İçimi Dökmek İstedim :(

26merve2626

Kalbim Acıyor Sandım. Sütyen Teliymiş.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
1.067
973
38
28
Kızlar bazen o kadar çok dolu oluyorum ki ..

Kendimi bildim bileli kendi evimizde ailecek vakit geçiremedik.
Ya teyzemin çocuğu yıllarca bizimle kaldı ya başkası. Şimdide senelerdir anneannem bizde.
Tabi yaşlı bakıcak kızı ama işte olay göründüğü gibi değil.
Annem hep babamın akrabalarını kötüler istemez dedem babaannem öldü zaten babamın kimsesi yok hala laf eder. Kendi akrabaları babama kaç kere zarara uğrattı ama onlardan iyisi yok hala.
Anneannem bizde hiç bir kızı damadı istemiyor babam melek gibi adam ama hala oda babamın arkasından dedikodu yapar ailesene laf eder. Şükür et otur işte demi yerine yok ama.
Cidden bunaldım evimde şöyle rahat edemiyorum. Hep bir insanlar var.,
Birde kıymet bilseler içim acımıcak.,
Sizce düşüncem yanllış mı bazen bende günah işlemiş gibi kötü hissediyom.
Sizde de böyle sorun oldu mu ?

Artık evlenince kimseyi görmek istemiyorum. Kendi evimde rahatça yaşamak istiyorum usandım.

Diyorum kendi evim olacak inşallah huzur içinde yaşıcam diye. Hemen annem ve annesi bize de mi bakmıcan diye laf soyluyorlar. Kendilerine sapa sağlamken bile baktırmaya ne meraklı bu insanlar.

Evlenincede kocanın sülalesi gelir evine, dert bitmez ki anasını satiiim.

işte oda var. Evlensen bile bu sefer bin katı gelecek. En azından gelir giderler. Misafiri çok severim ağırlarım . Ama aynı evde yaşamak çok farklı. Küçüklüğümden beri doğru düzgün duşuma rahatça girip bornozumla keyif yapamıyorum affersin ama hep bir erkek hep birileri var mülteci gibi ev .

Tabi bi yönden haklısın. Aklıma annemle babam geldi onlarda yıllarca dedemle babaanneme baktılar. hastalandıklarında babamın sigortası olduğu için hep ondan faydalandılar hastane masraflarını hep babam öderdi ama başkalarının yanlarına gidince çekiştirirlerdi küçük oğullarını överlerdi. (babaannem babamın öz annesi değil bu arada üvey annesi o yüzden küçük amcamla babamın sadece babaları bir anneleri değil) en sonunda noldu dedem vefat edince son nefesinde yine babam vardı yanında diğer çocukları iş güç bahane edip gelmediler. Ama babamın içi rahat hiç olmazsa evlatlık görevini yerine getirdi bir gün bile of demeden baktı anne babasına. Sen nasıl bir evlatsan öyle evlatların olur. yaşlılara hürmet et onlara bak ki ilerde bir gün aynı vefayı evlatlarından göresin. İnsanlar yaşlandıkça çocuk gibi olur huysuzlaşır hep söylenir. onlar söylerde söyler sen takma tahammül etme sabret. tahammülle sabır farklı şeylerdir bana göre. birinde istemeden katlanırsın hep içine atarsın sen zarar görürsün. Sabır ise imandandır olayların ardındaki sebebi görürsün sabredersin hepsinin bir imtihan olduğunu bilirsin. Allah kolaylık versin. Her karanlık gecenin sonu aydınlıktır. Sen hiç gördün mü sabaha varmayan geceyi :) dertlerde öyledir bir yerde artık durulurlar rahata kavuşursun. hep olumlu düşün karamsar düşünürsen bilinç altın böyle karamsarlıklarla dolar. Yazdımda yazdım buraya kadar üşenmeden okuduysan helal olsun valla :)

Tabi bi yönden haklısın. Aklıma annemle babam geldi onlarda yıllarca dedemle babaanneme baktılar. hastalandıklarında babamın sigortası olduğu için hep ondan faydalandılar hastane masraflarını hep babam öderdi ama başkalarının yanlarına gidince çekiştirirlerdi küçük oğullarını överlerdi. (babaannem babamın öz annesi değil bu arada üvey annesi o yüzden küçük amcamla babamın sadece babaları bir anneleri değil) en sonunda noldu dedem vefat edince son nefesinde yine babam vardı yanında diğer çocukları iş güç bahane edip gelmediler. Ama babamın içi rahat hiç olmazsa evlatlık görevini yerine getirdi bir gün bile of demeden baktı anne babasına. Sen nasıl bir evlatsan öyle evlatların olur. yaşlılara hürmet et onlara bak ki ilerde bir gün aynı vefayı evlatlarından göresin. İnsanlar yaşlandıkça çocuk gibi olur huysuzlaşır hep söylenir. onlar söylerde söyler sen takma tahammül etme sabret. tahammülle sabır farklı şeylerdir bana göre. birinde istemeden katlanırsın hep içine atarsın sen zarar görürsün. Sabır ise imandandır olayların ardındaki sebebi görürsün sabredersin hepsinin bir imtihan olduğunu bilirsin. Allah kolaylık versin. Her karanlık gecenin sonu aydınlıktır. Sen hiç gördün mü sabaha varmayan geceyi :) dertlerde öyledir bir yerde artık durulurlar rahata kavuşursun. hep olumlu düşün karamsar düşünürsen bilinç altın böyle karamsarlıklarla dolar. Yazdımda yazdım buraya kadar üşenmeden okuduysan helal olsun valla :)

Üşenmeden okudun mu ? demek ne demek. Eline yüreğine sağlık. Bazen canıma tak ediyor işte kimseye diyemiyorum bir yandan yaşlı tabi bakılcak ama öyle yaptıkça insanın her şeye gözüne batıyor.

Niye bazı insanlar kendilerine baksın diye çocuk yaparlar anlamam.Çocuk istemediğimi her söylediğimde ileride sana bakar diyorlar,niye yahu eziyet edeyim onlara dediğimde de sen kendi annene bakmayacak mısın sorusu???
Cidden bu insanlar niye kendilerine baktırma hevesindeler ki?
Neyse topa dizilecem şimdi ,Allah gönlüne göre versin tatlım,inşallah kendi evinde huzuru bulursun.

Niye bazı insanlar kendilerine baksın diye çocuk yaparlar anlamam.Çocuk istemediğimi her söylediğimde ileride sana bakar diyorlar,niye yahu eziyet edeyim onlara dediğimde de sen kendi annene bakmayacak mısın sorusu???
Cidden bu insanlar niye kendilerine baktırma hevesindeler ki?
Neyse topa dizilecem şimdi ,Allah gönlüne göre versin tatlım,inşallah kendi evinde huzuru bulursun.

Bende bu mantığı anlamıyorum. Yabancı ülkelerde kadın yada erkek farketmiyor birinden biri ölse bile hayatına devam ediyor sosyal yaşantı ediniyor. Bizimkiler daha çocuğu yapmadan bana bakar diyorlar. Tamam bakar ama sen elden ayaktan düşmeden maaşın paran evin varken ne diye yük olma çabasına giriyosun ki. Nefret ediyorum artık kendi evimi hiç benimseyemiyen birisiyim. Kendi evimde gönlümce yaşamak istiyorum keyfimi yapmak istiyorum çok bunaldım eve gidesim gelmiyor.

Sizde sırayla bakın ev mülteci kampı gibi olmuş.

Kocasını çok genç yaşta kaybetti. Bir daha akıllı kızları istanbula aldı oğluna baktırdı biri evinin işini yaptırdı ikisininde işi bitince hasta oldu yaşlandı alın bakın dediler yolladılar 1 gün içinde burda da hiç bir damadı bakmaz zaten kızlarıda öyle babam çok merhametli insandır aldı yanına şimdi öyle yaşar. Öbür torunlarına para yollar yardım eder onlar ağzına eder yine onlar için ölür. Annemde öyle. Ben hep ant ettim evleneyim kocamın ailesine böyle yapmıcam sevecem sözlümün ailesiylede aram iyi şükür. Tek derdim kendi evim olsun ve huzur bulayım.

Herkes kızının evinde baş köşede oturabiliyor sanki... Oğlu gibi damadı var şükür etmiyor bi de anneanne?
Vay be...
Evlilik de başlı başına bi curcuna ki...
Umarım dilediğin gibi olur evliliğin.

Bi de bunlar bir yana sana bi şey söyleyeyim,
ne kadar böyle desen de şimdi alıştınız evde anneanne nefesine, onun gıcıklıklarına, çocukluklarına.
Ölüverse gidiverse öyle bir koyar ki onun boşluğu, hayret edersin kendine.

Herkes kızının evinde baş köşede oturabiliyor sanki... Oğlu gibi damadı var şükür etmiyor bi de anneanne?
Vay be...
Evlilik de başlı başına bi curcuna ki...
Umarım dilediğin gibi olur evliliğin.

Bi de bunlar bir yana sana bi şey söyleyeyim,
ne kadar böyle desen de şimdi alıştınız evde anneanne nefesine, onun gıcıklıklarına, çocukluklarına.
Ölüverse gidiverse öyle bir koyar ki onun boşluğu, hayret edersin kendine.

Geçen zoraki şekilde kızlarına gitti. 1 Hafta o kadar rahhatım ki anlatamam. Ben birde gamsız birisiyim. 2 dedemi babaannemi kaybettim ki hep iç içeydik onlarlada hiç koymadı valla. Ölüm her canlı için var insan alışıyor.

Zaten hep biri bakar diğerleri sefasını sürer.o bakmayanlar hep bahane ardına siginirlar ve kıymetli olurlar.
merak etme o kacanlardan gün gelecek kendi evlatlarida kaçacak.
benim yengem babanneme bakmamak için bahaneler uretirdi şimdi kendi oğlunun evine gidemiyor.gelinde kendini istemiyor.
herkes ettiğini bicer

Zaten hep biri bakar diğerleri sefasını sürer.o bakmayanlar hep bahane ardına siginirlar ve kıymetli olurlar.
merak etme o kacanlardan gün gelecek kendi evlatlarida kaçacak.
benim yengem babanneme bakmamak için bahaneler uretirdi şimdi kendi oğlunun evine gidemiyor.gelinde kendini istemiyor.
herkes ettiğini bicer

Artık onlarda da gözüm yok canım ben inşallah kendi evime çıkayım rahatıma kavuşayım başka bir şey istemem.

Valla Allah sabır versin ... b3n misafiri cok severim ama oturma suresi uzayinca kalksınlar diye dua ediyorum gunlerce yatılı misafir cekemem heralde... Anne baba da elden ayaktan kesik kendine bakamicak haldeyse bakmak boynumuzun borcu ama sapa saglamken de kimseye yük olmanın manası yok... birde son birsey Annene de annanenede baban ve akrabaları konusunda dedikodu yaptırma izin verme... Ben annem babama bir laf soylese hemen cevap veriyorum savunmaya geciyorum susturuyorum ... adim babacıya cikti halbuki bilmez onu babamdan cok seviyorum bilmesin şımarmasın :D

Back
X