İçimi dökmek istiyorum

bellamania

Bu sefer olucak :) :)
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2010
1.483
13
108
Diğer
Kızlar 2 yıldır sevdiğim sevgili olduğum biri var.
Sevgilimle tanıştığımda annesi ile babası ayrıydı boşanma gerçekleşmemişti yalnız. Sevgilim 8. sınıftayken babası evi terketmiş bu yaşadıklarından olsa gerek annesine aşırı düşkün. Ben dert etmiyordum lakin bu sene boşanma gerçekleşip evden çıkarmaya çalışana kadar. Aslında yine dert değildi benim için ben onunla sıfırdan başlayacaktım bu yola her şeyi kendimiz yapıcaktık ikimizde iş güç sahibi olacak yaştayız kimseden yardım istemem ben zaten ama...

İşte ama... Bana ilk defa oturdukları evi ablasıyla kredi çekip alacağını söyledi tamam dedim. Alsın evidir hakkıdır benim içinde problem yok bunu onada söyledim.

Daha sonra bana evi tek başına alacağını söyledi. Yani kredi çekip evi alıcak biz birlikte ödicez gerçi o kredi borcuyla biz nasıl evlenicez onu anlayamadım.

Şimdide gerekirse o evin üstüne kat çıkarım gerekirse otururum modunda biz şehir dışına atancaz ama bu şekilde konuşması bakış açısı.
Herzaman şu çocuğu üzme damadım o diyen annem fikir değiştirdi şimdi. Hiç bunları yaşayacağım aklıma gelmezdi. Ona fikrimi söyledim bana sormadın geleceği planlarken dedim. Bana bir kere bile fikrimi sormadan direk bunları sıraladı ve annemde onayını çekti annem de başta böyle değildi. tamda kpss sürecinde paylaşmak istedim. Sadece derdimi paylaşmak istedim. İçimi dökmek istedim.

Canim oncelikle anlattigin cok fazla anlasilmiyor anladigim kadariyla annesine oturdugu evi almak istiyor sizde evlenmeyi dusunuyorsunuz ve nerde oturacaginjza birlikte degl kendisi karar veriyor dogrumu anladim ? Birincisi annesidir yapar ama tabi kendi hayatini ve senide dusunmesi lazim tek cocuk o deglse tum kardesler birlikte yapmalari gerekir sadece kendisi degil oyle yaparsa ben cok mantikli bulmam acikcasi. Kendi karar vermeside sacma sonucta 2 kisi yasiyorsunz bu iliskiyi seninde fikirlerini almasi lazim o konuda cok haklisin bu dusuncenin arkasinda dur onada soyle derim konus
İnsallah hayirlisi olur hakkinizda canim

Evi alıp kendi üstüne yapabilir. Annesi de rahatlıkla oturabilir bu evde bence.. Buna da sıcak bakmıyor musun?

benım anladıgmsa sız nısanlısınız..
onun annesiyle babası ayrı ve sımdı o annesine ev alıyor kredı cekıp..
ve sız o kredı borcuyla evlenceksınız..belkıde evlenemıceksınız,borç yüzünden..
annense onayladığı ılıskınızı,artık onaylamıyor bu sebepten

ne istediğinize iyi karar verin.
parasızlık inanın çok zor.
insanlar şimdi iki kişi çalışıp bi evin kredi borcunu ödeyemiyolar.
ve ev borcu ödemek çok uzun bi süreç malesef.
sevgilinizin sizi düşünmesi gerekirdi.
ayrıca şunu da iyi bilin
bu tür ailelerde hep erkek çocuğu anneye bağımlı olur
çünkü annesinin başında erkek yok.
bunları iyi tartın ve düşünün.
hayatınızın olmazsa olmazlarını planlayın.
parasızlığa dayanabilir misiniz?
kira da olsa evlenirim diyebilr misiniz?
sıkıntıya razıyım yeter ki evlenelim diyebilir misiniz?
bu cevapları verin kendinize ve ona göre devam edin.

Kusura bakmayın kızlar kafam darmadağın karışık yazmış olabilirim o yüzden... Öyle bir afalladım ki.. Tam da sınavlara hazırlanıyorum çok etkileniyorum malesef. Evet malesef ki evin tek erkek çocuğu ve tüm masraf ta onun üzerine kalmış durumda. Benim kaldıramadığım tek şeyse bana sürekli biz birbirimize çok bağlıyız ben annemi asla bırakmayacağım tarzı birçok şey söylemesi kaldıki bu tarz konular açılmaz aramızda fakat en ufak bir konuda bu mesajlar veriliyor ve baştan ablamla ortak alacağım dediği evi ben alacağım diyor. Kendi üzerine olmaz çünkü annesi de katkı yapacakmış tabi bu küçük bir miktar esas krediyi sevgilim çekicek. Ben neresindeyim bu planların bunu göremedim malesef te göremiyorum..

Herkes kpss ye hazırlanıp teker teker atanıp nişanlanıyor arkadaşlarımın hepsi geleceğini kurarken ben kafamı bile toplayamıyorum zor bir durummuş gerçekten yaşanmadan bilinmiyormuş.

Konunuzu yazarken krediyi birlikte odicenizi soylemissiniz bence borcu ödeme kismindasiniz

Bu soruları ona sordun mu hiç, ne düşünüyor
Maddi olanaklar geniş olsa sorun yok, annesidir ne isterse alsın ama bu durum evlenmenize engelse orta bir yol bulmak, bazı şeyleri netleştirmek lazım. Annesine sahip çıkması çok güzel bir şey ama çok zorlanacağız bir hayata başlamak sizi ve ilişkinizi yıpratabilir.

Aslinda erkek arkadasinisi da anlamak gerekir.
Su anda tüm sorumluluk onun omuzlarinda ve bir düzen oturtmak istiyor.
Aslinda buna iyi bir acidan da bakabiliriz, sonucta bencil degil onu büyüten anneye hayirli bir evlat olmak istiyor.
Tabi siz de haklisiniz, o kadar planin icinde ben nerdeyim diyorsunuz fakat, su anda erkek arkadasiniz kendini degil ailesini düsünüyor.
Bence biraz zaman verin ona, bu sürede sizde kpss'ye hazirlanin, madem siz onun planlarinda yoksunuz, sizde kendi planlarinizi yapin.

Sormazmıyım.. İşte beni yaralayan da bu ya. Ben kimsenin aklıyla hareket etmem kimse karışamaz modunda bir gelecek kurarken benim bildiğim eş adayına bi danışılır bi karar alınır ama bana sorulmuyor bile çok kafam karışık kalbim kırık motivasyonum düşük çok üzülüyorum... Bundan sonra kendmi tamamen derslerime vericem gelecek sadece hayallerde kaldı...

Ben ce bu kadar sınav öncesi üzmeyin kendinizi inanın değmez. Sevgilizine gelincealın karşınıza içinizde aklınızda ne varsa dökün ortaya o da sizin düşünceleriniz açık açık duysun bilsin. Sonrasında şartlar kendiliğnden oluşur inanın ayrılacaksanız bi kıvılcım yeter eğerki sizden vazgeçmek istemezse o da yeniden kararlarını gözden geçirecektir.İnşallah hakkınızda hayırlısı olur. Sevgiyle kalın.

sevgiliniz çalışıyor mu kpss ye mi hazırlanıyor? şu anda zaten çalışmıyorsa kredi falan alamaz ama atanırsa alabilir evet..daha iş ciddiye binmeden sizi de bu kredinin altına sokucak gibi görünüyor..bile bile lades dermisiniz bilemem ona siz karar vericeksiniz..
ama ileride evlenirseniz ve o kredi çekilirse şöyle bi topik açıcağınızı görür gibiyim "eşim annesinin evinin kredisini ödüyor biz kiradayız ne yapayım" ve ya "kaynanamla aynı evde yaşıyorum yardım edin"...bunlar olabilecek şeyler...hiç bir evin kredisi enn erkenn 5 seneden önce bitmez...erkek olarak tabiki annesinin yanında olucak ezdirmeyecek yardım edecek sizde kendi annenize karşı aynı hisleri beslersiniz ama sıra kayınvalide kayınpedere gelince işin rengi değişiyor..hayatınızı yönlendirmek sizin elinizde..öncelikle sınava odaklanın..güzelce bir yere atanın hayatınızın ne yönde ilerlemesi gerektiğini nasıl istediğinizi o zaman düşünürsünüz..şimdiden bunları düşünüp içinizi karartmayın akışına bırakın bence...

ah ah.. çok haklısınız.. o da haklı aslında ama bunları aktarış tarzı bana yansıtma tarzı biraz ürkütücü ve üzücü...Malesef ki bundan sonra sadece dersleri düşünme zamanı allah kimsenin karşısına engeller çıkarmasın heleki sevenlerin herkes mutlu olsun inş...

Malesef ki öyle. Çok haklısınız. Akışına bırakmalı ve sadece derslerime odaklanmalıyım... Herkesin hakkında hayırlısı olur inş. Onun hakkında da hayırlısı olsun. Ne kadar dayatma yapsa da mutlu olsun

Bence şimdilik sadece sınavına odaklanmaya çalış,önemli bir dönüm noktası çünkü , umarım çok başarılı olursun

Sınavdan sonra da gidişata bir bak bakalım neler oluyor, gün doğmadan neler doğar, bu konuya sürekli takılıp kendini mutsuz etme

Herkes kpss ye hazırlanıp teker teker atanıp nişanlanıyor arkadaşlarımın hepsi geleceğini kurarken ben kafamı bile toplayamıyorum zor bir durummuş gerçekten yaşanmadan bilinmiyormuş.

bence sadece sınava odaklan.. ilerde kesin ve garantisi olmayan şeyler için kendini beynini yorma..
lisanstan sınavına 5 ay kaldı.. bu zamanı değerlendir.. 6 7 ay sonra kafanı yoracak şerlerin olacak ama sınav geçmiş olacak..

ayrıca bende atandım. ama hala nişanlanmadım atanmayan arkadaşlarım evli mutlu rabbim onlara daha çok mutluluk versin. ban da huzur

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…