- 28 Temmuz 2013
- 224
- 77
- 53
- Konu Sahibi EdaTheKitty
-
Ya oturup detaylı konuşun, hatalarınızı karşılıklı olarak bilmekle konuşmak aynı değil, ya da bir süre ayrı kalın. Bu haliyle bir yere gittiği yok ilişkinin, ki gelindiği yer de hiç iç açıcı değil.
Kıskançlık bir sorun, öfke kontrolü yapamaman ikinci sorun... Ayrıl diyemem çünkü eğer yazdıklarının haricinde birşey yoksa sorun senden kaynaklı gibi görünüyor. Sorun şu ki, sakinleşmen lazım ve biz burada ne dersek diyelim öfkene hakim olamamana sebep olan şeye çözüm bulamayız.
Neden bu kadar toleranssız ve kızgın olduğuna dair hiç düşündün mü? Birşeylerin birikiminden dolayı mı yoksa hayatında seni rahatsız eden başka şeyler oldu ve bu yüzden mi hırçınlaştın?
Kıyamam ben sana... Galiba şu an hayatında bir dönüm noktasındasın. Bir şeyleri yoluna koymak istiyor ama çözümü bulamıyorsun. Bir anlamda geleceğe dair kaygılar başlamış. Doğru tahmin ediyor muyum?çok şey birikti inan. bir yandan da iş sorunu, babamın ameliyatı derken bu hale geldim.
canım çok konuşuyoruz. hep seni seviyorum falan diyor kapanıyor konu. arkadaşımda bir süre kalmayı teklif etmeyi düşünüyorum ama sıkıntı biraz.
Kıyamam ben sana... Galiba şu an hayatında bir dönüm noktasındasın. Bir şeyleri yoluna koymak istiyor ama çözümü bulamıyorsun. Bir anlamda geleceğe dair kaygılar başlamış. Doğru tahmin ediyor muyum?
Konuşmak "ciddi" biçimde konuşmak ama sevdiğini zaten biliyoruz ki aynı evdesiniz hala ama birbirinize daha ne kadar tahammül edebilirsiniz? bunu konuşmak zor ama gerekli, haftaya işe başlayınca kıskançlık, şiddet falan geçmiş gitmiş olmayacak altındaki sebepler çözülmedikçe. O yüzden madem o kendi planlarından bıktı, bu sefer kendi yapacağınız/uygulayacağınız planları anlatın. İlişkiye yeniden heyecan katmak illa klasik yöntemlerle olmaz "sorunun farkındayım ve bunun için bir şeyler yapıyorum." adımlarıyla da olur. Tabi vaatlerin gerçekleştirilmesi de önemli, yaparsanız, siz de düzelirsiniz ilişki de düzelir, yapar ama onu inandıramazsanız bile biterse siz yine bu konumdan daha iyi bir yerde olursunuz. Onun için değil önce kendiniz için yapın o yüzden.
Bildiğğn evlilik monotonluğu olmış aynı evde değilmisiniz zaten. Bizim kültğrümüzde aynı evde oturmak olmadığından böyle durunkar ilk başta heyecanlı sonra sıkıcı ve erkek için basitleşmiş olarak gözüküyor. Biz evliliği aynı çatı altında yaşamak olarak bildiğimiz için ondan önce paylaşılan çatıda butğn evlilik maceralarımızı tüketiyorz. Doğru mu bu kesinlikle yanlış. Ama bu sabşt fikir değişene kadar lütfen sevgilinizle aynı evde yaşamayın. Evliliğin ilk seneleri birbirini tanımayla geçiyor sonra çocuk sonra belki ikinci vs derken senelerimiz doluyor. Ve alışkanlık başlıyor bizde. Ama siz gelecekte ne olacağını şimdidin göstermişsiniz. Sıkılmış olabilir. Bir ark aynındurum oldu ve kız yurda çıkmak zorunda kaldı ve ne oldu tahmin edin ilişki BİTTİ.... sağlık olsun. Şuan daha mutlu ve ozmn ki yaşadığı üzüntüler için kendine kzııyor.
Ailenin bilmesi neyi değiştirir ki. Sen bu kadar üzüldükten sonra. Sen basit değilsin yanlış anlama evliliğin önemini basite indirgemiş. Ha evlilik bumu gibi.? Yada deeiğim gibi tamamen monotonluk...saygı duyarım böyle düşünmenize, haklısınız monotonluk oluyor ama işin içinde başka şeyler de var işte. aileler biliyor diye biz rahatız epey.basitleşmiş olarak gördüğünü düşünmüyorum.
Bence çok güzel anlattınUzun süren ilişkilerde çok aşina olduğum bir durum bu.
Roller sürekli değişiyor.
İlk günden evlenme teklif eden, bir rüyadaymış gibi yaşayan ve yaşatan adamlar, bir süre sonra ulaşılmaza oynuyor.
Aslında buradaki asıl sorun 'denge' olmuştur her zaman.
Bir ilişkide, bir taraf kendini diğer tarafa göre daha aşağıda görüyorsa sorunlar başlıyor.
Aşağıda görmekten kastettiğim 'onsuz yapamam, hayatımda verilen en büyük hediye, bana her şeyimle dayanıyor, onun gibisini bulamam' vs cümlelerini barındıran duygu durumları.
Bence siz ilişkinizin ilk zamanlarında bu sözleri karşı taraftan o kadar çok duydunuz ki; farkında olmadan aslında bu duyguları barındıran siz oldunuz.
Tamiri ise çok kolay. Hemen bir kendinize çekidüzen verin.
Eskiden yaptığınız her şeyi yüzde yirmi azaltın.
Daha çok bakımlı ve kendinize güvenli olmaya dikkat edin.
Bol bol sosyalleşin, hayatınızın erkek arkanışınızdan ibaret olmadığını görün ve ona gösterin.
Roller böylece yine değişecek, kaçan siz olacaksınız.(Fazla karışık bir anlatım olmuş galiba kusura bakmayın)
Uzun süren ilişkilerde çok aşina olduğum bir durum bu.
Roller sürekli değişiyor.
İlk günden evlenme teklif eden, bir rüyadaymış gibi yaşayan ve yaşatan adamlar, bir süre sonra ulaşılmaza oynuyor.
Aslında buradaki asıl sorun 'denge' olmuştur her zaman.
Bir ilişkide, bir taraf kendini diğer tarafa göre daha aşağıda görüyorsa sorunlar başlıyor.
Aşağıda görmekten kastettiğim 'onsuz yapamam, hayatımda verilen en büyük hediye, bana her şeyimle dayanıyor, onun gibisini bulamam' vs cümlelerini barındıran duygu durumları.
Bence siz ilişkinizin ilk zamanlarında bu sözleri karşı taraftan o kadar çok duydunuz ki; farkında olmadan aslında bu duyguları barındıran siz oldunuz.
Tamiri ise çok kolay. Hemen bir kendinize çekidüzen verin.
Eskiden yaptığınız her şeyi yüzde yirmi azaltın.
Daha çok bakımlı ve kendinize güvenli olmaya dikkat edin.
Bol bol sosyalleşin, hayatınızın erkek arkanışınızdan ibaret olmadığını görün ve ona gösterin.
Roller böylece yine değişecek, kaçan siz olacaksınız.(Fazla karışık bir anlatım olmuş galiba kusura bakmayın)
Ailenin bilmesi neyi değiştirir ki. Sen bu kadar üzüldükten sonra. Sen basit değilsin yanlış anlama evliliğin önemini basite indirgemiş. Ha evlilik bumu gibi.? Yada deeiğim gibi tamamen monotonluk...
kesinlikle böyle canım
biliyorum ama nasıl yapıcağımı bilmiyorum işte. küçük süprizler yapıyorum, sürekli sarılıp öpüyorum, film alıyorum oturup izliyoruz falan ama bir değişiklik yok.
Ben de 9 yıllık bir ilişki sonucunda yeni evlenmiş biriyim.evet tam ihtiyacım olan bu sanırım. epey de salmıştım zaten =)
tam da bu bize olan canım =))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?