Icim Daraliyor

Boşanma sonrası bunları yoğun yaşarsın..Beklemelisin ;öyle veya böyle geçecek bu kötü günler..Kötü günler için kendine zaman tanı..Sonra bakarsın hayatına değerli biri girer..Ayrılıktan doğmuş olan acıların azalır..Ailenle birlikte ol;sevdiğin insanlarla birlikte ol;görüşmek istemediklerinle görüşme..Kendine zaman tanı..Başkaları da sana zaman tanısınlar;ne de olsa herkes biliyor senin ayrılığını;anlayış göstermeleri kolay olur...Boşanma olayı uzamadıysa sorunu daha az yaşarsın;uzatınca karşı tarafın çirkef yüzü insanın canını daha çok acıtıyor..
Sevdiğin şeyleri yap;bir kursa git..şimdilik seni zorlayack şeylerden kaçın..Antidepresanı ve psikoterapiyi ihmal etme..La havle duasını oku..İnşirah suresini oku..Geçecek bu derin acı..zamanla azalacak..dua ile..

Son düzenleme:
kuzucum kıyamam ben sana yaa:54: ben destke alman gerektiğini düşünüyorum aynı zamanda benimde destek almam gerekiyor.. ama lütfen bukadar karamsar mutsuz olma .biliyosun bende bazen senin gibi oluyorum ama geçicek bunlarında üstesinden gelicez.. sen kafanda hala bişeyleri netleştirememişsin.. bilmiyorum eşin le sorun tam olarak neydi ama seni gereçketen seviyor olsaydı seni kaybetmemek için elinde geleni yapardı.. bazen severiz..değer veririz..ama karşımızdaki bunu haketmez..peki kaybeden kimdir sence..bırakk hayatına bak giyin süslen valla ben inadına süsleniyorum kimseye laf veremem:32: görsün daha çok çatlasın:32: neyi kaybettiğini anlasın:32: ama sen böle kendini bırakırsan olmaz hadi bakim toparlan biraz:66::66::66:

kendimi artik hic begenmiyorum ki....sanki sadece onunla mi güzeldim??HAYIR!!!!

cok istiyorum dedigin gibi olmayi ama kendime diyorum aman zaten ise yaramiyorsun....kuaföre gittim bugün biraz gölge attim ve kestim ama hic sanki bisey yaptirmamisim gibi görüyom kendimi...yani umrumda degil.

Ben de sevdiğim giysilere bakıp ''bunları kimin için giyeceğim ki;ne önemi var ki artık bunların'' diyordum ilk zamanlar..sanki onunla bitmiştim...Ama bitmemişim onunla..Başkasını da sevebilirmişim..Herne kadar başkası da bana nasip olmamışsa da...sevebiliyormuşum yine...Kendim için giyenebiliyormuşum..Hevesle alışveriş yapabiliyormuşum yine..

Son düzenleme:

cok istiyorum dedigin gibi olmayi ama kendime diyorum aman zaten ise yaramiyorsun....kuaföre gittim bugün biraz gölge attim ve kestim ama hic sanki bisey yaptirmamisim gibi görüyom kendimi...yani umrumda degil.

bu ruh haliyel tabiki bişey hissedemezsin kuşum benim..hemn bi psikoloğa git..bence çok faydasını göreceksin..sana farklı pencerelerdan hayata bakmanı sağlar..insanlr neler yaşıyor ama bi bakıyosun hayat devam ediyor..bitek ölümün çaresi yok şu dünyadaaa..ve sen herşeyden önce kendine güveneceksin..güççlüsün işte bak nelrin üstesinden geldin..yıkılmadım sapıtmadın..hem arkadaşar ben yarımelmayı canlı canlı gören biri olarak şunu söyleyebilirim çok tatlı çok güzel çok hoş bi bayan bakımsız hain buysa demiştim hatta kendisine:32::32::32:

Son düzenleme:

içindeki güzelliği göremiyorsun.çünkü hayatını değmeyecek bir adama bağlamışsın gidiyor.
yarın sabah uyandığında derin bir nefes al ve bugün benim miladım , hayata bağlanacağım de ve uygula...

Boşanma sonrası bunları yoğun yaşarsın..Beklemelisin ;öyle veya böyle geçecek bu kötü günler..Kötü günler için kendine zaman tanı..Sonra bakarsın hayatına değerli biri girer..Ayrılıktan doğmuş olan acıların azalır..Ailenle birlikte ol;sevdiğin insanlarla birlikte ol;görüşmek istemediklerinle görüşme..Kendine zaman tanı..Başkaları da sana zaman tanısınlar;ne de olsa herkes biliyor senin ayrılığını;anlayış göstermeleri kolay olur...Boşanma olayı uzamadıysa sorunu daha az yaşarsın;uzatınca karşı tarafın çirkef yüzü insanın canını daha çok acıtıyor..
Sevdiğin şeyleri yap;bir kursa git..şimdilik seni zorlayack şeylerden kaçın..Antidepresanı ve psikoterapiyi ihmal etme..La havle duasını oku..İnşirah suresini oku..Geçecek bu derin acı..zamanla azalacak..dua ile..

Sagol,dua tavsiyelerin icin Allah razi olsun...

zaten cevrem HIC denecek kadar az!!!

ve biliyormusun bulustugumuzda ayriliktan uzun süre sonra bana dediki kendisi,ben birileri ile konusup paylasmasam derdimi,dayanamam mahf olurum...

birde beni düsünün annemle konusamiyorum üzmemek icin,benden kücük yengem var ama o da yardimci olamiyor pek ve tam anlatmiyom herseyi......

Eeee arkadaslar simdi siz söyleyin bana,eger o bir erkek olarak diyorsa paylasmasam dayanamam,peki ya ben? ben ne demeliyim???sizlerde burada olmasaniz ne yapardim???

genc bir kadin ve cok zor durumda hala severken...dertleriyle ne yapsin???gururu kirik,hayalleri gömülmüs diri diri...yüzü gülmeyen...ama kalbi yinede kötülüge islemeyen bir kadin...yinede merhametli olan bir kadin,ama icinde ölmüs bir kücük kiz....

Sagol,dua tavsiyelerin icin Allah razi olsun...

zaten cevrem HIC denecek kadar az!!!

ve biliyormusun bulustugumuzda ayriliktan uzun süre sonra bana dediki kendisi,ben birileri ile konusup paylasmasam derdimi,dayanamam mahf olurum...

birde beni düsünün annemle konusamiyorum üzmemek icin,benden kücük yengem var ama o da yardimci olamiyor pek ve tam anlatmiyom herseyi......

Eeee arkadaslar simdi siz söyleyin bana,eger o bir erkek olarak diyorsa paylasmasam dayanamam,peki ya ben? ben ne demeliyim???sizlerde burada olmasaniz ne yapardim???

genc bir kadin ve cok zor durumda hala severken...dertleriyle ne yapsin???gururu kirik,hayalleri gömülmüs diri diri...yüzü gülmeyen...ama kalbi yinede kötülüge islemeyen bir kadin...yinede merhametli olan bir kadin,ama icinde ölmüs bir kücük kiz....

hiçteee benim gördüğüm yarımelma:32::32::32: kıvır kıvır saçları olan kaşı gözü bi içim su fıstık gibi bi bayandıı:63::63: küçük ölü bi kız görmedimm ..hadi toparlan bakimm:63::63:

Şu hayatta hep iyi ve şanslı olacağımız kesin değil kötü olayları bu krizleri nasıl başedeceğin önemli !herkes öyle böyle kötü günlerle sınanıyor şükür bir ömür sürmüyor sadece birazcık olumlu ol herşeye rağmen

sizlerde olmasniz burada ne yapardim yalniz?düsüne düsüne??

bilmiyom nolurdun:63::63: düşün düşün sen tak kafana ..valla kimse üzülmez yarımelmacım kendine edersinnn kendineee:51:sen sağlığından olursun onlar gözünün önünde keyif çatarlarr:63:

Son düzenleme:
Cok dogru diyorsun!!!
kimsenin umrunda mi?

kendi akrabam bile kazik olursa

ben hayatta artık kimseye çok fazla bağlanmıyorum..kimseden bi beklentim yok..ben bana düşeni yapıyorum..onlarda kendilerine yakışanı yapıyorlar..o yüzden artık beni şaşırtmıyo..akraba..eş dost ..baba..herkes herşeyi yapabilir..nihayetinde insanız çiğ süt emmişiz..boşverrr gün olur kervan dönerr.. bu işler böyledir..

Bağlanmayacaksın bir şeye
Öyle körü körüne
“O olmazsa yaşayamam” demeyeceksin
Demeyeceksin işte
Yaşarsın çünkü
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki
Çok sevmeyeceksin mesela
O daha az severse kırılırsın
Ve zaten genellikle o daha az sever seni
Senin O’nu sevdiğinden.

Çok sevmezsen çok acımazsın
Çok sahiplenmeyince
Çok aitte olmazsın hem
Çalıştığın binayı
Masanı, telefonunu, kartvizitini
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.

Gökyüzünü sahipleneceksin,
Güneşi, ayı, yıldızları
Mesela kuzey yıldızı
Senin yıldızın olacak
“O benim” diyeceksin
Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir şeylerin..
Mesela gökkuşağı senin olacak

İllede bir şeye ait olacaksan,
Renklere ait olacaksın,
Mesela turuncuya,
Yada pembeye,
Ya da cennete ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden
Çok ait olmadan yaşayacaksın
Senin değillermiş gibi davranacaksın
Hem hiçbir şeyin olmazsa
Kaybetmekten de korkmazsın
Onlarsızda yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın
Çok eşyan olmayacak mesela evinde
Paldır küldür yürüyebileceksin
İlle de bir şeyleri sahipleneceksen
Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin

Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi
Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat
İlişik yaşayacaksın
Ucundan tutarak..can yücel..
çok sevdiğim ve hayatıma geçirdiğm bi şiirdir:61:

Son düzenleme:
kendine yeni bir cevre edin..yenii insanlarla tanis bu sana zamanla hayat enerjisi verecktir..ve gecmisi kesinlikle dusunme,dusunmek seni sadece uzer..ama herzaman dedigim gibi hatalarindan ders al..
havalarda cok guzel imkanin varsa bir arkadasini al git tatile.bol bol dua oku..ve sevdigin bir sporla ugrasabilirsin bu olumsuz enerjine iyi gelir..
kendini salarsan bu neye yarar??hicbirseye..sahip oldugun guzel seyleri dusun,olumsuzlari at kafandan..atmazsan devamli geriye gidersin bu yuzden ne bugunu ne de yarini yasarsin..hersey senin elinde..:82:

Son düzenleme:
kendi kendinizle hesaplaşmazsanız bu ruh haliniz sürer gider...bir noktada başlamışsınız aslında 'ben onunla mı güzeldim?'... cevabınızı vermişsiniz HAYIR...bu sorulara devam etmelisiniz,canınız yansa da,dibin en dibine vuracağınızı bilseniz de,kendi sorularınızı cevaplamaya devam etmelisiniz ki,bu defter kapansın...başınızı tekrar kaldırabilmeniz için,geleceğinize dair sağlıklı bir rota çizebilmeniz için bu şart...
sizinki depresyon değil,hafif bir bunalım.hala yanlış soruları soruyorsunuz kendinize...'ne için yaşıyorum ki?' gibi...cevaplarınız da buna göre yanlış oluyo tabii 'bir tek annem yanar...sizler de olmasanız...' tecrübe sahibi biri olarak size şunu diyebilirim,intihar meyiliniz olduğunu düşünüyorsanız,yanılıyorsunuz.intihar edecek insan anasını düşünmez,umut beslemez,kuaföre gitmez,netteki insanların varlığını önemsemez...sessiz sedasız DİREK UYGULAR!
siz bu yüzden depresyonda değilsiniz,boşluğa düştünüz sadece...bu boşluktan çıkmak da gene sizin elinizde.kendinize biraz zaman tanıyın ve bu süre zarfında tüm sorularınıza net cevaplar bulun. gerçekler acıdır evet ve hiç birşey sizi gerçekler kadar yaralayamayacak,ama siz,sizi bu duruma sokan sebepleri tespit etmezseniz,aynı olayları tekrar ve tekrar yaşamaya mahkum olacaksınız.işte o zaman hayatı sorgulamayı keser ve gerçekten depresyona girersiniz.kendinizden kaçmayın,ne kadar canınız yansa da cevaplarınızı bulmaya gayret edin...

flocke zaten bu olaylardan sonra ben kendimi sorgulamaya basladim,yani eskiden dedim gibi gercekleri kenara atip kendimi kandirmisim meger!

flocke zaten bu olaylardan sonra ben kendimi sorgulamaya basladim,yani eskiden dedim gibi gercekleri kenara atip kendimi kandirmisim meger!
öyle,ama hala yanlış soruları sorduğunu düşünmüyor musun? 'ben onunla mı güzeldim?' haricinde....en azından bize aktardıklarından çıkardığım sonuç bu...

öyle,ama hala yanlış soruları sorduğunu düşünmüyor musun? 'ben onunla mı güzeldim?' haricinde....en azından bize aktardıklarından çıkardığım sonuç bu...

ben onsuzda bir insandim,ama gururun kirilinca olabiliyormusun eski?

diyorlar ya kir Vazoyu yapistir eskisi gibi olmuyor...

Back
X