• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçim içimi yiyor

siz bilmeden çalışıp, emeğinizin karşılığını alıyorsunuz. bundan sonra çalışmayarak zaten tepkinizi gösteriyorsunuz. hakkınızı alın ve gidin, onlara alın terinizi bırakmayın.

O parayı sadaka verin dediler çok ihtiyacım var o paraya diyorsunuz.
Ee o zaman tek çıkar yol kullanmak . Ne için soruyorsunuz pek anlayamadım.

Işe girerken bile bile girmediniz. Daha sonra öğrendiniz. Kullanılabilir.
Ancak bu bir fetva değil elbet kişisel fikir.
Islami olarak net bilgi almak istiyorsanız daha bu konunun ehli insanlara soracaksınız.

Nasıl haram , ne yapıyorlar da haram bilmiyoruz bile bize.

Kulaktan kulağa yayılmış bir bilgi. Gözünüzle bile görmemissiniz.

Isterseniz on kişi söylesin , siz görmediniz.

Dolayısıyla bu daha helal olmayan bir hareket .

O parayı sadaka verin dediler çok ihtiyacım var o paraya diyorsunuz.
Ee o zaman tek çıkar yol kullanmak . Ne için soruyorsunuz pek anlayamadım.

Işe girerken bile bile girmediniz. Daha sonra öğrendiniz. Kullanılabilir.
Ancak bu bir fetva değil elbet kişisel fikir.
Islami olarak net bilgi almak istiyorsanız daha bu konunun ehli insanlara soracaksınız.

Nasıl haram , ne yapıyorlar da haram bilmiyoruz bile bize.

Kulaktan kulağa yayılmış bir bilgi. Gözünüzle bile görmemissiniz.

Isterseniz on kişi söylesin , siz görmediniz.

Dolayısıyla bu daha helal olmayan bir hareket .
Ha yok kendi şahit olduğum şeyler oldu onun üstüne sordum soruşturdum araştırdım bunları öyle kulaktan dolma şeylerle hareket etmiyorum tabi ki hak konusunda çok hassasım merak etmeyin

kızlar bi konuda çok rahatsızım
Şuan çalıştığım kliniğin sahibi karı koca çift hakkında çok kötü şeyler öğrendim
Maaşımın da hepsini vermediler zaten beni çalıştırıp bir sürü hasta baktırıp maaşımın üstüne yattılar
Meğerse hep böyle yapıyorlarmış o yüzden oraya bir giren doktor en fazla bikaç ay çalışıyomuş
Gelelim asıl soruya
Bunların kazandığı para da pek helal şekilde kazanılmış paralar değilmiş öğrendiğim bazı şeylere göre
Haram yoldan para kazanan bi patronun, çalışanına verdiği ve çalışanının da gerçekten emeği ile hakettiği o para çalışan kişi için helal midir haram mıdır?
Ben emeğimle kazandım o parayı ama onlar kötü yollardan elde etmiş
İşi bırakacağım zaten de, verdikleri kadar kısmını kullansam mı, kullanmasam mı bilmiyorum
Yorum yapın lütfen içim çok rahatsız
size verilen paranın nasıl elde edildiginden çok sizin parayı kazanırken gözterdiginiz titizlikdir.
helal haram kavramı sizin çalışma disiplininiz anlaşma kurallarına uymanızda oluşur.
ama şu var ki hak yiyen insanlarla çalışmayın çünkü onlar korkmazlar kul hakkından.

kızlar bi konuda çok rahatsızım
Şuan çalıştığım kliniğin sahibi karı koca çift hakkında çok kötü şeyler öğrendim
Maaşımın da hepsini vermediler zaten beni çalıştırıp bir sürü hasta baktırıp maaşımın üstüne yattılar
Meğerse hep böyle yapıyorlarmış o yüzden oraya bir giren doktor en fazla bikaç ay çalışıyomuş
Gelelim asıl soruya
Bunların kazandığı para da pek helal şekilde kazanılmış paralar değilmiş öğrendiğim bazı şeylere göre
Haram yoldan para kazanan bi patronun, çalışanına verdiği ve çalışanının da gerçekten emeği ile hakettiği o para çalışan kişi için helal midir haram mıdır?
Ben emeğimle kazandım o parayı ama onlar kötü yollardan elde etmiş
İşi bırakacağım zaten de, verdikleri kadar kısmını kullansam mı, kullanmasam mı bilmiyorum
Yorum yapın lütfen içim çok rahatsız

ülkede onca yolsuzluk hırsızlık gırla gidiyor, senin vergilerin bu işlere harcanıyor ona gık diyemiyorsun da iki kişinin sadece dedikodudan ibaret işlere mi gıcıklandın?

Ha yok kendi şahit olduğum şeyler oldu onun üstüne sordum soruşturdum araştırdım bunları öyle kulaktan dolma şeylerle hareket etmiyorum tabi ki hak konusunda çok hassasım merak etmeyin
Siz emeğinizin karşılığını almışsınız, şöyle düşünün bu kişiler alışveriş yaptıkları markete de helal yoldan kazanmadıkları parayı veriyorlar şimdi market sahibi de harama bulaşmış olur mu bence hayır, durumdan emin olana kadar ki kazancınız size helaldir bence tabi mantık yürüterek yorum yapıyoruz bizler en güzeli din eğitimi almış birine danışmak... Ayrıca sizi tebrik ediyorum sizin gibi hassas düşünen, vicdan sahibi doktorlara ihtiyacımız var :KK66::KK66:

bide bu insanların iki de küçük çocuğu var insan evladına yedirdiğinin haram olmasından da mı korkmaz nasıl rahat eder içleri gerçekten anlamıyorum
Ben mesela alışveriş yaparken bile bazen bozuk paraları çıkmıyo marketin neyse şu kadarlık kısmını vermeyin diyolar, ben bende onların hakkı kalacağına kendim fazladan verip onlara bırakıyorum çıkmayan kısmını da helal ediyorum, inanın bu beş kuruş için olsa bile böyle yapıyorum ya En sonunda heralde onlara da diyeceğim ki maaşımın vermediğiniz kısmı sizde kalsın belli ki sizin benden daha çok ihtiyacınız var diyip her yerden engelleyeceğim

Öğrenmeden kazandıysanız no problem.

Ama ben usulsüz bir yolla iş yapan insanların yanında çalışmayı kendime yediremezdim, öğrendikten sonra!

Dis hekimi mısınız ?
Bence paranızı alın
O sizin hakkınız
Ama davranışlarını tasvip etmediginiz insanlarla çalışmak zorunda değilsiniz , ayrılıp başka kliniğe geçin
Çoğu yerde etik ahlaki para kazanmayan insanlar var
Sanırım yasiniz küçük henüz , daha çok şeyler göreceksiniz

Buraya değil de bu işin ilmini bilene sorun siz. Fetva hattı veya ilçe müftülüğünü arayabilirsiniz.

Back
X