içimden geldi yazdım derdimi

sice ailemden birine anlatmalı mıyım?
her şeyimi paylaştığım bir ablam var ben ayrıldıktan sonra çok ağladım o zamanlarda sormuştu bir şey var mı söyle diye susz muştum
sizce ne yapmalıyım
siz destek oldunuz biraz rahatladım ablamla da konuşayım mı

Canım bence konuş ablanla. Derdini anlatmayan derman bulamaz demişler. Anlat dök içini hem hafiflersin. Hem olaya belki daha farklı açılardan bakarsın. Belki sana yol göstericek elinden tutucak bence anlat canım altında kalma bu yükün.

Sen kendi arkanda durmazsan kim sana destek olabilir ki
bak istedin ve yaşadın çünkü sevdin.. sevdiğin adamla beraber oldun bundan doğal daha ne olabilir nişandan dönme olayı ise tamamen allahın sana işareti olabilir canım ben hep buna inandım benzer şeylerde olmaması gerekiyordu ve olmadı emin ol.Pişman olmak sana hiçbirşey katmaz:3:

allah kolaylık versin tatlım çok çok zor bi durum
şahsi düşüncem üzme yıpratma o anlık yaşadın
bitti gitti hayatının tadını çıkar takılma
ailene anlatma konusunda da bence dillendirme
unutmaya çalış..ama tabi yine sen bilirsin

teşekkürler
o soracaktır beni çok iyi tanır
evet ben sevdim ve yaşadım belki hataydı ama ben verdim bu kararı diyebilmeliyim ki diyorum zaten
Allahım o kadar büyükki zaten bir işaret evet yıllarca başaramadığımızı başardık belki de ayrıldık daha hayırlıdır belki yaşanmadan bilinmez

teşekkürler
o soracaktır beni çok iyi tanır
evet ben sevdim ve yaşadım belki hataydı ama ben verdim bu kararı diyebilmeliyim ki diyorum zaten
Allahım o kadar büyükki zaten bir işaret evet yıllarca başaramadığımızı başardık belki de ayrıldık daha hayırlıdır belki yaşanmadan bilinmez

sıkma canını tatalım dıycem ama emınım hep aklına gelıyordur. gelecegı dusunuyorsundur. yakın bır arkadasımın basına geldı ve bız sabahlara kadar gunerce dusunduk yerı geldı onunla agladım. ve bız cıkamadık ıcınden. sende cıkamazsın emınım. sımdı arkadasım hayatına dewam edıyor. ve umrunda degıl artık calısıyor ekonomık ozgurlugunu elıne aldı ve ona guwenıyor. bu hayatta mılletten once ben varım dıyor. kendıne daha baska alanlar bul ve kendını ıyı hıssetmek ıcın cabala. emın ol guclenıyorsun

canım ben kesinlikle ve asla kimseye anlatmaman fikrindeyim . . .
anlatma dostuna o da anlatır kendi dostuna . . . bu senin en özel meselen . . . hatta bu konuyu bir başkasına açman ileride sana bu meseleyi yaşamandan daha vahim bir pişmanlık yaşatabilir . . . her kim olursa olsun asla anlatma !
bu fikir alınabilecek bir mevzu değil ki olan zaten olmuş.

tüm yorumlarını okuyamadım ama ben şahsın hayatında kesinlikle başka biri olduğu için bu şekilde ve tarz da ayrıldığını düşünüyorum . . .

şöyle bir örnekte vereyim canım hafta sonu benim en iyi arkadaşım kendi arkadaşının başına gelenleri gayri ihtiyari anlattı bana en özeline kadar ve sormamama rağmen ve hatta uzun zamandır arkadaşım
asla böyle şeyleri kimseye anlatmaz diye düşündüğüm bir arkadaşım
kendi arkadaşının özel durumlarını bir bir anlattı bana ve aklımdan insanın gerçekten asla kimseye anlatmaması kıymetinde şeylerinin olduğunu unutmaması gerektiği geçti
. . .
şimdi bana bunları neden anlattın canım da diyemedim . . .

şöyle bir örnekte vereyim canım hafta sonu benim en iyi arkadaşım kendi arkadaşının başına gelenleri gayri ihtiyari anlattı bana en özeline kadar ve sormamama rağmen ve hatta uzun zamandır arkadaşım
asla böyle şeyleri kimseye anlatmaz diye düşündüğüm bir arkadaşım
kendi arkadaşının özel durumlarını bir bir anlattı bana ve aklımdan insanın gerçekten asla kimseye anlatmaması kıymetinde şeylerinin olduğunu unutmaması gerektiği geçti
. . .
şimdi bana bunları neden anlattın canım da diyemedim . . .

Bu durumu pişmanlık olarak gördüğün için kimseye anlatmamalısın. Anlattığın insana karşı da kendini suçlu hisseder ve ister istemez ondan uzaklaşırsın. Bence sen yaptığın şeyden pişman olmaktan vazgeç, bakire değilsen ne olmuş? Kime ne? Dünyanın sonu mu? Hayır değil. Bu konuda hiçkimseye hesap vermek zorunda değilsin, sorumluluğun yok. Bundan utanmana ya da pişman olmana da gerek yok. Kendi kendine gereksiz stres yapıp üzülüyorsun.

Zordur benimLe yürümek .Bunu benimLe yoLa çıkanLar bilir , Hepsi yarı yoLda gittiLer. Suç kimde (?)Ben zoru seviyorum, onLar sevmiyor .Yapacak bi şey yok.Suçum var mı ? tabi ki var."Zor yoLa, koLay kişiLerle çıkmak en büyük hatamdır..........

başka biri için ayrılmış senden dedikçe birileri kötü oluyorum ne kadar acııı
sevdiğin insanın başkası için seni bırakması ama dünya hali bunu bilmiyorum elbet duyarım bir gün

başka biri için ayrılmış senden dedikçe birileri kötü oluyorum ne kadar acııı
sevdiğin insanın başkası için seni bırakması ama dünya hali bunu bilmiyorum elbet duyarım bir gün

Öyle bişey var mı gerçekten? Başka biri için ayrıldığını düşünmüyorum okadar da değil yahu :50:

yazdıklarını okuyunca düşündüm de bir insan 6 yıllık ilişkisini kolay kolay silemez hadi sildi diyelim mutlaka geçerli bir açıklama yapar onca yılın hatrına yaşanmışlığın hatırına. bence erkek arkadaşının psikolojik olarak sıkıntısı olabilir, eğer gururlu biriyse sana anlatmaya çekinmiştir ya da ne bileyim zaman geçtikçe tanıdığın adam da değişmiştir. bilemiycem ama inşallah Rabbim hayırlı bir şekilde sana hayırlı bir evlilik hayırlı bir eş nasip eder. yorumlarını okuyunca senin kalbinde saklanan dua huzurunu hissettim sanki. sana hiç kızmadım, seni hiç kınamadım haddime de değil zaten biliyorum ki aşk insanı sarhoş eder ve yapmam dediği şeyleri öyle bir anda yapıverirki aşk da hayrete düşer aşık da hayrete düşer. tüm suç aşık olmak mı ? hayır aşk güzel şey ama dozunda güzeldir her şey... ama o doz öyle bir ince çizgideki aşkın sarhoşluğundan o çizgiyi istemeden geçebiliyoruz. İnsanlık fıtratı hata yapmayı gerektirir. Çünkü Allah da diyor ki 'Siz hiç hata yapmamış olsaydınız günah işlememiş olsaydınız sizi helak eder ve sonra günah işleyip işlediği günahtan ötürü pişmanlık duyan, bana tövbe eden kullar yaratırdım ' diyor. demek ki neymiiiş; günahlarımız kulluğumuzun bir parçasıymış ama pişmanlığın içinde dökülen tövbelerimiz yoksa günahlarımız kulluğumuzun bir parçası olmaktan çıkar. inanıyorum sen pişmanlığın doruğundasın. Rabbimin affı ve merhameti geniş canım sen bıkmadan usanmadan Rabbimizin kapısından ayrılma sakın.

bilmiyorum ama içimde huzura dair bişiler uyandırdın bende. Sana bi kitap tavsiye edeyim; Halit Ertuğrulun Aysel adlı kitabını oku o kadar yardımcı olacak ki sana garanti veriyorum. güzel günler seni bekliyor bence çok bekletme o günleri

yazdıklarını okuyunca düşündüm de bir insan 6 yıllık ilişkisini kolay kolay silemez hadi sildi diyelim mutlaka geçerli bir açıklama yapar onca yılın hatrına yaşanmışlığın hatırına. bence erkek arkadaşının psikolojik olarak sıkıntısı olabilir, eğer gururlu biriyse sana anlatmaya çekinmiştir ya da ne bileyim zaman geçtikçe tanıdığın adam da değişmiştir. bilemiycem ama inşallah Rabbim hayırlı bir şekilde sana hayırlı bir evlilik hayırlı bir eş nasip eder. yorumlarını okuyunca senin kalbinde saklanan dua huzurunu hissettim sanki. sana hiç kızmadım, seni hiç kınamadım haddime de değil zaten biliyorum ki aşk insanı sarhoş eder ve yapmam dediği şeyleri öyle bir anda yapıverirki aşk da hayrete düşer aşık da hayrete düşer. tüm suç aşık olmak mı ? hayır aşk güzel şey ama dozunda güzeldir her şey... ama o doz öyle bir ince çizgideki aşkın sarhoşluğundan o çizgiyi istemeden geçebiliyoruz. İnsanlık fıtratı hata yapmayı gerektirir. Çünkü Allah da diyor ki 'Siz hiç hata yapmamış olsaydınız günah işlememiş olsaydınız sizi helak eder ve sonra günah işleyip işlediği günahtan ötürü pişmanlık duyan, bana tövbe eden kullar yaratırdım ' diyor. demek ki neymiiiş; günahlarımız kulluğumuzun bir parçasıymış ama pişmanlığın içinde dökülen tövbelerimiz yoksa günahlarımız kulluğumuzun bir parçası olmaktan çıkar. inanıyorum sen pişmanlığın doruğundasın. Rabbimin affı ve merhameti geniş canım sen bıkmadan usanmadan Rabbimizin kapısından ayrılma sakın.

bilmiyorum ama içimde huzura dair bişiler uyandırdın bende. Sana bi kitap tavsiye edeyim; Halit Ertuğrulun Aysel adlı kitabını oku o kadar yardımcı olacak ki sana garanti veriyorum. güzel günler seni bekliyor bence çok bekletme o günleri

başka biri olup olmadığını bilmiyorum çünkü tüm bağlantımı kestim haber aldığım bir kişi vardı onu da aramıyorum çünkü duymak istemiyorum hiçbir şey ha o arkadaşına yok öyle bir şey demiş de bozacı şıracı durumu olsa da banane mutlu olur mu mutsuzluğun üstüne ?
canım evet dualara sığınıyorum yaptığım yanlışın farkındayım evet sarhoştum bir günah işledim ayıldım
hepimize güzel günler nasip etsin Allahım ona sığınıyorum

başka biri olup olmadığını bilmiyorum çünkü tüm bağlantımı kestim haber aldığım bir kişi vardı onu da aramıyorum çünkü duymak istemiyorum hiçbir şey ha o arkadaşına yok öyle bir şey demiş de bozacı şıracı durumu olsa da banane mutlu olur mu mutsuzluğun üstüne ?
canım evet dualara sığınıyorum yaptığım yanlışın farkındayım evet sarhoştum bir günah işledim ayıldım
hepimize güzel günler nasip etsin Allahım ona sığınıyorum

yaşaman gerekeni yaşamışsın. bu olayın üzerinde fazla düşünüp kendini hırpalama. evet bir hata yapmışsın ama dünyanın sonu değil bu. senin özelini de bilmesi gereken tek kişi sevgilin yahut eşindir. ben olsam kimseye söylemezdim.
çok iğrenç bir dünyada yaşıyoruz. eşini aldatıp karşı komşunun çocuğunu eşinden olmuş gibi doğuran kadınları tanıdım bizzat. ama sana baktığımda saflığının kurbanı olduğunu görüyorum ve içimden azarlamak," sen yanlış yaptın" demek yerine bir abla,kardeş gibi teselli etmek geçiyor. umarım kısa zamanda yaşananları geride bırakırsın.

yaşaman gerekeni yaşamışsın. bu olayın üzerinde fazla düşünüp kendini hırpalama. evet bir hata yapmışsın ama dünyanın sonu değil bu. senin özelini de bilmesi gereken tek kişi sevgilin yahut eşindir. ben olsam kimseye söylemezdim.
çok iğrenç bir dünyada yaşıyoruz. eşini aldatıp karşı komşunun çocuğunu eşinden olmuş gibi doğuran kadınları tanıdım bizzat. ama sana baktığımda saflığının kurbanı olduğunu görüyorum ve içimden azarlamak," sen yanlış yaptın" demek yerine bir abla,kardeş gibi teselli etmek geçiyor. umarım kısa zamanda yaşananları geride bırakırsın.

çok çok sevdim çokk gerçekten 6 yıl sonunda bile gözlerininin içine bakınca içim titrerdi her şeye rağmen bırakmadım elini size anlatsam ya bu çocukla işin ne diyeceğiniz o kadar çok şey vardı ki ama ben hep aşk dedim mantığa açsaydım kapılarımı bugün bunları yazmazdım
umarım geride kalır bir gün acımı dindiren sizlere mutlu haberlerimi de yazarım içimden mutllulk gelir bir gün mutluluğumu da paylaşırım

cuma psikoloğumla randevum var
bu hafta onu neden sevdim beni ona bu kadar bağlayan nedir bunları yazmamı istedi elimde kalem kağıt
ben bu adamı neden bu kadar sevdimmmm düşün bakalım kızım
eskiden olsa sayfalarca yazardım ama şimdiii

konu sahibi kişi aynen bana da bu şekilde hissettirdi . . .

halit ertuğrul kitapları okurum annem de sever yarın bu kitabı alıp okuyacağım teşekkürler
pişmanlığın doruğundayım

Back
X