• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçinde başka insanlar olduğunu söyleyen insan

şizofreni yada kişilik bozukluğu, çift kişiliklilik araya iç ses giriyor ona emir veriyorsa yüksek ihtimal şizofreni ...
acilen bir psikiyatriste gitmesi gerek çünkü erken tanı gerçekten çok önemli

Terapide uzmanlaşmış bir psikoloğa görünmesi ilk etapta daha doğru. İçinde ki karakterlerden biri (?) anlatmasını istemese dahi, anlatamadıklarını da çözebilirler.. Nihayetinde, ilgisizlik ya da ailesel problemlerden kaynaklanmıyorsa, travmatik bir başlangıcı olması lazım. Bunun için de konuşması, konuşturulması veyahut derinde yatan nedenin bir şekilde ortaya çıkarılması lazım. Bu, buradan olmaz..
Ergenlik döneminde bazı, sayıca oldukça az ama zeki ve nedense istatistiksel olarak kız çocuklarında fazlaca olmak üzere, ilgisizlikten ve bazı problemlerden, okuduğu, izlediği ya da şahit olduğu kaynakları örnekleyip, bu ve benzeri rahatsızlıkları taklit eden genç arkadaşlara da rastlamak mümkün.. Ancak çoğunlukla altta yatan bir travma sonrası bozukluk olarak şekillenebiliyor.. İlerlemeden kaynağa dönülürse daha iyi olur.. Bu buradan olmaz...

Var hem de çok var evimde k. büyütüyordum ya buldu yine bela beni
Vallahi ben korkuyorum senin cevrenden, aman ha dikkatli ol. Bu kadar manyak genc bir kadina fazla yahu. Hic duymadigim seyleri senden duyuyorum. Allah kolaylik versin

psikolojik rahatsızlığı olan insanlarla başa çıkmamıza gerek yok arkadaşlar toplumdan da dışlamamız gerek.böyle şeyler okudukça üzülüyorum ilaç tedavisi görerek toparlanabilirler...

Sizofreni olabilir akrabamz aynı durumdaydı bu ses bazen hatta çoğu zaman kötü şeyler istiyor ve yaptiriyorda yani bence sana gelmemeli doktora gidip size anlattklarni anlatması lazm

Vallahi ben korkuyorum senin cevrenden, aman ha dikkatli ol. Bu kadar manyak genc bir kadina fazla yahu. Hic duymadigim seyleri senden duyuyorum. Allah kolaylik versin

çevremi süzgeçden geçiriyorum hatalar oluyor bu kız üst komşu benim çevrem değil zaten ki çocuk o ayrıntıyı kaçırmışsınız siz

.............

çevremi süzgeçden geçiriyorum hatalar oluyor bu kız üst komşu benim çevrem değil zaten ki çocuk o ayrıntıyı kaçırmışsınız siz
Komsu da yakindir ama canim. Ayni apartmanda bir sizofren neticede. Insallah kisa surede sifasina kavusur

Komsu da yakindir ama canim. Ayni apartmanda bir sizofren neticede. Insallah kisa surede sifasina kavusur

Özür dilerim şimdi anladım sizi ya jeton geç düştü af edersiniz

Arkadaşlar dedikleriniz olabilir yönlendiriyorum da ama nasıl üslup kullanayım nasıl konuşayım yanında bilmiyorum

Uzak dur bence bu konu seni aşar sadece ailesine durumu anlatin.Size zarar vermeye kalkabilir

İçine şeytan kaçmış:deli:

şizofreni ya da çoklu kişilik bozukluğu idi sanırım bunlardan ikisinden biri olabilir tabi ki profesyonel yardıma ihtiyacı var

Konunun uzmani degilim ama, kisilik bolunmesi, sizofrenisi olan insanlar kendilerinde bu hastaliklarin oldugunu bilmezler ki, soyleseniz de kabul etmezler hatta. Bence bu yaptigi ergenliklere kilif uydurmus icime seytan kacti diyerek. Psikolog versin agzinin payini

Konunun uzmani degilim ama, kisilik bolunmesi, sizofrenisi olan insanlar kendilerinde bu hastaliklarin oldugunu bilmezler ki, soyleseniz de kabul etmezler hatta. Bence bu yaptigi ergenliklere kilif uydurmus icime seytan kacti diyerek. Psikolog versin agzinin payini
doğrudur bunu bilmiyordum muhakkak uzman görmesi gerekir.

Ya bende kıyamıyorum daha 17 yaşında ailesinden çok yaptıklarını bana anlattı güven verdim çünki ama böyle olunca nasıl konuşayım vs karıştım

ergenlik genelde böyle hastalıklara özenmeye sebebiyet verir. İçindeki ses ne diyormuş mesela, ses tonu nasılmış, ne gibi durumlarda ortaya çıkıyormuş? İlk ne zaman duymuş, nasıl benimsemiş? farklı olduğunu neye göre keşfetmiş. Neden sese kulak vermiş, tehdit mi etmiş. Böyle bunun gibi sorularu ardı ardına sorun..

Şizofreniyse de ki bana sanki öyle değil gibi geldi. Psikolog değil ama pskiyatrist yardımı alması gerekli. Annesiyle konuşmanız lazım ayrıca. Yalan söylüyor olsa da olmasa da.

Ayrıca hepimiz içinde bir iç ses vardır. Düşünce sistemimizi oluşturan. Bazen, beş altı bile olur. Ergenlikte özellikle şizofreniyle ilgili şeyler okudukça o sesi şizofreniye bağlamak çok kolay oluyor. Mesela, benimki az önce bana 'kızım mal mısın bu saatte onu neden yedin şimdi?' dedi.

ilgi çekmek içinde yapıyor olabilir hastada olabilir sizlik değil üzerinize çok sorumluluk almasanız eğer rahatsızsa sizinle bağdaştırıp yöneltebilir :kahve:

Back
X