- 25 Aralık 2024
- 4.993
- En iyi cevaplar
- 1
- 9.627
- 73
- 29
- Konu Sahibi Manolyamla
-
E evlenince halletseydin gizli gizli insta açıp sevgili yapabilen okuluna da devam ederdi sadece mızıklamak istiyorsun bence çözüm değil kurban rolüne bürünüp ağlayacaksın sadece tüm suçu da kendinden başka herkese atacaksınBakın ciddiyim yani yazdığımdan daha berbat bir ailem var yani en ihtiyaç olduğum zamanlardı birşeylerle meşgul olmak o dört duvar arasında sıkılmaktan patlıyordum bende
Hiç bir şeye aldırış etmediler, eşim de çok sık boğaz bişeyleri bişeyin üstüne koysam bile beni erkekli bir ortamda veya erkekli olmasa bile çalıştırmazEğitiminize devam etmeye başlayın evden, zorunlu eğitim sekiz ya da on iki yıl değil mi nasıl aldılar okuldan sizi?
Ben suçlu aramıyorum siz tabi sevgi dolu bir ailede büyüdüğünüz için beni anlayamayacaksiniz ben sevgiliyi sevgisizlikten bu girdaptan beni çıkarıp sevdiğim mutlu olacağımı hissettiğim beni anlayıp bana yol gösterecek biriyle hayatıma devam etmek istedim zaten onunla olsaydı İnanın şuan çok farklı şeyler konuşurduk yoksa o ailede o şartlar altında yapılması imkansız bişeydi okumakE evlenince halletseydin gizli gizli insta açıp sevgili yapabilen okuluna da devam ederdi sadece mızıklamak istiyorsun bence çözüm değil kurban rolüne bürünüp ağlayacaksın sadece tüm suçu da kendinden başka herkese atacaksın
Hıhı öyledir kesin bazı insanlar kendini kurtarır hayatına bakar bazıları da böyle yaşar inşallah bi kızın olmazBen suçlu aramıyorum siz tabi sevgi dolu bir ailede büyüdüğünüz için beni anlayamayacaksiniz ben sevgiliyi sevgisizlikten bu girdaptan beni çıkarıp sevdiğim mutlu olacağımı hissettiğim beni anlayıp bana yol gösterecek biriyle hayatıma devam etmek istedim zaten onunla olsaydı İnanın şuan çok farklı şeyler konuşurduk yoksa o ailede o şartlar altında yapılması imkansız bişeydi okumak
Size sevgi dolu bir ailede büyüdüğümüzü düşündüren ne ki birçoğumuzun ailevi problemleri var. Liseye dayım gelmese kayıt olamıyordum annemle dayım kayıt ettirdi beni. Babam vurdumduymaz biriydi. Üniversite kayıdıma da yalnız gittim. Kazandığımda kimse doğru düzgün hayırlı olsun demedi.Ben suçlu aramıyorum siz tabi sevgi dolu bir ailede büyüdüğünüz için beni anlayamayacaksiniz ben sevgiliyi sevgisizlikten bu girdaptan beni çıkarıp sevdiğim mutlu olacağımı hissettiğim beni anlayıp bana yol gösterecek biriyle hayatıma devam etmek istedim zaten onunla olsaydı İnanın şuan çok farklı şeyler konuşurduk yoksa o ailede o şartlar altında yapılması imkansız bişeydi okumak
Zorla evlendirilmemişsiniz. Bu adamla evlenmeyi ailenizden kaçmak için tercih etmişsiniz.Hiç bir şeye aldırış etmediler, eşim de çok sık boğaz bişeyleri bişeyin üstüne koysam bile beni erkekli bir ortamda veya erkekli olmasa bile çalıştırmaz
Ne konuşuyorsun abla sen, kızım var benim ona çok iyi bir annelik yapacağım yapmayı da iyi bilirim size benim anneliğimi sorgulamak düşmezHıhı öyledir kesin bazı insanlar kendini kurtarır hayatına bakar bazıları da böyle yaşar inşallah bi kızın olmaz
Sorgularım bu adam kızını da okutmaz böyle kötü bi adamı baba yapan sensin sonuçta. Kendine faydan yok kızına mı olacak? Ayrıca abla diyip durma kendini küçük mü görüyorsun bilmiyorum ama koca kadınsın artıkNe konuşuyorsun abla sen, kızım var benim ona çok iyi bir annelik yapacağım yapmayı da iyi bilirim size benim anneliğimi sorgulamak düşmez
Bak işte karşı çıkan kime yokmuş ki size bana herkes karşı çıkıyordu dört abim asker gibi hep karşımdayı yani sizin şuan yakindiginiz konu benim hayalim diyebilirim gerçekten sizin bu sıkıntınızla benimkiler kıyas bile edilemezSize sevgi dolu bir ailede büyüdüğümüzü düşündüren ne ki birçoğumuzun ailevi problemleri var. Liseye dayım gelmese kayıt olamıyordum annemle dayım kayıt ettirdi beni. Babam vurdumduymaz biriydi. Üniversite kayıdıma da yalnız gittim. Kazandığımda kimse doğru düzgün hayırlı olsun demedi.
Okutmayacağını nerden çıkarıyorsun sana mı soyeldi okutmayacağını, evliliğin başına tanışma aşamasında çalışmayacaksin diye bir olumsuz konuşma geçmedi aramızda herşeyi olumuydu evlednikten sonra değişti bu benim bileceğim birşey mi şimdiSorgularım bu adam kızını da okutmaz böyle kötü bi adamı baba yapan sensin sonuçta. Kendine faydan yok kızına mı olacak? Ayrıca abla diyip durma kendini küçük mü görüyorsun bilmiyorum ama koca kadınsın artık
Eğitimin zorunlu olduğu ve öğretmenlerin duyarlı olduğu bir zamanda okulu bırakmışsınız. Devlet eve polis öğretmen gönderiyor çocuğunuzu okula gönderin diye. O zaman yardım isteyemediniz mi? Hadi orayı geçtim öğretmenlerinizden yardım istemediniz mi? Sizi suçlamıyorum bazı şeyler heves meselesi. Hakkınızda hayırlısı olsunBak işte karşı çıkan kime yokmuş ki size bana herkes karşı çıkıyordu dört abim asker gibi hep karşımdayı yani sizin şuan yakindiginiz konu benim hayalim diyebilirim gerçekten sizin bu sıkıntınızla benimkiler kıyas bile edilemez
Ben mi götüremiyorum izin vermiyor diyorum anlamıyor musun herşeyi benden mi bileceksinEski mesajlarına da bakıyoruz daha parka bile götüremediğin çocuğa annelik yapıyorsun onun da hayatını mahvetmişsin
2013 yılında okulu bıraktım o okulu okuduğum yerden başka Bir yere taşındık inanın ki bir polis olsun bir öğretmen olsun asla kapıya gelen olmadı ben bir iki defa dile getirdim sikeyet edecem sizi diye ama beni tehdit ettiller kolunu bacağını kırarız diyeEğitimin zorunlu olduğu ve öğretmenlerin duyarlı olduğu bir zamanda okulu bırakmışsınız. Devlet eve polis öğretmen gönderiyor çocuğunuzu okula gönderin diye. O zaman yardım isteyemediniz mi? Hadi orayı geçtim öğretmenlerinizden yardım istemediniz mi? Sizi suçlamıyorum bazı şeyler heves meselesi. Hakkınızda hayırlısı olsun
Eğitim zorunlu idi evet ama kuzenlerimi eniştem okula yollamadi polis vs de gelmedi hiçEğitimin zorunlu olduğu ve öğretmenlerin duyarlı olduğu bir zamanda okulu bırakmışsınız. Devlet eve polis öğretmen gönderiyor çocuğunuzu okula gönderin diye. O zaman yardım isteyemediniz mi? Hadi orayı geçtim öğretmenlerinizden yardım istemediniz mi? Sizi suçlamıyorum bazı şeyler heves meselesi. Hakkınızda hayırlısı olsun
Doğru. Ama şuanda da söylediğimiz her şeye bir kulp buluyor bence şikayet etmeyi seviyor ama bu hayattan da sıyrılmayı düşünmüyor. Tamam derdini dinleyelim başını okşayalım, ee gerisi yok.Eğitim zorunlu idi evet ama kuzenlerimi eniştem okula yollamadi polis vs de gelmedi hiç
Koyluk yada kırsal yerde arkasına düşülmedi hiç
Lise arkadaşım vardı okulda birine aşık oldu başka kızda o çocuğu seviyordu gidip kızın abisine babasına olsyi abartarak anlattı ve okuldn alınmıştı
Bu ve benzeri şeyler çok fazla oldu maalesef
Kuzenim disleksi hastası ve öğrenme zorluğu vs var orta okulu ite kalka bitirdi okuyamadi yani
Herkes aynı şartlarda aynı hayatı yaşayamıyor
Konu sahibinin (tenzih ediyorum lütfen alinmayin)
Belki yeterli kapasitesi yoktu okumaya yada ailesi kız çocuğu olduğu için emek ve para harcamak istemedi olamaz mı ?
Konu sahibinin derdini dinleyip gecebiliriz çünkü bazen bazı meseleler de yapacak tek şey budur
Yani önceki mesajlarıma da bakarsanız eşimle sıkıntılı olduğumu göreceksiniz çok yüzünü gördüğüm yok işin stresini bize yansıtıyor herhangi bir aktivitemiz yok pekte sağlığı bir evlilik söz konusu değil şuan bizim içinŞuan ki durumunuza odaklanın eşiniz nasıl bir adam hic mi şimdiki hayatınızın güzel bir tarafı artıları yok ?
Evladınızla eşinizle çok mu berbat bir hayatınız var ?
Evde birşeyler yapsanız en azindan kafa dağıtmak için resim ,kitap okuma , çocuğunuzla kısa Park yürüyüşleri, örgü vb hobiler gibi
Geçmişi duzeltemeyiz değil mi ?o yüzden bundan sonrası için birşeyler yapın
E ilerde kızım okuyamaz kızım dışarı çıkamaz derse ne diyeceksin neyle karşı çıkacaksınOkutmayacağını nerden çıkarıyorsun sana mı soyeldi okutmayacağını, evliliğin başına tanışma aşamasında çalışmayacaksin diye bir olumsuz konuşma geçmedi aramızda herşeyi olumuydu evlednikten sonra değişti bu benim bileceğim birşey mi şimdi
Evet senden bilicem benden mi bilicem bu şartda doğuran sensin? Bebe yokken farklı mıydı sanki? Bu adam nasıl baba olacak allah bilir. Bebeler bebeyken bile böyleyse bu kız ergenliğe girince ne olacak? Gayet bileceğin bir şey işine gelmemiş işte. Kendi çukuruna bir de günahsız kız çocuğu eklemişsin. Sorunlu annesi babası olan tek insan değilsin. Yapan yapıyor. İyi bi evliliğim var kocam iyi biri ailemde öyle bu evliliğimde ben bebeği 7 senede anca cesaret edip yaptım önceliğim farklıydı ben de 22 hatta 21 yaşında evlendimBen mi götüremiyorum izin vermiyor diyorum anlamıyor musun herşeyi benden mi bileceksin
peki ne yapmayı düşünüyorsunuz hayatınızı ve şartlarınızı en iyi siz bilirsinizYani önceki mesajlarıma da bakarsanız eşimle sıkıntılı olduğumu göreceksiniz çok yüzünü gördüğüm yok işin stresini bize yansıtıyor herhangi bir aktivitemiz yok pekte sağlığı bir evlilik söz konusu değil şuan bizim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?