İçimdeki Kurgu

Love_lover

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2018
1.087
1.976
133
Selam arkadaşlar iş yerinden yıllardır tanıdığım son iki buçuk yıldır aynı birimde çalıştığım ve çok yakın arkadaşım olan bir kız var. Bu gün bu arkadaşla ilgili çok sıra dışı şeyler öğrendim. İş yeri ile gidilen bir şehir dışı toplantısında kadın erkek bi kaç kişi aynı yatakta uygunsuz vaziyette görülmüş, doğruluk mu cesaret mi oyununda yine yakın arkadaşları bir kadın ile öpüşmüşler (bu kadın evli çocuklu ortak arkadaşımız) bu iş toplantılarının yemeklerinde erkeklerle samimi danslar falan filan. Ben şok oldum. Çünkü bazı taşlar oturdu gibi. İş yerinde evli bir adamın sürekli ona asıldığını anlatıyor ama mesajları gördüm kendiside adama cevap veriyor baya. Başka evli bir adamla takılıyor kahve içmek, yemek yemek gibi. Bu gece bunları duyunca uyuyamadım (kaynak sağlam biri ve benim şüphelerimi doğruluyor) Aldatılma travmam var ve şöyle bir durum oldu. İki yıl önce her yer pandemiden dolayı kaplıyken yılbaşı akşamı bu arkadaşı sevgilimin evine davet ettim. Yemek yedik alkol aldık. Ben sevgilimle uyudum arkadaş başka bir oda da uyudu. sabah kalktık kahvaltı yaptık. Biz mutfakta oturduk çay kahve içtik sevgilim yanımıza gelmedi tv seyretti bana ne zaman gidecek artık falan diye msj atmıştı. Akşam beş gibi gitmişti diye hatırlıyorum. Şimdi düşünüyorum acaba bişey mi oldu da sevgilim böyle yapmıştı. Aralarında bişey mi yaşandı gibi şeyler beynimi kemiriyor. Bunları anlatan kişiye bunu anlattım dikkatli ol dedi.

Çok yakın olan kız arkadaşınızın dedikodusunu mu yapıyorsunuz başka birinin ağzından duyduğunuz sözlerle ?Üzgünüm ama çok yakın arkadaşınız olsaydı karakterini bilir tanırdınız. Demek ki dedikodusunu yapabileceğiniz sıradan birisi. Gözünüzle gördünüz mü uygunsuz hallerini ?
Evli bir adamla yemek yemesini hoş karşılamıyorsanız sevgilinizin evine neden yatılı getirdiniz ?

Hangi sektörde, ne üzerine çalışıyorsunuz ? Bu olayları size anlatan kişinin de aynı yatakta olması gerektiğinin farkındasınız değil mi ?

Birisi size gerçekten böyle bir hikaye anlattıysa: şimdi ellerini ovuşturarak, bu anlatılanlara inanıp; harekete geçmenizi bekliyordur. Bence harekete geçin; hatta muhakkak yazarak anlatın derdinizi arkadaşınıza. Yazın ki, arkadaşınız da size güzel bir dava açabilsin.

Sevgilinize gelirsek; adam evde misafir istemiyor olamaz mı ?

Son düzenleme:
Karakteri şöyle olduğunu düşünüyorum: yetiştirildiği tarzla yaşamak istediği arasında sıkışmış. Ve bu iki uç tarz. Bana her şeyi anlatamıyor ben tepkimi belli ediyorum. Mesela adama yemeğe çıkma teklifi eden kendisi adam yanımda reddetti. Adam bir işini halletti kızda yemeğe çıkarayım dedi. Adam ben evliyim yanlış anlaşılır sağol yemiş kadar oldum dedi yanımda. Eşinizde gelsin demedi. Bende bazı şeyler hissediyorum ama kondurmamıştım.

Sağlık alanındayız. Bazı yıllık toplantılar olur. Büyük otellerde herkes arkadaşıyla kalır. Oda arkadaşı görmüş uyarmış. İş yerinde bende uyardım erkelere çok temas eden biri. Yapma diye. Bir çalışan vücut geliştirmeye gidiyordu onun tişörtünün altından kaslarını tutarak sarılmıştı. Birim sorumlusu uyardı kardeşim o benim falan dedi.

Toplamda kaç yıllık arkadaşsınız ? 2,5 yıldır aynı birimdeymişsiniz. Evinizde yatılı ağırlayacak kadar yakın olduğunuz bir arkadaşınız hakkında; birisi size gelip, olmadık bir hikaye anlatıyor ve siz arkadaşınızı uyarmak yerine; onun sevgilinizle de yakınlaşmış olma ihtimalini kurguluyorsunuz kafanızda. Çok yazık.

Yaşınız küçük desem, küçükte değilsiniz. Siz 36 yaşındaymışsınız, sevgiliniz de 45.

2 yıl önce yılbaşı akşamı, arkadaşınızı sevgilinizin evine davet etmişsiniz. Sevgilinizin sizinle yeni yıla baş başa girmek isteyebileceğini ve bu yüzden rahatsız olduğunu düşünmek çok daha mantıklı iken; siz "acaba sevgilimle aralarında bir şey mi geçti" diyebiliyorsunuz.

Arkadaşınıza dair görüşleriniz, sevgilinizle evlenme kararı aldıktan sonra mı değişti, merak ettim.

o ne be lut kavmi gibikimin eli kimin neresinde belli değil,kaçın derim bu tiplerden,tamam herkesin hayatı kendinede,birazda bi ahlak olur yani o kadarda değil,bu nemiş böyle.

Kadın rahat geniş bir kadın olabilir ama önüne gelen herkese asilacagi baştan çıkaracağı anlamına gelmez hem öyle bişey olsa sevgilin anlatmazmiýdi eğer güvenmiyorsan zaten bu ilişkiyi uzatmamalisin

Yakın arkadaşım dediğiniz kişi hakkında sizin yanınızda bu kadar rahat konuşulabiliyor ve siz ağızlarının payını verip susturmuyorsanız, eleştirdiğiniz kadından hiçbir farkınız yoktur bence ve bu saf ikiyüzlülük bana göre.

Madem bu karakterde olduğunu düşünüyordunuz neden yakın arkadaş olmak yerine ilk şüphede samimiyetinizi bitirmediniz ?

Erkek arkadaşınıza kendi kafanızda yaptığınız ithamda çok çirkin. Güvenmiyorsanız ayrılın o zaman. Ayrılamazsınız ama arkadaşım dediğiniz kadını harcamak daha kolay gelir değil mi ? Bence uzak durulması gereken karakter siz ve size laf taşıyan kişiler. En azından ithamda bulunduğunuz kadın kendini saklamıyor, neyse o.

Böyle rahat ve genişlerden korkacaksın. Siz de bazı şeylerine tanık olmuşsunuz zaten. Ben kendi karakterim gereği böyle biriyle arkadaş olmazdım. Zamanında böyle bir tiple arkadaşlığımı da bitirmişliğim vardır.

Içinizden kurduğunuz şeyler de yanlış başkası ile bunu konuşmanız da...

Birine güvenmiyorsanız, hayatınızdan uzak tutun. Belirsiz insanı kimse sevmez.

bu kişiler benden önce yıllardır samimi olan kişiler. Ben daha sonradan arkadaş oldum. Onlar zaten yıllardır gayet yakın ailecek görüşen insanlardı. Çalışma birimleri ayrıldı sonra benimle denk düştü. Geçen hafta da bu kız bana bunları anlatan arkadaşla ilgili yakındı. Şimdi de onunla ilgili bunları duyunca gerçekten gerildim.

Bu nasil işyeri be. Netfliks dizisi bu kadarını yapmaz saçma olur diye. Ütopik bir dünya yaratmışsınız.

Eee arkadaşlık etme.sizin işyeri maşallah seks an the city gibi.bu ne len.yorumlar da bir acayip, neymişmiş arkadaşınızı koruyup, konuşanlara ağzının payını verecekmişmişsiniz. Yav arkadaşlar ... neyse konu bir acayip, cevap verenler bir acayip.... en iyisi normal insanlar oladk susalım.bu konu bizim ufkumuza fazla geldi.

o ne be lut kavmi gibikimin eli kimin neresinde belli değil,kaçın derim bu tiplerden,tamam herkesin hayatı kendinede,birazda bi ahlak olur yani o kadarda değil,bu nemiş böyle.
Arkadaşını sevgilisinin evine davet ediyor.... bu konu bizi aşar aga.bizim mantık, hayat görüşü tamamen devre dışı.ne yapsan anlayamayız bu olayı.o yüzden boşver.

Evet Ferhans hepimiz acayip insanlariz, bir sen normalsin Su yorumundan sonra arkadaslik hakkinda bir sey bilmedigine emin oldum, yakin arkadaslarin ayagini denk alsin, iftiraya ugrarlarsa bile oturup cekirdek citleyeceksin demek ki sana yetistirenle.

Iste bunlari bilmek zorunda miydiniz? Ben birebir sahit olmadikca, ucuncu kisilerin arkadaslarim hakkinda oturup benimle dedikodu yapmasina asla izin vermem. Benim agzimdan laf almaya calisan olursa da agzinin payini veriyorum. Siz tanidiginiz surede demek ki birebir sizi etkileyecek bir durumuna sahit olmamissiniz, cok fazla yayilan dedikodular olsa isyerinde mutlaka kulaginiza gelirdi, bunlar yoksa her insanin gizli bir yonu olabilir. Kimsenin her yasadigini bilemeyiz ve bilmemeliyiz de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…