İçimde ukte kalanlar tam liste

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şakayla karışık da olsa insan diğerine salak gerizekalı demez
Haklılar yani alınmakta

Tamam kızını okutacak bir adam madem siz de evden okulu bitirin.
Çalışmak sonraki iş.

Ne kadar iğneleyici bir yapınız var, Allah muhafaza birini düşmeye görün bir tekme atan insanlar var ya aynı öyle bir insan olduğunuz izlenimi edindim. Siz hiç mi hata yapmadınız, hiç mi etrafınızda ergenlik çağına gelip yanlış heveslere kapılan birini görmediniz. Kadın instagramdan tanıştığı birine kaçmamış iki mesajlaşmış evlilik hayalleri kurmuş bu kadar. O yaşa kadar annesinden bile sevgi görmemiş bir genç kızın aşkı yanlış yerde aramasında nasıl bir tuhaflık var anlamadım. Kadın çöp atmaya bile çıkamıyormuş böyle bir insanın sosyalleşme ve hayatı öğrenme becerisi ne kadar iyi olabilir ? Türkiye gerçekleri diye bişey var, batısıyla doğusu arasında bile 50 yıl fark var. İnsanları derdini açtığına pişman ediyorsunuz. Hemcinsinden bile anlayış göremeyen bir kadın yolunu nasıl aydınlatacak acaba.

Bende öyle düşünmüstüm

Ne anlaşı olacak 22 yaşında evlenmiş yine mi düşüncesi yok bazen gerçekler acıdır kurban rolüne herkes yatar önemli olan hayatını kurtarmak valla bu hayata bir de kızını sürüklemiş

Öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorsunuz bu durumu kirmaniz lazım
Ablalarinizi , çocukluğunuzu , geçmişi vs kenara bırakın siz şuana kadar kendiniz için en ufak en önemsiz birşey dahi olsa ne yaptınız ona odaklanın
Eşinizle sorunlarınız ne mesela niye sizi dışarı çıkarmıyor sebebi ne olabilir? Hiç sordunuz mu konuştunuz mu ? (Bir sebebi olmalı : güvensizlik,sizden utanma kendine yakistiramama , narsist kişilik, vs vs)
3 4 yıllık evlilikte orta yolu bulmanın bir yolunu denediniz mi ?
Evde tüm gün ne yapıyorsunuz mesela kendiniz için sadece kendinize özel bir alanınız var mı bir hobi vs
Kendine bir çay kahve yapıp bir dizi veya kitao okuma gibi
Yada parka çıkarsanız eşiniz size en fazla ne yapabilir ki

Konu sahibinin üzerine çok gidilmiş. 4 abi, 7 abla, birde kendisiyle beraber 12 çocuk yapan aileden ne bekliyorsunuz. Yani kocası ile evlendiği için bu adamı sen seçtim diyenler ne yaşıyor Allah aşkına. Kimi seçecekti. Kıvanç Tatlıtuğ evlenmek istedi de o mu reddetti. Böyle bir ailede eğitim almadan ancak böyle kişilerle evlilik oluyor. Ayrıca kızı dışarı bile çıkarmıyorlarmış ne yapsın yani?

Son düzenleme:
Yani benim babaannem çalışan bi kadın değildi ama dedem halamı okutmak istememiş halam fazla oynak neşeli diye amcam babam okumamış diye babaannem dimdik durmuş dedem çok kıskançmış perde açtırmazmış kaç sene önce babaannem ezilip büzülmemiş aşmış bu sorunları. annemin ailesi de öyle dedem imam zamanında tanıdık biri çok rica etmiş şart koşmuş annem liseyi öyle okumuş üni okutmamışlar annem babamla evlenirken meslek sahibi olacağım okuyacağım demiş sen bunu bile yapmamışsın kaç sene lise sınavları online oldu 2 senede bitiyor krediler. Ne yapmışsın sızlanmaktan başka? Evden çıkma tamam bu mu yani? Hani çaba yok sadece ağlama var. 2025 senesinde yaşıyoruz içinden gelmiyor demek ki. Ama ben kızına üzülürüm sana değil yazık

Evet işte herkes aynı şartlarda aynı standartlarda yaşamıyor
Malesef

Neyse ne artık olan olmuş. Bundan sonra ne yapacaksın?

Yaşadıklarıniz kötü şeyler ama bunu yaşayan çok kişi var.sizinki kadar değil ama bende değersiz bi ailede büyüdüm hiç kıymet görmedim.hatta düşünün ikinci sınıfta intihar mektubu yazmıştım o derece.siddet yoktu ama psikolojik baskı vardı.liseyi kendi zorunmla okudum.cok güzel bı puan aldım en iyi üniversiteler geliyordu ama tek tercih verdim ailem yüzünden çok şükür geldi.ogretmen oldum tabi kendi paramla çalışarak bitirdim okulu.simdi 33 yaşındayım iki kızım var hala okuyorum doktora yapıyorum.bahane değil isteyen okur ve başarılı olur.kendinize acimayi bırakın ve hayata bı yerden başlayın.

Arkadaşımın annesi anlattı onların köyünde başlık parası verip doğudan kız alma varmış kıytırık adam olmaz bi adama getiriyorlar köye bi gelin eşşek gibi davranıyorlar. Köylüsüne de getirmişler 15 16 sene önce. Kadın okula temizlikçi girmiş kadro almış. Kocasını boşamış 1 tane çocuk yapmış sadece. Ev bile almış. Arkadaşımın annesi de temizlikçi 40 yaşından sonra işe girdi kocasını boşadı çocuk okuttu ev bile aldı. Yine bi arkadaşım 20li yaşlarda 2 yıllık bölüm kazandı kızın kyk parası bile yok Ayakkabı mont yok sadece kyk yatıyor ya onunla yurdu ödeyip kalanla geçinen yazın tarım işçiliği yapıp parayı aileye veren bi kız düşünün. Bu kız koca bulup evlenilirdi çok güzel bi kızdı. Herkes bi yerde seçiyor hayatını

Şu an biraz daha ılımlı davranıyor üstüne çok gittim bu konu hakkında yani ailemin bu kadar kötü düşüncede olduğunu bilmiyor ben söylemiyorum çaktırmıyorum yani doğrusunu yaptığımı düşünüyorum bu böyle olmaz boşanırım vesaire diyorum, bu aralar parka mesela gidebiliyorum biraz daha ılımlı bakıyor bu aralar yani gelişme var mı Evet var ama biraz biraz herhalde öyle böyle değişeceğini inanıyorum evde boş durduğumda da kızımla vakit geçiriyorum oyunlar vesaire ya da işte dizi açıyorum dizi izliyorum işte Kur'an okuyorum vesaire öyle yani ben de kendi kendime kurtarmaya çalışıyorum Bir yerlerden hayatımın yaşanabilecek olması için bir yerlerden artık kendime bir uğraşı buluyorum öyle olması lazım zaten stresten dolayı tansiyon hastası oldum o yüzden ne yaptıysam kendine yaptığımı anladım

Destek almayı düşündünuz mu psikolojik olarak eşinizle konuşsaniz ne der bu duruma
Kitap okuma alışkanlığıniz var mı yada örgü dikiş nakış veya resim yapma vb hobiler
Dizi yerine çok güzel belgeseller yada eğitici öğretici videolar kişisel gelişim üzerine videolar dersler sesli kitap vs var
Bunlara yonelseniz
YouTube da bir belgesel kanalı var çok güzel
Doğada doğaçla kanalı
Turgut bayraktar belgeselleri
TRT belgesel gizemli tarih
TLC temizlik bağımlıları
Ağır yaşamlar vs vs
Sonra sesli kitap var YouTube bile var

Son düzenleme:
Destek almayı düşündünuz mu psikolojik olarak eşinizle konuşsaniz ne der bu duruma
Kitap okuma alışkanlığıniz var mı yada örgü dikiş nakış veya resim yapma vb hobiler
Evet psikiyatriye gittim benim panik atağım vardı doktora işte eşimin beni çok kısıtladığını vesaire söyledim hani ondan kaynaklı olabilir mi tabii olur dedi eşimi içeri çağırdı hani öyle yapamazsın da vesaire hani bir yuva sevgi mutluluk güven çerçevesinde olması lazım gerektiğini söyledi yani eşim de bana da söyle doktora da söyledi hani bunu aslında güvenme içgüdüsüyle yaptı dışarıda bin türlü şeylerin insanların başına geldiğini eğer başımıza bir şey gelirse vicdan azabı çekeceğini söyledi eşim küçükken kardeşi havaleden vefat etti ondan halen daha bir kaybetme korkusu var sürekli ve hani bundan dolayı yani yaşadığı travmadan dolayı biz kurban edildik diğer sorunuza gelecek olursam Evet kitap okumayı seviyorum kitap okuyorum yani ve daha çok açıkçası telefonla çok uğraşıyorum yani ınstagram'ım yok ama işte twitter'dır işte burasıdır buralarda çok dolaşıyorum ilgileniyorum

Anladım devam ettiniz mi tedaviye
Eşiniz bu görüşmeden sonra tavrını değiştirdi mi?
Kardeş kaybı ayrı eşinizin size tavrı ayrı biri hastalik sonucunda olan kayıp diğeri başka birinin hayatını kısıtlama
Psikiyatrist ne dedi eşinize böyle deyince

Evet devam ettim yani doktor, siz kendinize bir çözüm süreci bulamazsınız hani gelip gitmen pek bir gelişme sağlamaz dedi yani biraz daha iyiyim ama tamamen hastalığın bitmiş değil bazı şeyler tetikliyor
Peki neler yaptınız panik atak için bende de var misal atak gelince ben kendimi dışarı atarım balkona vs eğer çıkamıyor isem bildiğim tanıdığım kişilerin isimlerini sayarım veya buna benzer şeyler yada nefes tekniği deniyorum
Örgü yaparım kitap okurum oyun oynarım beynimi atıl bırakmamak için hep bir uğraş içindeyim en son amugurumi örmeyi öğrendim evde youtube videosu sayesinde
Panik atak da atağa sebeb olan şeyi bulmaniz onu duzeltmeniz gerekiyor
Aslında sorduğum şey eşinizin tavrıyla ilgili idi ama ona cevap vermeyi tercih etmediniz

Neyse bundan sonrası güzel olur inşallah sizin için
Sizi en iyi siz bilirsiniz bu yüzden bundan sonrasi sizde bitiyor
Aramızda 13 14 yaş var nerdeyse gençliğinizin kıymetini bilin bundan sonrası için
Hayatınızı ve şartlarınızı bir günde değiştirmeniz mümkün değil ama yavaş yavaş ve küçük adımlarla ile bundan sonrası için birşeyler yapabilirsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…