İçimi, canımı yaktılar, hakkımı yediler, yedirdiler

nergis77

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2008
110
12
623
İstanbul
Merhaba,

Neredeyse doğdum doğalı, canımı - içimi yakanlar oldu. Yaptıkları, yaptırdıkları yetmiyor şimdi de miras yoluyla bana kalan bir oda, bir salon evi (on yıldır bir kuruş kira ödemeden oturuyorlar) istediğimde, ben o evi sana yedirmem diyen, beddualar eden yakınlarım var.

Canımı çok yaktılar, hakkımı maddi -manevi çok yediler.
Sabrım, gücüm kalmadı artık.

Allah, tez zamanda yapanların, yaptıranların da canını yaksın, bir daha da canımı yakmalarına, yaktırmalarına fırsat vermesin.

Duama bir amin demenizi dilerim.

Hakkınızı mutlaka savunun ama sonuç yok mu boşverin Allah'a havale edin, er geç çıkar.

Hukuki yollarla bi çözüm yok mudur

Gidin mahkemeye verin.veya polis zoruyla çıkartın.kimse sizin Hakkı'nızı yiyemez,yedirtmeyin! Akraba bile olsa farketmez, kendi malınıza kendiniz sahip çıkın.

biraz ayrıntı verirseniz belki hakkınızı alacak bir yol buluruz burada

Merhaba,

Annem- babam kendi aralarındaki bazı sorunlardan dolayı, bebekken beni akrabalarımızın yanına bırakıyorlar. Akrabalarımın, benimle de çok ilgilendikleri söylenemez ama inkar edemem onların evinde yedim, içtim ama yaşım ilerlediğinde elimden geldiğince maddi - manevi yardımlarda bulundum. Miras yolu ile anneme geçen evi (tapu bizim üzerimize), o evde oturmadıkları için, yeni evlenen dayım hiç izin almadan, eve yerleşiyor ve tek kuruş kira vermiyor.
Bu arada annem yıllarca, bekar kardeşlerine ve annelerine maddi yardımda da bulunuyor.
Annem vefat ettikten bir süre sonra eve ben geçmek istediğimde; o evi sana yedirmeyiz diyip, beddua ediyorlar.
Evlerinde kaldığım sürece aşağılamaları, ezmeleri, ezdirmeleri, hor görmeleri eksik olmadı.
Annesiz, babasız büyümek, arkanızda dayanacak gücünüzün olmaması çok zor.
Sonuçta akrabayız, aileyiz olayın mahkemelere taşınması hoş olmaz.
Ama devamlı şekilde maddi - manevi ezmeleri canıma tak ettirdi. Hakkımı isterken, bedduaya uğramak çok kötü.

Kaç yaşındasın?
Çalışıyormusun?

akraba değil Akbaba
ben olsam Evimi işgal ediyorlar diye hakkımı arardım
mahkemeyi düşünmüyorsanız katlanacaksiniz yapacak bir şey yok

Onlar evi sana yedirmeyiz diyebiliyoda sen nasıl benim evim benim malım diyemiyosun asla boyun egmezdim böyle akraba olmaz olsun

Sen ,bu kisilerle gorusmeye mecbur musun ,degilsen git evi sat kenfine baska bir ev onlarda yeni ev sahibiyle yuz yuze kalsin ,seni bezdirmeye ugrasiyorlar belli

Ayy ne yapayım öyle akrabayı ben? Tapu sizin üstüneyse kimse kusura bakmasın, çatır çatır alırım evimi. Hem de bu tavırdaki insanlar?

Benim babam yıllarca borç ödedi miraslı evi almak için, herkesin hakkını ödedi hem de dolar üzerinden. Enayi miydik de tonla para ödedik?

Merhaba,
Aramızda akrabalık var diye, ele güne rezil olmayalım diye mahkemeye gitmek istemiyorum. Zaten mahkemeye gidersem daha da çirkinleşecekler. Yıllardır çevremize, bana yaptıkları bir yardımı, yüzlerce, binlerce kere yapmışlar gibi anlattıklarından, yaptığım, verdiğim herşeyi yok saydıklarından, biz ondan hiç bir fayda görmedik dediklerinden, rahmetli annemin bile evlerine yıllarca maaş öder gibi verdiklerini unuttukları için, Allah yaptıklarının karşılığını tez zamanda çıkarsın istiyorum. Aç değiller, açıkta değiller ama ben onların evinde büyüdüm diye o evi kendilerine tazminat gibi görüyorlar herhalde.

İhtiyacım olmasa rahat geçinebilsem yine istemezdim, dört duvar budalası değilim Allah'a şükür.
Dava açmak, mahkeme masrafı, yıllarca çıkacak sonucu beklemek de zor geliyor.
Allah herkesin kendi kendine yetebilmesini nasip etsin. Kullarının kapılarına düşürmesin. Biz yıllardır dietimizin karşılığını ödeyemedik.

Yıllarca sürmez mahkeme. Üstelik haklı gorunurseniz avukat ücretini de onlar ödüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…