İçim çok daraldı, objektif bakış açısı gerek..

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Şuan içimden bir şeyler koptu ve söz konusu kalpse orada büyük küçük küçümsenemeyecek her türlü duygu oluyormuş maalesef.

Aynı işyerinde çalışan bir kaç arkadaştık. Geçen yıl içlerinden biriyle ciddi bir şekilde tartışmamız oldu ve selamlaşma dahil tüm arkadaşlığımızı bitirmek durumunda kaldık. Kavga sebebini de tam olarak hatırlamıyorum bile, hatırladığım tek şey bu arkadaşın fevriliği ve tartışma anında hiç ölçmeden ağzına geleni söyleyebilme potansiyeliydi. Olan arada kalan arkadaşıma oluyordu ki onu bu konuda darlamamak adına diğer arkadaşla ilgili olarak konuşmamaya çalıştım. Karışmadım kimsenin arasındaki muhabbete. Neyse, bu arkadaşımla bizim görüştüğümüz bir akşam, benim konuşmadığım diğer arkadaş, söz konusu arkadaşımı arayıp benimle görüşmemesini, bir seçim yapması gerektiğini bir kaç hakaret sayarak söylemiş ve ikiyüzlülükle suçlamış. O da karşılık olarak seçimlerine karışamayacağını vs. söyleyerek tartışmışlar. İşyerinin mutfak kısmında tartışıkları bir gün kulak misafiri olmuştum ve arkadaşımın beni savunduğunu duyunca ekstra güven duymuştum ona. O günden sonra onların arası da eskisi gibi olmadı hatta zamanla koptular. En son sosyal medyadan sildiğini söylemişti. Silmeden önce nişanına gittiğini, düğününe asla gitmeyeceğini söyleyen de oydu. Bu süreçten sonra biraz daha samimi olduk biz. Derken yaklaşık 6ay sonrasında farklı şehirde bizim düğünümüz oldu. İşyerinden gelen kişiler zaten sayılıydı farklı il olunca, bu arkadaşım da yanımdaydı. Ben düğünümüzü yapıp geldikten sonra tartıştığım arkadaşın çevresindekiler bile tebrik etmemişti bizi , görmezden geldiler adeta, ortada onlarlık bir durum yokken bile. kaldı ki benim eşim onun işyeri oda arkadaşı, biz de bir kaç kat alttayız.

Aradan bir 6 ay daha geçti, şimdi olduğumuz bu şehirde bahse konu kişinin düğünü var. Bugün de birimlere davetiye bıraktı, haliyle bizim odamıza da geldi. Ekibimiz çok sağlam, manevi destek önemli, arkadaşlarının olması önemli, özel anons ettiricem,şöyle oynayacağız en çok ben eğlenicem minvalinde konuşmaya başladı. Sonrasında arkadaşımın odasına geçti. Sırf beni düğünü yaklaştığı için çağırıyor, kesinlikle gidip prim veremem diyen arkadaşımın ise söylediği; mecburen gidiyorum, bizim birimdekiler çok ısrar etti yüz yüze bakıyorsunuz ( gün içinde görmüyorlar birbirlerini) öyle olmaz dediler o yüzden gidiyorum, hem gidince sana olanları da anlatırım deyince tuhaf bir yüz ifadesiyle o an içimden bir şeyler koptu. Bugüne kadar onun söylemleri üzerine konuştum ben sadece, şimdi kendisiyle bu denli çelişmesi beni çok rahatsız etti ve kırdı. Bu konuşmadan sonra arkamı dönüp çıktım yanından. Ve gerçekten şuan çok garip hissediyorum. Başkası hakkında rahat hüküm veren, konuşan senin hakkında da konuşabiliyormuş lafı gerçek ben inanıyorum buna ve evet kimseye güvenmenin gereği yokmuş. Zamanında görüşme dediğinde kimse ona fesat lafını kondurmazken, düğün muhabbetinde böyle bir söylemim olduğu için fesat olan ben olacağım.. Gerçekten anlıyorum diyenler bile anlamıyormuş halinden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya bıraksın bu işleri iki yüzlü o kişi de kimse kimseye zorla ısrarla birşey yaptıramaz bahane bu bile isteye koşa koşa gidecek o düğüne ısrar filan yok.

Bugüne kadar sanki hiç yüz yüze bıkmadılar da düğün olunca mı bakaları gelmiş 😕 hiç üzülme bence hayatından çıkart böyle sözünün ardında durmayan kişilikleri.

Tartıştığınız kişi, sizin hakkınızda arkadaşınıza 'onla konuşma' tarzı bir konuşma yaptığında arkadaşınız ona gereken cevabı vermiş olduğu gibi bence düğününe gitmesine de sizin söz hakkınız yok diye düşünüyorum. Tamam gitmicem demiş zamanında ama belki de gerçekten yüzyüze baktığı için gidiyordur. Takmayın kafanıza. Düğünden sonraki günlerde aralarında yeniden bir samimiyet oluşuyor mu ona bakarsınız değerlendirirsiniz ona göre karar verirsiniz 🙏🏻

Ya bıraksın bu işleri iki yüzlü o kişi de kimse kimseye zorla ısrarla birşey yaptıramaz bahane bu bile isteye koşa koşa gidecek o düğüne ısrar filan yok.

Bugüne kadar sanki hiç yüz yüze bıkmadılar da düğün olunca mı bakaları gelmiş 😕 hiç üzülme bence hayatından çıkart böyle sözünün ardında durmayan kişilikleri.
ablası da arkadaşım, onunla konuştuk durumu da..
hayır bu kişi yolda kendilerini görüp selamını sakınan biri bunu nasıl görmezler, sen istemezsen ben gitmem yerine olanları tekrar düşünüp kendileri gitmeyecek kadar gururlu olmalı ya

konum pek rağbet görmedi sanırım :KK61:
ay bugün ziyadesiyle duygusaldım zaten, biraz kendimi rahatlatayım

Bence cok ustunde durma. Arkadasin gereken yerde en iyi cevabi vermis. Ancak sonucta ikisi arasinda bir husumet yok. Dugun ve ölüm ozel seylerdir. Birak gitsin sen genel durumu baz al.

Bence cok ustunde durma. Arkadasin gereken yerde en iyi cevabi vermis. Ancak sonucta ikisi arasinda bir husumet yok. Dugun ve ölüm ozel seylerdir. Birak gitsin sen genel durumu baz al.
bu kişinin etkilediği insanlar gelmemişti ama düğünümüze, hatta onlara bi hatam olmadığı halde bana bile taraf almışlardı, hiç özel gün düğün demeden.. ama şimdi bu durumda herkes gidip gitmemeyi konuşuyor, arkasından konuşan kız grupları bile. garip bir şekilde zoruma gidiyor engel olamıyorum

bu kişinin etkilediği insanlar gelmemişti ama düğünümüze, hatta onlara bi hatam olmadığı halde bana bile taraf almışlardı, hiç özel gün düğün demeden.. ama şimdi bu durumda herkes gidip gitmemeyi konuşuyor, arkasından konuşan kız grupları bile. garip bir şekilde zoruma gidiyor engel olamıyorum

Haklısın ama isyeri ortami boyledir iste. Kimseye cook cook guvenmemen gerek ben cok fazla deneyimledim.

El elin eşeğini türkü çağırarak ararmış. Sonuçta tartışan ve münakaşa yaşayan siz ikinizsiniz. Arkadaşınız gerektiği zaman sizin yanınızda olmuş, ama kendisinin savaşı değil en nihayetinde. Gitmeyebilirdi evet ama yeri geliyo anne babamız kardeşimiz bile haksızlık karşısında bu kadar keskin çizgiler çekemiyo sonuçta arkadaş dost herneyse heran kazık atabilecek bir yabancı çok bişey beklemeyin derim el-alemden.

Aman sizin başka derdiniz mi yok ki?
Takılacak mevzu bile değil, insanlar işlerine geldiği gibidir, bunu anlamışsınız.
Boşuna kendinizi üzmeyin daha neler neler göreceksiniz.
ama içerisinde olunca takılıyor işte insan.. isteyerek üzmüyorum ki kendimi.
Onla gorusuyosan benle görüşme demesi ile sizin şu an yaptığınız şeyin arasında pek bir fark yok aslinda.
nasıl aynı şey? kendisinin aylar öncesinden asla gitmeyeceğim deyip bir sürü laf saydıktan sonra bugün böyle davranmasıyla gerçekten aynı şey mi? özellikle sözünün arkasında durmayışına tepkiliyim ben. bence siz okuduğunuzu pek anlamıyorsunuz, genel yorumlarınızı hatırlayarak yazıyorum bunu

biraz fazla abartmıyomusunuz bu arkadaşlık ilişkilerini. hani söz konusu olanlar sadece iş arkadaşları ve gereksiz iki dedikodu meselesi. yani neden diğer kızın durumuna düşüyosunuz. dün öyle demiş bugün farklı davranabilir. bilmem bana aynısı yapılsa çok takmam açıkçası. ablam kuzenim yapsa tamam derim eşim yapsa sorun ama ne bileyim olmasada olur diyebileceğimiz insanlar için bu gereksiz kafaya takmalar neden

Aman sizin başka derdiniz mi yok ki?
Takılacak mevzu bile değil, insanlar işlerine geldiği gibidir, bunu anlamışsınız.
Boşuna kendinizi üzmeyin daha neler neler göreceksiniz.
aynen ne var ki bunda. incir çekirdeğini doldurmaz. bu kadar üzülcek strese gircek ne var konu bile edilmemesi gerek

ama içerisinde olunca takılıyor işte insan.. isteyerek üzmüyorum ki kendimi.

nasıl aynı şey? kendisinin aylar öncesinden asla gitmeyeceğim deyip bir sürü laf saydıktan sonra bugün böyle davranmasıyla gerçekten aynı şey mi? özellikle sözünün arkasında durmayışına tepkiliyim ben. bence siz okuduğunuzu pek anlamıyorsunuz, genel yorumlarınızı hatırlayarak yazıyorum bunu
captain price haklı bence de. aynı şey

biraz fazla abartmıyomusunuz bu arkadaşlık ilişkilerini. hani söz konusu olanlar sadece iş arkadaşları ve gereksiz iki dedikodu meselesi. yani neden diğer kızın durumuna düşüyosunuz. dün öyle demiş bugün farklı davranabilir. bilmem bana aynısı yapılsa çok takmam açıkçası. ablam kuzenim yapsa tamam derim eşim yapsa sorun ama ne bileyim olmasada olur diyebileceğimiz insanlar için bu gereksiz kafaya takmalar neden
ah işte normalde takmamalı ama zamanında samimi olmak gibi bir yanlış yaptığım için kurtulamıyorum bu durumun etkisinden, yoksa keşke takmasam..

ah işte normalde takmamalı ama zamanında samimi olmak gibi bir yanlış yaptığım için kurtulamıyorum bu durumun etkisinden, yoksa keşke takmasam..
boşver zamanında samimi olmuşsun bugün olmazsın bu çok büyük bişey değilki. iş ortamalrında insanlar hep böyle. ben sana çalıştığım kurumu anlatsam şok geçirirsin bildiğin şok. banane ama takmam ki.

boşver zamanında samimi olmuşsun bugün olmazsın bu çok büyük bişey değilki. iş ortamalrında insanlar hep böyle. ben sana çalıştığım kurumu anlatsam şok geçirirsin bildiğin şok. banane ama takmam ki.
hepsi aynı karakterde olunca da biz sivriliyoruz, kalabalık olan biziz her zaman haklıyıza getiriyorlar olayı. neyse nerde çok kalabalık varsa orda bir şeyler dönüyor.. ben kendi iç huzuruma yöneleyim, yoksa kendime zarar veriyorum hep kötüyü cekiyorum.. takmamaya calısacağım dediğiniz gibi, teşekkür ederim. <3

Bence bu kadar takma arkadasinla da arana bu yuzden mesafe koyma. Zamaninda seninle görüsmemesini söylediğinde zaten gereken cevabı vermiş, bu da topluca gidilen bi organizasyon sadece bi zaman muhabbetleri sıkı oldugu icin gitmek istemis olabilir. Ben bu kadar takilmazdim buna.

Back
X