İçimi dökmek istedim....

İnşallah son giriş de alırsınız bende hazırlanıyorum rabbim emeklerimizi boşa çıkarma sın

İlkdefa sınava girecekseniz eğer size küçük bir tavsiye, sınav saatinizden önce gidip ne yapıyorlar diye bakmayın sakın tüm modunuzu etkiler. Zamanınıza yakın saatte gidip öyle girin, elenenleri görmek çok etkiliyor tüm sınav boyunca ona takılı kalıyorsun 😏

Pürüzsüz şekilde girmiştim ben sınava, ilkinde komisyondaki rezil herifin pedala müdahalesi yüzünden kaldım ve direkt şikayet ettim, ikincisinde ; pürüzsüz park edeyim diye zaten düzgün park ettiğim arabayı hareket ettirip çizgi dışına çıkarınca kaldım 😁 3. Sınavımda komisyon görevlileri bile şaşırdı sen nasıl bu zamana kaldın, işi bitirmişsin sen zaten demişlerdi ve varış noktasında park edip geçtim💪 Hiç sıkma canını bunun yetenekle alakası yok, bir dahaki sınava dümdüz gir, sınavla ilgili hiçbir şey düşünme ve geç o sınavı 👊
İnşallah canım bakalım ama maddi olarak bitiğim çalışmadan sınava nasıl girerim bilmem :/

İlkdefa sınava girecekseniz eğer size küçük bir tavsiye, sınav saatinizden önce gidip ne yapıyorlar diye bakmayın sakın tüm modunuzu etkiler. Zamanınıza yakın saatte gidip öyle girin, elenenleri görmek çok etkiliyor tüm sınav boyunca ona takılı kalıyorsun 😏
3. kez kalan biri olarak kesinlikle doğru tespit 😅

Ya sen her ne yaptıysan bunun stresinden şuan.. Sınavdan kalmış olmanın değil gibi duruyor.. Ama orada her ne hata yaptıysan inan kimsenin umrunda değil.. Onu düşünme artık.. Yanındakine şuan sorsan hatırlamayacak inan birüsü insan o kadar hata yapıyor ki ooooo :halay:
Beceriksiz bir insan olmanın sıkıntısını çekiyorum sürekli sen beceremedin yapamadın dedikleri için kendimi böyle hissediyorum.

Bende 3 sene önce aldım .Ve hayatımda eli direksiyona değmemiş biriydim. Bana direksiyon eğitimi veren hoca agresif biriydi ve ben öyle hocalardan asla bir şey öğrenmem. Yetkili kişiyle görüştüm ben bu kişiyle öğrenemem bana güleryüzlü asabi olmayan bi hocayla çalışma imkanı verin dedim ve öyle de oldu .Demem o ki direksiyon dersini veren kişi de çok önemli. Neyse 2.gün yeni hocayla başladık çalışmaya bana öyle güven veriyor ki en islek cadde de sürüyorum yılların şoförü havalarında :KK54:Ama buna rağmen heyecan yaptım ve 1.sınavda kaldım.Bu gercekten kafada bitiyor kendine güven ve yaparım de herkes araba kullanıyor bende yaparım de ve git sınava.Ehliyet sınavları gerçkten çok zor. Düz yolda sür akan trafikte, anı fren,duba arası park ve L park. Ve 2.sınavda geçtim .Sizde 4 .de geçeceksiniz ınanıyorum sadece kendinize güvenin.Unutmadan nette videolarda var ehliyet sınavıyla ilgili izlerseniz faydası olacaktır.
Merhaba parkta ezberledim maşallah diyeyim çok sıkıntım olmuyor benim derdim akan trafikle :( teşekkürler yorum için.

Bende 2. 4 hakkımı açtırmıştım 5.dede kaldım ve bıraktım dmeekki zamanı değil diye düşünüyorum ağladım sızladım bende üzüldüm okadar para verdim olmadı emeklee boşa. Ama vardır bi hayır. Tekrar girmek istemiyorum yoruldum çünkü diğer haklarım yansın gözümde yok yani. Bikaç ay ara verip otomatik ehliyet için yazılıcam manuele tekrar yazılmam
Bizim şuan ödememiz var eşimle ben çalışmıyorum bu sınavı geçtiğim gibi iş arayacaktım ama olmadı her ay 1000 zorluyor malesef artık sonuç elde var sıfır.

Kızlar merhaba. Bugün 3. kez direksiyon sınavında ilk defa bu kadar sona yaklaşmışken kaldım. Moralim bozukta değil aslında ama bir yanım boşlukta işte. Herkes soracak şimdi bana naptın ne ettin diye yapamadı diyecekler arkamdan beceremedi yine diyecekler. İnsanları takma desenizde kendimi değersiz beceriksiz hissediyorum herkesin yanında. Malesef böyle kalmak banada koydu biraz içten içe tam bitmesine yakın saçma sapan ama kurulu göz ardı edemeyeceği bir hatayla tüm herşeyi mahfettim. Bir yanım sürekli kalıyosun kısmet değil işte yeter diyor diğer yanım bir kez daha dene gir dese de (zaten son hakkım) ben aslında yorulduğumu farkettim. Artık derslerden sınava 2 gün kala başıma giren ağrılardan sıkıldım yoruldum. Belkide hayırlısı böyleydi normalde olsa orada nasıl o hatayı yaptım der oturur ağlardım ama tepkisiz kaldım ses etmedim. Belki de beni idare ettilerde geldim oraya kadar ama hiç stop etmedim sinyal unutmadım. Yol boyu o kadar sevinçli ve şoktaydım ki yolları bitirdiğime birden rüyadan uyandım sanki. Kendimi bu olaya sonradan kaptırıp değersiz kötü hissetmek istemiyorum. Bana ehliyeti olan ya da alamamış olanlar küçük küçük tecrübelerini anlatır mı? Hayatım son 5 aydır ehliyetten ibaret oldu artık yeter...
Benim görümcem de kaldı 2. Kez girecek sizinle aynı duyguları paylaşıyor inşallah kazanırsınız herkes kazansın 🤭🤭🤭

Valla böyle öğrendim inerken debriyaj ve küçük küçük frene basıp yavaslamam lazım sonra hemen tam tur sola çevirip durucam. Eşim var ama malesef araba yok babam zaten rahmetli. Yani ücretsiz keyfi sürecek arabam yok.

Tam 24 senedir hergun araba kullaniyorum , tam tur direksiyonu sola cevirirseniz arabayi dondurursunuz oldugu yerde , birde frene basarsaniz etraftaki ilk dukkanin icine girersiniz
Yanlis anlamayin elestirmek icin soylemiyorum ama bilginizde bir hata var , bir sonraki sinav öncesinde ( pratik yapamayacaginizj soylediginiz icin ) bol bol youtubedan surus videolari izleyin , zihninizde canlandirin seyrettiginiz videolari

Beceriksiz bir insan olmanın sıkıntısını çekiyorum sürekli sen beceremedin yapamadın dedikleri için kendimi böyle hissediyorum.
Ya alakası yok inanın.. Bende hiç beceremiyorum ki hala daha park edemem birşey yapamam yani düz gidiyorum öyle Allaha emanet.. : ) inanın bunlar zamanla öğrenilecek şeyler ben ehliyeti 18 yaşımda aldım 27 yaşındayım üzerine son 2 senedir düştüm yani sürmeye çalıştım halen daha çok da becerebildiğimi düşünmüyorum. Genelde erkekler sanki doğuştan gelen bir becerileri var bu işe.. Ama tabi ki kadınlardan da çok iyi sürücüler var.. Kimi hemen kavrar kimi biraz daha geç.. Maalesef bu böyle sıkma canını yani herkes muhteşem araç kullanmıyor.. :) Ama araştırmak lazım biraz ilgilenmek lazım sonrası kendine güvenmek zaten..

Ya alakası yok inanın.. Bende hiç beceremiyorum ki hala daha park edemem birşey yapamam yani düz gidiyorum öyle Allaha emanet.. : ) inanın bunlar zamanla öğrenilecek şeyler ben ehliyeti 18 yaşımda aldım 27 yaşındayım üzerine son 2 senedir düştüm yani sürmeye çalıştım halen daha çok da becerebildiğimi düşünmüyorum. Genelde erkekler sanki doğuştan gelen bir becerileri var bu işe.. Ama tabi ki kadınlardan da çok iyi sürücüler var.. Kimi hemen kavrar kimi biraz daha geç.. Maalesef bu böyle sıkma canını yani herkes muhteşem araç kullanmıyor.. :) Ama araştırmak lazım biraz ilgilenmek lazım sonrası kendine güvenmek zaten..
2. sınavda komisyon benim hocama trafiğe pek yatkın değil biraz daha pratik demiş bugünde bana biraz daha pratik dediler araba olmayınca her gün 1 saat gidip geliyorum ama araba olsa bir yolu 5 defa git gel yapma şansınız var ben hemen kavrayamadığım için yetmiyor ama saat başı ücret kesiliyor.

Tam 24 senedir hergun araba kullaniyorum , tam tur direksiyonu sola cevirirseniz arabayi dondurursunuz oldugu yerde , birde frene basarsaniz etraftaki ilk dukkanin icine girersiniz
Yanlis anlamayin elestirmek icin soylemiyorum ama bilginizde bir hata var , bir sonraki sinav öncesinde ( pratik yapamayacaginizj soylediginiz icin ) bol bol youtubedan surus videolari izleyin , zihninizde canlandirin seyrettiginiz videolari
Sol mu yazmışım sağ olacak diğer arkadaşlara kopyala yapıştır attım kalmamın nedenini. Çok pardon sağ olacak yani yokustan inerken debriyaj birazda minik frenle yavaslayıp hemen sağa çevirip durucaz. Bugün hayatımın sınavına girdim resmen o kadar kalabalıktı ki 20 dk boyunca dur kalk yapıp 1 le gittim bir kez bile stop etmedim çok şükür ama sonu hüsran bitti :/

Ben 2014 de ılk girişimde aldım dıreksıyon derslerıne girememiştim sadece bı gun akşama kadar aldım dersı ama alabilceğimi düşünmüyordum öncelerınde otomotık denemiştim o kolaydı çevrem ise hep otomotık kullanmasaydın manuel dersler karışır geçemezsın demışlerdı. Hatta o son gun aldığım tek gunde erkekler o kadar ıyıdı kı zaten oncesınde kullanıyorlarmış ama onlar kalmıştı ben geçmıştım. Heycan yapmamak ıcın motıve ettım kendımı ama ılk arabaya bınışımde dırek sıfır hata ıstıyoruz en ufak hatada kalırsınız dedıler orda bı modum gıttı ama çok şükür hıc hata yapmadım kalkış otopark sınyal kontrollere dıkkat etmıştım hep sızde sıkmayın canınızı heycandan ufak şeyler akla gelmıyordur. Ben yıllardır aldığım halde kullanmıyorum cüzdanda duruyor sadece🤷🏼‍♀️
Bende hep kenarıda bir yerde kalıcam diye korkuyordum. Yani zihnimde hep komisyon beni indiriyordu. Bugün son a o kadar yaklaştım ki hayalde gibiydim çakıldım resmen. Bir kez bile sinyal unutmadım bir kez bile stop etmedim ve en büyük şansım komisyon hocalarım aşırı iyi ve rahatlardı ama malesef içine ettim. Valla inanın bende cüzdana koymak ve bu ehliyet macerasından artık bıktığım için istiyorum almak çünkü biz yatırım yaptık arabayı sattık ve para biriktirmemiz gerek ben işe giricem ama ehliyetten giremiyorum artık çok sıkıldım yani bu işten.

Back
X