- Konu Sahibi ArvenAnnJezebel
-
Allah askina evleniyorsun yuvan olucak mutfagin fayansina banyonun lavaboauna takmissin. Yuvayi guzel yapan icindeki mutluluk sevgidir. Ki evde ole cok kotu durmuyor. Esyalr yerlesince falan guzellenirde daha. Yani bole bisey icin nisanlinla birbirinizi uzmeniz degmez yani....
o kısmı bilmiyordum bak ama yani "izin vermemek" erkeğin yetişkin olan eşine izin vermemesi. Akıllara zarar. Yani yaşamlar, düşünceler çok paralel. Konu sahibi de kabul etmeseymiş meğer. Haklar bence verilmez alınır. Aslında arz talep yerini bulmuş. Erkek izin vermemiş; bu kabul etmiş. Diretip hakkını alıp parasını kazansaydı madem. Ama kabul ettiği için tatminkarlığı kendi seçmiş oldu. Bu hep böyle olacak ileriki zamanlarda da.
o kadar da kötü gözükmüyor canım yuvayı güzel yapan içindeki huzur ve mutluluktur, benim de eşim tutmuştu ben görmemiştim ilk oturduğum evi ilçenin merkezinde çok pahalı eski bir ev tutmuştu içime sinmedi 1 yıl sonra beraber baktık benim beğendiğim evi tuttuk nerdeyse yarı fiyatına merkezden uzak diye ben orda oturmam diye hiç bakmamış bile ama benim için önemli olan bütçemize uygun olması çünkü maddiyat bir tek eşimi değil beni de düşündürüyor, ev, eşya yüzünden kavga edip baştan birbirinizi yıpratmayın, demek ki imkanları bu kadar,ilerde kendi eviniz olur inşallah onu gönlünüzce yaptırırsınız.
bu yoruma katılıyorum ve ev icin su an dertlenseniz de en yakın zamanda kararlarınızı baskalarına gore almaktan kurtulmanız gerek.
bence eviniz de gayet temiz kullanılmıs ve guzel. biraz içi dolup kucuk detayları hallederseniz cicek gibi olur...
ev sahibi kagıda sorun cıkarır mı bilmiyorum sonucta söktügünüzde fayansta kalanın kazınması gerek ve o zaman da cizilme olur mu...? ayrıca kullanımda sorun oluyor mu arastırın. cunku surekli sileceginiz ve suyun oldugu yuzeye uygulamayı dusunuyorsunuz.
o yesil fayanslara uyum saglamak zorunda kalırsanız duvarı acık yesile boyayabilirsiniz, yesil kahve beyaz dekore ederseniz daha uyumlu gorunur mutfagınız. mermerinizde kırık catlat varsa degistirtebilirsiniz, hatta ev sahibiyle konusup mermerit yaparsanız hem maliyet duser hem de kullanım rahatlıgı kazanırsınız.
boru yeni gozukuyor ama kırılma noktalarından rahatsızsanız ucuz bir sey, yeniden sabitlersiniz. zaten zamanla gozunuz alısır.
ya da kullanmayın davlumbazı, boruyu da direkt sökün atın kaybınız olmaz.
boru bacaya mı baglanıyor pencereye mi vermisler bilmiyorum duruma gore ocagın yerini degistirebilirsiniz boru da sabit kalır.
farklı cozumler uretilir ama ev sizin degil o yuzden kullanım ve estetik olarak rötüş yapın yeterli.
banyo icin arkadaslar cok guzel dolap onerisi vermis zaten. ama buyuk aynalı dolap ucuzundan alacakmıssınız, su an mevcut lavabo daha kaliteli ve saglamdır. onu da dusunun.
hayırlı olsun.... güle güle oturun yeni evinizde...
tesekkurler guzel fıkırlerın ıcın...
evet benımde hayır deme luksum yoktu o ınsanlar gunlerdır ugrasırken kendımde o hakkı görmedim sonucunada katlanacagım sanırım...
bakalım eşyalarla güzelleştirmeye çalışacagım
Sağlık olsun üzülmeyin, eşyalarınızı istediğiniz gibi alırsınız, zamanla alışırsınız. İlerde kendi evinizi alıp taşınırsınız inşallah yada en kötü ihtimalle başka bir ev kiralarsınızgünlerdir ev aramamıza rağmen malesef istediğim gibi bulamadım
nişanlımın ailesi ilgilendi daha çok ben şehir dışındayım diye onlarda yoruldu bunaldı bende artık bugun son gezdikleri evi tutun dedim oda mecburiyetten
insanlar daha fazla uğraşmasın diye
ama ev iğrenç inanırmısınız o banyosu mutfağı nasıl adam edilecek bilmıyorum
biraz bozuldum ister istemez nişanlımlada kavga ettik benim durumum bu daha iyisini şimdilik tutamam dedi benide suçladı lüks düşkünüymüşüm....
burada insanların yeni gelin evini görüyorum yada bazı sitelerin çeyiz gelin evi köşelerini bende hep öyle evler hayal etmiştim şimdi hayal kırıklığım malum kabullenmekten başka yapıcak birşeyim yok sanırım
nasıl bir yöntem önerirsiniz bana bayanlar?
ne yapmalıyım nasıl istemediğim bir yeri sevebilirim bazılarınız diyecekki sevdiğin adamla olduktan sonra heryer güzel olur ama ben kendimi biliyorum estetik düşkünüyüm ve evin çok eksi yönü var çok mutsuzum...o evde sanki ev işi bile zevkle yapılmaz çok güzel hayaller kurmuştum ama şimdiden yıldım...
işte harika evim :/:/
Neden bu kadar asagiladiginizi anlayamadim. Cok guzel olmayabilir de igrenc de demeyin. Belki su an orada yasamaniz gerekiyor? Belki aza kanaat edip etmeyeceginizin sinavini oluyorsunuzdur. Evlilikte hersey mukemmel olsun derdine dusmek isi evcilige cevirmek gibi geliyor bana. Iyi gunde kotu gunde diye yemin etmiyor musunuz? Alin size kotu (size gore) ev. Asil orada mutlu olursaniz evlilik olur bence. Gun olur insan yiyecrfk ekmek bulamaz gun gelir soba yakamaz. Bakin sinirda savas var. Suriyeliller resmen sokaklarda. Sukredin ki Allah daha fazlasini versikn.
yeşil sevdiğim bir renk değil mutfağım hep inox ve pembe ağırlıklı beyaz eşya mutfak eşyaları vb. ben renk uyumu hastası biriyim olmayınca modum düşüyor işte duvar kağıdını araştırdım su geçirmez kağıtlar var kalın ayrıca fayans ızınıde belırtmıyor onlardan dusunuyoruz mermer tezgah ıcın bırsey yapamayacagız sadece alt dolap kısmınıda olan mermerlerı duvar kagıdıyla kapayacagım
banyo ıcın ılk muhım olan dusa kabınden cok banyo lavobosu onuda koctasta gordum dolaplı lavobo onlarda dusunuyorum ev sahıbının lavobosunu da saklayacagım attırmaz belkı evden cıkısta gerı monte...
bakalım davlumbazı iptal benımde aklıma geldi oraya buz dolabını koymayı dusunuyorum bakalım elımızden geldıgını yapmaya calısacagız cok tesekkurler guzel onerın ve yorumların ıcın...
Sevgili konu sahibi, hemen sana kendimden ornek vereyim de rahatla.
Evleneli 1,5 yil oldu. Ben de senin gibi guzel bir ev hayali kuran biriydim evlenmeden once. Gozum hep guzel evlerde, esyalarda idi. Biz nisanliyken esim yurtdisina egitim icin basvurular yapiyordu. Sonra kazandi, abd ye geldik, oyle bir evde, hem de 2. el esyalarla yasiyoruz ki ben sana evimin fotolarini cekip yollasam kendininkini saray sanarsin, emin ol. Ustelik bu 2+1 eve tl hesabiyla 2500tl den fazla kira veriyoruz her ay. Turkiyede olsak aylik 2500 tl ye 8-10 odali, 2-3 katli, havuzlu villalarda yasardik diyorum. Hem de esim de, ben de meslek sahibiyiz, etrafimizda evli arkadaslar var, onlar da aynen bizim gibi kari-koca meslek sahipleri, hepimiz boyle evlerde, 2. el esyalarda yasiyoruz. Mutfaktaki tabak, canagim, tencerem bile baskasindan kalma 2. el esyalar. Inan ki hic mi hic onemli bir dert degil, kayda deger, tatli canini uzmeye deger bir sebep degil senin evin, hem kira degil mi, git birkac ay otur, idare et, sonra kendin esinle birlikte cikar, cok guzel evlere bakarsin, begendiginiz birine tasinirsiniz, dert mi bu. Ilerde de Allah in izniyle saray gibi bir ev satin alirsiniz insallah
Ayrica keske ben vatanimda olsam, ulkemin, memleketimin havasini solusam, o begenmedigin musluklardan memleketimin suyu aksa, o mutfakta memleketimin yemeklerini pisirip, yesem de oyle bir evde yasasam, gurbet oyle zor ki, bulbulu altin kafese koymuslar, ahhh vatanim demis ya, oyle birsey yani, beyaz sarayda yasasam ahhh vatanim derim.
çok doğru şuan benimde ek gelirim olsa ona bile sormam oturacağım evi...
nişanlım modern dir gayet üniversite okuyorum bir yandan açıktan kendisi teşvik etti beni kurslara da gidiyorum fakat iş çalışmaya gelince o konuda izin yok kıskançlık nedenide...
Merhaba
Evlilik süreci böyle işte . Ben ce evin fotografları çok kötü değil. Senin eşyaların girsin bak içine daha da değişecek. Tamam Mutfak seramiklerinin deseni güzel değil. Birkaç sticker yapıştırırsın . Kavonozlar koyarsın birazcık kapatır. Keza Banyo da öyle . Lavoba yu değiştirmek hiç bir şey değil. Yapı marketlerde ucuz ucuz neler var. Olmadı ev kira yaw çıkarsın sonra :) Belki kendi eviniz olur.
Ben klasik yaklaşımda bulunacağım :) asıl ev değil eş istediğin gibi olsun . Bu ev tutuldu ise yani kaporalar verildi ve geri alınmıyorsa çok ta diretme başka buldukları nasıl olacak acaba bi de onu düşün . bence temiz ev sadece dekoratif olarak sorunları var. Belki kiradan düşüp tadilat olur işte . Fayanasları kiradan düşsen lavaboyu sen alsan bitti .
Biz evimize kendimiz tadilat yapmıştık oradan biliyorum :) her şey olur . Allah mutluluk huzur versin . Hee bir de ev değişir ama bir kere olacak şeyler var düğün günü, kına gibi bence istediğin gibi bir gelinlik daha önemli yaptırımını bunlarda kullanırsın şimdiden tüketme benim nacizane fikrim .
Selamlar
Ev konusunda bence çok problem yaşamıştım.
Eşim doğu görevini yaptığı şehirde evler az ve kirada ev bulmak sıkıntılı. Ve birazda pahalı. Eşim 2 ay ev aradı, eğer istemediğim bir ev olsaydı, hem ev hem evlilik hem farklı bir şehire alışma sürecim çok sıkıntılı olacaktı. Bundan dolayı direttim istediğim ev buluncaya kadar, bizde tartışmalar yaşadık, dedim gerekirse düğünü ertelettiririm, hatta bir eve kapora vermişti, istemedim o evi. Sonra istediğim gibi bir ev bulundu, evimi çok seviyorum, yeni eşyalarım çok güzel duruyor, baktıkça içim açılıyor evime. Diğer evlerden pahalı ama ayda 100 tl fazla oldu, huzurum oldu.
evimi ilk tuttuğumuz zaman çok üzülmüştüm hiç beğenmemiştim ama bana büyük bir ev gerektiği için o evi tutmak zorunda kalmıştık zamanda çok kısıtlıydı..
şuanda hala aynı evde oturuyorum ve evimi çok seviyorum çok güzel boş yere üzmüşüm kendimi. evlendikten sonra anladım ki evin güzelliği eşyaların güzelliği o kadarda önemli birşey değilmiş önemli olan evdeki huzurmuş içinde huzur olan evler her zaman en güzel evlerdir bana göre..
Allah huzurunuzu bozmasın ağız tadı versin..
o kadarda kötü değil bence kendi yaaratıcı olup evi adam edebilirsin.çok takılma bence
Ev o kadar da kötü değil, eşya yerleşince güzelleşir.Bende başlığı görünce kırık dökük zannettim. Sen kötü ev görmemişsin.Ev iyi,ben beğendim,sende güle güle otur,inşallah ilerde gönlüne göre ev satın alırsınız....
çok doğru şuan benimde ek gelirim olsa ona bile sormam oturacağım evi...
nişanlım modern dir gayet üniversite okuyorum bir yandan açıktan kendisi teşvik etti beni kurslara da gidiyorum fakat iş çalışmaya gelince o konuda izin yok kıskançlık nedenide...
Nolur kusura bakmayın ama yazmadan edemedim. Sizin gibi düşünenleri anlayamıyorum
Eşimin ailesi ve benim ailem evimizi baştan aşağı bir güzel yaptırdılar, ben şanslılardanım yani. Ama ailelerimizin ne durumlardan şimdiki hallerine geldiklerini düşündükçe çok utanıyorum. Ne kadar zorluklar çekmişler, her şeyi baştan BİRLİKTE yapmışlar. Biz onların yaşadıkları zorlukların binde birini yaşamamışızdır. Şu an evimiz benim için çok çok değerli, ama güzel olduğu için değil. Evime baktığımda ailelerimizin yaşamlarını iliklerimde hissettiğim ve bu durum bana güç verdiği için.
Demem o ki aslında eğer bu sınavı geçebilirseniz siz benden çok daha şanslısınız çünkü sonunda istediğiniz eve kavuştuğunuzda bu başarı sizin olacak, ikinizin.
bence kötü değil...o baca olan yeri kapatabilrsiniz fonlarla ne biliyim durş perdesi alırsın en güzelinden sonuçta kiracısınız..ama lafa gelince genelde herkes para önbemli değil diyor sonrada bu tür konularda sıkıntı çıkarıyor..ayrıca bodumrda karanlık yerde değil..zamanla herşey olur.. ev gezmişler yazıktır nişanlında ister daha iyisini ama buna gücü yetiyor demekki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?