- 11 Ağustos 2022
- 1.100
- 1.835
- 53
- Konu Sahibi penceremden
-
Biri zorbalığa uğrarken susmak en kötüsü.Abiniz sorarken duyduklarına kendide şahit olmuş olabilirÇocuklar benim çocuklarım değil ama birinin öbürüne yaptığı terbiyesizlige ve bencilliğe kayıtsız kalamadim.ikiside benim yeğenim .biri bulunmaz Hint kumaşı da diğeri bostan korkuluğundan cikmadi.fazla simartilmaktan annnesinin onu tepesine çıkarmasından kuzenini arabadan attırıyor keskede üç maymunu oynasaymisim
Ben sürekli boşver gitsin dedim .Bu konuyu konuşmanın kimseye faydasi yok bu sene tatiliniz iyi gectimi geçti gerisini boşver desemde didikleyip durdu.üc senedir direniyor anlatmıyordum ısrarla sordu.gerci bu bir yönden iyi oldu bir yönden kötü .eşinin sıkışınca nasıl inkar etmeye basladigini ve asla güvenmemem gerektiğini abiminde bayagi bir degismis olduğunu ,çocuklar birbirini bogazlasa bile politik olmak gerektiğini,insanlarla iyi geçinmek istiyorsan üç maymunu oynamak gerektiğini . Mesafe candır.herkesin canı sağolsunamaan ben bile unuttum valla geçmiş geçmişte kalmış boşversene şuan tadımız iyi diyebilirdiniz . o sorduysa siz böyle diyerek konuyu kapatabilirdiniz gereksiz diyalog olmuş . neyse belliki mesafeli olmanız gerekiyor . zorla olmuyor yani birşeyler. boşverin
Kardeşiniz onlara bakınca böyle oluyosa demek kiKonuşmadı sesini çıkarmadı.Kardeşim bana söylediği gibi onada sabret demiştir..Sabredip sustuğu için onlar iyi oldu ben kötü oldum.Benim yanımda o kızın şımarık olduğunu söylüyorlardı ama onların yanında tabiki söylemiyorlardı.Onlar gibi benim çocuğuma yapsalar ben öyle alttan almazdım herhalde.
Doğru söylüyorsunuzOyle olmus Boyle olmus, o simarikmis, bu bilmem neymis....
Ozet: kari koca arasina girilmez. Yasanmadi say, hayatina devam et. Lafini bile actirtma, haksiz sen cikarsin
Haklısınız abimde aynı kafada demekki.Bir yandan yigenimi ezdirmem diyor ama yaptıği baska. bencil ve empati yoksunu kızı ve karısından ne farkı kaldı .diğer yeğenime böyle bir şey yapılsa bende kızardım ama öyle olduklarını bilerek ona göre hareket ederdim. abiniz de arabadaymış, diğer yeğeniniz arabadan indirilirken sesini çıkarmamış. tek suçlu yenge değil bu konuda. yengeniz "kızım isterse diğeri iner" dediğini abiniz duymasa bile genel konuya onun tepki gösterip yeğeni indirmemesi gerekirdi. demek ki abiniz de aynı kafada. bu saatten sonra ne olursa olsun artık, siz de mesafenizi korursunuz
Klasik tc erkeğini koruma sekli, nerede gorsem tanirim. Cocuk abinizin de cocugu, karisiyla oldugu gibi cocuguylada 365 gun beraber. Cocugun kendisini arabadan atmak istemesini gormus, cocugun hircinliginin farkinda, annenin davranislarinin farkinda, baba olarak otorite kurmak yerine her istedigini yaptigi icin yegeniniz hircin. Adam kendi cocugunun potansiyelini bilmiyor mu saniyorsunuz? Gelini duydugunuz icin gunah kecisi o olmus.Bana göre çocuk ezdirilmis
Valla o konuda emin değilim.karisi neticede .abim beni 2_3 senede bir görüyor .
Abimede söyledim çocuk ezdirilmis dedim.ben yigenimi ezdirirmiyim falan dedi.karisinin kızım istemezse kuzeni için arabaya binemez dediğini kulaklarımla duydum. ben eşine o yüzden daha çok sinirliyim.
O karisi. Abinin hayat arkadasi can yoldasi. Abinin fikrini sorgulama ve unut kapat olayi. Araya asla ama asla girme. Sana yazik olur, abinin esine degil. Bu olay olmadi say. BirakDoğru söylüyorsunuz
Haklısınız abimde aynı kafada demekki.Bir yandan yigenimi ezdirmem diyor ama yaptıği baska. bencil ve empati yoksunu kızı ve karısından ne farkı kaldı .
Eşi direkt empati yoksunu bir sekilde kızım ne derse o diyor ben bu mantığa karşıyım.bencillik resmen .kendisini ki çocukta öbürü ne .ağaç kovugundanmi çıktı empati sıfır.zaten bencil insanları hiç sevmem.ondan ona daha gıicigim.abimde çok hatalı.bunlara böyle taviz verdiği için.Klasik tc erkeğini koruma sekli, nerede gorsem tanirim. Cocuk abinizin de cocugu, karisiyla oldugu gibi cocuguylada 365 gun beraber. Cocugun kendisini arabadan atmak istemesini gormus, cocugun hircinliginin farkinda, annenin davranislarinin farkinda, baba olarak otorite kurmak yerine her istedigini yaptigi icin yegeniniz hircin. Adam kendi cocugunun potansiyelini bilmiyor mu saniyorsunuz? Gelini duydugunuz icin gunah kecisi o olmus.
Kızın her dediğini yapa yapa tepelerine çıkarmışlar iyice arsızlasmis .Eşi direkt empati yoksunu bir sekilde kızım ne derse o diyor ben bu mantığa karşıyım.bencillik resmen .kendisini ki çocukta öbürü ne .ağaç kovugundanmi çıktı empati sıfır.zaten bencil insanları hiç sevmem.ondan ona daha gıicigim.abimde çok hatalı.bunlara böyle taviz verdiği için.
Cocugun egitiminde hem annenin hem babanin rolu vardir. Anne yanlis egitiyorsa baba mudahil olur. Cevrenizde muhakkak ornegi vardir cocuk anneye aglar sizlar istedigini yaptirir, babadan cekinir. Dogru ya da yanlis evde ipleri dizginleyen bir otorite olur. Abinizin yaninda yegeninin arabadan indirilmesinin verdigi mesaj ne biliyor musunuz? "Aglasam, kendimi yerlere atsam, istedigimi yaptirabilirim". Gelin ve abiniz eşit oranda suçlu. Indirmeyecekti yegenini arabadan, cocugunu sakinlestirecektiEşi direkt empati yoksunu bir sekilde kızım ne derse o diyor ben bu mantığa karşıyım.bencillik resmen .kendisini ki çocukta öbürü ne .ağaç kovugundanmi çıktı empati sıfır.zaten bencil insanları hiç sevmem.ondan ona daha gıicigim.abimde çok hatalı.bunlara böyle taviz verdiği için.
Peki ben gelininO karisi. Abinin hayat arkadasi can yoldasi. Abinin fikrini sorgulama ve unut kapat olayi. Araya asla ama asla girme. Sana yazik olur, abinin esine degil. Bu olay olmadi say. Birak
Peki siz olsanız ne yapardinizKlasik tc erkeğini koruma sekli, nerede gorsem tanirim. Cocuk abinizin de cocugu, karisiyla oldugu gibi cocuguylada 365 gun beraber. Cocugun kendisini arabadan atmak istemesini gormus, cocugun hircinliginin farkinda, annenin davranislarinin farkinda, baba olarak otorite kurmak yerine her istedigini yaptigi icin yegeniniz hircin. Adam kendi cocugunun potansiyelini bilmiyor mu saniyorsunuz? Gelini duydugunuz icin gunah kecisi o olmus.
Abimle mesafeli olurum. Yegenime yapilan yanlis benim cocuguma yapilmis demektir.Peki ben gelinin
Peki siz olsanız ne yapardiniz
Ayni fikirdeyim o yigen arabadan indirilmeyecektiki kızı her dediğinin olmayacağını anlasın. Hatta ben olsam onu arabadan indirir öbür arabaya gönderirdim yinede yigenimi göndermezdim.Cocugun egitiminde hem annenin hem babanin rolu vardir. Anne yanlis egitiyorsa baba mudahil olur. Cevrenizde muhakkak ornegi vardir cocuk anneye aglar sizlar istedigini yaptirir, babadan cekinir. Dogru ya da yanlis evde ipleri dizginleyen bir otorite olur. Abinizin yaninda yegeninin arabadan indirilmesinin verdigi mesaj ne biliyor musunuz? "Aglasam, kendimi yerlere atsam, istedigimi yaptirabilirim". Gelin ve abiniz eşit oranda suçlu. Indirmeyecekti yegenini arabadan, cocugunu sakinlestirecekti
İşin tuhaf yanı arabadan indirilen yeğenimin anne ve babasi diğer kardesm yani sesini çıkarmadı görmezlikten geldiler..sadece çocuklarını uyardılar bir daha o arabaya binme onun yanına binme diye önlem amaçlı.bazen benmi garibim acaba diyorum.Abimle mesafeli olurum. Yegenime yapilan yanlis benim cocuguma yapilmis demektir.
Peki ben gelinin
Peki siz olsanız ne yapardiniz
Kardeşim gibi.oda gerçeği görüyor kıza sinir oldugu halde hicbirsey yapmadı.nasilsa üç gün sonra gidecek diye. Kendi cocugunu tembihlemeyi tercih etti. Ben beceremiyorum maalesef .sözel olarak söyleyin ya da söylemeyim bedensel olarak içimde tutmayı beceremiyorum.bir şekilde kızdığımi belli ediyorum.bencillige ve haksizliga gelemiyorum.hakli olmaktansa mutlu olmayı tercih ederim diye bir cümle duymuştum.sizin kocaman bir ailem yok o yüzden olanlada arami bozamam cumleniz onu bana hatırlattı.belkide sizinki doğrudur ..Buna benzer olaylar maalesef bircok ailede oluyor.
Ben ne mi yaptim? Hicbirsey! Icimden kufur etsem de, karsimdakine gicik olsam da, asla evli cift arasina girmedim. (Dayim ve esi). Annem küslük yasadi, ben yapmadim. Yapmadim ve yapmam. Kocaman bir ailem yok, olanlarla da arami bozmam. Bu sekilde davranarak ne kisiligimden vazgectim ne baska birsey.
Bunlar benim kisisel fikrim. Illa ki baska dusunen olacaktir.
Uzatmasaydınız o zaman sizde.Benim derdim gelinimiz değil zaten...30 sene gormesemde ozlemem aramam son inkarcilugindsn sonra bir huyunu daha ogrendim .onu görmesem umrum olmaz ama benim derdim abim.Onu seviyorum ve görmek konuşmak istiyorum maalesef karısı kulaklarımla duyduğum şeyleri inkar ediyor. Beni yalancı konumuna sokmaya çalışıyor bunlara sinirlendim.abimle aramin kötü olmasını istemem.o yüzden içim rahat değil dedim.abimden dolayı.
İşte tam da bu sebeplerden dolayı kardeşinizi abinizi görmek istiyorsanız bir zahmet idare edeceksiniz gelini....yoksa elbette esini tercih edecek ve siz de disarda kalacaksınızBenim derdim gelinimiz değil zaten...30 sene gormesemde ozlemem aramam son inkarcilugindsn sonra bir huyunu daha ogrendim .onu görmesem umrum olmaz ama benim derdim abim.Onu seviyorum ve görmek konuşmak istiyorum maalesef karısı kulaklarımla duyduğum şeyleri inkar ediyor. Beni yalancı konumuna sokmaya çalışıyor bunlara sinirlendim.abimle aramin kötü olmasını istemem.o yüzden içim rahat değil dedim.abimden dolayı.
Yani ne yapsınlar ki başka? Kızın anası bindirmem demiş, git oğlum zorla bin mi diyecekler? Çocuklarını uyarmışlar işte bi daha binme diyeİşin tuhaf yanı arabadan indirilen yeğenimin anne ve babasi diğer kardesm yani sesini çıkarmadı görmezlikten geldiler..sadece çocuklarını uyardılar bir daha o arabaya binme onun yanına binme diye önlem amaçlı.bazen benmi garibim acaba diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?