İçimi dökmek istedim

Hamileligi nazlanmak icin fırsat sanıyorsunuz sanırım. Acık acık soyleyin anne sunu canım çok cekti diye bu kadar mı zor ? 2 kere hamilelik yaşadım kendi işimi kendim gördüm

Aynı durumda olanlar var mı bilmiyorum veya hamileyim diye ben abartıyorum...

3 aylık 13+2 haftalık hamileyim ve ara ara annemlerde kalıyorum kendi evimde bir şey yapamıyorum bundan ötürü daha kötü oluyorum bir şey yiyemiyorum annemlerde yapılıyor diye onlarda kalıyorum... bazen konuşuyoruz işte soruyor senin canın nasıl bir şey çekmiyor hiç mi çekmiyor yapabileceğimiz varsa söyle falan filan diye bende hayır öyle çok çekmiyor diyorum aslında yeri geldiğinde çekiyor.. beşamel soslu sebzeli fırın yemeği sarma vs vs çekiyor bazen söylüyorum canımda şunda çekti diye hiç umursanmıyor az öncede mutfağa geçtim sarma yapıcaktım annemde mutfaktaydı sarma yapalıö yeriz diyorum ben elimi yaktım diyor ablanın dersi var diyor bende tek sararım dedim bu sefer de ocakta salça yapıyorum bir yerini yakarsın dedi bende bir şey demeden mutfaktan çıktım... dün eşim annemlerdeydi ben zaten annemlerdeyim bir tane çorbadan bahsediyorlar etli bir çorba🤮 çocuğa kızıyor tamam anlatma karının canı çekicek diye sanki kendisi çok umursuyormuş gibi... dün mesela poğaça çekti akşam üstüydü kardeşimi gönderelim alsın dedim bu saatte poğaçamı kılır diyor umursamıyor yani bende hiçbir şey demiyorum biraz daha düzeldikten sonra kendim yaparım...
Anlamadım şimdi siz kime dert yandınız annenize mi doğru anlamışsam söyle kendi fikrimi belirteyim Allah sağa salim hayirlisiyla kucağıniza almayi nasip etsin ben de sizin le aynı haftalardayim ve bazen yerimden kalkasim gelmiyo bu süreçte eşim dahil annem özellikle kız kardeşim çok yardımcı oluyor lar ama sizin ki de kusura bakmayın hiç şikayet etmedim annemin de bakması gereken 5 kişi var kız kardeşim de sınava hazırlanıyor üstelik yani hamile olabilirsiniz anlıyorum ne kadar zorlu bir süreç olduğunu ama tutup da canınız sarma çekti yapmadı diye de şikayet edemezsiniz sanırım çocukluğunuzdan beri şımartıldıniz ve herkezin sizin etrafınızda dönmesini bekliyorsunuz öyle bir dünya yok insanların kendi uğraşı var.

Annenlerin buzdolabı güzel mi kokuyor ? o zaman sizin ev pis ? hayatımda bir kere hamile kaldım, 37. haftaya kadar çalıştım, gurbetteydik. ne canım çekse gidip aldım veya kendim yaptım. sizlerin ki hamilelik değil siz başka yüce varlıklar doğuracaksınız bence. Aynı varlığı doğuracak olamayız. Tüm memeliler hamile kalıyor, doğal bir süreç, naz da yapabilirsiniz ama eşinize belki ölçülü annenize. Gidip zorla onlarda kalmak ne bileyim , özeniyorum da böyle ailelere yalan yok. Allah kurtarsın sağlıkla .
Ay lütfen hiç öyle demeyin, inşallah böyle bi hamilelik yaşamazsınız gerçekten hiç kimse o kötü hamilelikleri geçirmesin
Ben hamileliğimde evimden tiksinmiştim evim kokuyordu mutfağım kokuyordu
Buzdolabımda sanki leş vardı
9 ayda tam 4 defa kadın çağırıp evi temizlettim ama hala kokuyordu
Evimde değil yemek yemek su bile içemiyordum
Evimde su vardı susuz kalıp o suyu içemiyordum
Gidiyordum bakkala su alıp bahçede içip eve geliyordum
Evde mutfağa girerken maskeyle giriyordum çünkü kokuyordu
Ama o lanet olası koku benden başka hiç kimseye gitmiyordu
Başkasının yaptığı yemek için canımı verebilirdim o derece başkalarının yaptıkları yemekleri istiyordum ama ama benim evimde asla olmuyordu annem yumurta yapardı aç kurtlar gibi yerdim aynı yumurtayı evde yapardım lokma dahi alamazdım ağzıma

Yani demem o ki var böyle kötü iğrenmeli hamilelikler var hiçbir hemcinsimin böyle bi hamilelik yaşamasını istemem
Kızım 3 yaşında hala unutamıyorum o kötü günleri
Her hamile gördüğümde inşallah midesi bulanmıyordur iyi geçiyordur Hamileliği diye dua ediyorum

Ki normal hayatımda yemeğimi temizliğimi kendim yapan insanların güçlü kadın diye tabir ettikleri kadınlardandım
Hiç nazlanma falan bilmezdim
Beni görenler hamilelik bir insanı nasıl bu kadar değiştirebilir diyorlardı

Ay lütfen hiç öyle demeyin, inşallah böyle bi hamilelik yaşamazsınız gerçekten hiç kimse o kötü hamilelikleri geçirmesin
Başkasının yaptığı yemek için canımı verebilirdim o derece başkalarının yaptıkları yemekleri istiyordum ama ama benim evimde asla olmuyordu annem yumurta yapardı aç kurtlar gibi yerdim aynı yumurtayı evde yapardım lokma dahi alamazdım ağzıma

Yani demem o ki var böyle kötü iğrenmeli hamilelikler var hiçbir hemcinsimin böyle bi hamilelik yaşamasını istemem
Her hamile gördüğümde inşallah midesi bulanmıyordur iyi geçiyordur Hamileliği diye dua ediyorum

Ki normal hayatımda yemeğimi temizliğimi kendim yapan insanların güçlü kadın diye tabir ettikleri kadınlardandım

Yaşamayan bilmiyor bilmediği gibi de büyük büyük perdelerden konuşuyor işte böyle. Tamam hamileliğini kullanan vardır naz yapmak için ama herkes bir değil işte. Kimisi hastadan beter oluyor.

Aynı durumda olanlar var mı bilmiyorum veya hamileyim diye ben abartıyorum...

3 aylık 13+2 haftalık hamileyim ve ara ara annemlerde kalıyorum kendi evimde bir şey yapamıyorum bundan ötürü daha kötü oluyorum bir şey yiyemiyorum annemlerde yapılıyor diye onlarda kalıyorum... bazen konuşuyoruz işte soruyor senin canın nasıl bir şey çekmiyor hiç mi çekmiyor yapabileceğimiz varsa söyle falan filan diye bende hayır öyle çok çekmiyor diyorum aslında yeri geldiğinde çekiyor.. beşamel soslu sebzeli fırın yemeği sarma vs vs çekiyor bazen söylüyorum canımda şunda çekti diye hiç umursanmıyor az öncede mutfağa geçtim sarma yapıcaktım annemde mutfaktaydı sarma yapalıö yeriz diyorum ben elimi yaktım diyor ablanın dersi var diyor bende tek sararım dedim bu sefer de ocakta salça yapıyorum bir yerini yakarsın dedi bende bir şey demeden mutfaktan çıktım... dün eşim annemlerdeydi ben zaten annemlerdeyim bir tane çorbadan bahsediyorlar etli bir çorba🤮 çocuğa kızıyor tamam anlatma karının canı çekicek diye sanki kendisi çok umursuyormuş gibi... dün mesela poğaça çekti akşam üstüydü kardeşimi gönderelim alsın dedim bu saatte poğaçamı kılır diyor umursamıyor yani bende hiçbir şey demiyorum biraz daha düzeldikten sonra kendim yaparım...
Bende hamileyim o donemleri bende gecirdim ama kendi evimdeyken cnm istedigo tek tuk seyler oldu siz yemek istemissiniz bende domates isterdim ama kal olan domates azicik kirmizilasmis halde olcak ve turkiyede olsak bulunur ama fransada durdugumuz yerde bahcede calisanda yk ekende yk esime soledim calisdigi yerde demek ev sahibinin varmis tica etmis 2 tane getirdi kcuk boyda sonrasinda ben turk marketinde bitane gordum onu aldim birde incir cekmisdi benm cnm ama yerismisi deil oda ayni sekilde hafifden kal olmamis seklinde oncak saolsun esim onuda bulmus almis gelmis bundan baska birsyde cnm istemedi annemlere gittim sizin gibi 3aylikken bana hp sordular ne istiyo canin hc bise dedim zorla bana aserttiler biber tursus dedim anam vurdu iki bidona yiyenmi var suan yok zaten evime donene kadar kal domates yedire yedire bezdirdiler 🤦‍♀️yani anlucahiniz bana sordulr ama yapdilarda zatn istedigimde annemden sadece biber tursusuydu oburlerini esim almis getirmisdi

Ben sizi hakli gordum ama bosverin geciyor gidiyor, benim de hamileligmde canim cok sarma istemisti kendim yapamiyordum cok yogun calisiyordum zamanim kalmiyordu ve yoruluyordum ama kimseye birsey demedim birgun eltimn caya cagirdi gittim sarma vardi asiri mutlu oldum ama servis tabaklarinda 3 4 tane vardi bitince cekinerek biraz da hamileyim biliyorlar ya verirler diye umut ederek sey varsa az daha sarma alabilir miyim dedim ama eltim az kaldi dedi vermedi baska misafir de gelmeyecekti ama inanin o sarma oyle icimde kaldi ki ..sonra is yerinde gece nobette hasta bir teyze vardi konusurken hamile oldugumu ogre di ve direk dedi ki kizim dolapta sarmam var canin ceker sana vereyim o kadart mutlu oldum ki anlatamam 😊
Dışarıda da satılan çok kolay bulunan bir şey artık zeytinyağlı sarma eğer uzayda yaşamıyorsanız. Bu kadar trajediye gerek var mıydı alıp yeseydiniz?

Ayni ben:KK43: yasamayan bilmez. bir ara annemlerde kalmayi dusundum, evin her yeri kokuyor yatakodasi banyo mutfak. Hele mutfak😥 buzdolabini acamiyorum gunlerdir. Neyse ki annem yanimda simdi de iki lokma bisey zor da olsa yiyorum. cok zor. Baskasi anlatsa abartiyor derdim onceden. Yasamadan bilinmiyormus. Bazi yiyecekleri gormeye tahammulum bile yok. Ezine peynirini kesemedim dun o kadar kotu oldum ki. Yazarken bile bak refleks geliyor. Bicok faydali seyi yiyemiyorum onun vicdan azabini da duyuyorum. Gun sayiyorum ne zaman bitecek diye :( sizin mide bulantisiniz kacinci haftada bitti :(

Ayni ben:KK43: yasamayan bilmez. bir ara annemlerde kalmayi dusundum, evin her yeri kokuyor yatakodasi banyo mutfak. Hele mutfak😥 buzdolabini acamiyorum gunlerdir. Neyse ki annem yanimda simdi de iki lokma bisey zor da olsa yiyorum. cok zor. Baskasi anlatsa abartiyor derdim onceden. Yasamadan bilinmiyormus. Bazi yiyecekleri gormeye tahammulum bile yok. Ezine peynirini kesemedim dun o kadar kotu oldum ki. Yazarken bile bak refleks geliyor. Bicok faydali seyi yiyemiyorum onun vicdan azabini da duyuyorum. Gun sayiyorum ne zaman bitecek diye :KK43: sizin mide bulantisiniz kacinci haftada bitti :KK43:
Benimki bitmedi maalesef Doğum yapacağım güne kadar kustum Doğumdan bir gece önce kustum sabah öyle gittik Doğuma

Sizinki inşallah öyle olmaz
Çevremde benim gibi hamilelik yaşayan görmedim ben
Genel olarak 16 hafta civarı geçiyor dediler
İnşallah sizinki geçer
Ben 70 kilo ile hamile kalıp 65 kilo ile Doğum yaptım bebek te 3.500 kg dı
Hiç birşey yiyememiştim

Hanımefendinin madalyasını getirin
Madalyayla ne alakası var bunun ? Büyük ihtimal sende aynısın ondan laf atıyorsun. Yahu 9 ay kusan hamileliği inanılmaz zor geçen insanlar var. Veya yerinden hiç kalkmaması gereken dusuk tehlikesi olan. Onlar ayrı. Buradaki konu sahibi isteklerini annesine direkt olarak söylemek yerine annesinin leb demeden leblebeyi anlamasını isteyıp onu nazlamasını istiyor. Buna gerek var mı ?? Annecim canım sunu cekti dese yapmayacak mı. Laf sokma çabası yerine konuyu anlama çabasına girin

Madalyayla ne alakası var bunun ? Büyük ihtimal sende aynısın ondan laf atıyorsun. Yahu 9 ay kusan hamileliği inanılmaz zor geçen insanlar var. Veya yerinden hiç kalkmaması gereken dusuk tehlikesi olan. Onlar ayrı. Buradaki konu sahibi isteklerini annesine direkt olarak söylemek yerine annesinin leb demeden leblebeyi anlamasını isteyıp onu nazlamasını istiyor. Buna gerek var mı ?? Annecim canım sunu cekti dese yapmayacak mı. Laf sokma çabası yerine konuyu anlama çabasına girin
Ben 3 aylık hamileyken annemin evine gelip tüm mutfak dolaplarını camlarını sildim. Kendi evimi temizleyip gelip anneme yardım ettim ben böyleyim diye hava atıp sizin gibi üstten bakmıyorum bu kadının bunyesi daha zayıf demekki,yada daha çok ilgiye ihtiyacı var. İlla böbürlenmek mi lazımm ne kadar anlayışsız, kibirli insanlarsınız. Tamam en çok siz yıprattınız kendinizi bravo. Eminim kocanız madalya takmıştır

Ben 3 aylık hamileyken annemin evine gelip tüm mutfak dolaplarını camlarını sildim. Kendi evimi temizleyip gelip anneme yardım ettim ben böyleyim diye hava atıp sizin gibi üstten bakmıyorum bu kadının bunyesi daha zayıf demekki,yada daha çok ilgiye ihtiyacı var. İlla böbürlenmek mi lazımm ne kadar anlayışsız, kibirli insanlarsınız. Tamam en çok siz yıprattınız kendinizi bravo. Eminim kocanız madalya takmıştır
Hadi canım hadi bak işine laf anlamak isteyene anlatılır.

ketçaplı ekmeğe aşerdim sıktım sıktım yedim.
kocamda bana kızıyordu nıye aşermiyon,canın bi,şey çekmiyor diye benim canım şunu çekti yıyelım dıye.
bu arada kocan nerde.

Sizinki inşallah öyle olmaz
Çevremde benim gibi hamilelik yaşayan görmedim ben
Genel olarak 16 hafta civarı geçiyor dediler
İnşallah sizinki geçer
Ben 70 kilo ile hamile kalıp 65 kilo ile Doğum yaptım bebek te 3.500 kg dı
Hiç birşey yiyememiştim
Gebeliklerin cok az bir yuzdelik kisminda bu yasaniyormus😥 size denk gelmis,gelmis gecmis olsun. Insallah benim devam etmez:( Masallah ama bebisiniz normal kiloda dogmus🧿 simdi 3 yasindaymis, peki dogdugundan bugune degerleri gelisimi vs normal ilerledi degil mi?

Ayni ben:KK43: yasamayan bilmez. bir ara annemlerde kalmayi dusundum, evin her yeri kokuyor yatakodasi banyo mutfak. Hele mutfak😥 buzdolabini acamiyorum gunlerdir. Neyse ki annem yanimda simdi de iki lokma bisey zor da olsa yiyorum. cok zor. Baskasi anlatsa abartiyor derdim onceden. Yasamadan bilinmiyormus. Bazi yiyecekleri gormeye tahammulum bile yok. Ezine peynirini kesemedim dun o kadar kotu oldum ki. Yazarken bile bak refleks geliyor. Bicok faydali seyi yiyemiyorum onun vicdan azabini da duyuyorum. Gun sayiyorum ne zaman bitecek diye :KK43: sizin mide bulantisiniz kacinci haftada bitti :KK43:
Hiperemezis diye bir şey sizin yaşadığınız ve bu gerçekten bir rahatsızlık. Belki serum bile almak durumunda olacaksınız. Bu durumda olan birine ben komşu olsam ben yemek pişirir veririm. Her anne elbette evladına bu süreçte bakar bakmalı da. Ama konu sahibininki başka türlü bir şey. Sarma yapacağım diye annesinin mutfağına giriyorsa kendi mutfağında da bunu pekala yapabilir diyoruz. Ultra alınganlık ve ultra ilgi beklentisi var.

Son düzenleme:
şimdi bazı şeyler ok de örneğin poğaçayı neden kardeşin alacak

ya da kardeşinden poğaça almasını istersen git iste annenden neden izin alıyorsun

yani gidip X gel sana para vereyim git bize poğaça al diyeceksin

o da olmadı mı eşini arayıp akşam poğaça al gel diyeceksin

lakin sarma yapmayı gözünüz yiyorsa (zira ben sarayım demişsiniz) evinize gidin

evet çok ağır hamilelik geçirenler var lakin birazı da psikolojik

annenim iş arkadaşı vardı

evine temizlikçi çağırır sonra da kadın her yeri ellemiştir der yatakta otururdum eşi gelince de dışarı yemeğe giderlermiş o gün (yemek de askerlerin yemek pişirdiği yer )

sonra rutin hayat temizliğe kadar devam, doğumdan sonra kendi bile gülüyordu bu yaşananlara

şimdi imkan olduğu, annenizde kaldığınız için nazlanmak istiyorsunuz yoksa rutin hayatınızı devam ettirebilecek gibisiniz

Gebeliklerin cok az bir yuzdelik kisminda bu yasaniyormus😥 size denk gelmis,gelmis gecmis olsun. Insallah benim devam etmez:KK43: Masallah ama bebisiniz normal kiloda dogmus🧿 simdi 3 yasindaymis, peki dogdugundan bugune degerleri gelisimi vs normal ilerledi degil mi?
Çok şükür herşey yolunda ilerledi
Şuan yaşıtları ile aynı ve maşallah diyeyim iştahlı bi çocuk

Back
X