Içimi döküyorum.

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Herkese Merhaba,
Size uzun bir süredir yaşadığım çözüme kavuşmayan kronik bir meseleden bahsedeceğim. Objektif yorumlarınızı bekliyorum. Biraz uzun olabilir.
25 yaşında henüz 1 senedir çalışan yeni mezun bir mühendisim. Hayatımda 4 senedir okulu 4 sene uzatmış ve bu sene mezun olmuş biri var. Genel olarak çok iyi çok efendi bir insan. Benim sevgilim ile çözemediğim en büyük problem ise sorumsuz oluşu. Son 1 haftadır görüşmüyoruz. Ikimiz için de sebebi farklı.
Ben evlenmek için hevesli bu konuda hayalleri olan bir insandim ve karşımdaki kişi de bu isteği sürekli dile getiriyordu. Ama ortada şöyle bir durum vardı ki bu kişi senelerdir okulu uzatıyor bir sorumluluk alamıyordu. Sürekli dil öğrenmekten bahsediyordu. Dil öğrenip iyi bir iş bulup bir an önce evlenmek istiyordu fakat son 1 senedir onca boş vakti olmasına rağmen ve bir kursa 5 bin tl ödemesine rağmen doğru düzgün gitmedi. Bende her defasında bak bunu mesleki olarak engel görüyorsun git diyordum. Gitmedi ve ben artık bu konuda yorum yapmamaya ama karşımdaki insanın da sorumsuzluğun gördüğümden uzaklaşmaya başladım. 2 hafta önce tesadüfen ee planın ne dediğimde başka insanların yanında ilk kez bir tanıdık var londra için onunla görüşeceğim birkaç ay dil kursuna gitmeyi düşünüyorum dedi. Benim şalterler attı. Gitsin gitmesin istemem asla benim öyle bir imkanım yoktu gidemedim. Ama bana hala dil öğreneceğim demesi sinirlerimi zıplatıyor. Burada hiç bir emek vermedi orada vereceğinin garantisi var mı ? 1 sene önce sorulduğu zaman da hedefi buydu şimdi de bu. Ve ben artık tahammül edemiyorum. Madem bu engeldi tüm boş zamanlarında buna vakit ayırıp temeli sağlam bir şekilde sadece bir süreliğine oraya pratik yapmaya gidebilirdi. Artık alaya alındığımı hissetmeye başladım ve patladım. Bana senin planladığın gibi olmuyor diye böylesin diyor. Planladığım şeyde 26 yillik hayatında 1tl bile kazanmamış insanın sorumluluk alması.. sanki çok abes gibi bununla suçlandım.
Benim uzaklaştığımı bile bile göre göre kılını kıpırdatmadı.
Is yerindeki arkadaşlarımla dışarı çıkma planım vardı. Gitme dedi ve mantıklı bir açıklaması yoktu. Içlerinden birini sevmiyor sadece. Ama kendisi hiç tanımadığımız bir kızla tek ders sinavina çalışmış bu kizi da araç bulamadığı için 1 saatlik yolda yanında getirmiş bir insan.. Bende bana karısmasına musade etmeyerek dışarı çıktım. Bu tartışmadan sonra bir süre görüşmeyelim dedim çünkü artık pürüz çıkartarak iyice kendinden uzaklaştırmaya başlamıştı. Buna karşılık sana sadece bir kez bi yere gitme dedim buna istinaden görüşmeyelim diyorsun bencede kesinlikle bir süre görüşmeyelim dedi.
Uzun uzun sebeplerini anlatan sebebinin dışarı çıkma demesi olmadığını anlatan bir mesaj yazdım ve bana bende kaldıramıyorum bazı şeyleri en iyisi bir süre görüşmeyelim dedi ve 1 haftadır tek kelime yazmadi.
Suçlu iken suçsuz cıktı işin içinden anlayacağınız. Ve ben kendimi çok değersiz hissediyorum.
Gün geçtikçe uzaklaşıyorum ondan. Sorumsuzluğu yüzünden bu ilişki bitiyor ve o sebebi başka konularda kaldıramıyoruma getiriyor.
Sizce ben haksız mıyım ? Tek beklentim sorumluluk almasıydı. Siz tahammül eder miydiniz 4 senedir okulu uzatan ve hala bazı şeyleri savsaklayan birine

Etmezdim galiba. Haklısınız 4 yıldır okul uzatıyo dil öğrenmek istiyo bu sürede hallederdi. Sanki daha öncede böyle bi konu açmıştınız hatırlıyo gibiyim. 4 yıllık ilişkide insan karşı taraftanda çaba bekliyo. Görüşmeme kararı almışken iyi düşünün. Özlüyo musunuz yoksa alışkanlık mı? Devam etmek istiyo musunuz ? Onsuz mutlu musunuz? Bana siz kafanızda bitirmişsiniz gibi geldi.

Sorumsuzluğu konusunda kesinlikle size katılıyorum. Sizinle konuşurken ortak bir gelecek hayali kurup buna dair herhangi bir telaşı olmaması çok garip. Ya dediğiniz gibi çok sorumsuz, umarsız ya da ciddi olarak herhangi bir gelecek düşünmüyor gibi geldi.

Bir diğer konu da kendisi Londra planları yaparken sizin dışarıda arkadaşlarınızla plan yapmanıza karışması da ayrıca tuhaf.
Tabi normalde ilişkinizde karşılıklı olarak bunu yapıyorsanız birşey diyemem.

Çok uzun bir ilişki, büyük zaman, emek sarfetmişsiniz. Ama sanki çok gelecek vaad etmiyor size.

Umarım dilediğiniz gibi olur herşey.

4 yılın ardından geleceğiniz için plan istemek en doğal hakkınız. Nihayetinde zaman geçiyor. Kalbinizi acıtacak belki ama ayrılık en doğrusu. Sorumluluk bilinci olmayan biri bu sitede de gördüğümüz üzere ömür boyu sorumlu bir bireye dönüşmüyor.

Bu sizin kaçıncı konunuz ve biz genel olarak uzaklaş yorumu yapıyoruz hep ,
İnsan en iyi yaşıyarak ders alıyor ,
Boşverin uzaklaşın alışkanlık olmuş adam sizde

Sorumluluk sahibi olmak karakter meselesi ve kesinlikle zamanla düzelen bir şey değil. Şu an bu durumun farkında olup rahatsızsanız evlenince de aynı sorunu yaşarsınız. Ayrılmanız en hayırlısı.

İşte bu yüzden diyorlar erkekler 30 yaştan sonra olgunlasiyor çünkü erkekler "30 yaşıma kadar gezeyim tozayim keyfime bakayım hemen evlenmek için ne acelem var daha çok gencim" falan diyorlar çünkü erkeklerin evlilik yaşı kadinlarinki kadar erken değil kadınlar daha erken evlenmek istiyor annelik yaşı geçmesin falan diye erkekler öyle ince , derin düşünmezler daha sığ düşünürler bence nacizane fikrim katiyen kendi yaşına yakin biriyle evlenme aranızda 4-5 yaş farkı olsun aynı yaşlarda kadınla erkeğin arasında çok fark oluyor erkeğin akıl yaşı kadının akıl yaşından 4-5 yaş küçük oluyor yani ikiniz de 25 yaşındaysaniz erkeği 20 gibi düşünün , kısacası ya bu adamı 4-5 sene bekleyin ya da ondan vazgeçin ben olsam vazgeçerim hayata bakışınız hayattan beklentileriniz çok farklı ikiniz de kendinize göre birini bulup mutlu olun inşallah

Özlüyorum elbette ama daha önceki tartışmalar gibi ağır atlatmıyorum. Beni suan bile kazanmaya çalışmıyor . Oturup gelecek hakkında konuşamıyorum. Ve günlerdir yazmiyor neden düşünmesi gereken şeyler varmış. Asıl benim için var. Ama anlamıyor.

Normal bir sorun değil ki oturup çözelim. Adam sorumsuz. Benim lafım sözümle çalışsa bile 2 gün gider 3. Gün devam edeceğinin garantisi yok benim için. 4 senedir her yaz bak çevreniz var staj yap dil konusunu hallet dedim. Inanın üzerine düşmedi. Şimdi planının bu olduğunu söylüyor. Peki neden daha önce halledilmedi. 1 sene de bunun için mi bekleyeceğim. Bekledim diyelim dönünce çatır çatır konuşmasının garantisi var mı ? Benim için yok.

yani söylediklerinizde düşüncenizde haklisiniz. bir arkadaş eski konulardan soz edince biraz göz gezdirdim.
kusura bakmayin ama bence bu adam ya sizinle bir gelecek planlamiyor, ya da evlilik niyetinizi bilip daha erken diye oyaliyor.
hatta annesiyle ilgili konunuzu da okudum. bence annesi de bu fikirlerinden haberdar, o yüzden fazla irtibata geçmiyor sizinle gibi geldi.

ki bence de bu kadar sorumsuz bir adamın evlenmesi için erken.

Sorumsuz birini değil 4 sene bir dakika bile beklemeye değmez...

Daha önceden evlilik için somut bir engeliniz vardı o da onun mezuniyeti.Simdi bu engel kalktığı için evlenmenizin önüne başka engeller koymak zorunda .Direkt "ben seninle evlenmek istemiyorum,en azından şimdi " dememek için ilk yapacağı şey "huzursuzluk çıkarmak,senin razı gelmeyecegin davranışlara başvurmak". Doğrudan seni karşısına alıp konuşsa ilişkinizin bitmesinin sorumluluğunu da üstlenmek zorunda kalacak ama tahminimce onun yapacağı şey sana ondan ayrılmak istediğini soylettirilerek şekilde davranacak

Hayatını bu sorumsuz insana teslim etme sana yazık olur..

Fakat benim de bir ailem var. 4 senedir ses çıkarmıyorlar. Beni aileme karşı da mahcup etti maalesef.

Bence arkadasin gözü disarida. Calismak ve bir baltaya sap olmak istemiyor. Dil öğrenmeye diye gidip dönmeywnlerden olacak gibi duruyor bence..

Sorumsuz adam sizin ömrunüzu yer. Ne istediginj bilmeyen biri ayrica. Evlenirseniz sırtınızda yük olacak. Biriyle sırf iyi diye evlenmeyin. İyılikte bir yere kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…