• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde birilieriyle sürekli bir diyalog var ben deli miyim?

hayır estağfirullah.sadece kaygılandım.nasıl anlatırım diye tırsıyorum ya!
yani bir hayal başlıyor ve orda ben herkesi konuşturuyorum keyfimce.deli gibi.eskiye dair bir dert değil benimkisi.
şimdi araştırıyorum ruminasyon mu bilmiyorum:(

Merak etme eğer sen yardım almak istersen doktorun seni gayet iyi anlar. :)

Bu arada anlattıklarının hepsi bende de var. Özellikle biraz önce söylediğin kendini yüceltme durumu. Aynen ben de kendi kendime yaptım ne yaptıysam. Bir başkası benim kendime verdiğim zararı asla veremez. Çok iyi anlıyorum seni. Bende uzun zamandır var ve son zamanlarda takıntı da eklendi gittikçe artıyor üstelik. Ve bu tür psikolojik sorunlar maalesef ilerliyor, kendimden biliyorum. Ne güzel ki sen farkına varıp sorununu çözmek için uğraşıyorsun. Ben biraz geç kalmışım. İnşallah sen de geç kalmazsın. :)

İlla doktora başvurmak zorunda da değilsin, panik atağı kendi çabalarıyla yenen birçok insan var.
Sen de bu durumun üstesinden gelebilirsin... Öncelikle ne zaman bu durumun şiddetinin arttıgını bulup ona göre bir yol izleyebilirsin.
Atıyorum yetersiz gördüğün bir özelliğin var ve bu durum senin canını mı sıkıyor... tamamen ona odaklanıp kendini geliştirebilirsin.
Hayallerine ulaşabilirsin yani.

Boş hayal kurmak nedir bilirim, saçma sapan olması mümkün olmayan hayaller... :)
Onlardan uzaklaşmak için de asla boş durmamak gerekiyor sanırım.
Sürekli bir şeylerle oyalanmak gerekiyor ki hayal kurmaya fırsat kalmasın...

ben de öğretmeniyim 29 yaşındayım.ben çocukluğumdan beri konuşurum. yalnız kalmayı sırf konuşmak için isterim bazen. özellikle mutfakta bulaşık yıkarken filan. hem ben sesli de konuşurum evde kimse yoksa yada başka odadaysam. insanlardan koptum zevk almıorum,ben bu arada akşamları evde yalnız kalmaktan karanlıktan da korkarım, bir ses duyacağım diye, son zaman bu çok arttı. gece çığlıkla uyanırım...işin kötüsü çocukluğumdan beri olduğu için normali buymuş gibi geliyo bana

ben de öğretmeniyim 29 yaşındayım.ben çocukluğumdan beri konuşurum. yalnız kalmayı sırf konuşmak için isterim bazen. özellikle mutfakta bulaşık yıkarken filan. hem ben sesli de konuşurum evde kimse yoksa yada başka odadaysam. insanlardan koptum zevk almıorum,ben bu arada akşamları evde yalnız kalmaktan karanlıktan da korkarım, bir ses duyacağım diye, son zaman bu çok arttı. gece çığlıkla uyanırım...işin kötüsü çocukluğumdan beri olduğu için normali buymuş gibi geliyo bana

yani bundan rahatsızlık duymuyor musun?evet ben de çocukluğumdan beri konuşuyorum sanırım ve ben de bunu normal zannediyordum.ama ablama sordum saçmalama dedi.yani bu normal değil.yani içnde birileriyle iletişime mi giriyorsun?

Aynen ben de, kendi kendime konuşmak terapi gibi geliyor.

Ve uzun zaman başkalarıyla kalanlara hayret ediyorum. :53:

Bunun normal olmadığını da biliyorum... :31:

gayet normalsiniz bence
hepimiz zaman zaman yapmaz mıyız
gerçek olduğunun farkında olduğunuz sürece çok normalsiniz hatta :1:

canım bende o durum öyle şiddetliki
annem diyor kardeşine bez getir
o dalgınlıkla elim boş gidiyorum
bide ben sesli sesli konusuyorum
gören deli diyecek :)))))

arkadaşlar bir insan neden kendi kendine konuşur ? ben bunun normal olduğunu hiç sanmıyorum..
tamam düşünürsün , kafanda ölçer biçersin bu ayrı da sesli konuşmak nasıl oluyor..kimle konuşuyorsun yani ne anlatıyorsun..

kesinlikle normal değil...

bence psikolojik yardım almalısın arkadaşım...

bu nasıl bişeydir ya , toplum olarak artık herşeyi normal görür hale geldik ..:20:

Bence çaresi gamsız olmak ama işler sarpa sarınca zor.Gamsız insanların bu tür sıkıntıları olduğunu hiç görmedim.

arkadaşlar bir insan neden kendi kendine konuşur ? ben bunun normal olduğunu hiç sanmıyorum..
tamam düşünürsün , kafanda ölçer biçersin bu ayrı da sesli konuşmak nasıl oluyor..kimle konuşuyorsun yani ne anlatıyorsun..

kesinlikle normal değil...

bence psikolojik yardım almalısın arkadaşım...

bu nasıl bişeydir ya , toplum olarak artık herşeyi normal görür hale geldik ..:20:

iyide burdaki konuşma sesli değil ki düşünmek gibi. Ama iki ayrı kisi hani biri sensin diğeride sendin ama senin karşıt görüşlün en azından bende öyle yoksa kimse bağıra bağıra konuşmuyor

Hayır delilik değil genelde hallolmamış meseler, söylenememiş sözlerin içinizde sürekli tekrar etmeniz. Üstün Dökmen buna beyin geviş getirişi der :) Beynimiz ruhumuz bu şekilde hazmetmeye çalşyor ama bence fazla içinize atmayın. Dökülün, gereken yerde korkmadan insanlara verin cevaplarını. Çnkü bu durum hastalık yapıyor insanda panik atağın sebebi bunlar. Ben psikiyatriste gidiyorum, faydası oluyor, sen de uzman yardımı al.

Birde çalışıyor musun. Fazla boş kalınca da insan çok vesvese yapıyor, şeytan vesvese yaptırıyor insana :) Mutlaka kendini hep meşgul et, kendini çok boşta brakma canım :)

Haha ben de çok geviş getiririm gün boyu:52:, çok güzel somutlamış Üstün Dökmen.

ben de kafama takılan bir konu varsa. o konuyla ilgili olan kişilerle kafamda diyalog kurtudugumu farkediyorum :) Normal bişey yani. Ama iç ses olmuyor yani kendi kendimle konusmuyorum hıc :D sadece mesela ikna etmek istedıgım biri varsa kafamda onu ikna etmeye calısırken diyaloglar kurup duruyorum. İstemsiz de olabiliyor :) Normal bence.

ha i$te benimde boyle oluyor kendimle konu$mam..
yani.. yine de kendi kendimizle konu$ur oluyoruz bu $ekilde sanirim ?!
arada sirada oluyor bende de, yok ya normal saniyorum, $oyle yorumlari okuyunca..
normaldir ya , ben kendimce hiç bir sakinca gormuyorum..

ben de kafama takılan bir konu varsa. o konuyla ilgili olan kişilerle kafamda diyalog kurtudugumu farkediyorum :) Normal bişey yani. Ama iç ses olmuyor yani kendi kendimle konusmuyorum hıc :D sadece mesela ikna etmek istedıgım biri varsa kafamda onu ikna etmeye calısırken diyaloglar kurup duruyorum. İstemsiz de olabiliyor :) Normal bence.

ha i$te benimde boyle oluyor kendimle konu$mam..
yani.. yine de kendi kendimizle konu$ur oluyoruz bu $ekilde sanirim ?!
arada sirada oluyor bende de, yok ya normal saniyorum, $oyle yorumlari okuyunca..
normaldir ya , ben kendimce hiç bir sakinca gormuyorum..

Ben kendikendime düşünüp arkadan, "düşündüğün şeylere bak çocukmusun kızım sen böyle mantıksız mantıksız düşünüyorsun" diye kendime azar atan biriym. Normal bence.

Diğer iç ses: "tabi ki değil insan kendi kendine konuşurmu hiç" :1:

Benimki de hiç susmaz :D

Her insanda olan bir durum bu.
Olmayan insan yoktur.
Bu bir nevi kendini dinleme,
kendine özleştiri yapma,
bir nevi telkindir.

Fakat bu iç sesi susturamayız,
genelde kafamıza bir şeyi taktıgımızda,
sinirlenip, sinirlerimiz yatışınca daha bir yüksek sesle konuşur :)

Kimi insan içinden sadece sesi dinler, yine içinden ona cevap verir,
kimi insan da o sese konuşarak kelimelerle karşılık verir...

Ancak iç sesimizi yönlendirmek yine bizim elimizde...
İnandıgınız her şey iç sesiniz üzerinde etki eder.
İnandıklarınız olumlu ise, iç ses de olumludur,
olumsuz ise iç ses de olumsuzdur...

Son düzenleme:
Sarıkabakım
aynıyız o zaman seninle. Bence de gayet normal hatta bir arkadas yukarda beynin geviş getirmesi şeklinde bazı acıklamalar yazmıs. O da dogru kesinlikle, mesela diyelim iş yerinde sinirlerimi çok bozan bir olay oldu ve yarın da o olayın devam edeceğini tahmin ediyorsam aksam eve geldıgımde kafamda sürekli olarak gündüz haddini yeterince bildiremediğim insanlara hadlerini bildiriyorum içimden :D YAda yarın olayın devam edecegını düsündugum için baska ne söyleyebilirim onların hepsini sankı o insanla diyalog seklınde hayal edıyorum. Ve bu genelde o olayın stresini kafamdan atamadıgım için oluyor. Kendimi o hayali diyalogların içinde buluyorum ama insanı rahatlatan bişey bence hem normal. Ama belki de çok stresli oldugunun ve hafif panik atak belirtisi de olabilir. Sonucta her insan kötu olaylar yasıyor ama kimisi cok takıyor kafaya kimi umursamıyor :)

Ama gel gelelim içimde 2 farklı düşünen 2 ben olmuyor yani kendi kendimle hayali diyalog kurmuyorum Bu normal birşey olmayabilir. psikologa sormak lazım.

sen deliysen bende deliyim.
içimdeki sesi bulsam saçını başını yolucam zaten. bende öyle hep kendi kendime içimden konuşurum. hatta kendi kendime küfür ederim. öyle terbiyesizdir içimdeki ses.

Back
X