İçim deşiliyor,acıdan ölüyorum..

Çok değişik bir durum. Bi tanıdığım hamile iken böyle olmuştu. Problemin sebebi ikinci plana düşmek,ilgi görmemek imiş. Ama hatanın büyüğü kadında idi. Kocasına bebek gibi davranıyordu. Yalnızken çok mutlulardı , bebek daha doğmadan problemleri başladı. Şuan iyiler tabi. Çocuğunun babası ilgi göreceği bir kapı bulmuş olabilir kendisine. Umarım çok mutlu olursun.

Caniniz nasil yanmasin.
Bi sebep gosterir insan bari.
Su ise bak.
Allahim yardimciniz olsun.
Acaba bi arkdasiyla felan iletisimemi gecseniz, belki bi sebep ogrenirsiniz boyle davranmasinda?

Sen iyi misin? Sağlıklı düşünemediğini şu mesajından anladım.

arkadaşım paran bitene kadar neden bekliyorsun? cahil de değilsin ki? Kusura bakma ama burada yazı yazacağına bişr an önce icraata geç.
Aç hemen davayı, tedbir nafakası diye birşey var. Hemen bağlanır ilk celsede. Paşa paşa katılacak çocugun harcamalarına.
Paran bitince ne olacak, ben anlamadım sen ne için bekliyorsun? Ne olacak para bitince, ah kocacığım para bitti katıl harcamalara deyince ah tabi sevgili karıcıgım hay hay kaç TL göndereyim diyecek mi sanıyorsun? Paran bitmeden önlemini al.
neyi bekl,iyorsun?
Akıllanmasını mı?
40 yaşına geldğinde ah ben neden 10 sene önce boşanmadım demeyi mi?

Al tedbir nafakanı! vermiyorsa da direkt o kişinin maaşına haciz geliyor. vermiyorsa birikiyor güzel güzel.

Kusura bakma biraz ağır oldu ama senin aklını başına getirmek şart. tam da onun istediği şeyi yapıyorsun şu anda.

O sana acımıyor, çocuguna acımıyor, sen de ona acıma.

depresyon tanısı konmuş bak ne güzel, hakime ispatlarsın ilacı pat diye kestiğini, yaşadıklarını anlatırsın. tam da seni destekler nitelikte dersin.

merhaba bu mesajınız aklıma "gaslighting" i getirdi.

" Tam olarak Türkçe bir karşılığı olmayan Gaslighting, karşıdaki insana çeşitli oyunlar oynayarak zamanla kendisinden şüphe etmesini sağlamasına yönelik olan bir psikolojik işkence/manipülasyon yöntemi olarak biliniyor. Genellikle narsistler ve sosyopatlar tarafından uygulanan bu yöntemin korkunç olan tarafıysa kurban tarafından fark edilmesinin neredeyse imkansıza yakın olması.

Bu eylemi yapan insanların genelde tek bir amacı oluyor: Karşı tarafı kendisine bağımlı hale getirmek.

Temelde yatan üç ana yöntem bulunuyor. Bunlardan birincisi, sözlü şekilde bir şeyleri ifade edip bu bilgileri her seferinde tekrardan, bu sefer farklı şekillerde anlatmak. Böylece karşıdaki kişinin algılarını allak bullak etmek amaçlanıyor. İkinci yöntem ise fiziksel; sürekli evde bulunan şeylerin yerlerini değiştirmek ve bir süre sonra olması gereken yerlerine tekrar koymak. Böylece eşyayı ilk başta ait olduğu yerde göremeyen ama bir süre sonra tam orada bulan kurban, bu durumdan bahsettiğinde "Ne saçmalıyorsun, hep oradaydı o" tepkisi alıyor. Bu durum zamanla yine kendisinden şüphe etmesine yol açıyor. Üçüncü yöntem ise bir olayın detaylarından bilinçli olarak bahsetmemek, daha sonrasındaysa önceden bahsetmiş gibi konuşmak ve karşıdaki insana hafıza kayıpları yaşadığı vurgusunu yaparak aklını bulandırmak üzerine.

Bir diğer yöntem de kurbanla sürekli dalga geçip, daha sonrasında çok alıngan olmakla suçlamak. Bu hareket sürekli tekrarlandıkça kurban aşağılanmayı kabullenmeye, kötü hissettiğinde "Sadece espri yapıyor, ciddiye almamam gerek" demeye başlıyor.

Özellikle karşıdaki kişi bu davranışları sergiliyorsa bir manipülasyonla karşı karşıya olmanız olası:

• Söylediği bir şeyi söyledikten sonra, cümleleri ile yüzleştirilince "Ben asla öyle bir şey demedim" demesi,

• Defalarca belli bir olaydan veya söylemden kırıldığınızı anlatmanıza rağmen sizi üzüp kırdıktan sonra "Çok abartıyorsun, fazla dramatiksin" demesi,

• Size hakaret ettikten sonra "Hep sen beni sinirlendirip bu hale getiriyorsun" demesi,

• Suçlanacak çok şeyi olmasına rağmen "Hep beni suçluyorsun, sanki sen suçsuzsun" demesi,

• Sizi üzüp, ağlatıp, kırıp "Sen histeriksin, başkaları görse bu halini bana acırdı, senin deli olduğunu düşünürdü" demesi.

• Sizin için çok önemli olmasına rağmen bir konu için "Bir daha bu saçmalığı dinlemeyeceğim" diyip, sizi söyledikleriniz veya inandıklarınızın saçmalık olduğuna inandırması,

• Emin olduğunuz bir hatıra konusunda "Hayır sen yanlış hatırlıyorsun" demesi,

• "Hep negatifsin", "Çok kötümsersin", "Daha önce de kız/erkek arkadaşlarım oldu, hiç biri senin gibi değil" diyerek inanç, his ve fikirleriniz konusunda sizi şüpheye düşürmesi.
    "

bir örneği

"

"3 hafta önce erkek arkadaşımla aynı evde yaşamaya başladık. Bu süreç içerisinde daha önce hiç olmayan bir problem baş göstermeye başladı. Olayı kafamdan kurguluyor olabilirim, ancak o bize taşındığından beri evdeki eşyalar sürekli kaybolup bir gün sonra yeniden ortaya çıkıyorlar. Bahsettiğim durum anahtarı kaybedip başka bir yerde bulmak gibi bir şey değil. Özellikle olmaları gereken yerlerde aradığım ve bulamadığım eşyaları, bir gün sonra tam olarak o baktığım yerlerde buluyorum.

Bu noktada örnek vermek istiyorum. Her sabah işe giderken yanımda bir tane çikolata götürürüm. Bu çikolata paketlerini hep aynı yere koyuyorum. Bir sabah uyandığımda çikolata paketlerinin yerinde yeller estiğini gördüm, sevgilime sorduğumda bilmediğini söyledi. Akşam eve döndüğümde manzarayı tahmin edin! Evet, çikolatalar tekrar olması gereken yerlerine dönmüştü. Sevgilim bu konuda "Belki sabah görmemişsindir" dedi. Dikkatinizi çekerim, burada bahsettiğimiz şey toplamda tam 12 paket çikolata, nasıl görmemiş olabilirim ki?"

Böyle bir manipülasyon yönteminin varlığından haberdar edilince hemen gizli kamera siparişi verdim. Kameralar gelene kadar başımızdan bir olay daha geçti. Bir kitap aldığımı ve ertesi gün babama vereceğimi söyledim, masanın üzerine bıraktım. Ertesi sabah tam da beklediğim gibi kitap ortadan yok olmuştu. Hiçbir tepki vermedim, bunun üzerine sevgilim garip davranışlar sergiledi. Kitabı hatırlatmaya çalıştı, ancak sürekli "Ne kitabı" diye sordum ve siniri bozuldu. Akşam eve geldiğimdeyse kitap tekrar yerli yerindeydi, ama yine hiç tepki vermedim. En sonunda kendisi "Aa bak, kitap buradaymış işte" dedi. "O kitaptan mı bahsediyordun ya, tamamdır teşekkürler" diyerek geçiştirdim. Gecenin kalanında oldukça gergin davrandı.

Kameralar geldikten sonra gerçek tamamen ortaya çıktı, gerçekten de eşyaların yerini değiştirenin o olduğunu gördüm. Daha sonrasında evime arkadaşımın geleceğini ve bir süre kalacağını, bu yüzden ayrılması gerektiğini söyledim. Gittikten bir iki gün sonra da telefonda ayrılık konuşması yaparak ayrıldım. Biliyorum, bu olabilecek en iyi son değil. Onunla yüzleşebilirdim de. Yine de bundan kaçındım ve olabilecek en sorunsuz ve hızlı şekilde kurtulmaya çalıştım. Hala neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum, ama benim hikayem de böyle."

eşiniz narsist olabilir bence psikiyatriye gitmelisiniz. allah yardımcınız olsun.

Ben böyle bir kişi ile evli kalmanın seni çok yıpratacağını düşünüyorum.
Evlilik iyi günde kötü gündedir de kendi tedavisini red eden bir insanın da psikoloğu siz olamazsınız, hem kendi hayatını hem de sizin de hayatınızı her yönden alt üst ediyor. Şunu unutmayın siz onun psikoloğu değilsiniz.
Çocuğunu görmemesi durumuna gelince muhtemelen bu da onun oyunlarından birisi. Ve masrafları karşılamaması da öyle. Psikolojik ve ekonomik şiddet....
Muhtemelen sizi çok iyi tanıdığı için çocuğu görmeye bari gel diyeceğinizi biliyordur. Çocuk için onu arayıp yalvarmanızı görmek istiyor olabilir. Ya da çocuğunu ara sor gör dediğinizde onu görmek için çocuğu kullandığınızı bile düşünebilir.
Birisini zorla baba yaptıramazsınız.
Ev eğer çok masraflı ise daha küçük bir eve çıkabilirsin davayı açtıktan sonra.
Onlarsız da yaşanıyor. .bunu bir anlasa erkekler...

Sağol Can'ım ama ben bunu düşünemeyecek kadar akılsız değilim.Şu an evde be yaşıyorum ve son zamana kadar evin satılması gündemdeydi.Hatta bir alıcı bulundu ve son anda vazgeçildi.Daha önceki ayrılık konuşmalarında ev senin,hak iddia etmeyeceğim dedi.Ben de zaten çocukla çıkıp rezillik yaşamak istemiyorum.Eniştesi çok ünlü bir avukat,şu televizyona çıkanlardan.Nice masum kadının Hakkı'nı Nasıl yalan dolanla boşanmak isteyen kocalarına verdirdiğini gururla anlatır.Çirkefe taş atıp üstüme sıçratmak istemiyorum.Zaten çalışıyorum paranın bittiği yok.Ev,nafaka güzellikle bende kalırsa şansım büyük olur.Zaten görüştüğüm avukat da bunu söyledi.Eşim evde geçimimizi temin edecek parayı bıraktığını her türlü kanıtlar çünkü bankada para vardı,onu gösterir.Bilip bilmeden aklınızı kullan demeyin,önce bir sorun akıl denen şey bir tek bana lazım değil.

Aldatma filan değil..Eşiniz resmen hasta..Ve düşman ilan ettiği kişi,takıntı ettiği ve tehlikeli gördüğü kişide sizsiniz.size acı cektirmek istiyor çünkü sizin ona acı cektirdiginize inanıyor.Ciddi psikiyatri hastasi.mesela kendine bakmaması aynı kıyafetleri tekrar tekrar giyinme takıntısı ve kişisel bakımının azlığı filan bu adamın hasta olduğunu gösteriyor.inanin şizofren olabilirmi diye bile düşündüm ama değil de başka bişey..Bence iyi bir psikiyatr ile gorusmenizi öneririm.Bence bu adam kocalık ve çocuğunuza babalık yapabilecek durumda değil.suan için onun bu yaptıklarına aşırı uzulup,sinirlenmeyi ve kendinizi yipratmayi bir kenara bırakın.cok zor olduğunu biliyorum cnm.Ayrıca çokta iyi bir eş ve anne olduğunuzu düşünüyorum.imtihaniniz cokzor.fakat bu hasta adam Belkide duzelicek biliyormusun..Ama nasıl çözüm üretmek gerekli.bipolar rahatsızlığı yakınları var dediniz bu çok önemli bir ayrıntı,ayrıca depresyon hastası diyorsunuz..Bence depresyona ek olarak başka rahatsızlık gelişmiş.hic bir psikiyatri ile gorustunuzmu daha evvel? Bu adam nasıl çalışıyor acaba bu bana çok enteresan geldi.Hiç normal değil çünkü..Sizin gebeliginiz hastalığını tetiklemiş.Allah yardımcınız olsun duaciyim

Evin üstüne şerh koydurabilirsiniz, satamaz o zaman. Satarsa size hakkınızı vermeyebilir çünkü.
Anlaşmalı boşanıp evi talep edebilirsiniz.

Sonanda,seni ve yorumlarını biliyorum,genellikle mantıklı ve yerinde yorumlar yapıyorsun.Hikayeni de biliyorum.Bu tespitin de çok doğru.Benim için çocuk herşeyden önemli bunu çok iyi bilir.Onun üzülmesine dayanamayacağını da..Onun üzerinden benden intikam almaya çalışıyor,sizler söyleyene kadar bunu çok da fark etmemiştim.Adamın niyetini şimdi daha iyi idrak ediyorum.Artık oyunlarına gelip kendimi harap etmem.

Evin üstüne şerh koydurabilirsiniz, satamaz o zaman. Satarsa size hakkınızı vermeyebilir çünkü.
Anlaşmalı boşanıp evi talep edebilirsiniz.
Ev konusu biraz çetrefilli Can'ım şerh koydurmak çözüm değil.Onu açık açık yazmayayım artık.

Harika bir çocuğu n var hic üzülme tamam mı sen çocuğuna bak en azından çalışıyorsun maşallah daha kotu de olabilirdin hiç üzülme onun rabbim hakkından gelir çocuğun için güçlü dur bak annen de yanında o çocuk büyüdükçe gerçekleri görür sen hiç üzme cocugunla musmutlu ol o şerefsiz de aramssa aramasın evet zor ama yapabilirsin unutma sen güçlüsün hep öyle olacaksın

Vallahi Can'ım haklısın ama Nasıl oluyor bilmiyorum,canavar gibi çalışıyor.İşinde de çok başarılı.

boşanma olursa mecburen nafakasını verecek çocuğunun değil mi. ?
o z aman bari faydası olsun .
Tabi tabi o kaçınılmaz.Konuttan da çıkarma Hakkı yok çocuk küçük olduğundan.Ama bizim ev işi dediğim gibi biraz çetrefilli özel bir durum var.Onun için aksilik yapmaması lazım.İyice zorlamak istemiyorum

avukatın seni bu konuda yönlendirir eminim . sen onun dediğini yap. boşanmayı ne zaman yapmak istiyorsun

Hamilelikten itibaren sizi düşman bellemis adeta.ihanet olabilir ama çok farklı psikolojik bir durumda olabilir.ihanet ise bu kadar açık verip belli etmesi garip size hiç belli etmeden de yapabilirdi.size yine normal davranır dışarda işini görürdü.bu tavırlar çok ilginç.acaba bebeği mi kıskandı yada birine çok çok mu aşık oldu.valla anlamadım.ama asla üzerine düşmeyin ne hali varsa görsün

avukatın seni bu konuda yönlendirir eminim . sen onun dediğini yap. boşanmayı ne zaman yapmak istiyorsun
Boşanma,masraflar vs için önce çalışıp kendimi biraz toparlamam lazım.Bankadaki ortak birikimi sadece market fatura gibi kanıtlanabilir harcamalarda kullanıyorum.Adamın ruh haline bakılırsa anlaşmalıya yanaşmayacak gibi.Çekişmelide ise avukat ücreti beni zorlar.Onun için biraz maddi anlamda toparlanmayı bekliyorum.Bu kadar bekledim biraz daha sabredeyim artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…