- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi prometheus
-
Tabi tabi o kaçınılmaz.Konuttan da çıkarma Hakkı yok çocuk küçük olduğundan.Ama bizim ev işi dediğim gibi biraz çetrefilli özel bir durum var.Onun için aksilik yapmaması lazım.İyice zorlamak istemiyorum
Ben sana söyleyeyim ya evliliğin çocukların yükü maddi manevi sorumluluklar ağır geldi altından kalkamadive artık tahammülü kalmadıgi için pes etti yada başkasına aşık oldu. Ama çocuğunu başkası icin silermi deme. Bazı insanlar fanı dunyanin zevki sefası için herşeyi siler çocuk ana baba eş kardeş hiçbirini gözü gormezArkadaşlar merhaba,ben 8 yıllık evliyim 33 yaşındayım.1,5 yaşında bir çocuğum var.Hamile kaldığım güne kadar eşimle çok güzel giden bir evliliğim vardı.Arada bazı küçük sorunlar hariç evliliğimizde sorun yaşamadık.Hamile kaldığımdan itibaren eşim beni yok saymaya ve görmezden gelmeye başladı.Hamileyken 1 gün bile yüzüme bakmadı,beni yok saydı,anlayamadığım şekilde soğuk,uzak ve merhametsizce davrandı.O eski sıcak ve sevgi dolu Ada'm gitti,yerine bencil,saygısız,hakaretler eden,aşağılayan bir mahluk geldi.Dünya yansa yıkılsa,ölsem umurunda olmuyordu.Benimle hiçbir yere gitmek ve hiçbir şey yapmak istemiyordu.Acıdan ve kederden öleceğimi sandım.Sebepsiz yere küstü,iletişimi kesti.Çocuk doğduktan sonra bile yüzüme bakmadı,bir kere bile öpmedi.Çocukla ilgilenip seviyordu ama bana gelince dişlerinin arasından konuşuyor ve gerçekten takmıyordu iletişimimiz sıfırdı.Gece gündüz işiyle ilgileniyordu,geç saatlerde geliyordu.Çocuğun bütün sorumluluğunu bana bıraktı.Ciddi bir ihtiyaç olsa bile defalarca söylemeden yapmıyordu.Sebepsiz kavgalar,tavırlar,soğukluk,uzaklık..Anlamak için müneccim olmaya gerek yok hayatında başka biri var diye düşündüm.Hamilelğimin 7.ayında,çocuk 8 aylıkken ve nihayet 2 ay önce son kez sebepsiz yere terk etti.Mecbur annemi çağırdım kendim çalışmaya başladım..
Arkadaşlar bu Ada'm Nasıl bu kadar değişti aklım hafsalam almıyor.Beni çocuğunu ne olursa olsun kimseye muhtaç etmez dediğim Ada'm,gözümün içine bakan ,sokaktaki kimsesiz canlıya,yaşlıya,ihtiyaç sahiplerine bile cebindeki tüm parayı veren,merhametli adam 1 aydır çocuğunun ihtiyaçlarını sormuyor,tek bir ekmek alıp gelmiyor.5 kuruş paran var mı diye sormuyor.Haftada 1 gün gelip kızını görüyor2 saat yüzeysel bir şekilde.Çocuk bu arada yürümeye başladı,bir sürü yeni dişi çıktı yavrumun.Başkalarının kucaklarındaki çocukları görüp seven insan kendi çocuğundaki değişiklikleri umursamıyor bile.Çocuğum yarım yarım konuşmaya başladı,öyle tatlı oldu ki ben işteyken annemi kaç kere arıyorum,soruyorum.Babası ise merak edip sormuyor bir fotoğrafını bile istemiyor.Ben bana yaptığı psikolojik işkenceleri çok çektim.Hakaretlerini yok saymalarını hatta başkasına aşık olması ihtimalini bile düşündüm,zaten ayrılacağım.Arkadaşlar bu Ada'm Nasıl böyle oldu?Son iki haftadır pazar günleri de çocuğu görmeye gelmiyor.Aramıyor,çocuğun sağlığını sormuyor.Bu çocuğa deli gibi isteyerek tedavi görerek sahip olduk biz.Ayrılmaktan ziyade çocukla iletişimini kesiyor olmasına kahroluyorum.O aşık,karısına çocuğuna canını verecek karakterde Ada'm nereye gitti?Başka bir kadın bu kadar mı aklını başından aldı?Evladı silmek bu kadar kolay mı?Dün kapı çaldı,yavrum baba baba diyerek kapıya koştu.Anneme belli etmedim ama yüreğim kalbim cayır cayır yandı,öldüm acıdan arkadaşlar ya..Tamam ayrılacağız da evladını,daha süt kokan şu çocuğu Nasıl silkeleyip başından attı?
Çocuğuyla ayrılan kadınlar Nasıl güçlü olabildi,Nasıl dimdik durabildi arkadaşlar ben de öyle olmak istiyorum.Nasıl acıdan ve kahırdan ölmediler,Nasıl çocuklarına baktıklarında teselli olabildiler öğrenmek istiyorum..Bana yardım edin etimden et kopuyor,ciğerim deşiliyor.Hiçbir sebep göstermeden çekip gidiyor,suçluyor beni ve bizi umursamıyor.Çocuğu kucağıma verdi,kendi hayatına bakıyor,artık evlendiğim Ada'mı tanıyamıyorum.
Maddi durumumuz çok çok iyi,sağlık problemi,bir üzüntü vs gibi bir şeyimiz yoktu.Hamile kalana kadar birkaç aşılabilir sorun haricinde problem yaşamadık.Biz niye böyle olduk arkadaşlar ölüyorum ben!!Ölüyorum ve Nasıl iyileşeceğimi bilmiyorum.O cıvıl cıvıl,akıllı,mantıklı kadın gitti yerine 70 yaşında bir nine geldi.
Master mezunuyum,çok şükür işim ve Kazancı'm var ama kendimi işime bile veremiyorum.Annem olmasa halim harap çocuğuma bakacak gücüm bile yok.
Bana bir şey söyleyin ne olur ben acıdan ve kahırdan ölüyorum..
Abi gitmis iyi yapmis.sakin barisma bebegin psikolojisinide bozar.hasta belliki onumu cekeceksin bir omur azad et keyfine bak uzulmeBir de yapıp yapıp hiçbir şey yokmuş gibi davranıyordu.Taş gibi küsüyor,günlerce konuşmuyor."Sen neden böyle davranıyorsun?" dediğimde "Ne dediğini anlamıyorum,ben sana hiçbir şey yapmıyorum,ne yapıyorum ki ben?"diyor.
2017'ye girdiğimiz yılbaşı güzel bir sofra hazırladık.Yedik içtik,bebeğimizle oturduk.Saat 12:00'a 5 varken kalktı balkona gitti.Biz yeni yıla hep sarılarak girerdik.Doğal olarak çok şaşırdım ve sinirlendim.Neden böyle yaptın diye sorduğumda,"Saatin kaç olduğunun farkında değilim,yeni yıl mı oldu aa?Şaşırdım!" gibi tepkiler veriyordu."Dışarıda havai fişekler patlıyor,İyi seneler anonsları yapılıyor nasıl anlamazsın ?"diyordum,ben seni denemek için çıktım.Ama sen beni oradan çağırmadın.Demek ki beni istemiyorsun." gibi saçma cevaplar veriyordu.Şimdi niye balkona gidiyorsun,çağırmadığım için neden ben suçlu oluyorum?Böyle anlamsız saçmalık ve suçlamalarla akıl sağlığımı kaybetmek üzereydim.
Vallahi 4 yıl flört ettik,evlendikten sonra da 6 sene çok iyiydi.Bu kadar sene rol yapabildiyşe Oscar goes to Prometheus'un dallama kocası artık..birden bire böyle dönüşmesi normal değil 6 sene iyi olan adam birden bire nasıl bu kadar değişti gercekten anlamlandırmak çok zor ancak karakterini basta belli etmemiş oynamış olabilir mi?
o halde psikolojisini bozan şeyler oldu mu ya da travma falan yasadı mı? veya şu da olabilir 10 sene çok iyiydiniz ama sonrasında çok değişti diyorsun o on senede hiç mi kavga vs etmediniz?Vallahi 4 yıl flört ettik,evlendikten sonra da 6 sene çok iyiydi.Bu kadar sene rol yapabildiyşe Oscar goes to Prometheus'un dallama kocası artık..
Nereye kadar anlamsız hareketlerini anlamlandırabilirsin ki zaten,her biri mantık dışı.Sözüm meclisten dışarı,bir deli kuyuya taş atmış,kırk akıllı çıkaramamış hesabı.O zaman seni bulmuşken hemen sorayım:
Eşimin Nasıl davrandığını tanımlamak gerekirse kullanacağım kelime "anlamsız" olur.Yani neyi neden yaptığına asla anlam veremezsiniz.Tıpkı yılbaşındaki olay gibi.Biberonla tuvalete girmesi gibi.Sebepsiz öfkelenmesi gibi.Ciddi şekilde psikolojik baskı kurar ve pes ettirir.Aşırı bir umursamazlık var.Akşam eve geldiğinde bir kolumun olmadığını görse senin kolun nerede demez.Veya gece saat on ikide giyinip süslenip çıksam sen nereye gidiyorsun diye sormaz.Ben de beni umursamadığı ve tek kelime konuşmadığı için ailemin yanına gittim 10 gün 12 saatlik mesafeye.Giderken eşime haber verdim tamam dedi.Çocukla beni havaalanına kendisi bıraktı.Döndüğümde ise sudan bir sebeple kavga çıkardı,benim ailem değil senin ailen çocuğu 10 gün fazladan gördü dedi evi 1 ay terk etti.Üzülmesinler diye o Zaman aileme de duyurmadım ve çocukla perişan oldum tek başıma.Asla baş edilmiyor asla.
Hani klasik Türk filmlerinde olur ya belki de olur mu olur.acaba bir hastalığı çıktı da soğutmak için mi yapıyor.ben hiç tanımadığım bu insanın nedense seni aldatmadigina inanıyorum tüm kalbimle.nereden biliyorum acayip öyle hissettim.başka sorunu var anlatmaktan kaçıyor.Arkadaşlar merhaba,ben 8 yıllık evliyim 33 yaşındayım.1,5 yaşında bir çocuğum var.Hamile kaldığım güne kadar eşimle çok güzel giden bir evliliğim vardı.Arada bazı küçük sorunlar hariç evliliğimizde sorun yaşamadık.Hamile kaldığımdan itibaren eşim beni yok saymaya ve görmezden gelmeye başladı.Hamileyken 1 gün bile yüzüme bakmadı,beni yok saydı,anlayamadığım şekilde soğuk,uzak ve merhametsizce davrandı.O eski sıcak ve sevgi dolu Ada'm gitti,yerine bencil,saygısız,hakaretler eden,aşağılayan bir mahluk geldi.Dünya yansa yıkılsa,ölsem umurunda olmuyordu.Benimle hiçbir yere gitmek ve hiçbir şey yapmak istemiyordu.Acıdan ve kederden öleceğimi sandım.Sebepsiz yere küstü,iletişimi kesti.Çocuk doğduktan sonra bile yüzüme bakmadı,bir kere bile öpmedi.Çocukla ilgilenip seviyordu ama bana gelince dişlerinin arasından konuşuyor ve gerçekten takmıyordu iletişimimiz sıfırdı.Gece gündüz işiyle ilgileniyordu,geç saatlerde geliyordu.Çocuğun bütün sorumluluğunu bana bıraktı.Ciddi bir ihtiyaç olsa bile defalarca söylemeden yapmıyordu.Sebepsiz kavgalar,tavırlar,soğukluk,uzaklık..Anlamak için müneccim olmaya gerek yok hayatında başka biri var diye düşündüm.Hamilelğimin 7.ayında,çocuk 8 aylıkken ve nihayet 2 ay önce son kez sebepsiz yere terk etti.Mecbur annemi çağırdım kendim çalışmaya başladım..
Arkadaşlar bu Ada'm Nasıl bu kadar değişti aklım hafsalam almıyor.Beni çocuğunu ne olursa olsun kimseye muhtaç etmez dediğim Ada'm,gözümün içine bakan ,sokaktaki kimsesiz canlıya,yaşlıya,ihtiyaç sahiplerine bile cebindeki tüm parayı veren,merhametli adam 1 aydır çocuğunun ihtiyaçlarını sormuyor,tek bir ekmek alıp gelmiyor.5 kuruş paran var mı diye sormuyor.Haftada 1 gün gelip kızını görüyor2 saat yüzeysel bir şekilde.Çocuk bu arada yürümeye başladı,bir sürü yeni dişi çıktı yavrumun.Başkalarının kucaklarındaki çocukları görüp seven insan kendi çocuğundaki değişiklikleri umursamıyor bile.Çocuğum yarım yarım konuşmaya başladı,öyle tatlı oldu ki ben işteyken annemi kaç kere arıyorum,soruyorum.Babası ise merak edip sormuyor bir fotoğrafını bile istemiyor.Ben bana yaptığı psikolojik işkenceleri çok çektim.Hakaretlerini yok saymalarını hatta başkasına aşık olması ihtimalini bile düşündüm,zaten ayrılacağım.Arkadaşlar bu Ada'm Nasıl böyle oldu?Son iki haftadır pazar günleri de çocuğu görmeye gelmiyor.Aramıyor,çocuğun sağlığını sormuyor.Bu çocuğa deli gibi isteyerek tedavi görerek sahip olduk biz.Ayrılmaktan ziyade çocukla iletişimini kesiyor olmasına kahroluyorum.O aşık,karısına çocuğuna canını verecek karakterde Ada'm nereye gitti?Başka bir kadın bu kadar mı aklını başından aldı?Evladı silmek bu kadar kolay mı?Dün kapı çaldı,yavrum baba baba diyerek kapıya koştu.Anneme belli etmedim ama yüreğim kalbim cayır cayır yandı,öldüm acıdan arkadaşlar ya..Tamam ayrılacağız da evladını,daha süt kokan şu çocuğu Nasıl silkeleyip başından attı?
Çocuğuyla ayrılan kadınlar Nasıl güçlü olabildi,Nasıl dimdik durabildi arkadaşlar ben de öyle olmak istiyorum.Nasıl acıdan ve kahırdan ölmediler,Nasıl çocuklarına baktıklarında teselli olabildiler öğrenmek istiyorum..Bana yardım edin etimden et kopuyor,ciğerim deşiliyor.Hiçbir sebep göstermeden çekip gidiyor,suçluyor beni ve bizi umursamıyor.Çocuğu kucağıma verdi,kendi hayatına bakıyor,artık evlendiğim Ada'mı tanıyamıyorum.
Maddi durumumuz çok çok iyi,sağlık problemi,bir üzüntü vs gibi bir şeyimiz yoktu.Hamile kalana kadar birkaç aşılabilir sorun haricinde problem yaşamadık.Biz niye böyle olduk arkadaşlar ölüyorum ben!!Ölüyorum ve Nasıl iyileşeceğimi bilmiyorum.O cıvıl cıvıl,akıllı,mantıklı kadın gitti yerine 70 yaşında bir nine geldi.
Master mezunuyum,çok şükür işim ve Kazancı'm var ama kendimi işime bile veremiyorum.Annem olmasa halim harap çocuğuma bakacak gücüm bile yok.
Bana bir şey söyleyin ne olur ben acıdan ve kahırdan ölüyorum..
Tabi ettik ama her çift kadar bir dönem çok kötüydük yine psikolojik problemleri vardı ama bu kadar kopmamıştık.Azıttı artık.Ailem bile bıktı artık şans verme diyorlaro halde psikolojisini bozan şeyler oldu mu ya da travma falan yasadı mı? veya şu da olabilir 10 sene çok iyiydiniz ama sonrasında çok değişti diyorsun o on senede hiç mi kavga vs etmediniz?
Of ya eşim için ölmüyorum kaçıncı kez cevap veriyorum..Çocuk için üzülüyorum yaErkek milleti bir çoğu böyle. Benim eski eşim de bir anda öğrenmiştim aldattıgini. Ölüyorum bitiyorum sözleriniz de çok aşırı değil mi? Pislik deyip ben hayatımdan silmistim. Bu kadar basit değmez kendinizi harap etmeye.
Keşke buna ben de tüm kalbimle inanabilsem..Evin içinde bu kadar düşmanlık yapan,dışarıda kimbilir ne haltlar karıştırmıştır.Durduk yere bi bahane bulup terk eder mi bi Ada'm kaç kere..Ufacık Bebek var bir deHani klasik Türk filmlerinde olur ya belki de olur mu olur.acaba bir hastalığı çıktı da soğutmak için mi yapıyor.ben hiç tanımadığım bu insanın nedense seni aldatmadigina inanıyorum tüm kalbimle.nereden biliyorum acayip öyle hissettim.başka sorunu var anlatmaktan kaçıyor.
Çok haklısın ben de diyeceğim "bre namert daha ne kadar saçmalayacaksın" diye o olacakNereye kadar anlamsız hareketlerini anlamlandırabilirsin ki zaten,her biri mantık dışı.Sözüm meclisten dışarı,bir deli kuyuya taş atmış,kırk akıllı çıkaramamış hesabı.
Bir padişahın böyle sorunlu bir oğlu varmış.Padişah vezirine demişki,oğlumun yanından ayrılmayacaksın,her saçma sözünü iyi bir örnekle açıklayacaksın ki oradakilere,küçük düşmesin,yoksa kellen gider.
Şehzade bir ziyafette durup dururken,bir ok attım kebap oldu demiş.Herkes şaşkınlıkla birbirine bakınca,vezir atılmış.
Geçen gün şehzademizle ava gitmiştik.Ceylan bir taşın arkasına saklanmıştı.Şehzademiz bir ok attı,taşa çarptı,meğer çakmak taşıymış,ceylan kebap oldu,afiyetle yedik.Herkes sevinçle karşılamış, vezir kelleyi kurtarmış.Böyle böyle derken yine bir ziyafette şehzade ortaya bir laf atmasın mı?
Bir ok attım aşure oldu...Vezir durmuş,sağa sola bakınmış,bir iki yutkunmuş.Artık herşeyi göze almış.Bre namert demiş,o dağın başında buğdayı nerden buldun,şekeri nerden buldun,inciri,üzümü,nerden buldun?.
Sende her saçmalığını ne kadar hayra yoracaksın ki daha...
Ben insaniyet namına kendinizi harap etmeyin dedim verdiğiniz cevaba bakın pes yani. Ne haliniz varsa görün hanımefendi hayde byeeeOf ya eşim için ölmüyorum kaçıncı kez cevap veriyorum..Çocuk için üzülüyorum ya
okudukça daha çok üzüldüm durumunuza yahuÇok haklısın ben de diyeceğim "bre namert daha ne kadar saçmalayacaksın" diye o olacak
Sağol Can'ım ben artık üzüntüden bir hastalık bulacağım o kadar çok üzüldüm ki bu süreçte..ve ortada hiçbir sebep yok..okudukça daha çok üzüldüm durumunuza yahu
kesinlikle bir psikiyatri şart eşine
umarım geçici bir süreçtir ama inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?