İçi kan ağlayan melek anneleri

Oncelikle cok gecmis olsun ve basiniz sagolsun. Bu aciyi ancak yasayan bilir. Ben hep neden 20. haftamda kaybettim keske daha erken gebelik haftamda olsaydi diyordum su anda neredeyse 40 haftalik gebeyim, birsey olsa ne yaparim dusunmek bile istemiyorum. Cok zor gercekten ama zamanin tum acilari hafifletecegini unutmayin.
Sorduklariniza gelince, randevum 22. Haftadaydi yani ayrintili usg yapilmamisti. 17. Hafta kontrolumde kapakta ufurum duymustu ama doktorum bu haftalarda olabilecegini endiselenmememi 22. Haftada daha net degerlendirilecegini soylemisti. Gelisimi iyiydi, testlerde anomali riski artmis degildi. Seker yukleme zamanim gelmemisti ama aclik sekerim normaldi. Bu gebeligimde oncekinde kalp problemi olsa da fetal ekokardoyografi yaptirmadim. Doktorum en kucuk bir suphe oldugunda fetal eko isteyecegini soylemisti ama gerek olmadi. Otopsi yaptirmasaydim muhtemelen kan sulandirici igneleri ne olur ne olmaz diye kullanirdim o yuzden otopsi yapilmasi iyi oldu. Kan sekeriniz yuksek cikmis hem su anda hem de bir sonraki gebeliginizde sekerinizi takip ettirmenizi oneririm.

B BlackandBlack acile nasıl bir şikayetle gitmiştin

Canım Bülent Kars tı 2.gebeliğimdeki dr.um. Gerçekten mükemmel bir Dr. Ben kaç tane dr. gezdim bebeğimi kaybettikten sonra. Ama Bülent Bey'e gidince "Evet aradığım bu" dedim. 7/24 ulaşabilirsin kendisine. Seni inanılmaz sakinleştiren bir Dr. Bizim gibi annelerin kahrını ancak böyle bir Dr. çeker...

Başın sağolsun senin de canım. Ne zaman kaybettin meleğini?

Bende 39. Haftalik bebegimi kaybettim dogumuna gunler kalmisti bes ay 8 gun oldu ...
aci gecmiyor gunler gectikce gelmeyecegine olan inancin yasamla olum arasinda ince bir cizgi gibi hep katlanamamaktan iyi bir kul olamamaktan korkup hep katlanmaya sabretmeye calisiyorsun ama oylesine zor ki
....
kabullenemiyorsun
yasiyorsun ama nasil gel de bunu yasayan annelere sor...

B BlackandBlack Allah size sabır ve ailenize sağlıklı uzun ömürler versin...
36 haftaya gelene kadar gelişimi haftasına göre uyumlu muydu? 12.ve 20. haftalarda ayrıntılı ultrason yaptırdınız mı?
bende pıhtılaşma olmadığını söylediler. ancak testlerimi başka bir yerde tekrar yaptıracağım .çünkü kan sulandırıcıyı bıraktıktan iki gün sonra kaybettik biz.hangi değerlerinize bakarak sizde pıhtılaşma var dediler?

Evet detaylı ultrasonlarım yapılmıştı. Ölçümlere göre gelişim geriliği çıkmadı hiç. Çünkü bebeğimin bacakları çok uzundu ve göbekliydi. Dr. 2650 gr ölçmüştü kaybetmeden 3 gün önce, ama doğum kilosu 2180 di. Eğitim ve araştırma hastanesinde genetik pıhtılaşma testleri yapılıyor adı da 6lı trombofili panali testi. Bunu yaptırman lazım canım...

canim pıhtilasma suphesi cikti ben de

Bugun anneler gunu
Belki de ellerinde bebekleri olan annelerin gunu
Bugun onlarin sevinecegi
Evlatlarini opup koklayarak kutlayacaklari mutlu gun
...
Melek olan yavrularinin anneleri de ANNE
Ici kan aglayan melek annelerinin neden bir gunu yok
Cunku o annelere bir gun yetmez
Sabirlarina gozyaslarina dertlerine birak bir gunu bir ömür yetmez...
Bugun her ana evladini opup koklayacak sarilacak
Peki ya evladi olmayanlar
Ya hic evladiyla kavusamayanlar
Hic evladiyla tanisip sesini bile duyamayanlar
Onlar ne yapacak bugun
Onlar herkeslerden daha cok anne
Cunku sabrediyorlar gozlerinde yureklerinde tarifsiz bu aciya sadece sabrediyorlar...
Bir de sehit anneleri var gencecik piril piril ne umitlerle buyuttukleri evlatlarini bu vatan ugruna kaybetmis sehit analarimiz
Elleri opulesi ...
Onlar ne yapacak bugun ...
Mutlulugu bu dunyada yarim kalmis ici kan aglayan analar
En cok analik sizlere yakisiyor
Sessiz evladi olan dertli analar hepinizin ANNEler gununuz kutlu olsun bir gun biz de evlatlarimizi bagrimiza basacagiz iste o gun herkes bize imrenip gipta edecek...

Ici kan aglayan tum annelere ve SESSIZ OGLUMA!

Ah oğlum sensiz bir anneler günü daha geldi geçiyor..
sadece bir güne sığdırmamalı insan anlamlı şeyleri,
evet biliyorum , insanlar sevinecek, insanlar evlatlarıyla
bebekleriyle gülümseyerek geçirecek bugünü..
Oysa ben..
Senin acını hatırlayacağım,
aklıma seni kaybettiğim gün gelicek..
Anne oldum, ama bebeğimi kara topraklara
vermek zorunda kaldım..
Bunun acısıyla sensiz bugünü kutlasam da
içim yanıyor hala..
Mezarına gelmek isterdim bugün..
Toprağına su verirken sanki
sana hiç tatmadığın anne sütünü
veriyormuş gibi, hissediyorum..
Garip ama gerçek!!
Ben acı içindeyken kardeşinin gelmesini
bekliyorum, ama gelmiyor biricik oğlum...
Hamile kalamayışımın sebebi bilinmiyor..
Her şey normal, ama yok olmuyor..

Belki de sen ilk ve tek kalacaksın..
Beni anne yapıp gittin oğlum,
anneni babanı yarım bıraktın..

Bakıyorum da baban senin acından sonra
hiç istekli değil, yeni bebek fikrine..
Hani ona göre olmasa da olur...

Ama ben senin acına ancak
kardeşinin gelmesiyle
dayanabilirim diye düşünüyorum...

Seni çok özledim!
Özlemek senin acınla anlam buldu ben de..

Seni hiç koklayamadım..
Can yaram,
anneler günümüz kutlu olsun!

Seni çok seviyorum. .

Annen. .

canim pıhtilasma suphesi cikti ben de
Genetik testlerim tekrarlanıyor sonuçlar çıkınca paylaşırım sizlerle homosistein seviyenize baktırın mutlaka folik asit ve bazı vitaminlerle tedavisi basitmiş homosistein yüksekliği de pıhtılaşma sebebiymiş

Herkese Merhaba,derdime iyi gelecek en azından biraz olsun rahat uyumamı sağlayacak şeyler duymaya ihtiyacım olduğundan yazmak istedim ve herkesin acısını paylaşıyorum..Çünkü 16 gün oldu 18 haftalık bebeğim karnımda melek olalı..Rutin kontrolüme gittiğimde bebeğimin midesinin sağda göründüğünü ve detaylı ultrasona erken girmem gerektiğini söyledi doktorum,apar topar detaylı ultrasona randevu alıp gittik..Detaylı ultrasonda bebeğimin kalbi sağda göründü ve ana damarla ilgili problem olduğunu,kalbinde delik olduğunu bunun daha buz dağının görünen kısmı olduğunu söyledi malesef prof. perinatolog..Dünyamız başımıza yıkıldı,bu şekilde yaşamaz denildi,çabuk karar vermemiz istendi ve malesef o zor kararı vererek,gebeliği sonlandırma kararı aldı heyet..İçim yana yana sana zarar verecek dedikleri için avuç avuç içtim ilaçları,normal doğumla 18. haftada ölü olarak doğurdum bebeğimi..Bundan öte bir acı var mıdır bilemiyorum,sürekli dua ediyorum ama o günden sonra hiçbişeye eskisi gibi bakamıyorum,yiyemiyorum gülemiyorum..Otopsi istemedik,genetik testlere de gerek duyulmadı bunun çok düşük ihtimalli anomali olduğu söylendi doktorlar tarafından..Ama şimdi hayatıma devam edebilmem için yeni bir umuda ihtiyacım var ve ben yeni bir hamileliğe nasıl cesaret edeceğimi bilemiyorum..Başından böyle birşey geçen birileri var mıdır?Amacım sadece evet ben de bunu yaşadım diyen birileriyle konuşmak,bana sanırım sadece bu iyi gelecek çünkü içimdekini kimse anlamıyo..Korkuyorum,çaresizim ve ne yapacağımı bilemiyorum.Birileri sesimi duyup böyle birşey yaşadım ve şuan şu durumdayım derse sanırım bir nebze olsun iyi hissedeceğim,çok yalnız hissediyorum..

allah sabir versin bebeginiz bizim yavrularimizla beraber acilarimiz bir
ben bebegimi yedi ay once kaybettim dokuz aylikti karnimda öldü sebep su veya bu desekte takdir-i ilahi...
Yeni bir bebek icin yasiniz uygunsa bence acele etmeyin acinizi yasayin diger turlusu size daha cok aci verir hem de dogum yapmis biri olarak bunyenizin zamana ihtiyaci var...
ilk zamanlar insan alisamaz atlatamaz gibi gelse de ( hep bir parca o his var icimizde) zamanla daha da sessizlesip sorgulamalari ve suclamalari birakiyorsunuz icinizden vardir bunda da bir hayir deyip susuyorsunuz..
Beterin beteri var haline sukret derler ben acimi bastirmak icin baska analarin acilarini okuyorum goruyorum ve halime sukrediyorum
rabbim hepimizin yardimcisi olsun insallah ...

Bayramda daha yirmi günlük bir şehit annesini ziyaret ettim duasını aldım
bizden daha zorunu yaşayanlara bakarak teselli buluyorum

Bayramda daha yirmi günlük bir şehit annesini ziyaret ettim duasını aldım
bizden daha zorunu yaşayanlara bakarak teselli buluyorum
Aynen ben de sen gibiyim kardesim rabbim bir zorluk bir bebek cikariyor karsima var bunda da bir hayir deyip sukurumu birakmiyorum....

İlk sizin hikayenizi okumuştum içim yana yana doğuma giderken..Allah size de sabır versin,hayırlısını versin.Çok sağolun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…