• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçim içimi yiyor

porfiromonas

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2017
495
132
18
35
kızlar bi konuda çok rahatsızım
Şuan çalıştığım kliniğin sahibi karı koca çift hakkında çok kötü şeyler öğrendim
Maaşımın da hepsini vermediler zaten beni çalıştırıp bir sürü hasta baktırıp maaşımın üstüne yattılar
Meğerse hep böyle yapıyorlarmış o yüzden oraya bir giren doktor en fazla bikaç ay çalışıyomuş
Gelelim asıl soruya
Bunların kazandığı para da pek helal şekilde kazanılmış paralar değilmiş öğrendiğim bazı şeylere göre
Haram yoldan para kazanan bi patronun, çalışanına verdiği ve çalışanının da gerçekten emeği ile hakettiği o para çalışan kişi için helal midir haram mıdır?
Ben emeğimle kazandım o parayı ama onlar kötü yollardan elde etmiş
İşi bırakacağım zaten de, verdikleri kadar kısmını kullansam mı, kullanmasam mı bilmiyorum
Yorum yapın lütfen içim çok rahatsız

Öğrendikten sonrası sıkıntı olur,
yani haram para kazandıklarını bile bile çalışıyorsanız sıkıntı, ama siz bilmiyormuşsunuz emeğinizi alın.
Öğrendiniz bu saatten sonra da çalışmayın.

Öğrendikten sonrası sıkıntı olur,
yani haram para kazandıklarını bile bile çalışıyorsanız sıkıntı, ama siz bilmiyormuşsunuz emeğinizi alın.
Öğrendiniz bu saatten sonra da çalışmayın.
Çalışmicam zaten yorumunuz için teşekkür ederim ama yine de o parayı kullanmak beni korkutuyor

Tabi ki helal,o parayı siz çalışarak alnınızın teriyle kazandınız ve hepsini kullanabilirsiniz..Lakin şu saatten sonra artık çalışmazdım ben,bundan sonrası harama girer çünkü bence..

Benimde içim rahat etmezdi, imkanınız varsa o parayı sadaka olarak verin, ben böyle beni rahatsız eden durumlarda, bilmediğim konularda direk Diyanet işlerini arayıp bilgi alıyorum.
Belki içinize siner ozaman

Benimde içim rahat etmezdi, imkanınız varsa o parayı sadaka olarak verin, ben böyle beni rahatsız eden durumlarda, bilmediğim konularda direk Diyanet işlerini arayıp bilgi alıyorum.
Belki içinize siner ozaman
Onların internetten soru sorabileceğim bi sistemi var mı Maddi olarak çok sıkıntıda olduğum için hiç düşünmeden sadaka da veremem o parayı çok borçlarım ihtiyaçlarım var o yüzden çok kararsızım

Öğrendiğinizi gözünüzle görseniz daha iyi olur. Kimden duydunuz? Haram para kazaniyor demek cok büyük bir iftira... lütfen bu konularda dikkatli olun.
Camur atmak ayip ve günah. bir insanin günahını örtmek gerek...

Öğrendiğinizi gözünüzle görseniz daha iyi olur. Kimden duydunuz? Haram para kazaniyor demek cok büyük bir iftira... lütfen bu konularda dikkatli olun.
Camur atmak ayip ve günah. bir insanin günahını örtmek gerek...
Yok kendim bizzat şahit oldum zaten ve orada eskiden çalışan birden fazla arkadaşımdan da teyit ettim ki bu insanlar birbirini tanımıyor bile sorduğum arkadaşlarım

Yok kendim bizzat şahit oldum zaten ve orada eskiden çalışan birden fazla arkadaşımdan da teyit ettim ki bu insanlar birbirini tanımıyor bile sorduğum arkadaşlarım

Anladim. Hangi anlamda haram para?
Mesela cok ince düşünürsek, kapitalist bir sistemde kazanilan paralarin 99,99% haram oluyor aslinda :( ben daha çıkış yolu bulamadim :(

Misal verim: H&Mde çalışan bir satış elemani: kazandığı para "helal" ama H&M cocuk çalıştirtigi ve kanserojen maddelerle o kiyatfetleri ürettirdiği ülkelerde insanlari zehirlediği ve günde 3 dolar paraya minicik cocuklari hasta yapdığı icin aslinda haram. Kul hakkina giriyor. Hepimiz ama ordan alışveriş yapiyoruz... paramiz onlara gidiyor ve çalışanlarda buna dâhil oluyor. Gercekden zor konular bunlar.

Demek istediğim bu konu böyle uzar.

kızlar bi konuda çok rahatsızım
Şuan çalıştığım kliniğin sahibi karı koca çift hakkında çok kötü şeyler öğrendim
Maaşımın da hepsini vermediler zaten beni çalıştırıp bir sürü hasta baktırıp maaşımın üstüne yattılar
Meğerse hep böyle yapıyorlarmış o yüzden oraya bir giren doktor en fazla bikaç ay çalışıyomuş
Gelelim asıl soruya
Bunların kazandığı para da pek helal şekilde kazanılmış paralar değilmiş öğrendiğim bazı şeylere göre
Haram yoldan para kazanan bi patronun, çalışanına verdiği ve çalışanının da gerçekten emeği ile hakettiği o para çalışan kişi için helal midir haram mıdır?
Ben emeğimle kazandım o parayı ama onlar kötü yollardan elde etmiş
İşi bırakacağım zaten de, verdikleri kadar kısmını kullansam mı, kullanmasam mı bilmiyorum
Yorum yapın lütfen içim çok rahatsız

Koca doktorsunuz.Az mantık yürütüp vicdanınızı dinleyin.Doğru orada illa birinin aklına , yorumuna uymayın.

Sizin çalışarak kazandığınız para nasıl haram olur?Başkasının yaptığı sizi nasıl Bağlar??

Koca doktorsunuz.Az mantık yürütüp vicdanınızı dinleyin.Doğru orada illa birinin aklına , yorumuna uymayın.

Sizin çalışarak kazandığınız para nasıl haram olur?Başkasının yaptığı sizi nasıl Bağlar??
İyi de ben orda çalışarak bilmeden öyle insanların daha çok kazanmasına hizmet etmiş oldum

BUrada sadece tahmin ve yorum var. Sİz bunu bir bilene sorun. Yani gerçekten bilene. Dini bilgileri doğrusuyla gerçeğiyle okullarda okumuş hocalara... inşallah iyi bir iş bulursunuz. Hassasiyetleriniz çok hoşuma gitti. Kliniğim olsa insani değerleri böyle yüksek bir doktoru kaçırmazdım.

Yasa dışı birşeylere karismadiysan sorun yok . Ayrıca patronunun kazandığı haram para da olsa senin emeğinin hakkı .. onlara haram sana helal . Çünkü sen orda işini yapıyorsun ..
Ve bütün bunları nerden öğrendin ? Sağlam bilgi mi ? Zaten maaşını alamiyormussun, işten çıkıp daha güvenilir kurumlarda çalışabilirsin ,kafan da rahat olur .

Siz sadece emeğinizin karşılığınızı alıyorsunuz. O sizin hakkınız. Hastalar siz onları tedavi ettiğiniz için para verdi, onlar da o helal paradan size ödeme yapıyor.
Ama bence başka iş arayın, haram para yemeğe alışmış insanlar ilerde sizin de paranızın üstüne yatabilirler.

Back
X