İçimi acıttı!

Kamplar yiyecek sağlayıp min yaşam standartı sunuyorlar. Bu insanlar 3 5 yıldır orda ne uzayıp ne kısalıyorlar. Şehre gelip yaşama devam etmek zorunda kalıyorlar.

Ve evet dilenci toplayan zabıta arkadaşlarım var. Anlattıklarından biliyorum ne kadar kazandıklarını. Ama konuştuğum coğu suriyeli de bir haftalığına uzaklaşalım buradan diyipde evlerine geri dönemeyen insanlar. Hükümete kızıyorum onları getirdiği için bizim yürekler dağlanıyor.

Eşimle bu konuları çok konuşuyoruz. Biraz empati yapmak zor değil, ki ülkemizinde karışıklık içinde gümbürtüye gitmesi uzk değilmiş gibi görünüyor.

Ayrıca bende problemliyim ki;
Acıyıp da cebimdeki tüm parayı birilerine verdiğim malasefki çok oldu.

Hayatları tabiki kolay değil. Allah kimsenin başına vermesin ama bu olayın bizim verdiğimiz 1tl lerle çözülmeyeceği ortada.

İstanbul vatan caddesi'ni bilir misiniz yada fatih'i? Adım başı trafik lambaları var ve her duruşta resmen önüne atlıyorlar. İstemedğin halde sabunlu suyu döküyorlar cama. Silmeye başlıyo. İnsanlar da para vermeyince tekrar suyu fışkırtıp kaçıyolar mesela. İnip döven bile var. (Tasvip etmiyorum tabi)

Yine vatan caddesi'nde dükkanlar cadde üzerinde mesela kapı açık oturuyoruz hava girsin diye. Aniden çocuk dalıp telefonunu çalabiliyor yada hırs yapıp gelip arabanı çiziyor. Bu sosyal bir sorun. Yani dilencilik ve 1 tl ile olmaz.

Şuan marketler, araba yıkama ne bileyim halı yıkama yerleri filan içerde bir yatak veriyor mesela adamı sgksız ve 800tlye calistirabiliyo. Bir turk vatandasi o isi yapip asgari ucret alacakken ve sigortasi yatirilacakken vs vs uzar bu.

evet haklısınız malasef ki sistem yok, hepimizin hayatı etkileniyor, kimi zarara uğruyor kimi aç kalıyor hep aynı taraftayız yani

Masumiyetin kanda dolaştığını hissettirebilen de var,
Sırf para için, ailesi tarafından hor görülmüş, 5 lira versen az daha ver diye yalvaracak olan da var..

İnsan üzülüyor haliyle de..

Ne yapmalı ki..

Artık kimin gerçek ihtiyaç sahibi olduğunu da anlamak o kadar zorlaştı ki.
Geçen gün haberlerde çıktı. Orta yaşlı bir adam saçını kaşlarını vs kazıtmış. Boynuna da üzerinde lösemi yazılı bir tabela asmış okul önünde dileniyor.
Zavallı çocuklar da inanmışlar ceplerindeki iki kuruşu veriyorlar. Daha sonra zabıta durumu açığa çıkarmış.
Keşke gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşabilsek.

Çözüm noktasi aslında dediginiz gibi merhamet degil. Cok sistemli bir çözüm önerisine ihtiyacimiz var.

Hakkaniyetle davranildigi takdirde çözülecektir sorunlarin bir kismi diye düşünüyorum.
Mesela bir evde 3 kisi calisiyor. Ancak sigortasız calistirabildikleri icin vicdansiz isveren bu kisileri tercih ediyor. Bu uc kisi ne kadar gelir getiriyor derseniz. Bir kisilik asgari ucret ancak getiriyor.
Bu hem halkimizin istihdaminda sorunlar açiyor hem de bir ailenin cocuklarina varana kadar calismasina sebep oluyor. Azıcık otemizde bir kiz çocuğu var. Okul çıkışı hastaneye gidip tercumanlik yapıyor. Kendi çocuğumuz olsa otobüse bile bindirmeyiz ama mecburiyetler ne hale getiriyor.

Elinde mendil veya baska bir sey satmak icin bu sogukta cabalayan yaşlı insanlar gorunce hemen birsuru aliyorum. İhtiyacim yok tabi aldigim seye, fazla fazla veriyorum parayi. Alsam da uzuluyorum. İcim aciyor, eziliyorum. Allah yardimcilari olsun inşallah.

Bir arkadaşın dediği gibi kimin gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığını bilmiyoruz. Geçenlerde Şişli Mc'e yemek yemeye gittik akşam 21.00 civarı. Suriyeli olduğunu düşündüğümüz bir aile cama yapıştı ufak kızı gösterip aç olduğunu söylüyor. Rahatsız olup kalktık yine aynı şeylere devam ettiler. Neyse sonrasında umudu kesip gittiler. Onlardan sonra içeri mendil satan bir çocuk girdi çalışanlar da çıkardı. Sonrasında biz yemeği yedik minibüs duraklarına geldik minibüs bekliyoruz. Arkadaki Burger'dan kadınla kız ağızlarını silerek çıktı o anda da adam arabayla geldi onlarda arabaya atlayıp gittiler. Ondan sonrasında yine oraya bir araba geldi o mendil satan çocuk ve onun gibi bir sürü çocuk koşa koşa gelip o arabaya doluştular.

Keşke gerçekten ihtiyacı olanı bilip yardım etsek. Siz o çocukla irtibata geçip ihtiyaçlarını belirledikten sonra yardım edebilirsiniz.

Ya aslında okuluna mı gitseniz? Benim aklıma o geldi. Okullarda muhtaç öğrencilere yardım yapılıyor. Bilemedim. Aklıma başka bir şey gelmedi.

esimle aksam 10 gibi yürüyoruz karsı caddeden biri selamun aleykum bana yol parası verirmisiniz diye bagırdı ortalık tenha .ilk bakmadık sonra adam gitti arkasından baktık . dolmusların gittiği yol boyu yürüyor ve ayagı topallıyor.esim gitti verdi
kimileri var gercektwn muhtac.belki o cocuk ve anneside öyle
nive insanlar ne hayatlar yasıyorlar

Yillar once bie yere kayit yaptirmak icin gitmistim. Elimde cok az para vardi. Zaman yetersiz olunca donuste bari bir poca alip yiyeyim dedim. Neyse girdim bi simit sarayi sonra pacama bir ilkokul cocugu dolandi. Cok acim nolur bi tane de bana al dedi. Elimdeki paraya baktim ( icimden de ins kiymali borek fln istemez yoksa param yok ) dedim... Neyse sonra cocuga sec bakalim hangisinden istiyorsun dedi. Oda gitti kiymali boregi isaret etti sipa Yanina da bir ayran aldim oturdu bir guzel yedi ama hala aklimdadir onun o yiyis Allah cocuklarimizin ve muhtac olan anne babalarin yardimcisi olsun. Yaptiginiz davranis cok anlamli tebrik ediyorum sizi

Evini öğrenin ailes gerçekten durumu kötüyse erzak yardımı yapın neye ihtiyaçları varsa

Biz vergi vermiyor muyuz? Böyle muhtaç çocuklar varsa bu devlet ne ise yarar o zaman. Hadi Suriyeliler savaştan kaçtı. Bu 3-4 yılın konusu. Ondan önce de vardı bu çocuklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…