İçim yanarak söylüyorum; belki de bitiyor

Canım bu yaşadıklarına çok üzüldüm, aynı zamanlarda doğum yaptık, senin ne kadar evham yaptığın her cümlenden belliydi, sana destek olacaklarına köstek olmuşlar hep, eşin ailesi... o kadar kızdım ki eşine, hiç içimden iyi şeyler söylemek gelmiyor, bir silkelemeli, güzel bir dayak atmalı, ama sonrasında da inşallah iyi olursunuz. Bebekle hayat hem çok güzel hem de çok zor, anne baba olmak baya sabır istiyor. Eşin de anlayacak zamanla hatasını, ama sen onu bu aralar boşverip küçüğe odaklanmalısın. Alttan alan sen ol bu sorunda, boşver yenilmiş ol, ama bebeğinin şu zamanlarında daha fazla üzülme.
Öpüyorum seni ve oğlunu, oğluna bak ve umutlarını tazele...
 
Bence esini karsina alip sakince konusman lazim. Ailesinin sizi bariz somurdugu icin boyle hissettigini soylemen lazim. Araba mevzusu cozulmedi sanirim daha. Senin ailen de aranizda olanlardan biraz elini etegini cekmeli. Cocugu sevmeye geldiklerinde sabretmen gerekiyor baska caren yok onlarin da torunu ve yegeni. Bence bebekten sonra ikinizde cok bunalmissiniz. Yok mu boyle esinin cok hurmet ettigi bir aile buyugu ya da tanidik. Konusmasi gerek esinle.
Son olarak da erkek evlatlarina maddi bakimdan suluk gibi yapisan evlenince kiymete bindiren tum aileler igrencsiniz.
 
Minik bir bebek var germistir sinirlerinizi ikinizinde. Esinizin tavrı nasıldı bilmiyorum ama hep tatlı bi evliliğiniz varms gibiydi, bozmayın bence bunu.

Çağırın esinizi konusun bundan sonra siz sinirlendiginizde ya da o sinirlendiginde ne yapicaginiza karar verin yeni bir yol haritası çıkarın. Zorlandiginizi anlatin vücudumdan bir canlı cikti ve simdi cogu yükü üstümde sen de cok bocaladın bu durunda aşkımızla yeniden birlik olup bu melege cennet gibi bir aile sunalim vs gibi bir konusma yapın bence. Biliyorum çünkü icinizden de bu geçiyor. Ailelerden kaynaklanan bir sürü sorun oluyor evliliklerde, sirf bu yüzden korkuyorum ben de sevdigim adamla evlenmekten. Ama artk siz bu aşamada degilsiniz, anne ve baba olarak daha sagduyulu daha yapıcı olmalısınız.

Umuyorum ki düzelecek her sey :)
 
ya yanlış anlamayın da siz daha lohusa sayılırsınız bebeğiniz sizin bir damla sütünüze muhtaç. neden bu kadar taktınız ki kocanızın ailesine.
siz bebeğinize kendinize odaklansaydınız keşke. barışacağınızı düşünüyorum ben. velev ki barıştınız artık kuzuya odaklanın. boşverin kapının dışındaki insanları.
 
 
Sizin cok sinirli biri oldugunuzu düşünüyorum
Hatta eşinizle ayrılsanız bile bu gidişle baska biriylede evlenseniz hep aynı film başa saracak gibime geliyor
 
teşekkür ederim goha. Ben o lafları duymayı hakedecek bi şey demedim de yapmadım da. Aklınca beni cezalandırıyor sanırım ya da ders alıp bi daha ailesinin yaptıklarına sessiz kalırım diye düşünüyor. Kaybeden ben olmayacağım bunu unutuyor. Kaybeden malesef bebeğimiz olacak. Yine de ben bebeğimi de mutlu ederim. İçimden bi şey demek ya da yapmak gelmiyor ne olur bilmiyorum zaman gösterecek ne istiyorsa onu yapsın artık.

var konuşabilecek insanlar ben de düşündüm bunu. Ama geri gelse de bi şeyler değişmeyecek. Zerre tahammülüm olmayan insanlardan bahsediyorum. Bi süre ayru kalsak ailesinden de uzak kalmış olurum belki
İyi gelir. O kadar bunaldım ki. Her hafta biz çocuğu özledik diye arıyorlar eşimi. Ben yorgun da olsam geliyorlar toplanıp. Sevmediğim insanlara bir de hizmet ediyorm ister istemez. İşkenceye dönüştü artık.
 
sanırım olabilir. Ben tekrar evlensem sinirimden o tekrsr evlense ailesi yüzünden yine boşanır...
2 bucuk yıllık evliyim eşimin ailesi hep sömürücü taraftı eşimde canınla kanınla maddi manevi ölürdü onlar için çok nankörlerdi ama,bende senin gbi çok kavga ettim bebeğim var benimde 6 aylık ama neoldu blıyomusun çok dua ettim hep dua ettim eşim gerçek yüzlerini gördü değişti hee bana laf söyletmiyo ama Allah onların gerçek yüzlerini gösterdi canım eşimi karşıma alarakkavga ederek sadece kendimden soğutuyomuşum. neyseki farkına vrdım kavga etmıyorum artık Allaha dua ediyorum ve Rabbim gösteriyor eşinle aranı sakın bozma oda anlıcak görücek emin ol
 
Canım buna izin vermemelisin , senin evliliğin bitmesi gerekenlerden değil. Eşini aramalısın , gerçi ben onun da ayrılığa izin vereceğini sanmıyorum
 
sana kesinlikle hakveriyorum insan susamiyo ama sabir diyip sus. Sen ustune gittokce daha da tatli gelcek ailesi ona inadina yapiyo belkide. Bende yasadim aynilarini elimizde duzgun para yokken ailesine veriyodu paralari. Ilk zamanlar cok kavga ettim baktim olmuuo devam ediyo sustum. Simdi bana soruyo bisey alcaksa yada vercekse. Sen bilirsin eger eşimin çocuğumun ihtiyaclarini karsilayabilirim onlari eksik birakmam diyosan naparsan yap diyorum. Zaten emin ol bebis azcik buyusun masraflari cogalsin maddi acidan bisey vermez onlara. Ama birak giderse gitsin zamanla uzaklascak emin ol. Tecrubeyle sabit.

Kendi aileninde onun ailesininde aranizdaki sorunlara karismasjna izin verme. Siz ikiniz cozebilirsinz
 
ben çalıştığım için bana güveniyo sanırım. Ne olacak çok merak ediyorum bundan sonrasını
 
Malumun ilanı. Daha önceki konularında böyle gidersen boşanirsiniz demiştik defalarca. Burada tum uyarilara ragmen siz burnunuzun dikine gittiniz. öfkenizi kontrol edemediği. O kadar oneriyr ragmrn tüm İlginizi sevgilisi sevkatinizi enerjinizi bebeginize verdiginiz için de tahammülsüz bir tip olup çıktınız.

Laf olsun diye konu açtığını düşündüğüm uyelerdensiniz.
Neyse, bebek dunyanin en guzel seyi olsa da tam bir enerji emicidir herseyi ister tüm benliğini talep eder bunun farkına varın bu bir. Enerjinizin belli bir kısmını bebeğinize verin ki size ve eşinize de kalsın. Enerjisiz anne tahammülsüz olur. Bebek bakımı konusunda yardım talep edin. KV ve anne ile tartismaktansa işbirliğine gidin. Bebek bakımı konusunda yardım istemekten de çekinmeyin.
Bir yuvayi korumak bebeginiz için yapacaginiz en önemli şeydir. Bebeginiz sutsuz de buyur ama anne babasız büyümek...
Bu lohusa dönemi hepimizin başından geçti herkes en az bir kere bu noktaya gelmiştir bir siz değilsiniz yani.
Eşinizi çok seviyorsunuz sağlıklı bir bebek sahibisiniz lütfen psikolojinizi toplayıp ailenize sahip çıkın.
 
ah cnm ya ayni seyleri ilk bebegimde bende yasadim cok cok zor zamanlar gecirdim evlilik stresi dogum depresyonu derken birbirimizden kopma asamasina gelmiştik. Tahammülüm kalmamisti hic ama bence birbirinize zaman verin bi toparlanin bazen yalniz kalmak iyidir. Sonra tekrar bir konuşun herseyi dökün derim çünkü biz oyle atlattık insallah sizin icinde hayirlisi olur
 
Her zaman söylüyorum. Eşinin ailesini sevmeyebilirsin hatta nefret edebilirsin. Hangimiz seviyoruz ki zaten? Hangimizin kaynanası biyolojik annemizin yerini tutuyor. Ama bunu eşinle söylemen, ailesi hakkında eşinle ileri geri, eleştirel konuşman gerçekten çok saçma. Deli gibi aşık bir kocanın bile kabul edeceği, tahammül gösterebileceği bişey değil bu. Sen konuştukça kocan onlardan değil ama senden uzaklaşır.
Bazen haklısın derler ya konuşurken, işte o gerçekten hak verdikleri için değildir. O an susman, kafa ütülememen, onun huzurunu bozmaman için bi alttan alma reaksiyonudur. Sen konusurken ya da dert yanarken, eşin kafasında sadece'' Ne kadar nankör, ailemden nefret ediyor, ailem de buna hiç yaranamıyo, beni ailemden koparmaya çalışıyo gibi şeyler geçiriyor. Ama dışa vurmuyor. İçerde bi yerde biriktiriyor bunları. Ve bi kavga anında topluca çıkıyor hepsi açığa. Sonra da biz ay kocam çok kırıcı, çok incitici diye başlıyoruz... Kabul edin erkekler ailesine özellikle de annelerine çok değer verir. Konuşmayın görmelerini sağlayın. Ben bu durumu böyle aştım. Şimdi eşim bana sadece sorarsa, mesela neden annemi aramıyosun derse kendimce sebebini söylüyorum ve haklı olduğumu bildiği için sadece saygı duyuyor. O konu uzamadan orda kapanıyor.
 
bir dediğimi iki etmeyen, evden çıkarken ayakkabılarımı bağlayan, montumun fermuarını çeken, her daim yanımda duran herşeyini bana göre ayarlayan adam, gerçekten benim haklı olduğum bir konuda ailesine dünya kadar laf etmemden dolayı çık git dedi bir gün. 4 gün sonra geldi aldı yalvardı. aynı hatayı ikimiz de yapmadık bir daha. erkekler birşey hakkında çok fazla ısrar ederek konuşulmasını sevmezler, size sevgisi kalmaz. erkekler sıkıntılı olayları sevmezler. yanı başında dır dır eden kadını sevmezler. biliyorum benciller ama öyleler. eşinizle aranızın iyi olmasını istiyorsanız lütfen dış mihrakların muhabbetini evde kesin, siz kaybedersiniz.
 
Bu noktaya gelmek zaman istiyor işte..ben de aynı yollardan geçtim. Artık kv tayfasının ne bana yaptıkları saçmalıklar için ne de onların iyiliği için eşime ağzımı açmam. Her ifadem onları eşimin gözünde daha da ballandırıyor, adam onları savunayım derken, onların kucağına kucağına gidiyor. Bir de bizim senede bir görüşüp yaşadığımız sıkıntılar. Aslında benlik bi durum da yok, kadın her defasında bir açığımı bulup hem beni hem eşimi huzursuz ediyor ama ben dile getirince ben hiç kimseyi beğenmeyen, sorun çıkartan gibi algılanıyorum. Bir de bi arkadaş söylemişti benim annem için de kocam sürekli eleştiride bulunsa(dünyanın en kötü annesi olsa bile) eşimden aşırı soğurum diye..o yüzden hem bunu düşünüyorum hem de sevdiğim adamı ailesinin saçmalıkları yüzünden üzmek istemiyorum. Üstelik yuvamın huzurunu da kaçırmak istemiyorum. Keşke ağzımızı bi tutabilsek
 

canım bende senin eski konunu hatırlıyorum ...bencede doğum sonrası depresyon gibi bir şey olabilir..eşinde babalık sürecine adapte olmaya çalışıyor ikinizde fevri davranıyorsunuz ..evden gitmesini isteyecek kadar büyütmeseydin keşke..
imkanınız varsa bebişi bir iki günlüğüne anneanne yada babaanneye bırakıp bir yerlere kaçsanız biraz kafa dinlemeye ihtiyacınız varmış gibi görünüyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…