- 30 Temmuz 2013
- 3.083
- 3.701
- 248
- Konu Sahibi Yanlizzzzzz
-
Emekler ve çaba da hayattan aldığın zevkin, o maceranın bir parçası. Bırakıp giderim, artık öbür dünya her nasıl bir yerse oraya uyum sağlarım. Benim için sorun yok. Benim babam tayinciydi, onbir okul değiştirdim :) Bütün arkadaşlıklarıma, derslerime hep en baştan başladım.Peki bi anda herseyi birakipgittigini dusun.. o emekler o caba.
Emekler ve çaba da hayattan aldığın zevkin, o maceranın bir parçası. Bırakıp giderim, artık öbür dünya her nasıl bir yerse oraya uyum sağlarım. Benim için sorun yok. Benim babam tayinciydi, onbir okul değiştirdim :) Bütün arkadaşlıklarıma, derslerime hep en baştan başladım.
Şimdi ben zengin profesör olmak istiyorum gelecekte. İki sene sonra olamadan ölsem, bu arada yaptığım yüksek lisans, doktora, yaptığım asistanlık, o arada aldığım maaşlar, o maaşları eşimle yiyişim, öğrendiğim onca şey, gittiğim tatiller, ürettiğim makaleler, projeler boşa mı gidecek? Hiç de değil. Ben onların hepsini yaşadım. Hepsi benim artık. Gelecek benim değil. Çünkü daha ulaşamadım. Ama yaşamış olduklarım benim, güzeliyle çirkiniyle. Her ne aşamasında bırakırsam bırakayım hayatı yaşadıklarım hep benim olacak ve bunu hiç bir şey değiştiremez.
hayat kısa bu yüzden dolu dolu yaşamalı
Hayır, sadece ailemle bu durumu paylaşmamak için rol yapmak zorunda kalıyordum, şimdi daha rahatım sadece. Eşim biliyor çünkü yaşama sevincimin olmadığını. Ama hamile kalmaktan çok korkuyorum.Evet baktim konularina. Evlilik iyi geldimi peki.
İşte o dolu dolu olayını çözemiyorum ben. Boş geliyor çoğu şey. İmkanım var ama gezsen bile her yer aynı geliyor. Aynı gökyüzünün altıhayat kısa bu yüzden dolu dolu yaşamalı
Ev sarmaşığıyım :)Psikolog falanmisiniz ??
bak simdi once ne yap biliyor musun hayati sev sonra kendindeki yanlislari duzelt mesela HERKEZ degil herkes polemik yapilmaz mesela polemige girilir gibi.
duzgun kullanilan kelimelerle hem daha anlasilir olursun hem daha cok kabul gorursun sosyal.ortamin cogalir boyle dusuncelere de kapilmazsin vaktin olmaz.
Korktuğunuz ölümün ardından yaşayacaklarınızın güzelliklerden yana olması için, dünyayı güzel değerlendirin.
Dünyada can taşıyan her şey bir gün sonsuzluğa gidecek.
Yaşamaktan keyif alın, çiçekleri sevin, hayvanlara değer verin.
Uyanmaktan mutluluk, uyuyabilecek olmaktan huzur duyun...
Aynaya bakıp kendinizi sevin, ve şükredin.
Zira insan yakınından ölümü görünce böyle bir boşluğa düşüyor, ama sürekli beyninizi buraya odaklarsanız işin içerisinden çıkmanız mümkün olmayacaktır. O yüzden geride güzel şeyler bırakmak, yaşamı anlamlandırmak için her şeyi boşvermenin aksine güzel değerlendirin.
Agziniza saglik. Böyle pozitif olmak ne güzel
Sizde başarırsınız, merak etmeyin.
Ölümün ve kaygılarınızın etkisiyle bir süre daha böyle olur ama sonrasında geçiyor.
Ben annemi kaybettiğimde ortama 1,5 sene evvel sürekli 'niye yaşıyorum, annem öldü, bende öleceğim, yarın öleceksem bugün neden akşama kadar kafa patlatıp çalışıyorum' diye saçma sapan düşüncelere karışmıştım.
Sonra dur dedim kendime, kafamı toparladım.
Ölüm farklı, sonsuz, çok başka bir durum.
İnsanı etkiliyor, kafanızdan atmaya ve aklınıza geldikçe başka şeylere odaklanmaya çalışın.
Bir haftaya rahatlamış olursunuz gerçekten :)
bak bir taVsiye daha tafsiye diye birsey yok ha bir de rumuzundaki yanliz ifadesi de yalniz olacak. eger kendini gelistirecek birseyler yaparsan inan hayat daha anlamli gelir.Konuyla cok alakali oldu.. tesekkur ederim tafsiyeleriniz icin
Öleceğimi biliyorum ve çocuk da yapıyorum. Ne alakası var ki? Ölüme nasıl baktığınızda alakalı bence. Benim baktığım açıdan bakarsanız son gününüzde dahi olsanız ağaç dikerdinizEninde sonunda başımıza gelecek şey belli
Sürekli zaten öleceğiz diye düşünseydi insanoğlu kimse çocuk yapmazdı
Doğanın kanunu hayat bir şekilde devam ediyor.
Çok derinlere inmeyin
Bu konuya böyle bir yorum ?! Tebriklerbak bir taVsiye daha tafsiye diye birsey yok ha bir de rumuzundaki yanliz ifadesi de yalniz olacak. eger kendini gelistirecek birseyler yaparsan inan hayat daha anlamli gelir.
Siz de biraz uslubunuzu degistirseniz kirici olmaktan kurtulursunuz..bak bir taVsiye daha tafsiye diye birsey yok ha bir de rumuzundaki yanliz ifadesi de yalniz olacak. eger kendini gelistirecek birseyler yaparsan inan hayat daha anlamli gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?