Içerisinde olduğum durumdan bıktım artık:((

Asillyaratk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2018
19
10
3
26
Başka bir başlık altında benzer bi konudan söz etmiştim. 3 aylik sözlüyüm fakat sözlüm ile ailesinden dolayı sürekli tartışıyoruz kavgalar bitmek bilmiyor. Ailesi çok baskıcı kadın kısmı gezmez tozmaz çalışmaz kapanır evinde oturur diyor. Sözlüm lisans mezunu daha aydındır daha açık görüşlüdür diyordum,ki öyle bi izlenim vermişti basta da, çok kısa bi süre ıçinde evlenme kararı aldık. Isteme söz vs. 1 ayı buldu hemen hemen 1 aydan az bi süre konuştuk ve ailesini gönderdi babamla konuşmaya. Ailelerimiz arasında pek fazla bi fark yok diyim siz anlayınAma ben hep okumak için çalışmak için savaştım ve bi şekilde liseyi bitirip ünv ye hazırlandım ilk snvda sonuç kötüydü gidemedim derken geçen yaz tatili sonunda bi ise girdim 7 ay kadar çalıştım. Tanıştıktan sonra bana kapan ve işten ayrıl dedi o zamanlarda ki aile baskısı psikolojik baskilar yüzünden kabul ettim simdi ise tanıdıkça pişman olduğum kanısına varıyorum. Yüzüğü atmak istesem olmayacak ailem kabul etmeyecek evlenirsem daha kötü olacak herşey. Evden ayrılmak istiyorm fakat kalacak bi yer ayarlamam lazım önce. Bi yandan da annemi düşünüyorum ne yapar ben gidersem ya babam ona yüklenirse birşey yaparsa diye korkuyorum ne yapacağımı bilemiyorum nereye gidebilirim onu hic bilemiyorum güvenemiyorum da kimseye...

Yağmurdan kaçarken doluya yakalanma misali sıkışmış hissediyorum.

Daha sözlüsün
Söz senet sepet demek değildir
Yüzüğü at ve yoluna bak
Yoksa derdini açacak bir telefon bile bırakmayacaklar sana

Sözü atmak istersem köle gibi yaşatılacak bi hayata mecbur bırakılacağım. Annemle konuşmayı denedim elalem ne der diye sürekli vazgecirmeye arayı bulmaya çalıştı. Özgürlüğümün kısıtlanması ölümden daha beter olacaktır gibime geliyo .
Hele birde imam nikahı kıyıldı diye bi dünya tantana yapılıyor he evliliğini bitirmişsin ha yüzük atmışsın gibi düşünüyorlar

Evden ayrılmanızın şimdilik bir çözüm olduğunu sanmıyorum.İstemediğiniz bir kişiyle sakın evlenmeyin.Atın yüzüğü istedikleri kadar konuşsunlar.

Elalem ne dermişmiş.
Evlenirseniz boşanmanız durumunda da aileniz size arka çıkmayacak.
Bir düşünün şuan sözü atıp bu durumla yüzleşmek mi yoksa evlenip her Allahın günü boşanma planıyla ama gerçekleşemeyeceğini bile bile hayatı zehir etmek mi...
Tek kurtuluşunuz var sözü atmak.
Hatta biraz tuhaf olacak ama sırf aileniz için yazıyorum bunu, sözlünüzcl yüzyüze öyle bir kavga edin adamı çıldırtın ki, ailenize gidip bı adam bana şimdiden hakaretler küfürler ediyor, ileride el de kaldırır korkuyorum deyip yanınızda yer almalarını sağlayın.

Gozunu karart ve sozu at.Cocuga seni sevmiyorum,sozu atiyorum de.Donusu olmayacak sekilde konus.Ailen cok baskiciymis ama bi sure sonra unutulur gider.Soz atmak niye bu kadar zor olsun ki bosanmanin yaninda esamesi okunmaz.Simdiden cocuktan baya sogumussun evlenince her seyi batar.Bi de baskici bi tip zor boyle biriyle evlilik.Yasinda kucukmus gercekten uzuldum.

Annem ve babam sürekli tartışıyor artık kavgaları bana ve kardeşlerime kadar geldi. Anneme seni bu kadar üzen bi adamla yıllarca şiddet göstermiş bi adamla daha fazla aynı çatıda durma diyorum yapamam diyo sizin için. Buradaki kavgaların da evlendikten sonra olacak kavgaların da bi farkı yok olmayacak gitmeyi sözlenmeden önce de düşünüyordum.
Bazen sonumun gitmek olduğuna o kadar inanıyorum ki elimden başka yapacak birşey de gelmiyor.

Daha sözlüsün evlenmemişsiniz .
Ayrılabilirsin çok kolay ver Yüzüğü eline kendine göre bir kız bul ben böyleyim de ve gönder

Kesinlikle ayrılmalısınız. Belki size saygı duyacak biri çıkar ilerde. Zararın neresinden dönerseniz kardır.

olacakları tahmin ediyorsun doğru yolun ne olduğunu da biliyorsun
lütfen annem kızdı babam köpürdü diyerek saçma sapan bir evlilik yapma

Anneler her zaman doğru aklı vermez. Tam da düşündüğün gibi kendi hayatini kurabilirsin. Baban anneme dünyayı dar ederse onu da yanına alırsın. Gücünü ortaya çıkarma vakti geldi

İstanbulun neresi daha güvenilir dir sizce yani kalacak bi yer vs. Sıkıntısı cekmeyecegime inandiginiz bi yer var midir?

Evlenip kocandan ve ailesinden göreceğin eziyetin, şimdi yüzüğü atarsan babandan göreceğin psikolojik baskının yanındaki ağırlığını bir hayal et.

İnsanlar kaç senelik evliliklerini bitiriyor kucaklarında çocukla. Söz atmayı bu kadar büyütme gözünde..

Bir kaç gün konuşulur unutulur gider.
Çok üstüne gelirlerse "beni siz büyüttünüz o kadar emek verdiniz. İleride yaşayacağım sıkıntılarda hiç mi üzülüp keşke zamanında destek olsaydık demeyecek misiniz?" diye duygusal konuş..

İstanbulun neresi daha güvenilir dir sizce yani kalacak bi yer vs. Sıkıntısı cekmeyecegime inandiginiz bi yer var midir?

Birikimin var mı?
Hani seni şöyle en az 2500 3000tl maaşla iş bulana kadar bir kaç ay idare edecek kadar??
Kusura bakma hayal kuruyorsun..

Birikimin var mı?
Hani seni şöyle en az 2500 3000tl maaşla iş bulana kadar bir kaç ay idare edecek kadar??
Kusura bakma hayal kuruyorsun..

Kararımın hayal olduğunun dile getirilmesine değil varsa bilgin(!) bilgi verilmesine ihtiyacım var.
Ayrıca geçici süreliğine bikac günlüğüne kalacak bir yer o esnada araştırma yapıp baska bir şehire geçeceğim istanbul gibi bir yerde yasanilmayacagini az çok bende biliyorum.

Bunu denemedigimi düşünüp böyle bi yanılgıya kapılma lütfen. Az öncesine kadar konuştum annemle varsa yoksa milletin ne diyeceği zaten kendi kabullenmiş artık hakareti şiddeti ne desem ne yapsam boş kalıyor.

İstanbul'da büyümüş 34 yaşında karı koca çalışarak İstanbul şartlarında yaşamaya çalışan biri olarak ne bilgim(!) olacak.

Bana bakma sen atıl bir maceraya boşver..

Şimdi sözlünden ayrılmana namus meselesi elalem vs. diye bakan ailen seni evden ayrılınca rahat koyar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…