İçimi dökmek istedim....

Canım yani herkes şak diye ehliyet almıyor tabi ki.. Şuan yeni sistem zormuş herkes öyle söylüyor ben bu sistemden önce almıştım ehliyetimi ama bende motor sınavından kalmıştım tekrar girdim de oldu 🤭 Yani olabilir ki böyle şeyler inşallah bir daha ki girmene geçersin sınavını.. Soran olursa da bunun gayet normal birşey olduğunun bilincinde gibi cevap ver kaldım bu kez bi dahakine inşallah deyip gülümse bu kadar.. Kimsenin de umrunda değiliz zaten sıkma canını sen bi dahakine konsantre ol :KK9:
İnşallah canım inşallah... Ne diyeyim artık. Bir çuval inciri mahfettim. Teşekkürler yorumun için.

Yokustan iniyordum inince normalde yavaslayıp direksiyonu tam tur sola çevirip durmam lazım ana yola çıkacaktım ben inerken sadece gerizekalı gibi debriyaja bastım yavaslamak için (iyicede durmamak için hemen frene basmadım) birden anlayamadan hızlı inince de sola çevirince arabnın bir tekerleği kenarı sıkıstı. Sakince dursaydım ya da o kadar ani girmeseydim eminim yine birşey demezlerdi oradan da yola çıkıp park edip bitircektim 😶

Evet anladım, üzülmüşsünüz. Eğer arabanız varsa eşinizden ya da babanızdan falan pratik yaparak bu işi halledebilirsiniz. Olmayacak bir şey değil, gözde büyüyünce daha da zor hale gelir. Umarım geçersiniz.

Evet anladım, üzülmüşsünüz. Eğer arabanız varsa eşinizden ya da babanızdan falan pratik yaparak bu işi halledebilirsiniz. Olmayacak bir şey değil, gözde büyüyünce daha da zor hale gelir. Umarım geçersiniz.
Arabamız yok malesef. Teşekkürler yorumunuz için. Belki bir kez daha denerim. Kısmet.

Aslında bugün kurulum şeker gibi insanlardı ama son hatayla herşeyin içine ettim. 10 dk sonra sınavım bitiyordu... 2. 4 hak nasıl oluyor bana girmezsem ve rapor da vermezsem yancağı söylendi.
2 .4 hak actirirsiniz icinde 14 tane direksiyon dersi var ucretli aciliyor,odemesini kursla konusun ,teorik sinava tekrar girmiyorsunuz ,
Ne hatasi yaptiniz siz bu arada

İnşallah canım inşallah... Ne diyeyim artık. Bir çuval inciri mahfettim. Teşekkürler yorumun için.
Ya sen her ne yaptıysan bunun stresinden şuan.. Sınavdan kalmış olmanın değil gibi duruyor.. Ama orada her ne hata yaptıysan inan kimsenin umrunda değil.. Onu düşünme artık.. Yanındakine şuan sorsan hatırlamayacak inan birüsü insan o kadar hata yapıyor ki ooooo :halay:

Bende 3 sene önce aldım .Ve hayatımda eli direksiyona değmemiş biriydim. Bana direksiyon eğitimi veren hoca agresif biriydi ve ben öyle hocalardan asla bir şey öğrenmem. Yetkili kişiyle görüştüm ben bu kişiyle öğrenemem bana güleryüzlü asabi olmayan bi hocayla çalışma imkanı verin dedim ve öyle de oldu .Demem o ki direksiyon dersini veren kişi de çok önemli. Neyse 2.gün yeni hocayla başladık çalışmaya bana öyle güven veriyor ki en islek cadde de sürüyorum yılların şoförü havalarında :KK54:Ama buna rağmen heyecan yaptım ve 1.sınavda kaldım.Bu gercekten kafada bitiyor kendine güven ve yaparım de herkes araba kullanıyor bende yaparım de ve git sınava.Ehliyet sınavları gerçkten çok zor. Düz yolda sür akan trafikte, anı fren,duba arası park ve L park. Ve 2.sınavda geçtim .Sizde 4 .de geçeceksiniz ınanıyorum sadece kendinize güvenin.Unutmadan nette videolarda var ehliyet sınavıyla ilgili izlerseniz faydası olacaktır.

2 .4 hak actirirsiniz icinde 14 tane direksiyon dersi var ucretli aciliyor,odemesini kursla konusun ,teorik sinava tekrar girmiyorsunuz ,
Ne hatasi yaptiniz siz bu arada
Yokustan iniyordum yokus çok dik yokus değil inince normalde yavaslayıp direksiyonu tam tur sola çevirip durmam lazım ana yola çıkacaktım ben inerken sadece gerizekalı gibi debriyaja bastım yavaslamak için (iyicede durmamak için hemen frene basmadım) birden anlayamadan hızlı inince de sola çevirince arabnın bir tekerleği kenarı sıkıstı. Sakince dursaydım ya da o kadar ani girmeseydim eminim yine birşey demezlerdi. Yola çıkıp parkları yapıp sınavı bitircektim.

Madem arabanız yok bildiğim kadarıyla artık otomatik ve manuel tercihi yapılabiliyor. Otomatik tercih etseydiniz. Pedalların kullanım amacının mantığını kavrarsanız daha rahat edersiniz.

Yokustan iniyordum ama çok dik yokus değil inince normalde yavaslayıp direksiyonu tam tur sola çevirip durmam lazım ana yola çıkacaktım ben inerken sadece gerizekalı gibi debriyaja bastım yavaslamak için (iyicede durmamak için hemen frene basmadım) birden anlayamadan hızlı inince de sola çevirince arabnın bir tekerleği kenarı sıkıstı. Sakince dursaydım ya da o kadar ani girmeseydim eminim yine birşey demezlerdi. Yola çıkıp parkları tamamlayıp sınavım bitcekti.
Yavas yavas frene dokunmaniz gerekirdi ya da arabayi bosa alip yine ayaginiz frenin ustunde arabati yavaslatmaniz gerekirdi
Tekrar sinava girmeden once deneyimli bir tanidiginiz ile ( sevgili , baba vs olmasin ) bos alanlarda araba surme imkaniniz var mi?

Yokustan iniyordum ama çok dik yokus değil inince normalde yavaslayıp direksiyonu tam tur sola çevirip durmam lazım ana yola çıkacaktım ben inerken sadece gerizekalı gibi debriyaja bastım yavaslamak için (iyicede durmamak için hemen frene basmadım) birden anlayamadan hızlı inince de sola çevirince arabnın bir tekerleği kenarı sıkıstı. Sakince dursaydım ya da o kadar ani girmeseydim eminim yine birşey demezlerdi. Yola çıkıp parkları tamamlayıp sınavım bitcekti.
Yavas yavas frene dokunmaniz gerekirdi ya da arabayi bosa alip yine ayaginiz frenin ustunde arabati yavaslatmaniz gerekirdi
Tekrar sinava girmeden once deneyimli bir tanidiginiz ile ( sevgili , baba vs olmasin ) bos alanlarda araba surme imkaniniz var mi?

Yokustan iniyordum yokus çok dik yokus değil inince normalde yavaslayıp direksiyonu tam tur sola çevirip durmam lazım ana yola çıkacaktım ben inerken sadece gerizekalı gibi debriyaja bastım yavaslamak için (iyicede durmamak için hemen frene basmadım) birden anlayamadan hızlı inince de sola çevirince arabnın bir tekerleği kenarı sıkıstı. Sakince dursaydım ya da o kadar ani girmeseydim eminim yine birşey demezlerdi. Yola çıkıp parkları yapıp sınavı bitircektim.
Iyiki yola cikmamissiniz ,daha iyi bir hoca bulun debriyaja basınca arac bosa duser daha hizli iner ,kac ders aldiniz bugune kadar bilmiyorum ama ogretememisler

4 defa kalıp dosya kapattım. Şimdi cesaretim yok tekrar girmeye sizin gibi hissediyorum aynı. Hem maddi hem manevi külfet oldu bana. Öğretip gösteren de olmadı araba almaya niyetlenene kadar asla denemek istemiyorum artık.

Kızlar merhaba. Bugün 3. kez direksiyon sınavında ilk defa bu kadar sona yaklaşmışken kaldım. Moralim bozukta değil aslında ama bir yanım boşlukta işte. Herkes soracak şimdi bana naptın ne ettin diye yapamadı diyecekler arkamdan beceremedi yine diyecekler. İnsanları takma desenizde kendimi değersiz beceriksiz hissediyorum herkesin yanında. Malesef böyle kalmak banada koydu biraz içten içe tam bitmesine yakın saçma sapan ama kurulu göz ardı edemeyeceği bir hatayla tüm herşeyi mahfettim. Bir yanım sürekli kalıyosun kısmet değil işte yeter diyor diğer yanım bir kez daha dene gir dese de (zaten son hakkım) ben aslında yorulduğumu farkettim. Artık derslerden sınava 2 gün kala başıma giren ağrılardan sıkıldım yoruldum. Belkide hayırlısı böyleydi normalde olsa orada nasıl o hatayı yaptım der oturur ağlardım ama tepkisiz kaldım ses etmedim. Belki de beni idare ettilerde geldim oraya kadar ama hiç stop etmedim sinyal unutmadım. Yol boyu o kadar sevinçli ve şoktaydım ki yolları bitirdiğime birden rüyadan uyandım sanki. Kendimi bu olaya sonradan kaptırıp değersiz kötü hissetmek istemiyorum. Bana ehliyeti olan ya da alamamış olanlar küçük küçük tecrübelerini anlatır mı? Hayatım son 5 aydır ehliyetten ibaret oldu artık yeter...

Pürüzsüz şekilde girmiştim ben sınava, ilkinde komisyondaki rezil herifin pedala müdahalesi yüzünden kaldım ve direkt şikayet ettim, ikincisinde ; pürüzsüz park edeyim diye zaten düzgün park ettiğim arabayı hareket ettirip çizgi dışına çıkarınca kaldım 😁 3. Sınavımda komisyon görevlileri bile şaşırdı sen nasıl bu zamana kaldın, işi bitirmişsin sen zaten demişlerdi ve varış noktasında park edip geçtim💪 Hiç sıkma canını bunun yetenekle alakası yok, bir dahaki sınava dümdüz gir, sınavla ilgili hiçbir şey düşünme ve geç o sınavı 👊

Iyiki yola cikmamissiniz ,daha iyi bir hoca bulun debriyaja basınca arac bosa duser daha hizli iner ,kac ders aldiniz bugune kadar bilmiyorum ama ogretememisler
Debriyasa basıp hafiftende frene basıp yavaslıyorum her zaman yaptığım şeydi hocam aslında iyidir yani hakkını yemeyeyim. valla 15 i geçmiştir

Valla böyle öğrendim inerken debriyaj ve küçük küçük frene basıp yavaslamam lazım sonra hemen tam tur sola çevirip durucam. Eşim var ama malesef araba yok babam zaten rahmetli. Yani ücretsiz keyfi sürecek arabam yok.

Bende 2. 4 hakkımı açtırmıştım 5.dede kaldım ve bıraktım dmeekki zamanı değil diye düşünüyorum ağladım sızladım bende üzüldüm okadar para verdim olmadı emeklee boşa. Ama vardır bi hayır. Tekrar girmek istemiyorum yoruldum çünkü diğer haklarım yansın gözümde yok yani. Bikaç ay ara verip otomatik ehliyet için yazılıcam manuele tekrar yazılmam

Debriyasa basıp hafiftende frene basıp yavaslıyorum her zaman yaptığım şeydi hocam aslında iyidir yani hakkını yemeyeyim. valla 15 i geçmiştir
Zaten normal ilk dosya acilinca ilk hakka girerken 16 alip girmeniz lazim ,dersiniz eksik kalmis zaten ,kurala konusun

Ne kadar zor olmuş ehliyet almak artık. Ben aldığımda yokuş çıkıp inmedik. Sadece düz yolda gidiş ve geri geri park.
Tabi sene 2004 o zamanlar:rolleyes:

Ayrıca etraftakilerde ne derse desin canım istemedi ve gitmedim? Canım istedi ve öyle yaptım.
4 defa kalıp dosya kapattım. Şimdi cesaretim yok tekrar girmeye sizin gibi hissediyorum aynı. Hem maddi hem manevi külfet oldu bana. Öğretip gösteren de olmadı araba almaya niyetlenene kadar asla denemek istemiyorum artık.
İnsan resmen soğuyor sizi anlıyorum

Kızlar merhaba. Bugün 3. kez direksiyon sınavında ilk defa bu kadar sona yaklaşmışken kaldım. Moralim bozukta değil aslında ama bir yanım boşlukta işte. Herkes soracak şimdi bana naptın ne ettin diye yapamadı diyecekler arkamdan beceremedi yine diyecekler. İnsanları takma desenizde kendimi değersiz beceriksiz hissediyorum herkesin yanında. Malesef böyle kalmak banada koydu biraz içten içe tam bitmesine yakın saçma sapan ama kurulu göz ardı edemeyeceği bir hatayla tüm herşeyi mahfettim. Bir yanım sürekli kalıyosun kısmet değil işte yeter diyor diğer yanım bir kez daha dene gir dese de (zaten son hakkım) ben aslında yorulduğumu farkettim. Artık derslerden sınava 2 gün kala başıma giren ağrılardan sıkıldım yoruldum. Belkide hayırlısı böyleydi normalde olsa orada nasıl o hatayı yaptım der oturur ağlardım ama tepkisiz kaldım ses etmedim. Belki de beni idare ettilerde geldim oraya kadar ama hiç stop etmedim sinyal unutmadım. Yol boyu o kadar sevinçli ve şoktaydım ki yolları bitirdiğime birden rüyadan uyandım sanki. Kendimi bu olaya sonradan kaptırıp değersiz kötü hissetmek istemiyorum. Bana ehliyeti olan ya da alamamış olanlar küçük küçük tecrübelerini anlatır mı? Hayatım son 5 aydır ehliyetten ibaret oldu artık yeter...
Hayatta hepimizin yoruldugu seyler var ve yapamadigimiz cok seyde var. Insanlar bunlarla ilgili konusuyor mu ağızları var konuşuyorlar. Ehliyet olayim yok ama büyük kaybedislerim var cogu insan gibi. Araba kullanmak hayalinizse alana kadar mucadele edeceksiniz. Kimi tek seferde alir kimi 20 seferde. 5 ay ne ki... insanlar diyorsunuz ya bunu konusamayan insanlar kimlerdir biliyor musunuz kendi yapamadiklari beceriksizlikleri sizin beceriksizliginizle kapatmaya calisan insanlardir. Koyverin bi salın onlari. Size verilen tek bir hayat var baskalarinin senaryolarina göre yasamak istemezsiniz. Hayatinizin senaristi olun. Alamadin deyin benim hedefim bi 3 kez daha girmek de. Nolacak dünyanın sonu mu sanki. Gözünüz goruyor mu sagliginiz yerinde mi? Diger hersey 5. 10. Da Kazanilsin. Siz iyi olun yaptigimiz ve yapamadigimiz hersey de helal olsun valla insaniz daha cok hatalar beceriksizlikler yapariz. Güçlü olun bir dahaki seferleri denemeden şansınızı öldürmeyin

Back
X