• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içimde bir erkek var

Ben ben ben... böyle şeyler çok zor açıklaması anlatması. Insanin kendini bildiginden beri erkek hissetmesi. Bedeninin içinde hapsolmasi ruhun. Kiz olduğunu ima ettiklerinde bile kendinden tiksinmen. Tutunmaya çalıştım. dürüstçe söylüyorum ki kız olmaya bu cinsiyettekiler gibi olmaya çok çaba gösterdim. Geceler boyu uyumadim. Kiz tavirlarini edinmeye çalıştım. Kendimden tiksine tiksine yalnız başıma rol yapmayı öğrendim. Çünkü insanlar acımasızdi. Normal olmam zorunluydu aralarinda olabilmem icin. Bu ancak üniversitede aklima gelebildi. Ondan önce erkek tavırları kiyafetleri kimseyi umursamadan ama insanlardan izole bir sekilde yasadim. Yasadim evet ama bir yere kadar. Universitede gercekle tanistim. Dünya başıma yıkıldı. Kiz gibi görünmek davranmak zorundaydim. davrandim da. ruhum parçalandı vucudumun yaptiklarindan. Beynim yap dedi ayni zamanda yapma. Surekli durdum. Hic cizgiyi asmadim. Erkeklerden hoslandigimi iddia ettim. Ama beraber olamadim hic biriyle. hoslandigim kizlara karsi ise tavrim hemen ortaya çıkıyordu. Ses tonum bile degisiyordu. Daha kibar daha entelektüel tam bir kur havasina dönüyordum. Iyi de basariyordum. Bu icimden gelendi rol yapmiyordum icimden tasiyordu. Öyle ki cok kizla karsilastim keske baska bir yasamda olsak da beraber olabilsek diyen. Ama. Ama degildik normlari degistirmek gibi bir niyetim yoktu. Dindar bir insanim. Sanırım bu benim imtihanim.
Simdi 28 oldum. Evliyim. Ogretmenim. Gayet normal duruyorum disardan. Sadece surekli spor giyiniyorum ama bu açık etmez tabi beni. bu kadar yapabiliyorum. Ruhum ehlilesmedi evet ama hepimiz bir seylerle savasmiyor muyuz. Belki ergenligin bitmesiyle söner diyordum ya da evlenince... ama değil. Çünkü bu gececek bir sey degil. Ruhum bir ömür bedenime zincirli. Nefes alamiyor. Özgür hiç değil. Sadece bir yerde bunu haykirmak istedim. Duyun istedim. Adım bilinmeden beni anlayın istedim.

seni o kadar iyi anlıyorum ki.. en yakın arkadaşımı okudum resmen yazıda tek fark o bekar ve hala direniyor :( .... benim bölümümden dolayı çevremde bu tür şeyler o kadar normalki (gerçi şuan özenti dolu ortalık ama sizinki gibi doğuştan böyle hissedenler de var.).. futbol oynadım 9 yıl süper ligde. en yakın arkadaşımla aynı takımda oynadık.onun gibi çok kişi tanıdım özünde 1 numara insanlar ... lezbiyen kelimesini ağzıma yakıştırmadığım için kullanmayacagım.. cinsel tercihiniz bu. buna kimse birşey diyemez.. gerçekten siz ve bu durumda olan bütün insanlar en büyük imtihanla sınanıyorlar.. bişey diyip günahınıza vesile olmak istemem Allah sabrınızın mükafatını gani gani verecek ama bunu çok iyi biliyorum..

Siz
bende katılıyorum size..ayrıca konu sahibi kk da onu tanımayan kadınlara kendini ispatlamak için o kadınsı mesajları yazmış olamaz herhalde.Tanımıyoruz etmiyoruz.Bir erkekten hoşlandğını bize anlatması Onun için, kendini kabul ettimek için yararlı olmuyacaktı ki. Psikolojik bi buhran yaşıyo belki de
size değildi ispatim ya da kandirmam kendimi kendime kanitliyordum. Kendimi kandiriyordum. Ki hikayemi en basta anlatirken de bundan bahsettim erkeklerden hoslandigimi iddia ettim kendime dedim.

Siz

size değildi ispatim ya da kandirmam kendimi kendime kanitliyordum. Kendimi kandiriyordum. Ki hikayemi en basta anlatirken de bundan bahsettim erkeklerden hoslandigimi iddia ettim kendime dedim.

mrb..peki artık uğraşmasanız ve kabulleseniz.kabullense çevreniz.Hiç anlatmayı denediniz mi yakınlarınıza

Bence durumun çözümsüz değil ergenlikteki farklı olma isteğini bastıramamışsın gibi geldi. Her neyse.

Ben asıl eşinize üzüldüm. İçinden geldiği gibi özgür yaşayamamaktan daha kötü bir şey varsa o da aşık olduğun kişinin aslında çok farklı biri ve asla birlikte olamayacağın biri olmasıdır, evlenmeniz iyi olmamış...

Bence durumun çözümsüz değil ergenlikteki farklı olma isteğini bastıramamışsın gibi geldi. Her neyse.

Ben asıl eşinize üzüldüm. İçinden geldiği gibi özgür yaşayamamaktan daha kötü bir şey varsa o da aşık olduğun kişinin aslında çok farklı biri ve asla birlikte olamayacağın biri olmasıdır, evlenmeniz iyi olmamış...

eşiyle hiç birşey yaşamadğını yazdı..cinsel anlamda hiçbirşey yaşamamış ve en iyi arkadaşıymış..anlaşmalı bi evlilik olmalı..

tam okumadım ama test yaptırdınmı,benım arkadşaın kızına yaptırdık,hormonla iligli sorun çıktı,ha tedavı olmak istemedı ayrı dava...

tam okumadım ama test yaptırdınmı,benım arkadşaın kızına yaptırdık,hormonla iligli sorun çıktı,ha tedavı olmak istemedı ayrı dava...

Aynı fikirdeyim. Hormon yüklemesiyle insanlar erkekken kadın, kadınken erkekliğe geçiş sürecinde bedenen hazırlanıyor. Sizde hormon dengelerinize baktırabilirsiniz. Bence siz gerçekten bu durumdan kurtulup bir kadın gibi yaşamak istiyor musunuz önce bunun sorun kendinize cevap evet ise tıbbi yardımda almanız gerekir. Bazı şeyleri sadece psikolojik olarak aşamazsınız.

pek çalışılmış gibi değil o yorumun bana içten yazılmış gbi geldi ama dediğin gibi olsun sen daha iyi bilirsin
aynen ben o kadar içten yazamazdım ki sahibin bu kadar sorunu varken böyle içten konu yazışı normal gelmedi fake bu konu bence.bir de göğüs büyütme topiği falan .bilemedim. konu sahibi şizofren olsa gerek

Şimdi bu konu sahibinin farklı mesajlarını görünce dile getirmek istedim:

Bir arkadaşımın arkadaşı vardı. Göğüsleri küçüktü, adet düzensizliği vardı. Ve kız kadınları arzuluyormuş ama düşsel olarak. Hoşlantı değil cinsel arzulamaymış sadece. Bir kadınla birlikte olma gibi bir isteği olmadığını söylüyormuş. Zaten erkek arkadaşları olan bir kızdı. Hatta düzenli cinsel birlikteliklerde yaşıyormuş sevgilileriyle. Kız sadece düşssel anlamda böyle bir problem yaşadığını anlatmıştı arkadaşıma. Arkadaşımda bana sormuştu ne yapabiliriz. Tanıdığım bir kadın doğum doktoru vardı. Ona gittik. Kızın erkek hormonları kadın hormonlarına göre daha yüksek çıktı. Bu göğüslerinin küçük olması ve adet düzensizlikleri hep ondanmış. O arzulama da bana göre ondandı. Kız test sonuçlarından sonra doktorun verdiği ilaçları kullandı. Ama oldukça uzun bir süre kullandı. Şu an kız normale döndüğünü söylüyor. Zaten karşı cinsi arzulaması sevmesi gibi hisleri vardı normaldi. Arada erkek gibi davranmaları oluyormuş mesela maça gidip erkek gibi bağırmak, bir kız gibi değil de erkek gibi izlemek, erkek kıyafetleri tasarlamak, erkekleri giydirmek istiyormuş. Kadınları sadece cinsel anlamda vucutlarını irdeliyormuş falan filan. Velhasıl o kız düzeldiğini söyledi ne bileyim mutlu da. Sen de bir kontrol ettir bence kendini. Bu şekilde yaşamak zor.

Sizinki bir cinsel tercih degil cinsel yönelim. Sizin bir hastaliginiz yok utanmaniz cekinmeniz gereken bir sey yok asil homofobik insanlar utanmali. İstediğiniz gibi yaşayın, eşinizi mideniz kaldirmiyorsa durumu ona izah edip boşanın. Bu yaşta yeni bir cizgi cekip KENDINIZ OLDUGUNUZ ICIN yasayin. Sizin gibi bir arkadasim daha vardi, o boyle yapti:)

Yazmak zorundayim dimi? Artik birseyi soylediysem kendim hakkinda herseyi aciklamak zorundayim? Meraklariniz icin anlatmadim bunu.
Biz size cinsel hayatınızı sormuyoruz farkındaysanız eşiniz bu konuyu biliyormu, erkeklerden tiksiniyorsanız nasıl eşinizden tiksinmiyorsunuz diyoruz.
Bu sorularda cevaplayamayacağınız ne var? Üstelik sizin verdiğiniz cevaplardan çıkan sorular bunlar yani kapıyı siz açtınız, biz değil.

ben de cilveli işveli bi kadın değilim hatta seksi bile değilimdir ve hayatım boyunca hep erkekler için yapılan şeyleri daha çok beğendim. erkek giysilerini daha çok beğeniyorum, daha estetik buluyorum, benimde yaşıtlarım süslenir, makyaj yapar, sevgilileri falan var ben makyaj yapmayı sevmiyprum onların giydiklerinide giydiğimde bana hiç yakışmıyor. erkek modası daha çok hoşuma gidiyor ama sırf bu yüzden erkek gibi giyinmeye falan çalışmıyorum ama bi moda tasarımcısı olsam erkekler için tasarımlar yapardım sanırım. kadın olmaya bayılmıyorum ama kadınlıkla alakalı sorunumda yok. bazen keşke dünyaya erkek olarak gelseymişim belki daha şanslı olurdum diye düşünüyorum ama bu sizinkiyle aynı şey değil. ben sanki biraz kadınsı giyinsem herkes bana bakıyomuş gibi geliyor, sanki herkes benimle dalga geçecekmiş gibi bi hisse kapılıyorum. doğarken cinsiyet seçme şansım olsaydı yada şimdi yeniden doğacak olsam ve seçme şansım olsa kesinlikle erkek olmayı seçerdim o ayrı. ama kadınlar çok güzel varlıklar, bazı kadınsı hareketleri kendime yakıştırıyorum. kibar bi insanım mesela,kadınlara da kibarlık çok yakışıyor. ama kendi bedenimden nefret etsem ve kendimi erkek gibi hissetsem öyle sizinki gibi yaşayamazdım heralde. allah yardımcınız olsun, sizde öyle yaratıldınız ama bunu değiştirmek isterseniz değiştirirsiniz.

24 sayfa okudum. Adam akıllı hiçbir soruyu cevaplamamışsınız. İnsanlar size yardım etmeye çalışıyor. Bu mudur yani?
içini dökmek için açmış sanırım konuyu ve sorularıda cevaplamak zorunda değil. insanlar yardım etmeye çalışıyorlar evet ama onun yardımı burda değil. onun psikolojk olarak destek alması lazım. zaten ameliyat olmaya cesareti yok. düşününce hak veriyorum. bülent ersoyla bile benzer durumundan dolayı hala dalga geçen bi toplumuz biz. onun yardımı burda değil eşiyle alakalı çok detaylı şeyler sormuşlar,cevaplamak zorunda değil. bu arkadaşımızın kendini kadın gibi hissetmeye zorladığı için meme büyütme topiklerinde gezdiğini anlamak zor değilken... neyse. yine cesaretini toplayıp açmış,ben olsam hiç açamazdım böyle bi konu.

samimi yorumlarin hepsi için tekrar teşekkür ederim. Vakit ayırıp yazdiniz değer verdiniz.
Aslında çok vakit bulamiyorum yoksa uzun uzun herkese yazabilirdim.

Erkeklerden hoşlanmadığı halde erkekle evlenmesi için ne gibi bir toplumsal baskı olabilir üstünde? Hem de karşı tarafın da duyguları ile oynayarak bencillik etmiş olmuyor mu? Abartmayın lütfen, zavallı ve mağdur durumda biri değil konu sahibi. Onun gibi olup ameliyatla hissettiği cinsiyete dönen ve gayet de rutin bir yaşam süren evlenen çok fazla insan var, üstelik kadından erkeğe dönen biri söz konusu olduğunda toplum bunu daha kolay kabulleniyor. O halde boşanıp hissettiği cinsiyete ameliyatla dönmesi en iyisi.
Türkiyede mi yasiyorsunuz?

aynen ben o kadar içten yazamazdım ki sahibin bu kadar sorunu varken böyle içten konu yazışı normal gelmedi fake bu konu bence.bir de göğüs büyütme topiği falan .bilemedim. konu sahibi şizofren olsa gerek
Pardon psikoloji eğitimi mi aldınız ?
Ben su an bölümün masterını yapan biri olarak sizin kadar yargıda bulunamıyorum kaynağını aciklarsaniz bilmek isterim

bende katılıyorum size..ayrıca konu sahibi kk da onu tanımayan kadınlara kendini ispatlamak için o kadınsı mesajları yazmış olamaz herhalde.Tanımıyoruz etmiyoruz.Bir erkekten hoşlandğını bize anlatması Onun için, kendini kabul ettimek için yararlı olmuyacaktı ki. Psikolojik bi buhran yaşıyo belki de
Hmmmmm psikolojik Buhran hmmmmmmmmmmm

sizofren de oldum fake de oldum yalancı da keza... ama kabullenilmedim. Sadece burda adım olmadan kabullenilmek bile imkansizken çıkıp da ben erkeğim nasıl denir?
teşekkür ederim anlayışınız için defnehann

Back
X