• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçinden çıkamadığım problemlerimm

Ne kadar hamile kalmaya şartlarsan kendini o kadar ihtimali düşürürsün. Yaşın genç, sağlıklısın. Olursa olur, olmazsa dünyanın sonu değil ya diye düşün. Hatta düşünme, o zaman olur ;-)

Merhaba kizlar
Eşimle severek birçok zorluğun ardından evlendik. 21 yaşında bir buçuk yillik evliyim,baştan beri bebek istiyoruz eşimle, erkenden anne bana olmak istiyoruz... gelelim problemlere geçen yaz artık bir türlü korunmadigimiz halde bebis olmayınca doktora gittim tahliller vs herşey yapıldı problemimiz yok eşimin sperm morfolojisi 2 çıktı bir o düşüktü ama doktorlar bu sekildede normal gebe kalinabilir diyince rahatladık... Bir yıl dolmadan tedavi oneremem dedi doktor bir yilimiz dolunca gittik,rahim filmi cekildim. O ay hamile kaldım,ama sonuç hüsran oldu. 6 haftalık dusuk yaptim... 4 ayimi ağlama krizleri psikolojik sorunlar derken böylece atlattim ama bir ay bekledikten sonra korunmadik hala birşey yok üstelik dusukten sonra bile düzenli olan reglim 55 gündür gelmiyor. Ilaç verdi doktor ilacim bitti yarin on gun olacak hala birşey yok... sizce ne yapmalıyım? Doktorum buralarda çok beğeniliyor bende seviyorum ama artık birşeyler yapması gerekmezmi yoruldum artık sizce doktormu değiştirseem ?
cok acele ediyıosunuz. az sakin olun...

Kizlar iyi hoşta ne kadar çok anne olmak istediğimi bir bilseniz.
herkes anne olmazk ister. ve herkes cok anne olmak ister.
ama bunun güzel bir birliktelik sebebi ile veya üreme dürtüsü ile oldugunu -bilir ama- kabul etmek de istemez.
lütfen azıcık sakin ol.
yaşın genc. düşükten sonra bir müddet adetin de gecikme olabilir.
düşükten sonra rahmin ve hormonların toplanması kiminde 6 ay sürer kiminde 1 ay. kimide 1 sene.
ama sen koşturdukca, stres yaptıkca stres hormonların spermlerin yumrtayı döllemesine engel olur.

Stres bu işin düşmanı

Başka konularda da yazdım

Tüp bebeğim var sıfır sperm teşhisimiz var

Sadece bir gün ağladım sonra tedaviye başladım ve düşünmedim söyleneni yaptım ne test yaptım ne araştırdım onu bunu okudum

Aksine kendimi işe gömdüm

Bir gebeliğiniz var yine olur yaşınız genç yumurta sıkıntınız da yok

Başka şeye odaklanın aman acelesi yok deyip unutun o Zaman olacak

Eğer tereddütünüz varsa da eşinizin sonuçlarını tüp bebek uzmanı ürolog görsün

Urologa da gittik canım ilaçlar verdi daha vitamin falan duzelebilirmis, bakalım bende kafadan atmayı deniycem

Merhaba kizlar
Eşimle severek birçok zorluğun ardından evlendik. 21 yaşında bir buçuk yillik evliyim,baştan beri bebek istiyoruz eşimle, erkenden anne bana olmak istiyoruz... gelelim problemlere geçen yaz artık bir türlü korunmadigimiz halde bebis olmayınca doktora gittim tahliller vs herşey yapıldı problemimiz yok eşimin sperm morfolojisi 2 çıktı bir o düşüktü ama doktorlar bu sekildede normal gebe kalinabilir diyince rahatladık... Bir yıl dolmadan tedavi oneremem dedi doktor bir yilimiz dolunca gittik,rahim filmi cekildim. O ay hamile kaldım,ama sonuç hüsran oldu. 6 haftalık dusuk yaptim... 4 ayimi ağlama krizleri psikolojik sorunlar derken böylece atlattim ama bir ay bekledikten sonra korunmadik hala birşey yok üstelik dusukten sonra bile düzenli olan reglim 55 gündür gelmiyor. Ilaç verdi doktor ilacim bitti yarin on gun olacak hala birşey yok... sizce ne yapmalıyım? Doktorum buralarda çok beğeniliyor bende seviyorum ama artık birşeyler yapması gerekmezmi yoruldum artık sizce doktormu değiştirseem ?
morfoloji sorunu benmeşimdede vardı ki bende polikistik over sendromuda vardı. bizimde 1 sene olmadı. çatlatma iğnesi falan sağlıksız gebelik kürtaj falan derken iyice yıpranmıştım. snra diyet yaptım fazlalıklarımdan kurtuldum. eşimede keçiboynuzu kürü yaptım spermlere çok etkili. ve rabbimin izniyle o ay hamile kaldım.şimdi gün sayıyorum bin şükür. umudunu yitirme besin desteği al derim ben.

Daha çok gençsiniz telaşınızı anlayabilirim hemen anne baba olmak istiyorsunuz ama bu belki de bir çağrıdır daha geç yapmanız için.
Deneyin kaç yıl deneyip çocuk sahibi olamayan insan varken sizin aceleniz biraz abartı geldi.
Umarım tez zaman da olur çocuğunuz hayırlısıyla.

İki akrabamizdan birinin 17 sene sonra birinin 7 sene sonra normal yolla olmus simdi millet çatliyor hemen bi panik tamam olma ihtimali cok dusuktur doktor zor der paniklersinde yani ortada cok buyuk olumsuzluk yokken niye millet bu kadar telas yapiyor anlamiyorum ben Allahtan hayirliysa ver hayirsiz olcaksa hic olmasin diyorum

Bu neyin acelesi, 21 yaşında neyin anne olma isteği ? Başka uğraşınız yok o yüzden bunlara sarıyorsunuz. Farklı uğraşlar edinin,keşke okumuş olsaydınız işiniz falan bişeyiniz olurdu.. bukadar stresle zaten hamile kalmanız mucize.
Evlat dünyanın en güZel şeyi,bu duyguyu tattım ona rağmen deseler ki 21 yaşında istermiydin tabikiii hayıııır :)

Merhaba kizlar

canım düşük yapıyor olmana bile sevinmelisin demek ki sen hamile kalabiliyorsun ne sende ne eşinde bir problem yok demektir bu.
reglin gecikti ise tüm sorun senin beyninde. buna takıntı yaptığın için çocuğun olmuyor. bizzat çok yakın bir arkadaşım yaşadı aynı şeyi. 15 sene denediler bebekleri olmadı ama o da çok takıntı yaptı en son ikna ettik psikoloğa gitti 6 aylık terafi sonunda kendiliğinden hamile kaldı.
kesinlikle psikolojik destek almalısın.

Cocuk istemek senin kararin kimse karisamaz. Evliliginiz yolunda bi sorun yok normal tabi ki de cocuk istemeniz. Istemeseniz de normal olurdu. Evet 21 yas kucuk olabilir anne olmak icin ama bu konu sahibinin karari yapma dur diyenleri anlamiyorum.

Konu sahibi stres yapma kkendine iyi bak dinlen bu durumu kafana takma. Istersen 10 dr degistir bi sorununuz yoksa (ki oyle soylemis dr) olmasi gereken zaman da olacaktir. Dua et hayirli zamanda hayirli evlat iste.

Cocuk istemek senin kararin kimse karisamaz. Evliliginiz yolunda bi sorun yok normal tabi ki de cocuk istemeniz. Istemeseniz de normal olurdu. Evet 21 yas kucuk olabilir anne olmak icin ama bu konu sahibinin karari yapma dur diyenleri anlamiyorum.

Konu sahibi stres yapma kkendine iyi bak dinlen bu durumu kafana takma. Istersen 10 dr degistir bi sorununuz yoksa (ki oyle soylemis dr) olmasi gereken zaman da olacaktir. Dua et hayirli zamanda hayirli evlat iste.
Çok teşekkür ederim canım iyi dilekleri icin

Iyi kötü bütün yorumlar için teşekkürler. Hepiniz iyiki varsınız.
Bebek konusunu ben ve esim şimdilik rafa kaldırdık, dediğiniz gibi fazla evhamliyim,kabul ediyorum. Farklı şeylere kafa yormaya başladım bile...
Sizi seviyorum

Bu forumda ve cevremde korunarak hamile kalan öyle cok kisi varki.bence sizde korunun ve bebisinize kavusun:)

Allah isteyen herkese bebeğini sağlıkla kucağına almayi nasip etsin tabi.Ama hani derler ya şer sandigindan hayır çikabilir.Yaşın cok genç.Bu kadar erken anne olmaktansa biraz daha hayatinizi yaşasaniz eşinle emin ol daha doğru olur.Ki eşinin yaşıda küçük sanırım.Hani o 35ine yakin falan olsa anlarım.Artik baba olma zamanım geldi der.Bebek için aceleci olmayin.Erken yaşta anne olanlarin hemen hemen hepsi bu tavsiyeyi verir.Anne olmayı çok istiyorum demene gerek yok.Evli olan herkes anne olmayı çok ister.

Back
X