İçimi dökmek istiyorum..

Chek

Sebebi neydi ki?
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
5.702
12.333
498
B]
İçimi dökmek isitoyurm.
Kızlar benim eşim iş değişikliği yaptı.Diğer işi artık son demlerini yaşıyordu çoğu zaman evdeydi.
Mecburi kapanacaktı diğer işyeri.
Yeni iş yeri çok ağır sabah 7 30 da çıkıyor akşam bazen 8.30 de bazen 9 da çıkıyor.
Ama maaşı pek bu saati haketmiyor.
Ben tabi evlilik boyunca sabah 8 akşam 3-4 gibi görmeye alışmıştım.
Bu saatler ağır geldi haliyle çok özlüyorum. oda çok özlüyor ama belli etmek istemiyor.
Birde tek arkadaşım o yani. Onsuz çok sıkılıyorum.
Artık yılbaşı akşamı bişeyler yaparız diye plan kuruyoruz zaten sonra ailemin yanına gitmem lazım 1 hafta orda kalıcam.
Hem işlerim var halletmem gereken hem de yakın bi kuzenim doğum yaptı.

Neyse dün kayınvalidem geldi beni kulak için hastaneye götürcekti.
Sağolsun biraz bişiler almış hemen buzdolabına koyulacakları koydum.
Ben hazırlanayalım kuru şeyleri gelince yerleştireyim dedim geç kalmayalım.
Ben hazırlanmaya başladım arkadan poşet sesleri başladı mutfakta eşyaları yerleştiriyor.
Tamam yerleştirsin ama çok dikkatli bakıyor yani hani süzer etrafı o yüzden rahatsız oluyorum.
Kayınvalidem iyidir çok severim ama eve gelince bakışları rahatsız ediyor.
Dün işte ben makyaj yaparken kayınvalidem sormadan etmeyen yatak odama geldi.
Etrafı kesiyor gözleriyle, kulağımdan rahatsız olduğum için süpürge vs yapamıyorum eşime yaptırıyorum tozdan hapşırınca korkuyorum zarar veririm diye kulağıma.

Kayınvalidem ise bombayı patlattı dün. Bize sormadan planlar yapılıyor.
Baban(kayınpederim) yılbaşında bizimkilere gider miyiz dedi tabi gideriz beraber kutlarız dedim bende dedi ben şok.
Geliriz akşam birlikte geçiririz dedi. Bunu 3-4 kere tekrarladı.
Biz daha yeni evliyiz 3 ay olmuş ya ki eşim artık yoğun çalışıyor insan sorar müsait misiniz diye gelelim demedi.
Ki biz bi ay öncesinden planlar kuruyorduk. Ertesi gün akşam gideceğim zaten memleketime.
O geceyi birlikte başbaşa geçirmek istiyoruz.
Neyse bu konuyu hiçbişey demeden geçiştirdim.
Dün gece eşim erken çıktı eve geldi nasıl mutluyuz erken çıktı diye.
Eve geldi yemek yedik kayınvalidem aradı emanetimiz vardı onu verip gidecekti.
Ama kayınvalidem geldi oturdu bi güzel 2 saati birlikte geçirdik.
Eşim anne geç oldu git diyor. Kadın kocasını arıyor geç gelicem biraz diyor.
Uykum var nasıl gidicem onca yolu (arabası var) çok yorgunum falan.Kal desek kalıcak yol yapıyor.
Kayınvalidem eşime bişey söyleyemiyor korkuyor ondan bana söylüyor ona söyle diyor(
Nasıl sinir oldum. Biz dakikaları birlikte geçirelim diye uğraşırken.
Belki abartıyorum bilmiyorum ama dökmek istedim içimi..
Çok sorun değil ama anlayışsızlıklar bazen canımı sıkıyor..

[/B]

haklısın sonuna kadar... tatlı dille eşine anlat bu durumu o konuşssun annesi ile sen karışma

Bazı şeyleri abartıyorsunuz bence.Poşetleri yerleştirmesinde ne sakınca var?Çok dikkatli bakıyorsa da belkide mutfağınızda eşyalar,uyumu falan hoşuna gitmiştir o yüzden dikkatini çekmiş olamaz mı?Sormadan yatak odama girdi diyorsunuz,siz orda olduğunuz için belkide sorma gereği duymamıştır.Süpürge yapamamış olabilirsiniz,kayınvalideniz niye yapmadın mı dedi?Ama yılbaşı için verdiği karar hoş değil,sizin daha yeni evli olduğunuz,planınızın olabileceğini düşünmeliydi.Ayrıca ,eşinizin annesine hadi git artık demesi tuhaf geldi.Gerçekten takmayın,sorun da yapmayın kendinize boş yere.

yılbasında esımın aılesı bıze gelıcek oysa benımde kendı aılemden ayrı ılk yılbasım ,3ay oldu evlenelı basbasa oluruz dıye dusunurken o herkesı cagırdı:S

bende 3 aylık evliyim ve 1 ay önceden söyledim bak yılbaşında ailemle geçirelim vs diye birşey deme bana daha genciz bu zamanlarımızda da aileyle hizmet ederek yılbaşında geçiremem ya dışarı çıkarız ya evimizde sevdiğimiz arkadaşlarımızla (veya onların evi) birlikte yer içer eğleniriz, ilerde çoluk çocuk olunca anca o zaman. ama şimdi sakın ailelerle plan yapma dedim, kimse olmasa başbaba geçiricektim zaten, o özel günümü de hizmet edip kasılarak geçiremem , eşinle sakince konuş inada bindirmeden , gidecekmişsin zaten anlayışla karşılar sanırım

canım kv de ki sizinle bir yılbaşı geçirmek isterdik ama biz de plan yapmış bulunduk tüh gördünüz mü bilseydik plan yapmazdık artık önümüzdeki yılbaşına kısmet.

Dobra olmak her zaman iyidir. Bir de aranıza mesafe koy yüz buldukça evinin odalarını da dolaşır eşyalarını da yerleştirir. doğrusu ben ardında kötü niyet aramasam da başkasının benim işlerimi yapmasından rahatsızlık duyarım.

Diğer konularda evet azıcık abartmışsın bence kv hareketleri çok abartılcak şeyler değil ama yılbaşı konusunda çok haklısın.Hem yeni evlisin hem eşinle ilk yılbaşın başbaşa geçirmek istemen çok doğal.Eşin ailesine güzel bir şekilde anlatsın size gelmesinler o akşam.Hatırlıyorumda ilk yılbaşımızda daha 1 haftalık evliydim ve gıcık sorumlum nöbet yazmıştı ki yaptığı haksızlıktı ve hiç unutmam o akşam eşimden ayrı olmak içime oturmuştu.

Ya sakınca yok ama ben sonra yerleştiririm onları dedim tamam dedikten sonra ben odama gidince yapması tuhaf geldi.
Kayınvalidem biraz sorun eder çok güzel bulduğu bişeyi bulmadım şimdiye kadar.
Birde hep ben şöyle temizlik yapıyorum sende öyle yap, ben bunu yapıyorum sende öyle yaparsın.
HErşeyin en iyisini ben yaparım diye düşünüyor.
Eşim annesine hep öyle davranıyor çünkü kayınvalidem cidden istediğini yaptırmak için uğraşır.
Onlar ana oğul arasındaki diyalog hep öyleler.
Yatak odamın kapısı kapalıydı yani tam oturtmamıştım ama kapalıydı.
Büyük sorun olmayabilir ama rahatsız ediyor insanı

aman be canım her şeyin en iyisini onlar bilirler zaten. sen kulak asma. bana da kv kurufasülye yapacağın zaman getir fasülyeni benim düdüklümde yaparız demişti. verdiğim kurufasülyeyi beğenmedi çünkü. ben de pek düdüklü taraftarı değilimdir akşamdan güzelce ıslatırım fasülyemi. o öyle dedi ama hiç kulak asmadım. ne fasülyemi ona götürdüm düdüklüsünde pişirsin diye ne de bir daha pişirdiğim fasülyemden verdim.

Ya eşyaları yerleştirmesi sorun etmez ama gözleriyle didik didik ediyor.
Dün yatak odamla benle konuşuyor ama sağa sola bakıyor yerlere bakıyor incelemesi hoşuma gitmiyor
Birde ben yatak odası konusunda titizim kimsenin yatak odasına giremem kapıdan konuşurum gerekirse.
Ya girsin odaya benimle konuşsun ama yatağın arkasına geçip bakması rahatsız oluyorum biraz

haklısın aslında herkes rahatsız olur yatak odasının bu kadar göz hapsinde olmasından. sonuçta mahrem bir yer başkalarının görmesini istemediği bir şeyi ortalık yerde unutmuş olabilirsin. hem ne ayıp ya belki o anda çamaşır değiştiriyordun nasıl giriyor ki odana?

böyle sorunlar ilk yılda oluyor. düşünmek gerekirse onlarda oğullarıyla gelinleriyle zaman geçirmek istiyorlar. ama belli bir zaman sonra her şey yoluna girmeye başlıyor. çünkü birbirinizi tanıyorsunuz. tatlı bir dil inanın işe yarıyor. ben 13 aylık evliyim. inanın ilk aylarda evden işe işten kayınvalidemlere ordan eve. bütün yaşantım böyleydi. bu durum beni çok rahatsız ediyordu. eşimle konuşarak annesiyle konuşarak büyük bir çabayla hallettik. ama rahatsız olduğun durumu direkt sen söylersen tepki alırsın. eşinle konuş önce. o bir program yaptığını söylesin. sana soracak olursa kayınvaliden bayadır başbaşa kalamadığınızı eşinin böyle bir plan yaptığını söylersin. sonra telafi için başka bir akşama söz verirsin. inatlaşmakla kavga etmekle çözüm olmaz. eşin de üzülmemiş olur. bir şekilde yoluna girer herşey.

Ki vardı da görmesini istemediğim şeyler.
En önemlisi dantel çamaşırım vardı kurutma makinasına atmadım bişey olur diye kalorifere asmıştım valla sergilendi o da
Ya mesela ben çeyizlik alırken yanımda olduğu zaman gözüm dantel çamaşıra takılsa yok oğlum sevmez alma ondan
o renk sevmiyor o tarz çamaşır sevmez dile getirir diyordu bende şaşırdım.
Sordum bende eşime sen sevmiyormuşsun ona göre alayım bende dedim az para değil yani.
Eşimde ne alaka al tabi ben ona hiç öyle birşey söylemedim konusu bile geçmedi demişti
Sadece leopar sevmem dedi diğer türlü herşeyi alabilirsin dedi.
:))

ben siizi haklı buldum anlattığınız herşeyde
ciddi sorunlar yok ama banaada öyle yapılsa bende rahatsız olurum
yılbaşındada resmen emirvaki yapılmış ya cidden deli oluyorum böyle şeylere bi sor bakalım bi planları var mı yok mu hayretbişey ya
eşnle bu durumu konuş oda annesiyle konuşsun sen girme hiç
kayınvalidenin dediği gibi olsa millet oturucak sen koşturacaksın

Allah Allah kv nerden biliyormuş oğlunun dantelli sevmediğini? benim bildiğim anneler oğullarıyla bu tarz konuları konuşmazlar.

Bu gibi konular başta olmak üzere hayatta hep uzlaşmacı olmayı
savunurum. Çünkü sorun, sorun çıkarandan çok, soruna maruz
kalanı üzüyor. Ama... Ama bir yandan da şunu düşünüyorum. Bizim
üzerimizde bir çeşit hegemonya kurma çabası yürütülüyor. Vakti zamanında
bu çabadan muzdarip olanlar, geçmişi unutup aynı baskıyı kurmaya
çalışıyor.

Evet birlikte geçirmek istenebilir yılbaşı, bu çok doğal ama önce bir planınız
var mı diye sorulabilir. Bizler birey olarak görülebilmek için ( Allah korusun )
ailelerimizin vefat etmesini mi bekleyeceğiz...

Bu konuya çok sinirlenme nedenim acaba eşimin ve ailesinin bana aynı
emrivakiyi dayatması olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Olabilir... Seni
olumsuz etkilemek istemem. Sadece benzer durumdan yakındığımız için
içimi de dökmüş olabilirim. Sabahtan beri sinir küpüyüm

Eşimde Allahtan benim tarafımda..
O da başbaşa kalmak istiyor.
Zaten çalışcak o gün 8 gibi gelcek. ama ertesi gün izinli akşam ben gidicem diye izinli olacak.
Ben o gelene kadar napıcam evde annesiyle babasıyla.Ertesi günde akşam gidecekler ben eşimi göremicem zaten 1 hafta.
Eskiden bekarken annesi babası git oğlum evde durma arkadaşlarınla ol derlermiş.
Evlenince mi birlikte olasıları geldi anlamıyorum.
Ya mesela gece 11 12 gibi arıyor oğluna sömestrda nereye gideyim babanla tatile diye saat 11 de gece.
Benim ailem onları 3 4 gün aramazsam anca o zaman arar gündüz akşam 8 den sonra aramazlar çekinirler.

Bi kere doktora gideceğiz doktor size yakın diye bizde kaldılar.
Ben yemek yaptım güzelce.
Çay yaptım arkasından çayımı beğenmedi babası.
Ertesi gün uyandım kayınvalidem bütün gece uyumadı baban yemekler dokundu ağır geldi yemekler dedi.
Çok bozuldum ya ağlayacaktım resmen varya(
Tabi birde doktora falan gidilmedi doktor işi yalan oldu

Chek, peki sen bir planınız olduğunu söylemedin mi eşinin ailesine?

O an bişi demedim diyemedim.
Biz geliriz haftasonu dedi gelmeyin diyemedim buyrun gelinde demedim
duymamazlıktan geldim eşime söyledim eşim dışarı çıkcaz falan dicek ararsa.
Evde ben eşime güzel masa mumlar falan böyle şık bi masa hazırlamak istiyorum
O gün kaçıcaz sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…