Yanlış okumuşsunuz yazdıklarımı cimri asla değil, sadece mal konusında güvensiz. Evin geçimi vs tabiki ben yapıcam, adam herşeyi alıyor. Neyse teşekkür ederim
Konunuzda üstüne araba bile almıyor demişsiniz. Yani malını sizden sakınıyor demek ki. Bu bana göre cimriliktir. Demek ki güven sorunları var. Madem güven sorunları vardı o zaman onları çözene kadar evlenmeyecekti. Eve harcama yaparken de ben yediklerimi alayım sen yediklerini al mı diyor? Yoksa tüm harcamayı sadece siz mı yapıyorsunuz?
Bende boşanma aşamasındayım. İkinci evliliğimi ileride yapacak isem, benden malını, parasını, ilgisini, sevgisini, sohbetini esirgeyen biriyle evleneceğime hiç evlenmem daha iyi. En azından tek başıma ama huzurlu bir varoluş yaşarım. Tek olurum ama sırf ileride ortak maldan azıcık bana hak geçmesin diye dıdısının dıdısı üzerine mal geçiren biriyle aynı hayatı paylaşmam. Benim için ikinci kez evlenecek isem, o evlilik bekar hayatımdan daha iyi olmalı, o evlilik beni daha mutlu, huzurlu yaşatmalı. Yoksa evlenmeyi bir daha düşünmüyorum. İlkinde tecrübesizdim, artık akıllıyım.
Sizin yerinizde olsam onun bana yaptığını ona aynalarım. Bende mal alacaksam anne babamın üzerine yaparım, kendi harcamalarımı sadece kendim karşılarım. Ev arkadaşı gibi olurum, ki yaptığı cimriliği anlasın. Ama sanırım siz bunu yapmazsınız. Sadece bu evlilik size huzursuzluk verecek bilginiz olsun.
Bu arada cimri insan, sevgi vermede de cimridir. Eski eşimde cimrinin tekiydi. Ne sevgisini verdi ne ilgisini verdi. Evdeki harcamaların yüzde doksanını ben yapardım. Ama boşanma davası açıp bana iftiralar attı, paragöz, hırsız, dolandırıcı dedi. Araba aldı, altın satıp para verdim onlar için bile bunlar hibe dedi, hakkım yok gibi gösterdi, banka kanalı ile para transferi yaptığım için para verdiğimi inkar edemiyor yoksa çoktan para verdiğimi inkar etmişti. O yüzden herkese ederi kadarını vereceksin..yoksa benim gibi hem maddi, manevi herseyini verirsin hem de paracı damgası yersin.
O yüzden bir erkek size ne kadar verirse o kadar verici olun. Para elden vermeyin, banka ile gönderip açıklama yazın. Madem sizinle hiçbir şeyini tam paylaşmıyor sizde paylaşmayın. İnsanlara değerinden fazla değer verirseniz nankör olurlar, benden naçizane tavsiye. İnsan ulaşamadığının delisi, ulaştığının nankörüdür.