çevrenizde eleştirenler laf sokanlar aldatılmadı mı acaba hiç?Kendilerine çok güvenmesinler bu iş güzellik çirkinliğe de bakmıyor ya.Sende bir eksik buldu onda kapattı bir heyecan var çünkü.Yakışıklı olduğunu da hissettirmemek lazım ego yapıyor işte sanki ben sizin bir yorumunuzu okumuştum eşim yakışıklı bende ne buldu gibi.Karıştırıyorsam da kusura bakmayın.Eski eşiniz bu kadınla evlense bile onu da aldatır belki neden bir alışkanlık oluyor çoğu bundan da sıkılıyor işte....Sormadım, çünkü zaten ben hiç beklemediğim bir anda bunu farkettim, tesadüfen. O dönemde KK'da çok takılıyordum. Her gün birilerinin aldatılma hikayelerini okuyordum :) Sonra eski sevgilisi olan arkadaşıyla olan msjlaşmalarını görmüştüm facebookta. Hemen bir şüphe, bir panik. Aldatılmadığımı düşünüyordum ama yine de tabi bir panik almıştı beni, KK da çok takılmanın zararları diyordum kendi kendime :) Nitekim yanlış anlamışım mesajları. O zaman bana "bana güvenmemen beni çok üzüyor" filan demişti. Üzerinden çok geçmedi ya, bir hafta geçmedi belki de, eski bilgisayarını bir şey için aldığımda mailini kurcaladım. Tamamen merak, öyle boş bir merak. O kızla maillerini gördüm. Anlam veremedim yine. Geldiğinde sorduğumda ağlaya ağlaya itiraf etti. Ben yine bir açıklama yapmasını umuyordum, mailler de elle tutulur bir şey yoktu çünkü. Dokunsam itiraf edecek moddaymış gibi bir anda anlattı. Ben şok oldum. Gerçekten beklemiyordum. O zaman bana "iki kere görüştük, sadece yattık, duygusal bir şey yok, boşluğuma geldi" gibi şeyler zırvaladı. Sonrasında çok yalvardı. Ben evi terketmiştim öğrendikten hemen sonra. Kimseye haber vermeden bastım gittim. Döndüğümde çok fenaydı cidden, kötü gözüküyordu ki öyle kötü gözükmezdi kolay kolay :) Cidden çok ikna etmeye çalıştı. Ben o zaman sadece yattığını düşündüm,anlattığı gibi. Çünkü böyle gerçekten karşımda pişman olmuş bir adam var gibi gelmişti. Kızı da biliyordum mazisini biliyordum, olabilir miydi.. Olabilirdi. Kız netice de benden güzeldi, fiziği sağlamdı en azından :) E erkekler malum azıcık da içtiyseler olabilirdi. İlkinde hoşuna giderdi ikincisinde hoşuna gittiği için devam etmiştir ama bir yandanda duygusal anlamda vicdan azabı çekmiştir. Böyle düşünmüştüm. Tabi asla kabul edebileceğim bir durum değildi. Bıraktım.
Sevilmediğimi hiç düşünmedim. Evet kendi hayatını yaşıyordu ama bir yandan sevildiğimi hissettiriyordu da. Yani sadece ben seviyorum diye durcak bir adamda değildi o aslında. Bende sadece ben sevdiğimi düşünsem devam etmezdim.Daha çok seven taraf evet bendim ama..
Sanırım şöyle, ben iyi bir eş oldum, ailesiyle bağlarımızı iyi yönettim, onu hep sevdim, sadakatli davrandım. İdeal eş oldum ama o hayatında tutku, özgürlük vs istiyordu. Belki de o kızda o tutkuyu buldu, belki kısa bir süreliğine bekar gibi takılmak hoşuna gitti. Ama şimdi evleniyor oluşu ve çocuğunun olması?... Bilmiyorum belki de kız gerçekten çok ateşlidir :) Aradığını bulmuştur? :) Öyleyse neden boşanırken bana o kadar yalvardı? Tutku arıyorsan hemen çocuk yapmazsın ki.. Bilmiyorum kısacası.
Her türlü kendimi b.k gibi hissediyorum :)
Okurken ağladım Allah yüreğine ferahlık versin. umarım bi an once atlatir sin .gerçekten zor bi süreç.Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum, anneme yardım ediyorum, günlerine bile gidiyorum onun sırf havam değişsin diye - tüm imalar ve soruları da göğüsleyerek-. Kitap okuyorum, film izliyorum, dizi izliyorum. Arkadaşlarımla da görüşüyorum. Küçük bir şehirdeyim yapılabilecek çok fazla şey yok bazı durumlardan ötürü de tatile gidemiyorum şu sıralar.
Vakit geçirme konusunda burdaki bir çok insandan kıdemliyimdir çünkü beni o adam sürekli yalnız bırakıyordu ve ben evde tek başıma sıkıntıdan patlamamak için kendime meşgaleler bulup duruyordum.
İş bulamıyorum, dediğim gibi küçük bir yerdeyiz, arıyorum, başka planlarım da var hatta ama hemen olacak şeyler değil.
Kendimi oyalamaya çalışsamda çabalasamda gece yatağa yatınca ,herkes köşesine çekildiğinde yada gecenin karanlıgında şehrin ışıklarını izlerken iyi olmuyorum, olamıyorum. Film şeridi gibi geçiyor gözlerimin önünden tüm yaşadıklarım.
Bu adamı sevdim ben ya.. Ve ben asla aldatıldığımı anlamadım. Kafamda binlerce soru oluşuyor, acaba uzun bir ilişki miydi kısamıydı, şöyle miydi böyle miydi.. Evlenmelerini, resimlerini bile kaldırabildim ama çocuk haberi yüreğimi çok acıttı. Çünkü benim bu adamla ciddi bir çocuk mazim var. Konular bile açmıştım burda ya... doktora gitmiyor, çocuğumuz olmuyor, bilmem ne de bilmem ne.
Yine de seviyordum bu adamı. Sevildiğime de inanıyordum. Çünkü ben gurursuz değilim ya, evet ben sevdim ilk, hatta ben hep daha çok sevdim ama sevildim de ya.. Bana sevildiğimi hissettirdiği için duruyordum ben yanında yoksa neden bitirmeyeyim. Bana hayvan gibi davransaydı, beni sevmediğini belli etseydi, ben giderdim. Yapardım bunu. Çünkü ben onu sevdim. Seven insan katlanamıyor bunlara. Sevdiğim için onu terkettim. Sevmeseydim boşanmazdım.
Rahat bir hayatım vardı çünkü. Boşanıp milletin ağız kokusunu çekiceğime boşanmaz onun parasını yemeye bakardım.
Neden konu açıyorum buraya. Çünkü ben kimseye bir şey anlatmıyorum. Belli etmiyorum. Anlatsam belli etsem, görücü getirmezdi kimse. Ara ara depresifliklerim oluyor, onuda havadan sudan diyerek geçiştiriyorum. Zaten ailem vaktinde barışsanmıkileri çok söyledi, bende kesin dille reddettim. O soğukkanlılığımdan sonra kimse benim şuanda onun hayalkırıklığını yaşadığımı acısını çektiğimi düşünmüyor. Kimseye de anlatmam düşüncelerimi, halimi. Burada bile bir çok kişi beni suçluyor çünkü :) Toparlanmıyorsun, takıntılısın, hayatına bakmıyorsun diye :) Eşime dostuma akrabama anlatsam nolcak? Müge boşandıda iyi b.k yedi bak adamın arkasından pişman oldu kaldı. O da gitti oh çocuğu bile olcak" derler çünkü. Ki evlensin, bir şekilde birilerinin haberi olursa, ben pişman gözükmesemde millet bu cümleleri kurar.
Takıntı etmişimdir belkide gerçekten bilmiyorum. Ama ben yedi yirmidört kimsenin hesaplarını kontrol etmiyorum. Nişanlandığı dönem bakmıştım ama şimdi o sayfalara bakmaya bile korkuyorum. Bana duyduğum şey yetti zaten. Ekstra bir fotoğraf bir ima bir mutluluk emaresine ihtiyacım yok.
Onlar kahrolsun demiyorum. Dedim çok ama çocuktan sonra diyemiyorum dedim. Masum çocuk var ortada evet. Ama içimden evet hastaneyi basıp mutlu günlerini mahvetmek geçiyor. İkisini bir odaya kapatıp sabahtan akşama kadar dövmek, işkenceler etmekte geçmişti vakti zamanında. Öfkeliyim, bu haksızlık hissi bu kaybetmişlik bu hayalkırıklığı bambaşka bir duygu. Ama kimseyi öldürmedim?
Ben son sözlerimi söyledikten sonra hiç bir şekilde görüşmedim, mahkemede bile bakmadım yüzüne. Gözlerine bakmalara doyamadığım adamın yüzüne bakmadım... Gidip doğumlarını da mahvetmem zaten. Sadece böyle şeyler düşünmek hissetmek bu öfkeden arınamamak gerçekten insanı takıntılı bir sapık mı yapmış oluyor :) Gerçekten bilmediğimden soruyorum. Ya da bunu pskologuma sorayım bir daha ki seansta. Belki de gerçekten klinik bir vaka olma yolunda ilerliyorumdur :)
Her defasında burayada yazmayayım diyorum ama yazmazsamda patlayacak gibi oluyorum. Bugün kendime bir günlük aldım, artık burayıda rahat bırakacağım inşallahhh :)) Başarabilirsem.
Her yorumunuz çok değerli, hepinize çok tşk ederim. Hep diyorum burası bana bu süreçleri atlatmamda çok iyi geldi.
Kafayı yemediysem yazdığımdan :)
Erkekleri bazen anlamıyorum ben de.Yani demek sizde bulamadığını onda buldu sağlam etkilendi başka açıklaması yok ama sevilmediğinizi ben şöyle hissettim konularınıza bakınca depresyon tarzıydı hep eşinizin aldatmasını öğrenene kadar. Belki çocuk olmadı diye belki sevgi yönünden bir tatminsizlik bu üyeyi üzüyor diyordum.Ben buraya sonradan üye oldum ama çoğu konunuzu okumuş ve etkilenmiştim ben de.Aldatıldım diye konu açınca şaşırmıştım da.Bir de şunu anladım hayatta çok seven her şeyi veren idare eden olmayacaksın o zaman erkekler biraz daha bağlı oluyor gibi.Çoğu aldatmaya da meyilli sorun bende mi demeyin...Yani sizin çevrenizde eleştirenler laf sokanlar aldatılmadı mı acaba hiç?Kendilerine çok güvenmesinler bu iş güzellik çirkinliğe de bakmıyor ya.Sende bir eksik buldu onda kapattı bir heyecan var çünkü.Yakışıklı olduğunu da hissettirmemek lazım ego yapıyor işte sanki ben sizin bir yorumunuzu okumuştum eşim yakışıklı bende ne buldu gibi.Karıştırıyorsam da kusura bakmayın.Eski eşiniz bu kadınla evlense bile onu da aldatır belki neden bir alışkanlık oluyor çoğu bundan da sıkılıyor işte....
Okurken ağladım Allah yüreğine ferahlık versin. umarım bi an once atlatir sin .gerçekten zor bi süreç.
İstediğiniz kadar anlatın okurum ben. Yeter ki siz ferahlayin. Dileğim bi an once atlatmaniz. Ben aglasamda keşke bitse acılarınız , acilarimiz... geçecek emin olun bi gün gülerek hatirlayacaksiniz bu gunleriniziTşk ederim ama ağlama :) Kimseyi üzmek için yazmıyorum kız, kendi acımı hafifletmek için yazıyorum :) Sende ağlarsan ben neetcem :)
İyide orta da paylaşılmış bir hayat yok ki hepimiz biliyoruz ki müge evliliği tek başına yaşadı o ...siz gitti kendi hayatını yaşadı belki müge bana kızacak ama keşke daha erken bitseymiş bu evlilik kaybedilen zamana yazık hala daha o adi çalıyor mügenin hayatındanHerkes iyi niyetle yorum yapıyor genel olarak evet ama, kim yıllardır hayatı paylaştığı adamın aylar içinde başka bir kadının çocuğunun babası olmasını hazmedebilir? Bence mügenin durumu gayet normal. Elinden geleni yaptı toparlayabilmek için de. Yaşadığı şanssızlıklar, uğradığı haksızlık öyle "stalklamayayım da bi süre sonra nasılsa aklımdan çıkar" tarzı bir şey değil.
mugehatun gerçekten güçlü kadınsın. Seneye bu zamanlarda hepsi geçmiş olacak gör bak. Zaman her şeyin ilacı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?