İçimi dökmek istedim

Hiperemezis diye bir şey sizin yaşadığınız ve bu gerçekten bir rahatsızlık. Belki serum bile almak durumunda olacaksınız. Bu durumda olan birine ben komşu olsam ben yemek pişirir veririm. Her anne elbette evladına bu süreçte bakar bakmalı da. Ama konu sahibininki başka türlü bir şey. Sarma yapacağım diye annesinin mutfağına giriyorsa kendi mutfağında da bunu pekala yapabilir diyoruz. Ultra alınganlık ve ultra ilgi beklentisi var.
Ben konu sahibine soyledim,caninin bisey istemesi bile nimet. Yapabilecek gucte olmasi bir nimet. Ben sarma yapmaya otursam, oturamam ki firlarim ordan😥 annem yemek yaparken kendimi balkona atiyorum,o sogan kokusu beynime isliyo. Banyodan biri cikmissa hemen giremiyorum,sampuan sabun kokusu insana ogurtu verir mi😥 parfum krem vucut losyonu hicbirine tahammulum yok. Doktor zor durumlarda kullanmam icin zofran vermisti,bi gunumu hic degilse mutlu gecireyim istedim ictim gecen, normalde kemoterapi bulantilari icin verilen bir ilacmis,ya hic mi etki etmez? Degisen hicbisey olmadi. Sehpanin uzerine bakinca insanin midesi bulanir mi ya?orta sehpa,ivir zivir biblo vs var yiyecek de yok. Cok yorgunum😔

Ben konu sahibine soyledim,caninin bisey istemesi bile nimet. Yapabilecek gucte olmasi bir nimet. Ben sarma yapmaya otursam, oturamam ki firlarim ordan😥 annem yemek yaparken kendimi balkona atiyorum,o sogan kokusu beynime isliyo. Banyodan biri cikmissa hemen giremiyorum,sampuan sabun kokusu insana ogurtu verir mi😥 parfum krem vucut losyonu hicbirine tahammulum yok. Doktor zor durumlarda kullanmam icin zofran vermisti,bi gunumu hic degilse mutlu gecireyim istedim ictim gecen, normalde kemoterapi bulantilari icin verilen bir ilacmis,ya hic mi etki etmez? Degisen hicbisey olmadi. Sehpanin uzerine bakinca insanin midesi bulanir mi ya?orta sehpa,ivir zivir biblo vs var yiyecek de yok. Cok yorgunum😔
Allah'ı kolaylık versin inşallah 3. Ay dolunca hepsi geçsin gitsin başka zorluklar yaşatmasın.
Faydalı şeyleri yiyemiyorum diye de üzmeyin kendinizi sizin depolarınızdan besleniyor bebiş.

Konudan bağımsız olarak söylüyorum.herkesin hamileliği bir değil, hatta bir kadının her hamileliği aynı değil.hamilelik hastalık değil ama hastalık gibi geçiren tüm kadınlar da illa bunu şımarıklık olarak yapıyor değil. Hamileliği şımarıklığına bahane eden kadınlar ne kadar saçmalıyorsa hamilelik hakkında bilirkişilik yapanlar da o kadar saçmalıyor.

Ilk hamiligim de hic mide bulantisi aşerme çekmedim
Hayatim da hiç degisiklik olmamisti
Ama ikinci hamileligim felaketti
Koku, geçmeyen başağrısı ve doguma kadar yedigim içtigim hicbirseyin tadini alamadim

Demem o ki herkesin hamileligi farklı olabiliyor

bende öyleyim mutfağa giremiyorum kaç kerede buzdolabını açtığım burnuma kötü koku geldi diye istifar ettim bu yüzden evde duramıyorum annemler yakın diye onlarda kalıyorum ara ara
Midesi bulanan hamilenin canı beşamel soslu fırın yemeği çekmez, atmayın isterseniz. Mide bulantısı insanı hayattan soğutur. Değil bir şey yemek, çoğu hamile o dönem kilo bile veriyor yiyememekten. En sevdiğim yemeklerden soğumuştum ben. Kainatın ilk çocuğunu doğurmayacaksınız. Bunun farkına varırsanız durumu kabullenmeniz daha kolay olacaktır.

Sarmayi kendiniz yapacaksaniz, pogacayi hazir alacaksaniz kendi evinizde otursaniz keske. Anladigim kadariyla bir saglik sorununuz,risk durumunuz falan yok sadece birileri sizin nazinizi ceksin istiyorsunuz ama olmaz boyle. Oturun evde,ne lazimsa esiniz ilgilensin

hamileyken ben çekse bile söylemezdim kimseye çocuğum da maşallah tam doğdu hurafe böyle şeyler inanmayın canın çekince yemesen de olur karnın doysun yeter Allaha şükür. (hamileliğimin son günlerinde kv bir ballandıra ballandıra anlatırdı ki yediklerini sorma sorma vallahi düşmana yapılmazdı neyse ki bir şey olmadı :KK50:)

hamile iken yine her işimi kendim yaptım ama çevremde çok duyuyorum hiç bir şey yapamayan , yatak döşek yatan . Her hamilelik kendine hastır, inanıyorum gerçekten yapamadığınıza.
Fakat ; siz hamilesiniz diye herkes hayatını sadece size göre ayarlayamaz . Yemek yapamazsınız anlarım , ama canınız çok poğaça çekiyorsa fırından kendiniz alabilirsiniz .
ya da sarma ev yemekleri yapan bir sürü yer var .
ben de anneme soslu moslu bişeyler çekiyor canım desem o ne ki ? Düzgün bişeyler çeksin canın der😂
Demem o ki , kendiniz yap(a)mıyorsanız , anneniz de olsa başkasından yapmasını bekleyemezsiniz . Artık herşey her yerde var . Alın yiyin .

kesnlke baştan sona katııyorum ben de hamileyim bi gün bile kmseye naz yapmadım üstelk haftada 6 gün çalşıyorum ve işyermde insanlar yanmda neler yiyo .

Lafım çok bilmiş bilmiş konuşanlara tek diyeceğim inşallah sizde öyle bir hamilelik geçirirsiniz.. yaşamadan üstten konuşmak çok kolay! Dün evime geçtim zaten geçicektim eve geldiğim gibi evim kokuyormuş gibi hissetmeye başladım. Mutfağım temiz olmasına rağmen leş ölüsü varmış gibi kokuyor giremiyorum bile. Annemlerde bir kez bile kusmazken kendi evimde yarım saat bir saat içinde iki kere kustum. Birde olayı kendiniz yaşamış gibi yorumlayanlara da çok gülüyorum ben annemin bilmesini beklemiyorum 😄 o zaman çekmiyor oturduğumuzda aklıma geliyor ve canım çekiyor, ha olsa yermiyim bilemiyorum ama o an omu istiyorum birde yiyemediğim için bir şey olcak falan diye de düşünmüyorum bir çok öyle yemediğim şeyler var sağlıklı değil diye. Poğaça konusuda kardeşim zaten ekmek almaya gidecekti fırına o zaman dedim sarmayıda o an cesaret geldi yapabilirim diye düşündüm ama belki yarı yola gelmeden bırakıcaktım. Birde evde yalnız kaldığım içinde sıkıntıdan kötü oluyorum bence ailemde hiç bir şeyim yokken kendi evimde kahvaltı bile hazırlayamıyorum en basiti oyken dolabı açarken nefes dahi almıyorum (kokuyu almamak için) hızlıca alcaklarımı alıp kapatıyorum... belki benden daha beterleri vardır olabilir allah yardımcıları olsun ama her hamilelik bir değildir siz yapabildiniz diye ben veya x kişisi yapabilecek diye bir şey yok. Misal et görsem kusarım görmek kokusu bile yetiyor ne balık ne tavuk eti ne de kırmızı et görsem hemen kusarım yavaş yavaş sadece köfte yiyebiliyorum bir iki gündür... bazı şeyleri çok bilmeden atıp tutmak ne güzel ya ama gerçekten çok üstten konuşan bilmişlik taslayanlar naz olarak görenler inşallah kötü hamilelik geçirirsiz ve bu dedikleriniz aklınıza gelir

Lafım çok bilmiş bilmiş konuşanlara tek diyeceğim inşallah sizde öyle bir hamilelik geçirirsiniz.. yaşamadan üstten konuşmak çok kolay! Dün evime geçtim zaten geçicektim eve geldiğim gibi evim kokuyormuş gibi hissetmeye başladım. Mutfağım temiz olmasına rağmen leş ölüsü varmış gibi kokuyor giremiyorum bile. Annemlerde bir kez bile kusmazken kendi evimde yarım saat bir saat içinde iki kere kustum. Birde olayı kendiniz yaşamış gibi yorumlayanlara da çok gülüyorum ben annemin bilmesini beklemiyorum 😄 o zaman çekmiyor oturduğumuzda aklıma geliyor ve canım çekiyor, ha olsa yermiyim bilemiyorum ama o an omu istiyorum birde yiyemediğim için bir şey olcak falan diye de düşünmüyorum bir çok öyle yemediğim şeyler var sağlıklı değil diye. Poğaça konusuda kardeşim zaten ekmek almaya gidecekti fırına o zaman dedim sarmayıda o an cesaret geldi yapabilirim diye düşündüm ama belki yarı yola gelmeden bırakıcaktım. Birde evde yalnız kaldığım içinde sıkıntıdan kötü oluyorum bence ailemde hiç bir şeyim yokken kendi evimde kahvaltı bile hazırlayamıyorum en basiti oyken dolabı açarken nefes dahi almıyorum (kokuyu almamak için) hızlıca alcaklarımı alıp kapatıyorum... belki benden daha beterleri vardır olabilir allah yardımcıları olsun ama her hamilelik bir değildir siz yapabildiniz diye ben veya x kişisi yapabilecek diye bir şey yok. Misal et görsem kusarım görmek kokusu bile yetiyor ne balık ne tavuk eti ne de kırmızı et görsem hemen kusarım yavaş yavaş sadece köfte yiyebiliyorum bir iki gündür... bazı şeyleri çok bilmeden atıp tutmak ne güzel ya ama gerçekten çok üstten konuşan bilmişlik taslayanlar naz olarak görenler inşallah kötü hamilelik geçirirsiz ve bu dedikleriniz aklınıza gelir
Bi de bayıl istiyosan Feriha.

Ay lütfen hiç öyle demeyin, inşallah böyle bi hamilelik yaşamazsınız gerçekten hiç kimse o kötü hamilelikleri geçirmesin
Ben hamileliğimde evimden tiksinmiştim evim kokuyordu mutfağım kokuyordu
Buzdolabımda sanki leş vardı
9 ayda tam 4 defa kadın çağırıp evi temizlettim ama hala kokuyordu
Evimde değil yemek yemek su bile içemiyordum
Evimde su vardı susuz kalıp o suyu içemiyordum
Gidiyordum bakkala su alıp bahçede içip eve geliyordum
Evde mutfağa girerken maskeyle giriyordum çünkü kokuyordu
Ama o lanet olası koku benden başka hiç kimseye gitmiyordu
Başkasının yaptığı yemek için canımı verebilirdim o derece başkalarının yaptıkları yemekleri istiyordum ama ama benim evimde asla olmuyordu annem yumurta yapardı aç kurtlar gibi yerdim aynı yumurtayı evde yapardım lokma dahi alamazdım ağzıma

Yani demem o ki var böyle kötü iğrenmeli hamilelikler var hiçbir hemcinsimin böyle bi hamilelik yaşamasını istemem
Kızım 3 yaşında hala unutamıyorum o kötü günleri
Her hamile gördüğümde inşallah midesi bulanmıyordur iyi geçiyordur Hamileliği diye dua ediyorum

Ki normal hayatımda yemeğimi temizliğimi kendim yapan insanların güçlü kadın diye tabir ettikleri kadınlardandım
Hiç nazlanma falan bilmezdim
Beni görenler hamilelik bir insanı nasıl bu kadar değiştirebilir diyorlardı
Allahım resmen şu an ki halim😭

Ne kadar tatlış bir hamile, hem midesi bozuk hem dili 😂 tam sayfa beddua yazmış üşenmemiş. neyse ki çoktan doğurdum 😬

Allahım resmen şu an ki halim😭

Size yeni öğrendiğim birşeyi tavsiye edeyim. Bu hee türlü bulantı için geçerli bir yöntemmiş bugün kızıma denedim işe yaradı inşallah sizde de işe yarar. Bir pamuğu gül sirkesi veya elma sirkesine batırıp göbek deliğine koyup üzerini bantlayın geçiyormuş. Bende ev sirkesi yoktu marketten aldığım elma sirkesiyle yaptım.

Size yeni öğrendiğim birşeyi tavsiye edeyim. Bu hee türlü bulantı için geçerli bir yöntemmiş bugün kızıma denedim işe yaradı inşallah sizde de işe yarar. Bir pamuğu gül sirkesi veya elma sirkesine batırıp göbek deliğine koyup üzerini bantlayın geçiyormuş. Bende ev sirkesi yoktu marketten aldığım elma sirkesiyle yaptım.
Denicem.Çok teşekkürler🙏🏻

Back
X