İçinden cikilamayan konu

İnşallah iyi çıkar

Bazen başka dindense karşı taraf o bile kabul ediliyor ama nedense bu mezhep farklılığı ölüm kalım haline geliyor, agnostik olduğum için komik. Ha bende başka kültürden biriyle evlendim kendi kültürüm olmayan, birimiz agnostik birimiz ateist, din yok sıkıntı yok ama gel gör ki gene sorunlar yaşadık.

Ay hala mı bu sorunlar bu eski kafalılık sanki çok dindarızda bunu sorun ediyoruz benim bir arkadaşımda Alevi birini çok sorun etti sonra çocuk o kadar karakterli biri çıktı ki hala beraberler ve 1 senedir insan hiç mi hata yapmaz 1 senedir arkadaşımı üzmedi Allah onları ayırmasın kızın ailesi bile karşı çıkıp sonra utandılar çünkü çocuk o kadar iyi ki..

Bende Türküm ve eşim doğulu, telefüz etmeyeyim şimdi ayrım yapıyorsun derler. Aynen katılıyorum neler çektim Ya. 1 senelik evliliğim mahfoldu gitti. Ah babamı dinlemedim. Eşimden değilde kahrolası ailesi bana evliliğimi herseyi zehir etti. Eşimde beni sevdiği için elinden geleni yapsana hamur aynı illa ki ailesiyle aynı düşündüğü yerler oluyor. Konu sahibi bence aileni dinle, ben çocuk yapmıyorum mesela. İstmeiyorum çünkü. Oysa sevdiğim adamdı. Peşinden koşanda bendim bu arada. Onu gördüm çarpıldım onun haberi bile yoktu peşinden koştum bir şekilde iletişime geçtim hayatına girdim giriş o giriş. Aynı ülkede bu kadar uçurum var işte kültürler arası.. siyaset kültür gelenek görenek.. herşey sorun her şey. Bir Türk’le evlenmek isterdim. Sanırım sevgilin Alevi, namazı gusulü herseyi farklı olduğu için ailen istemiyor yoksa şafi hanefi pek fark yok. Din benim için önemli değil doğrusu. Ama kültür öyle değil

Mezhep nedir ya benim annemle babam mezhepleri farkli oldugu halde 57 sene önce evlenmişler.Eşimle benimde farklidir.Erkek kardesimin eşide rus.Hiç bir evde cocuklari nasil yetistirecegiz diye konusmamisizdir aklimiza bile gelmemistir.Kusura bakmayin ama o kadar saçma geliyorki.Benim 80 yaşindaki annem babamin bu konuyla ilgili tartismasi bile olmamistir

Olur mi canım. Siz müslümansiniz diyelim. Çocuğunuz Hıristiyanlık secerse onu ateşe atmış olmuyormusunuz. Ben Kıyamam. Sonuçta Müslümanlığa göre Allah a şirk koşanlar ahirette malum sonu yaşayacaklar. Ben karşıyım bu dediginize

Bence problem olan mezhep farklılığı değilde hayatı yaşayış biçimi olmalı diye düşünüyorum. Bazen aynı mezhep olmasına rağmen tamamen zıt yaşayan ailelerde var. Mezhep aynı diye çok benzer olacağını sanmak yanlış

Yani illa sıkıntı olur ama biz mezhepten dolayı yaşamayız diye düşünüyorum

Allah ayrımasin inşallah bziimkiler de ikna olur

Memleket aynı o konuda sıkıntı yok. Kültürü geleneği hepsi aynı zaten biraz da beraber olmamıza o sebep oldu kafalarimizin uyuşması. O ve ailesi bu konuları sorun etmiyor ama benim ailem edecek malesef

Ne güzel ne kadar sanslisiniz

Yaşam biçimimiz hayattan beklentilerimiz ayni zaten mezhep benim için de onun için de önemli değil

Normalde benim ailemde çok ön yargılıdır mezhep konusuna ama ben aynı mezhepten biri ile evlenip boşandığım için ikinci evliliğim Farklı mezhepten olunca kimse tek bir kelime bile etmedi.Evliliğimde hiç sorun yaşamadım bu konu ile ilgili çünkü illa sende benim gibi yapacaksın diye diretmedim

Kafa yapınız ve hayata bakışınızı uygunsa mezhep farkının çok sorun olacağını sanmıyorum.

bence karar cok hizli, ekimde nisan atip mayista yeni biriyle gelen kizim altin parcasi getirse supheyle yaklasirim acikcasi, cok hizli karar almiyor musunuz?

Anneni dinle

Ben de sizin gibi düşünüyorum

bence karar cok hizli, ekimde nisan atip mayista yeni biriyle gelen kizim altin parcasi getirse supheyle yaklasirim acikcasi, cok hizli karar almiyor musunuz?
Hemen tanistirmayi düşünmüyorum zaten Eylül gibi falan öncekinden de biliyorum bir insani ne kadar tanirsan tanı işin icine evlilik konusu girince tanimiyormussun onu anladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…