- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.528
- 158
Başka konularda da var mı böyle söylemleri? Yoksa sadece çocuğunuza dair mi?
Genel olarak patavatsızsa görüşmeyin, çanınız sıkılmasın.
Sadece çocuğa yönelikse, ben böyle yetiştiriyorum. İsterSen görünmeyebiliriz diyebilirsin.
Bebekken ben çok üstüne düşerdim, eli ayağı, ağzı yüzü, üstü başı tertemiz olsun diye... Ki bebeklik döneminde elini ağzına götürme durumu vs oluyor, sağlık açısından da öyle olması gerekli.
Ama 2 yaşından sonra fazla sıkmamaya başladım. Üzerine birşey damlasa hemen değiştirebilirim ama günde 50 kere üst baş değiştirmek hem çocuğa karşı sabrımı azaltabilir hem de çocuğu da takıntılı hale getirebilir/sıkabilir.
Ya da atıyorum burnu aktı, silmek isterim ama çoçuğum istemiyorsa zorlamam. Elini yıkamasını ısrarla söylediğim halde istemiyorsa zorlamam, sadece elleri kirliyken mikrop kapabileceğini, hasta olabileceğini söylerim.
Ama sizinki henüz yeni yürüme aşamasında olduğuna göre yerlerin temizliğine vs daha çok dikkat etmeniz gerekir diye düşünüyorum.
Hayırdır devrelerin yandı galiba
Birkaç tavsiyem olacak. Öncelikle harfleri yutmadan yazın. Okumak zor oluyor.
İkincisi, insanların evine giderken bari çocuğun çorabı pisse değiştirin. Kim ister ki evinde pis çorapla gezilsin... Çocuğunuz size temiz pak gelebilir, ama kendiniz söylüyorsunuz işte, pismiş çorabı.
Son olarak, çocuğunuz başkasının evini kurcalayamaz. Buna izin vermemelisiniz. Bu daha başlangıç. Nasıl alıştıtırsan öyle gider. Elalemin evini karıştıran çocuğa çoğu insan hoş bakmıyor. Çoğu ev sahibi kırmamak için sesini çıkarmıyor sinirlense de. Bu kadın dobraymış, her şeyi direkt söyleyince zorunuza gitmiş. Halbuki komşu rahatsızlıklarında haklı yani.
1 yaşındaki bebek söz dinlemez diye annesini uyarıyoruz zaten burda. Annesi sahip çıkacak, engelleyecek çocuğunu. Olamıyorsa, rahatsız olan ev sahibine gitmeyiverecek bir zahmet.1 yaşındaki bebek söz dinlemez. Her merak ettiğine el atar. Anne ancak kendine zarar vermesin diye çabalayabilir.
Kadın basbaya densiz bence.. Kalp kırmakla doğruyu söylemek arasında fark vardır..
1 yaşındaki bebek söz dinlemez diye annesini uyarıyoruz zaten burda. Annesi sahip çıkacak, engelleyecek çocuğunu. Olamıyorsa, rahatsız olan ev sahibine gitmeyiverecek bir zahmet.
Valla tam arkadasla ayni yorumu yapacaktim. Siz cocuklarin coraplarini unutmus olmayin, benim 10 aylik kizim var ki evim cok temizdir ama kizimin coraplarini günde iki defa degistiririm. toz olmasi degil sadece tüm pamuk iplik tarzi seyleri de topluyor neyse sonucta kirli görünüyorlar...Yoo dört tane çocuğum var
Hepsi yürüdü . Çokta titiz bir insan değilim. Ama çocukların çorapları hiç kirlenmezdi .
Temiz evde niye kirlensin ki
yok uzaktan yakından alakam yok:)
işletme mezunuyum mesleğim rakamlarla.
özel bir ilgimde yok.
sadece yapı olarak dik başlı ve insanlara he he deyip geçip bildiğimi okuyan bir tipim.
kendi doğrularımı birilerinin bir şeyler söylemesiyle değiştirmem şüpheye bile düşmem.
ha sonucu olursa da katlanırım.
Kandırma bizi psıkolok 'sun sen tamammı(süpersin)
Ast a kım gıı :)hahaha ast a rakip olacam
Ama bazı anneler çok rahat be canımBence bazı kadınlar kapılarına "bebekliler giremez" yazsa daha iyi olacak..
Toplumca yalnızlaşmamıza şaşmamalı..
Ay yanlış mı yazmışım psikoloğu yazımı da bulamadım şimdiKandırma bizi psıkolok 'sun sen tamammı(süpersin)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?