Siz öncelikle eşinizin bir karaktersiz olduğunu kabullenin, gerisi gelir zaten. Ciddi olarak tecrübelerime dayanarak söylüyorum, bu adam zaten öncesinde de sizi aldatıyormuş, yani sizin kendinizi kandırdığınız gibi büyük bir aşk yokmuş yani,o kadın vahiy gibi eşinizin hayatına inmedi çünkü; orada iletişimde olabilmek için daha öncesinde bir bağlılık gerekir. Ve tecrübeme dayanarak söylüyorum, bu adamın hayatında daha öncede kadınlar vardı ancak siz farkında değildiniz. Bu kadında işler sizi gözden çıkaracak kadar ciddi ilerlemiş sadece, belki kadın hamiledir bilmiyorum. Kocanızın oradan yana yakıla sizden boşanmaya çabalaması normal değil çünkü sakladığı başka şeyler var gibi; zira sizi gözden çıkarsa bile gelene kadar bekler, gelince yüzyüze bitirirdi. Kocanızın tavrı sanki oldu bittiye getirip bişeylerin üstünü örtmeye çalışır gibi haberiniz olsun. Siz buralarda şöyle iyiydi böyle mükemmeldi, hata yaptım ben bunalttım diye kendinizi avutuyorsunuz, ama siz melekte olsanız yapan gene yapar, en kötü elin kadınıyla işi pişirmek yerine , çıkar adam gibi ayrılmak ister. Bence artık kafanızda yarattığınız mükemmel eş fikrinden vazgeçip, eşinizin gerçek karakterini görmeye başlayın. Sizde yanlızdınız, üstelik o kadından dolayı eşinizin ilgisini de kaybetmişsiniz, madem bu geçerli bir mazeret sizde bir adam bulun, bakalım onun nikahındayken eşiniz size ne yapıyor.