ıce mizi dogo cinsi köpeğimizi öldürmeye geldiler

Ben bu tür köpeklerin sırf saldırgan olsun diye bebekken karanlık odada kilitlendiği mamasız bırakılıp kan içirilğini duymuştum Evrenin en vahşi yaratıkları kesinlikle insanlar
Kesinlikle en vahşileri biziz. Öldürebildiğimiz her canlıyla daha da yükseğe çıkıyoruz piramitte.
Zaten bizden üstün olabilselerdi bu kadar çoğalamaz bütün dengeyi bozamazdık.
Hatta yapılan araştırmalarda homo sapiensler olarak kendi türlerimizi bile yok ettiğimiz söyleniyor. Yani biz başka insan ırklarına dayanamayan bir türüz bırak hayvanları bitkileri.

Çok haklısın malesef öldürme bozma yakıp yıkmaya kurulmuş gibiyiz çok yazık bir de ben bu türün yasak olduğunu bu konudan öğrendim komşumuzun var 5-6 aylık gerçi bebek ama çok uysal görünüyo sonra nasıl olur bilemiyorum hatta biz onu çok irileşmez sanmıştık baktım baya iri bi türmüş kendileri ama pek sevimli hele kulakları eşşek kulaklı

Öyleymiş. Kimin sahibine doğru geldiğine bakmazmış o içgüdü ile, sadece engelleme haline girermiş. Eşim de kafa sallıyor :) Ve ekliyor, ölümü pahasına sahibini korumaya atlar, karşısında olanın cüssesini bile tartmaz, misal bi ayı saldırısı olsun üzerine koşar yine de diyor.

Benim husky boxer mix sıpam geldi de aklıma, iki üç havlar her yaklaşan adımda geri geri basardı herhalde :))

Nasıl yetiştirirsen öyle oluyolar bunu bilir bunu söylerim. Kliniğe gelip kuyruğu sağa sola sallayıp suratımı yalıyolar. Boğazına kadar elimizi sokup hap yutturuyoruz biz bunlara. Ama gelip el kadar terrier ısırıyor. En çok da küçükler ısırıp saldırıyor bu arada.
Bu da eğitim. Dogosu pitbullu olan adam aman başıma iş gelmesin aman köpeğime bişey olmasın diye bir sürü eğitimle uğraşıyor, diğerlerinin tuzu kuru ahahah ısırır o ablası diye gülüyorlar.
Sonra bu köpekler vahşi saldırgan beslemeyin diye yaygara yapıyorlar. Esasen köpek beslememesi gereken kişi eğitemeyen kişidir. Bir kafede yanımda havlayan sağa sola salça olan köpek görmek istemiyorum mesela. İsterse kangal oturtaunlar yanıma ama napması gerektiğini bilsin yeter.
Gerçekten hayvanseverim adı altında böyle saçma uygulamalar yapan insanlardan bıktım

Son düzenleme:
İnternette baktım da bu ırk arjantinde şehre uzak çiftlikler için domuz veya yırtıcıları önlemesi için üretilmiş. Şehrin içinde yaşatmak bir kere zaten hayvana eziyet. İnsanlar için de riskli. Çok meraklıyız enteresan şeyler yapmaya.

her pitbull için geçerli değil tabi ki bu. Tırsakları da var arada. Kediden korkanını gördüm ben :))
Irk kesin karakteri vermez hiç bir zaman. Kangalların hepsi de kurt boğmaz mesela. Kurdun kokusunu alınca kaçan kangallarda var.
Her köpeğin koruma eğitimine kabul edilmesi söz konusu değildir. Köpeği değerlendirirler uygunsa alırlar. Bu yüzden köpekler seçilirken seceresi önemli oluyor.
Annesi babası sürüde çok iyi işler yapmış ve kurt öldürmüşse o yavru çok değerli olur gibi.
Yüzdeye vurursak koruma grubundaki köpeklerden az bir yüzde çıkar ama korkak

Ooo felaketler geçen Alman kurdunu teyzenin biri sözüm ona dışarı çıkarmış hayvan resmen yolun ortasına kakasını yaptı tasma kadının elinde yalnız bu sorada be kardeşim köpek bu yaptı sen bakıyorsun madem alsana onu çoluk çocuk basacak kendine olsa eminim olay çıkarır ki bildiğim kadarıyla bu tür eğitime en yatkın olan türlerden söz dinleyen bi tür insanlar için eğitim şart önce sonra her şey düzelir

Evet insanları adam etsek eğitebilsek hayvanların eğitimini de saldırmasını da çözücez.
Tiksindiğini söyelyeni gördüm ben alamazmış ordan boku pismiş. Ee bir sürü insana pislik yapıyosun mesela? Onu düşünen yok. Yıldım usandım bıktım ben bu tiplerden.
Köpek sürüklüyo insanları biri de demiyo ya sürüklemeyenler nasıl sürüklemiyo bi hal çaresine bakayım diye. O öyle gidiyo biz alıştık diye cevap veriyorlar. Aferin size işalla bi yerde düşüp yüz üstü asfaltta gitmezsiniz diyorum. Bön bön bakıyolar bana. Kötü biri oluyorum o zaman

Çoğu gösteriş için alıyo sonra ayyy zormuş deyip bırakıyor zaten sokağa bırakılmış çin aslanı gördü bu gözler oyuncak ediyolar hayvanları

Tabi genel yazdım da kendisi genellemeyip anlatıyordu bir yandan. Yavru halinde de karakter olarak belli olmaya başlarmış, atik davranışlar direkt koşup paçaları elleri ısırma çabası vb, kiminde uzaktan izleme, koklayıp temkinli yaklaşma vb, kimi oranın buranın altına kaçan ürkeklikte.. Buradan ne kadar dominant bir köpek olacağı da anlaşılırmış.

Bilgiye doydum yeminle :))
Kendisinin vaktinde dogosu vardı, şimdi jack russellı var. Konu köpek olunca da gün doğdu adama. Hala anlatır durur. Benim için baya güzel bir sohbet oldu yalnız, bazı noktalarda daha spesifik bilgi sahibi oldum, teşekkür ederim.

Aynen öyle aynı batından çıkan yavrular bile belli sıralamada olurlar sürüde. Bebekken belli olur kimin alfalık taslayacağı. Hem alfayı alayım hem eğitmeyeyim diye bir dünya yok.
İnsanlar aslanlarla dost oluyor aslanlara yem olmuyorken köpeklerin bu kadar vahşice anlatılmasını saçma buluyorum sadece. Bu arada dogoda kalsa iyiymiş nasıl uğraşıyor o speddy gonzalesle Dur durakları yok.
Ben büyük köpekçi bir insanımdır her zaman. Görev köpeklerini her zaman sevmişimdir.

Çok derin bilgim yok ama bizim danuamız vardı en fazla 5 yaşımdayım at gibi bi ırk hiç bana hırladığını korkuttuğunu hatırlamıyorum ki o yaşta korksam şimdi görünce kaçmam gerekirdi ama gelen misafir çocukları bi gün bağlı yerinde hayvanı koşturup sinirlendirdiler adı çocuklara saldırdı oldu göndermek zorunda kalmışlardı bizimkiler insanların yaklaşımı da etkili bence bu arada carlamadan sohbet ettiğinizi görünce maydanoz oldum resmen canım çekti :)

Kaybetti maalesef.
Sonrasında zaten jack russellı da almadı, ya da başka köpek fikri yoktu sanırım bir süre o kayıptan sonra, ama bakamayacağını söyleyen ve yeni yuva arayan birinden ortak arkadaş vasıtasıyla sahiplendi, köpeğin gidecek yeri yoktu.

başlıkta belirtiğim gibi kardeşimin dogo cinsi köpeği komşularının sebebsiz şikayeti yüzünden öldürülmek için gelmişier ne yapmamız lazım köpeklerin kimseye zararı yok
Yalnız bu ırk yasaklı ve çok tehlikeli. Gün gelir birisini ısırır Allah korusun. Sen ne kadar sevsende o köpek çok tehlikeli ve birisine saldırsa kurtaramazsın

Kıyamam üzüldüm 2sine de. Olsun hiperaktif ama yine dost
Güzel bir yuvası olmuş sokağa gideceğine ne güzel.

Est. katıl tabi.
Danua da nasıl devasa bir köpek.. Ben bilmiyordum adını, Kazen bir konu açmıştı orada görmüştüm "Ay bu köpek o köpek mi?" diye, Danua sahiplenmek istiyordu.

Doğru yani ne denebilir. Ben önlem olarak bağlardım köpeğimi bahçenin arkada kalan tarafına doğru biri geleceğinde. Görmezlerdi bile. Isırmaz saldırmazdı hayvancağız ama ne olur ne olmaz bize her gelenle pek muhatap etmezdim. Çocuk da bilmez (Anası babası dur demedikçe, tabi belli bir yaşta ve hayvan sevgisinde değilse) köpek de belli bir noktaya kadar sabırlı nihayetinde. Üzücü olmuş.

Kıyamam üzüldüm 2sine de. Olsun hiperaktif ama yine dost
Güzel bir yuvası olmuş sokağa gideceğine

Sokakta yapamazdı ki garibim. Geldiğinde çok korkuyordu. Bi köpek saldırısı atlatmış o zamanki sahibiyle gezerken artı bi de havai fişek patlamış çok yakınında travma gibi kalmış. Ufak bi gök gürlesin hava yağsın ortalıktan kaybolurdu hemen. Titremekten biter altına kaçırırdı. İlgiyle bakımla baya topladı sonra. Öyle.

Hepsi garip bi can işte.

Aynen öyle. Hepsi can.
Onlarında travmaları, korkuları, sevdikleri, sevmedikleri var.
Hiç birini birinden ayırmak olmaz. Hepsinin sevgiye ihtiyacı var. Hepsinin toplumda yaşarken eğitime ihtiyacı var.
3 yaşında çocuk gibiler. Ne kadar emek verirsen onlarda o kadar karşılık veriyorlar. Bunlar saldıran bunlar havlayan bunlar zıplayan diye ötekileştirmeden topluma kazandırmak esas mesele.
Ben de apaçilerin pitbullunun yanından geçmek istemem ama eğitmediklerini bildiğimden. Yoksa köpeğin türünden değil.
İşalla insanlar esas sorunun kendilerinde olduğunu anlarlar bir gün. Böyle konularda bu kadar gaddar yorumlar okumayız umarım ileride.
Artık ben uyur madem. Teşekkürler sohbet için

tintinn Ojeli ejderha ben ufaktan kaçıyorum müsaadenizle, tekrar teşekkür ederim sohbet için, çok keyif aldım. Malum sabah erken kalkmam gerekecek çocukla birlikte. İyi geceler diliyorum.

İyi uykular başka sakin sohbetlerde görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…