İçimi dökmek istedim

ogretmenhanimmmmm

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2011
247
233
303
Bursa
Herkese merhaba ben atanmış bir öğretmenim 27 yaşındayım. Ben küçükken annem babam boşandı. O süreçten sonra babam 4 kere evlendi iletişimimiz sadece nasılsın nasıl gidiyor şeklinde,arada konuştuğumuzda evlilik var mı biri var mı şeklinde soruyor ben de yok diyorum o kadar. Annem hep çocukları için yaşadı,abimi iyisiyle kötüsüyle evlendirdi beni okuttu Allah razı olsun. Annemle ikimiz yaşıyoruz. Abim evlendikten sonra çok değişti anneme demediğini bırakmadı benim hiçbir kötü sözüm olmadığı halde bana ağzına geleni söyledi sorunlu bir ilişkimiz vardı hep beni kıskandılar görüşmüyoruz. Annem torununa her şeyi yaptığı halde torununu bile göremedi. Sadece abimin eşi işe gireceği zaman torununa bakması için arayıp durdular annem gitmedi. Neyse fazla uzattım. Evlilik teklifi aldım,nişan düşünüyoruz. Annem haklı olarak babamı hiçbir süreçte istemiyor. Çünkü beni annem büyüttü çalıştı hep yanımdaydı. Ben babama nişanlanıyorum ama nişanımda olmayacaksını nasıl diyeceğim bilmiyorum. Bu arada babam abimin evlilik süreçlerinde de olmadı. Sonra abimle eşi için babam kıymetli oldu,annemi onunla kıskandırdılar.Yanımda olmasa da üzülmem zaten onsuz yaşadım tüm hayatımı. Ancak bu konuşmayı yapmak beni çok geriyor. Siz olsanız bunu nasıl gerçekleştirirdiniz herkese teşekkür ederim.

Annen haklı. Baban sorumsuzca gezerken kadın tek başına 2 çocuk büyütmüş. baban denen iskele babasını çağırırsan annenin emeklerine büyük saygısızlık edersin. bana kalsa babamla hiç konuşmazdım bile o ayrı. Ben olsam hiç söyleme zahmetine bile girmem, davet de etmem. Abin de çok çok ayıp etmiş.

Kimse evlendi diye çoook iyi olan annesine durduk yere agzina geleni saymaz hadi sizinle zaten onceden problemi varmiş oyle demişsiniz de durduk yere sadece iyilik yapan annesine ne diye agzina geleni saysin? Akil sagliginda problem olmayan kimse yapmaz boyle bir şey.

Onun disinda babanizin katilim konusunu anneniz size biraksa daha iyi olurdu.

Abiniz birini bulunca mı sapıttı eşi mi doldurtuyor acaba ne değişik.

Bence nişanlanıyorum ama gelme demeyin. Hiçbir şey demeyin. Ben baba olmasa da bana babalık yaptığına inandığım birini çağırdım, geldi, gelip bir de sanki çok değer veriyormuş gibi konuşup durdu sadece sinirinizi bozar eğer gelirse, annenize de ayıp ve o da sinirlenirse çok kötü geçer, unutamazsınız da o günü. Gerek yok, zamanında yapsaymış babalığını

Bazı adamlar evlendikten sonra a… kafa oluyor. Benim abimde kısmen öyle oldu. Kadın lafıyla iş yapıyorlar.

Ben büyürken iyi günümde zor günümde yanımda olmayan her günüme şahit olmayan baba kişisi en mutlu günümde de olmayıversin.
En çok ihtiyacım olduğu zaman yanımda kim var ise onlar olsun. Az olsun öz olsun.
Millet ne der bu kızın babası nerede laflarını da takmazdım.
Anneme hakaret olur onu çağırırsam. Büyütmüş eğitmiş ama biri gelecek ben kız babasıyım diye gerine gerine oturacak milletin içinde . Hadi oradan

Zaten hayatınızın hangi alanında yanınızda olmuş ki, düğününüzde de olmasını istiyorsunuz? Ama bence anneniz buna karışmamalıydı, onu ilgilendirmez; düğün sizin düğününüz. İstemiyorsanız bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz, ne çağırın ne açıklama yapın.

Oraları çok anlatmak istememiştim konunun uzunluğundan dolayı ama şöyle anlatayım. Bebek olacak diye annem gitti hanımefendinin temizliğini yaptı,bir gün konuşurlarken sana evlenirken böyle böyle yapmıştım kız kardeşine de yapacağım dedi. Bana nerde şu kadar para verdin vs diye anneme demediğini bırakmadı ki ben şu anda anneme bakıyorum. Annem de elinden geldiğinde düğünü için maddi yardımı yapmıştı kadın başına. Annem döndüğünde öl geber kanser ol tarzı mesajlar attı. Benim tek bir sözüm olmadığı halde ben kötü oldum. Bilmiyorum belki de ruh sağlıkları iyi değildir. Çünkü eşinin ailesi maddi olarak bebeğime bir şey yapmazsa bebeği göstermem vs tarzı cümleler kurmuştu.

Haa anladim para kavgasi, o zaman her şey olabilir işin içine para girdiyse.

Baba konusunda da şöyle size benzer örnekler var ailemde, baba boşandiktan sonra dogru durust arayip sormadi, nadiren telefon gorusmesi vs yaptiklarini biliyorum maddi manevi babalik pek yapmadi ama kizi evlenirken "uğramak" istedi dugune annesi de gelemezsin diye engel olmadi acikcasi.

(Ugramak diyorum cunku oyle ortalarda kasilmadi en uzak köşeden biraz kizini izledi hediyesini verdi ve çok uzun kalmadan gitti zaten) Bunun kimseye bir zarari yok. Bilmiyorum herkes ayni degildir elbet ama size rahatsizlik vermeyecegini dusunuyorsaniz anneniz karişmasa daha iyiydi diyecegim yine. Sonuçta dugun sizin

evlenmeyi düşündüğünüz kişiyi yanınıza alın babanızla dışarıda buluşma organize edip tanıştırın nişan tarihinden bahsedip haberdar edin gelmek isterse ki zannetmem isteyeceğini bir köşede oturmak şartı ile gelebileceğini söyleyin

Davet edersem gelebilir,yüzsüz bir kişiliği var. Hem de annem davet ettiğimi duyarsa gerçekten tepki gösterir. Umarım sakince atlatılır bu süreç de.

Davet edersem gelebilir,yüzsüz bir kişiliği var. Hem de annem davet ettiğimi duyarsa gerçekten tepki gösterir. Umarım sakince atlatılır bu süreç de.
Annenizin öyle demesine gerek yok demişler de ben olsam ben de bozulurdum galiba ya 2 çocukla annenizi tek bırakmış, merhaba merhaba iletişiminiz siz çocukken de böyleyse kadının üstündeki yükü ben tahmin bile edemiyorum. Söz hakkı olmalı bence gelip gelmeme konusunda.

Maalesef böyleydi maddi manevi hiçbir zaman destek vermedi sadece nafaka aldım o da vermediği için mahkemeye başvurarak. Anneme yüzde yüz hak veriyorum. Sanırım evleneceğimi söyleme konusunda gerildim biraz.

Kişiden kişiye değişen bir durum.
Ben böyle insanlara kin duyarım mesela.
Bana babalık yapmayan adamı özel günümde görmek istemem.
Çünkü ayrilan ve anne baba bağı kopmayan çok fazla çocuk var.
Babanız sizden kendisini neden mahrum bırakmış?
Bu yüzden bana çok itici geldi.

Maalesef böyleydi maddi manevi hiçbir zaman destek vermedi sadece nafaka aldım o da vermediği için mahkemeye başvurarak. Anneme yüzde yüz hak veriyorum. Sanırım evleneceğimi söyleme konusunda gerildim biraz.
Mahkemeye nafaka aldığım bir babayı ben istemezdim çok net!! Eğer babam bana olan yükümlülüğü için beni mahkeme köşelerinde surunduruyorsa nisanimda vs hangi baba sifatiyla olacak ? Annene de büyük haksızlık olur...babani ara nisanlanacagini ama aile arasında olacağını,,anneni üzmek istemediğini o sebeple onunla nisandan sonra dışarda bulusabilecegini şöyle ya da hiç birşey söyleme boşver hak etmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…