- Konu Sahibi prometheus
-
Emin olmadan hiçbir şey yapmamalisin.Keşke buna ben de tüm kalbimle inanabilsem..Evin içinde bu kadar düşmanlık yapan,dışarıda kimbilir ne haltlar karıştırmıştır.Durduk yere bi bahane bulup terk eder mi bi Ada'm kaç kere..Ufacık Bebek var bir de
Yasadiklarina cok üzüldüm Suan sabah ezani okunuyor dua ediyorum senin icin ALLAHIM yar ve yardimcin olsun arkadaşım yavrunu sana bagislasim iNŞALLAH cok mutlu olun❤Arkadaşlar merhaba,ben 8 yıllık evliyim 33 yaşındayım.1,5 yaşında bir çocuğum var.Hamile kaldığım güne kadar eşimle çok güzel giden bir evliliğim vardı.Arada bazı küçük sorunlar hariç evliliğimizde sorun yaşamadık.Hamile kaldığımdan itibaren eşim beni yok saymaya ve görmezden gelmeye başladı.Hamileyken 1 gün bile yüzüme bakmadı,beni yok saydı,anlayamadığım şekilde soğuk,uzak ve merhametsizce davrandı.O eski sıcak ve sevgi dolu Ada'm gitti,yerine bencil,saygısız,hakaretler eden,aşağılayan bir mahluk geldi.Dünya yansa yıkılsa,ölsem umurunda olmuyordu.Benimle hiçbir yere gitmek ve hiçbir şey yapmak istemiyordu.Acıdan ve kederden öleceğimi sandım.Sebepsiz yere küstü,iletişimi kesti.Çocuk doğduktan sonra bile yüzüme bakmadı,bir kere bile öpmedi.Çocukla ilgilenip seviyordu ama bana gelince dişlerinin arasından konuşuyor ve gerçekten takmıyordu iletişimimiz sıfırdı.Gece gündüz işiyle ilgileniyordu,geç saatlerde geliyordu.Çocuğun bütün sorumluluğunu bana bıraktı.Ciddi bir ihtiyaç olsa bile defalarca söylemeden yapmıyordu.Sebepsiz kavgalar,tavırlar,soğukluk,uzaklık..Anlamak için müneccim olmaya gerek yok hayatında başka biri var diye düşündüm.Hamilelğimin 7.ayında,çocuk 8 aylıkken ve nihayet 2 ay önce son kez sebepsiz yere terk etti.Mecbur annemi çağırdım kendim çalışmaya başladım..
Arkadaşlar bu Ada'm Nasıl bu kadar değişti aklım hafsalam almıyor.Beni çocuğunu ne olursa olsun kimseye muhtaç etmez dediğim Ada'm,gözümün içine bakan ,sokaktaki kimsesiz canlıya,yaşlıya,ihtiyaç sahiplerine bile cebindeki tüm parayı veren,merhametli adam 1 aydır çocuğunun ihtiyaçlarını sormuyor,tek bir ekmek alıp gelmiyor.5 kuruş paran var mı diye sormuyor.Haftada 1 gün gelip kızını görüyor2 saat yüzeysel bir şekilde.Çocuk bu arada yürümeye başladı,bir sürü yeni dişi çıktı yavrumun.Başkalarının kucaklarındaki çocukları görüp seven insan kendi çocuğundaki değişiklikleri umursamıyor bile.Çocuğum yarım yarım konuşmaya başladı,öyle tatlı oldu ki ben işteyken annemi kaç kere arıyorum,soruyorum.Babası ise merak edip sormuyor bir fotoğrafını bile istemiyor.Ben bana yaptığı psikolojik işkenceleri çok çektim.Hakaretlerini yok saymalarını hatta başkasına aşık olması ihtimalini bile düşündüm,zaten ayrılacağım.Arkadaşlar bu Ada'm Nasıl böyle oldu?Son iki haftadır pazar günleri de çocuğu görmeye gelmiyor.Aramıyor,çocuğun sağlığını sormuyor.Bu çocuğa deli gibi isteyerek tedavi görerek sahip olduk biz.Ayrılmaktan ziyade çocukla iletişimini kesiyor olmasına kahroluyorum.O aşık,karısına çocuğuna canını verecek karakterde Ada'm nereye gitti?Başka bir kadın bu kadar mı aklını başından aldı?Evladı silmek bu kadar kolay mı?Dün kapı çaldı,yavrum baba baba diyerek kapıya koştu.Anneme belli etmedim ama yüreğim kalbim cayır cayır yandı,öldüm acıdan arkadaşlar ya..Tamam ayrılacağız da evladını,daha süt kokan şu çocuğu Nasıl silkeleyip başından attı?
Çocuğuyla ayrılan kadınlar Nasıl güçlü olabildi,Nasıl dimdik durabildi arkadaşlar ben de öyle olmak istiyorum.Nasıl acıdan ve kahırdan ölmediler,Nasıl çocuklarına baktıklarında teselli olabildiler öğrenmek istiyorum..Bana yardım edin etimden et kopuyor,ciğerim deşiliyor.Hiçbir sebep göstermeden çekip gidiyor,suçluyor beni ve bizi umursamıyor.Çocuğu kucağıma verdi,kendi hayatına bakıyor,artık evlendiğim Ada'mı tanıyamıyorum.
Maddi durumumuz çok çok iyi,sağlık problemi,bir üzüntü vs gibi bir şeyimiz yoktu.Hamile kalana kadar birkaç aşılabilir sorun haricinde problem yaşamadık.Biz niye böyle olduk arkadaşlar ölüyorum ben!!Ölüyorum ve Nasıl iyileşeceğimi bilmiyorum.O cıvıl cıvıl,akıllı,mantıklı kadın gitti yerine 70 yaşında bir nine geldi.
Master mezunuyum,çok şükür işim ve Kazancı'm var ama kendimi işime bile veremiyorum.Annem olmasa halim harap çocuğuma bakacak gücüm bile yok.
Bana bir şey söyleyin ne olur ben acıdan ve kahırdan ölüyorum..
Haklısın olabilir.Ama ne kadar psikolojisi bozuk olursa olsun bir evlat yok sayılmayı hak etmiyor.. Beni nereden vuracağını çok iyi biliyor.Bazen psikolojisi bozuk,ondan yapıyor diyorum bazen de kasten yaptığını düşünüyorum işte o Zaman öfkem daha da artıyor.Bir arkadaş sevgisi bitmiş demiş,olabilir sevgi de bitebilir.O Zaman çocuğun asgari düzeyde ihtiyaçlarını karşılar,herkes yoluna bakar.Adam gelirken bomboş geliyor,çocuğu 2 saat görüp gidiyor.Bu çocuğun her gün yediği gıdası var,bezi,maması,ıslak mendili var..Çocuk büyütmek ne kadar masraflı hepimiz biliyoruz.40 kat yabancının yanına eli kolu dolu giderdi niçin çocuğun ihtiyaçlarını sormuyor daha da sinirleniyorum.Çocuk neden varlık içinde yokluk çeksin?Nasıl adamlığına insanlığına sığdırıyor bunları?Ben bu insanı hiç mi tanıyamadım yıllardır anlayamıyorum.Aslında şu da olabilir zaman zaman okuyoruz denk geliyoruz..zaten psikolojisi de zayıf biri... Çocuğa olan ilgiyi verilen zamanı maddi manevi ona Karşı bölünen durumu bilinçaltında kiskanmis bu da huysuzluk ve ilgisizlik olarak tepki vermiş olabilir mı...
Normal değil tabi ama evlada karşı bazen kadının ve erkeğin duyguları taşıdığı sorumluluk değişken olabiliyor.. Zaten psikolojik gelgit yaşayan birinden bahsediyoruz...
Çocuk tan sonra iyice bozulduysa bu da olabilir..
Abes birşey olduğu için Direk diyemez ama böyle uzaklaşabilir..
Hele yaşamak ne kadar zor bir bilsen..konuyu okumayı kalbim kaldırmadı resmen
Sağol Can'ım Allah razı olsun,inşallah Allahım çıkar yol gösterir..Yasadiklarina cok üzüldüm Suan sabah ezani okunuyor dua ediyorum senin icin ALLAHIM yar ve yardimcin olsun arkadaşım yavrunu sana bagislasim iNŞALLAH cok mutlu olun❤
Kendimi o kadar çok suçladım ki..Ailesiyle aramız hiçbir zaman iyi olmadı acaba sebep bu mu dedim,doğum yaptım çok kilo almadım aldıklarımı da hemen verdim..Kusuru kendimde aradım durdum..Ailesi çok pislik zaten 3 yıldır görüşmüyorum artık ailesiyle.Söylemiştim annesiyle ablası rahatsız,rahatsızlık sebebiyle yaptıkları bütün tuhaflıkları,korkutucu düzeydeki konuşmaları bir şey yokmuş gibi karşılamamı bekledi.En son kayınvalidem 3 yıl önce anneme 1 haftalığına kalmaya gitti zorla.Annem mutfakta yemek yaparken 25.000 tl lik altının bulunduğu kutuyu kayınvalidem çalmış.İftira falan değil,altınlar eve geleli daha 4 gün olmuştu,başka bir misafir gelmemiş,kapı zorlanmamış.Birisi rahatça almış altınları,kayınvalidemden başka bir ihtimal bile yok.Bu bizi yıktı ama evliliğimiz bozulur diye annem bize söylememiş.Olaylar bu kadar pisleşince annem bana durumu anlattı iyice şok olduk.Ailesi çok varlıklı durumu iyi insanlar,altına falan ihtiyaçları yok.Kayınvalidem ya rahatsızlıktan ya da hırsızlıkla suçlanmak ve huzursuzluk çıkarmak için çalmış bir şey anlamıyoruz.Eşime anlatsaydım da asla inanmaz ama annesi daha türlü pisliği yapar.Böyle insanlar olduğundan ben iletişimi kesmiştim,sadece Bayram'larda arıyordum.Diyordu ki sen beni,benim ailemi sevmiyorsun istemiyorsun ben de böyle yapıyorum.Bi saçma suçlamalar yapıyor,bi ailesini sebep gösteriyor bilmiyorum ki ben de amacı ne?bunda senin bir suçun yok . kendini suçlamamalısın . eşin direk olarak senle konuşmaktalen çekiniyor kaçıyor ... bu en büyük sorun . keşke karşılıklı konuşmayı denese . sanırım sevmiyor artık seni . aile olmayı içselleştiremedi . bu erkekler böyle bir heves evleniyor sonra işin içine çocuk vs girince kafalarına dank ediyor ben ne yaptım ne ettim diye hem evdedeki kadını hem çocuğu perişan ediyor ..
ben olsam heralde ayrılırdım . beni sevmediğini hissediyorsam imkanımda varsa giderdim hayatından . zorla tutamam ya ..
Ne insancıklar var ya..Biz de milyonlarca adam (!)içinde bula bula bunları bulmuşuz.Bu kadarını yapar mı bilemiyorum.Beni üzmek için yapabilir.Çocuğu şimdiden aramadığına göre daha büyük pislikler kapıda olabilir.Benım eskı esım uzerıne olan malları ayrılmadan cok once hıc tanımadıgım bırılerının uzerıne yapmıstı .
Nafakada vermedı
Mahkemede bıtmeden sgk'sından benıde cocuguda dusurdu , saglık ıcın yararlanamadık
ozel sıgortalarımız vardı onlarıda ıptal ettı
7 senedır tazmınatı ve nafakayıda odemıyor.
Sanırım ıkı yakası bır araya gelmemıstır ama 7 senedır cocuguda gormedı son olarak cok unlu bır otelde dugun yaptıgını ogrendımKeşke diyorum k.cına tekmeyı ben bassaydımda butun bunları yasatan o degılde ben olsaydım cunku onun gıbı ezık buzuk bırıne hıc yakısmıyor ancak bana yakısırdı bunlar ya neyse
O yuzden uzulme derım , ben hıc uzulmuyorum evet suanda bır zorlugunu yasıyorum ama bunuda atlatınca acıkcası odemedıgı nafakalar, uzerınden dusurdugu yararlanamadıgımız saglık hzımetlerı fılan hıc umurumda olmayacak ben aksam oldumu cocugumun boynunun arasındayım , vıcdanımda rahat. Ayrıca cokta aradım gel gor dıye, arama dedı . Umarım bır gun bana muhtac olmaz cunku benım ıcın sokaktakı ınsanlardan bıle daha degersız ve onursuz bırısı , eh bende sessız bırı degılım bacaklarını kırdırmazsam
Ben affetmeyecegımde bence onu Allah bıle affetmeyecek.Malesef cok kotu adamların sahıp oldugu spermlerı secmısız baba yapmak ıcın , varlıkları yokluklarından beter ölse öldü derimde içim rahat eder dıyorum ama arkadasım gecmıs olsun
Sağol Can'ım gerçekten desteğini buradan hissettim..Tespitlerin gerçekten çok ama çok doğru,ailesini kabul etmeyerek(edemeyerek)onu cezalandırdığımı,bile bile canını yaktığımı söylüyor.Ne yaptım da canını yaktım,sen görüşebilirsin lütfen beni zorlama demedim mi diyorum,araya hemen bir laf karıştırıveriyor.Aile anlatılmaz derecede çamur(bunu hastalıklarından bağımsız söylüyorum,hastalık Allah vergisi),falcılar,büyücüler,içip içip çöplerin yanında sızan sarhoşlar,hırsızlar,evli adamlarla düşüp kalkan kızlar ve normal karşılayan ailesi..Kabul edemedim ve içlerine giremedim.Ben eşim çok çok iyi olduğu için evlenmiştim.İşte tüm bunları sınırlarımı çok zorladığı bir anda söyledim.Sen benim bilerek Can'ımı yakıyorsun diyor ama söylemekten başka çarem kalmamıştı,o kadar baskı yaptı.Aldatma filan değil..Eşiniz resmen hasta..Ve düşman ilan ettiği kişi,takıntı ettiği ve tehlikeli gördüğü kişide sizsiniz.size acı cektirmek istiyor çünkü sizin ona acı cektirdiginize inanıyor.Ciddi psikiyatri hastasi.mesela kendine bakmaması aynı kıyafetleri tekrar tekrar giyinme takıntısı ve kişisel bakımının azlığı filan bu adamın hasta olduğunu gösteriyor.inanin şizofren olabilirmi diye bile düşündüm ama değil de başka bişey..Bence iyi bir psikiyatr ile gorusmenizi öneririm.Bence bu adam kocalık ve çocuğunuza babalık yapabilecek durumda değil.suan için onun bu yaptıklarına aşırı uzulup,sinirlenmeyi ve kendinizi yipratmayi bir kenara bırakın.cok zor olduğunu biliyorum cnm.Ayrıca çokta iyi bir eş ve anne olduğunuzu düşünüyorum.imtihaniniz cokzor.fakat bu hasta adam Belkide duzelicek biliyormusun..Ama nasıl çözüm üretmek gerekli.bipolar rahatsızlığı yakınları var dediniz bu çok önemli bir ayrıntı,ayrıca depresyon hastası diyorsunuz..Bence depresyona ek olarak başka rahatsızlık gelişmiş.hic bir psikiyatri ile gorustunuzmu daha evvel? Bu adam nasıl çalışıyor acaba bu bana çok enteresan geldi.Hiç normal değil çünkü..Sizin gebeliginiz hastalığını tetiklemiş.Allah yardımcınız olsun duaciyim
Üff çok kötü ..Kendimi o kadar çok suçladım ki..Ailesiyle aramız hiçbir zaman iyi olmadı acaba sebep bu mu dedim,doğum yaptım çok kilo almadım aldıklarımı da hemen verdim..Kusuru kendimde aradım durdum..Ailesi çok pislik zaten 3 yıldır görüşmüyorum artık ailesiyle.Söylemiştim annesiyle ablası rahatsız,rahatsızlık sebebiyle yaptıkları bütün tuhaflıkları,korkutucu düzeydeki konuşmaları bir şey yokmuş gibi karşılamamı bekledi.En son kayınvalidem 3 yıl önce anneme 1 haftalığına kalmaya gitti zorla.Annem mutfakta yemek yaparken 25.000 tl lik altının bulunduğu kutuyu kayınvalidem çalmış.İftira falan değil,altınlar eve geleli daha 4 gün olmuştu,başka bir misafir gelmemiş,kapı zorlanmamış.Birisi rahatça almış altınları,kayınvalidemden başka bir ihtimal bile yok.Bu bizi yıktı ama evliliğimiz bozulur diye annem bize söylememiş.Olaylar bu kadar pisleşince annem bana durumu anlattı iyice şok olduk.Ailesi çok varlıklı durumu iyi insanlar,altına falan ihtiyaçları yok.Kayınvalidem ya rahatsızlıktan ya da hırsızlıkla suçlanmak ve huzursuzluk çıkarmak için çalmış bir şey anlamıyoruz.Eşime anlatsaydım da asla inanmaz ama annesi daha türlü pisliği yapar.Böyle insanlar olduğundan ben iletişimi kesmiştim,sadece Bayram'larda arıyordum.Diyordu ki sen beni,benim ailemi sevmiyorsun istemiyorsun ben de böyle yapıyorum.Bi saçma suçlamalar yapıyor,bi ailesini sebep gösteriyor bilmiyorum ki ben de amacı ne?
Genelde hep yaziyorum bunu burada belki denk gelmissinizdir. Erkekler kadinla gibi iletisime acik degil, kadin sorunlari cozmek icin konusur sikayet eder, cogu erkek bunu dirdir olarak algilar ve biriktirir biriktirir ne zaman nasil olacagini hic anlamazsiniz bile ve küt diye birakirlar. Lutfedip sorunun ne oldugunu soylemezler sıkıstırınca da cirkinlesirler. Canim cok zor ama durumu kabullenip dik dur. Seni yikilmis gormesin o da cocugun da annen de. Simdi biraz daha inceledim konunu da kocanin sevimsiz bir erkek tipi olmasinin yaninda psikolojisi de bozuk bence ama senin caban ile duzelecegini pek sanmiyorum cunku bunu istemiyor kendisi. Tedavi icin istek gerekli.Sordum,sormaz mıyım..Defalarca bazen kızarak,ağlayarak,delirerek..Neden böyle davranıyorsun diye kendimi yedim bitirdim..Saçma sapan cevaplar verdi..Ben taa 5 sene önce bir kere çalışma odasında onun annesine bir şey demişim çok alınmış.Bir keresinde o çok açmış "önce 5 dakikalık işi halledelim,sonra bir yerde yemek yiyelim" demişim onu yok saymışım.Böyle böyle şeyler.İpe sapa elmez.Yaptıkları akıl mantıkla izah edilemiyor.Doktora veya terapiste gidelim dedim tabi onları da istemedi.Çaresizce olanları izlemek kaldı bana da..
Hele yaşamak ne kadar zor bir bilsen..
Allah kolaylık versin Can'ım ne diyeyim allahım çıkar bir yol göstersin artık hayırlısıyla bizlere..biliyorum ben de benzerini yaşıyorum
Allah kolaylık versin Can'ım ne diyeyim allahım çıkar bir yol göstersin artık hayırlısıyla bizlere..
Haklısın olabilir.Ama ne kadar psikolojisi bozuk olursa olsun bir evlat yok sayılmayı hak etmiyor.. Beni nereden vuracağını çok iyi biliyor.Bazen psikolojisi bozuk,ondan yapıyor diyorum bazen de kasten yaptığını düşünüyorum işte o Zaman öfkem daha da artıyor.Bir arkadaş sevgisi bitmiş demiş,olabilir sevgi de bitebilir.O Zaman çocuğun asgari düzeyde ihtiyaçlarını karşılar,herkes yoluna bakar.Adam gelirken bomboş geliyor,çocuğu 2 saat görüp gidiyor.Bu çocuğun her gün yediği gıdası var,bezi,maması,ıslak mendili var..Çocuk büyütmek ne kadar masraflı hepimiz biliyoruz.40 kat yabancının yanına eli kolu dolu giderdi niçin çocuğun ihtiyaçlarını sormuyor daha da sinirleniyorum.Çocuk neden varlık içinde yokluk çeksin?Nasıl adamlığına insanlığına sığdırıyor bunları?Ben bu insanı hiç mi tanıyamadım yıllardır anlayamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?