- 29 Mart 2014
- 2.091
- 1.541
- 83
- Konu Sahibi Yanlizzzzzz
-
Selamun aleykum. Bende bazen düşünürüm ölümü hatta çoğu zaman.Sonrasında dua ederim kendim ailem herkes için ve mumkum mertebe tevekkul ve ibadete devam etmeye çalışırım.Burasi gercek değil burası cennet anahtarı inşaAllah.Hep yapılan benzetme yolculukta bi agacin altinda soluklanmak gibi biz yolcuyuz.Ama dünyada bir sorumluluğumuz var. Yani düşünün komsuya giderken elimiz bos gitmiyoruz bi kurabiye bisey aliyoruz buda ona bener. ( Düşüncelere kapılmayın eğer rahatsız oluyorsanız lutfen yardim alin.Hersey bizim icin.)Bu korku nasil gecer.. nasil ferahlarim
sen kendini kaybetmezsen veriyor tabi. Ama kendini yerlere atip bagirip cagirirsan durumu kabul etmeyi ertelersen atlatamazsin. Zaten şoka giriyorsun yani ölümü hic basimiza gelmeyecek gibi algiliyoruz. Halbuki bir gun olecegimiz icin ona gore hayatimizi duzenlesek yaşasak daha guzel yasariz ve durumu daha iyi kabulleniriz...Gercektenmi. Rabbim sabrini veriyo demi
Seni çok çok iyi anlıyorum arkadaşım,
Aynı durumu önceden bende yaşadım, sürekli bir korku hali ve hayatta hiçbirşeye odaklanamıyorsun. Herşey boş geliyo,
Gece uyumaya bile korkardım, ya sabaha çıkamazsam diye, sanki uyumazsam bişey olmaz gibi, eşime sarılır sabaha kadar tavana dikerdim gözlerimi, uyku yok...!!
Kimseye bahsedemedim, eşime bile! bahsedersem olacakmış gibi, nereye gitsem aklımdan çıkmıyor, Evde tek kalmaya korkardım,bana bişey olursa çocuklarım nolur diye düşünüp duruyorum, ağlıyorum. Yaşamayan gerçekten anlayamaz, normal bir korku değil bu. Bende yaklaşık 1 ay kadar gittikçe büyüyerek devam etti, Sonra;
Birgün kitaplara göz gezdirirken;
Hikmet Anıl Öztekin/Eyvallah1 kitabını aldım, okudukça o kör kuyudan aydınlığa çıktım Elhamdülillah, Adeta hayatımın dönüm noktası oldu.
Kitabı kaybettim yine aldım, arada güncelleme yapıyorum, iyi de geliyor. Bana o kitap vesile oldu, İnşallah sana da güzel bir vesile nasip eder Rabbim.
Sende içindeki korkular için sana hitap eden bişeyler bulmalısın. O kitaba da bir göz at istersen.
Ve şunu öğrenmek de beni biraz rahatlatmıştı, bunu yaşayan bi çok insan varmış, atlatılan bir durum yani içini ferah tut, Allah yardımcın olsun canım :)
Korku araştırılmış ve bulunmuş ki insani ayakta tutan şey korkudur.Yani düşünün peşinizde bir ayı var korkmazsak ne olur.Ayiyla basa çıkamayız kendimizi kurtarmak için korkmak gerek.Ölümden korkmak ahirete hazırlığı gerektirir.Sanirim rabbim sizin kalbinizi temizlemek istiyor ve size kendini hatırlatıyor .Iyi tarafindan bakip Allah a yaklaşın.(Anlatabildim mi bilemiyorum)
Selamun aleykum. Bende bazen düşünürüm ölümü hatta çoğu zaman.Sonrasında dua ederim kendim ailem herkes için ve mumkum mertebe tevekkul ve ibadete devam etmeye çalışırım.Burasi gercek değil burası cennet anahtarı inşaAllah.Hep yapılan benzetme yolculukta bi agacin altinda soluklanmak gibi biz yolcuyuz.Ama dünyada bir sorumluluğumuz var. Yani düşünün komsuya giderken elimiz bos gitmiyoruz bi kurabiye bisey aliyoruz buda ona bener. ( Düşüncelere kapılmayın eğer rahatsız oluyorsanız lutfen yardim alin.Hersey bizim icin.)
Bu konuya böyle bir yorum ?! Tebrikler
bak bir taVsiye daha tafsiye diye birsey yok ha bir de rumuzundaki yanliz ifadesi de yalniz olacak. eger kendini gelistirecek birseyler yaparsan inan hayat daha anlamli gelir.[/QUOTE[/
Sizde biraz kirici olmaktan ve uslupunuzdan vazgecseniz belki kendinizi gelistirmis olacaksiniz. Yazim hatalarim olabilir. Yurd disinda yasiyorum ve türkce iyi bi egitim almadim
Genelde bir yakını kaybettikden sonra çoğu kişinin yaşadığı bir şeyi yaşıyorsun şuan canım, aynı durumu bende yaşadım hatta benimki çok ileri boyuttu ölüm korkusu oluşmuştu..bunun için pskologa gittiğimde bana demiştiki,” ee madem öleceksin yemek yeme,tvlete gitme,banyo yapma biyere otur ölümü bekle ozaman “ demişti ama yapamam dediğimde, hayatı kendine zehir ederken hiç kimsenin bilmediği bi belirsizlik için umutsuzca yaşarken neden yeme içmeyi ihmal etmiyosun çünki biz yaşamak için varız,sende yaşayacaksın..aklına gelen ölüm korkusunada “ ben bilmem ve hiç kimse bilemez ne zaman öleceğimi “ diyeceksin yüksek sesle demişti ve ben böyle böyle atlattım..Hayat inişli çıkışlı her günümüz malesef güllük gülistanlık olmuyor,zaman zaman hepimizde bir boşvermişlik bir amaçsızlık oluyor ama hayat tüm acılarına rağmen dolu dolu yaşamaya değer..Pişman olmamak için mücadele etmek gerekiyor karşına çıkan herşeyle..
Hazırlıklı olan iKorku araştırılmış ve bulunmuş ki insani ayakta tutan şey korkudur.Yani düşünün peşinizde bir ayı var korkmazsak ne olur.Ayiyla basa çıkamayız kendimizi kurtarmak için korkmak gerek.Ölümden korkmak ahirete hazırlığı gerektirir.Sanirim rabbim sizin kalbinizi temizlemek istiyor ve size kendini hatırlatıyor .Iyi tarafindan bakip Allah a yaklaşın.(Anlatabildim mi bilemiyorum)
AmiiinnA slm.. aslinda bende inancliyim. Ama görmedigimiz bi yer. Dehsete kapiliyirum korkudan.. rabbim icimizi ferahlatsin
Bu konuya böyle bir yorum ?! Tebrikler
Siz de biraz uslubunuzu degistirseniz kirici olmaktan kurtulursunuz..
Aynen.. bide konuya yorum yapsaydi arkadas dahada sevinecektim ama
Bu benim de sıkça düşündüğüm bir şey, ama genelde daha yaşayacak 60 yılım da olabilir belki saatlerim de, öldükten sonra yaptığıma pişman olmayacağım şeyler yapmalıyım hayattayken de yaptığıma pişman olmayacağım şeyler yapmalıyım. Esas nokta iki dünyada da pişman olmayacağın şeyleri yapmaktır bence. Mesela saatlerce ders çalışamıyorum bu yılların bir daha gelmeyeceğini bilerek ama tamamen bırakamıyorum çünkü bu yaptığım şeyi yıllar boyunca yapacağım ve beni bu dünyada yaptığım şey yaşatacak geçindirecek gibi. Ne bileyim şu anki yaptıklarımı göz önünde bulundursam yaptığım ya da yapmadığım şeyler için çoğunlukla çok pişman olmuyorum.
Iyi aksamlar herkeze.. arkadaslar bi süredir kafami cok kurcalayan bi mesele var.. bi an bi karamsarliga kapildim.. aslinda kimsenin de kafasini karistirmak polemik yapmak istemem ama ölüm fikri cok aklimda bu ara. Bi korkumu dersiniz. Farkina varilmis bi gercekmi. Eskiden pek aklima gelmezdi ama bu ara bi yakinimizi kaybettikten sonra aklima gelir oldu o fikirler. Hani hepimiz ölumluyuz elbet. Yanl bu fikirle hayata nasil konsantre oluyosunuz.. hersey bos geliyo bu ara. Bosuna hedeflerim olmasin didinmiyim diyorum. Yani zaman cok cabuk ilerliyo hersey bos diyorum . Sonra kendime geliyorum. Bu dusunceleri kafamdan atmama yardim bi kac yorum istiyorum sadece. Siz nasil bu fikri atiyosunuz kafanizdan ve korkusuzca yasiyosunuz .. ben cok korkuyorum. Okuyan ve cevaplayan herkeze tesekkurler.
Benim de çok sevdiğim bir söz tam da yerinde olmuş. ..Ölüm güzel şey budur perde ardından haber, hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber?
bak bir taVsiye daha tafsiye diye birsey yok ha bir de rumuzundaki yanliz ifadesi de yalniz olacak. eger kendini gelistirecek birseyler yaparsan inan hayat daha anlamli gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?